TestsTræningTræning og sundhed

Test: WalkingPad X21 – flot, foldbart løbebånd

Introduktion

Det er blevet mere og mere populært at kunne træne derhjemme, og det er en af grundene til at netop har testet WalkingPad X21. Løbebåndet sælges af WalkingPad.dk, som indtil nu har solgt i Norden og nu forsøger at komme ind på det danske marked. De laver mange forskellige gå-bånd og løbebånd. Nogle man kan have under skrivebordet, og andre som mere almindelige løbebånd – og det er netop hvad X21 modellen er. Et løbebånd, som ikke fylder meget og kan pakkes væk, og samtidig er til at komme i nærheden af rent prismæssigt.

I denne test vil jeg gennemgå WalkingPad X21 lidt nærmere.

test walkingpad x21 løbebånd walkingpad erfaring godt gåbånd til kontoret kingsmith

Specifikationer

Først de obligatorisk oplysninger omkring størrelse, m.m.

Mærke: WalkingPad
Model: X21
Motor: 918W
Funktioner: Løb og gang
Hastighedsinterval: 1-12 km/t
Max belastning: 110 kg
Hestekræfter: 1.2hk
Maksimal ydelse (hestekræfter): 2 hk
Vægt uden emballage: 38 kg
Vægt med emballage: 42 kg
Bredde på løbebåndet: 44 cm
Areal løbefladen: 121 x 46 cm
Mål (klar til løb): 142 x 72 x 102 cm
Mål (foldet sammen): 71 x 99.5 x 22.6 cm
Farve: Sort (og lidt metal)

 

– Medfølger i pakken

1 x WalkingPad X21
1 x Dansk strømkabel
1 x Sikkerhedssnor
1 x Brugermanual
1 x Silikone olie

 

– Ekstra udstyr

ekstraudstyr walkingpad x21

På hjemmesiden kan man tilkøbe ekstraudstyr, hvis man har lyst, men det er ikke noget der er absolut nødvendigt. Jeg vil dog alligevel anbefale beskyttelsesmåtten og ekstra silikoneolie. Måtten absorberer stød og dermed minimere lyder fra båndet når du løber. Det er specielt hensigtsmæssigt, hvis du har den stående på trægulve. Har du gulvtæppe eller støbt gulv så ville jeg ikke købe det. Silikoneolie skal bruges ind imellem, og mindsker friktionen. Det er nogle små fine flasker, som man let kan applicere når nødvendigt.

Flaskeholder og støvbeskytter er mere nice-to-have end need-to-have.

 

Kvalitet og design

design walkingpad x21 løbebånd let elegant test review gåbånd

Kvaliteten er god og det føles godt og tungt når man har fat i det. Man har bestemt ikke fornemmelsen af at det er vakkelvornt eller ustabilt.

Designet er virkelig “pænt”, hvis man sige det om et løbebånd. Det er yderst elegant lavet. Som du kan se på billedet herover, så har WalkingPad X21 en form for bøjle i forenden af båndet. På oversiden sidder det pæne LED display, og midt på denne er der den store runde dreje knap. Her justerer du hastigheden mens du er i gang. Drejeknappen er også en ”fysisk” knap, hvor du kan starte/stoppe dine gå/løbetur. Det fungerer faktisk ret godt.

Jeg har tidligere prøve en masse andre løbebånd, og kan faktisk godt lide at det er en drejeknap man bruger til at justere hastigheden op og ned. Det er lidt lettere end at skulle ramme +/- knapper mens man er i fuld gang med at løbe. Men begge dele fungerer fint.

På billedet kan du også se at båndet er designet, så det kan foldes sammen. Det er på papiret rigtig smart, og jeg har var lidt skeptisk med hensyn til om det så faktisk også var stabilt eller om man generet af at løbefladen har et knæk på midten når man løber. Det ligger man ikke mærke til når først man er i gang.

For enden af løbebåndet sidder der i hver side et par små umbracoskruer, som du kan bruge til at spænde selve båndet op, hvis du føler det bliver lidt slapt med tiden – altså hvor du kan mærke at det skrider lidt under dine fødder mens du løber.

Den sidste ting, jeg vil nævne, er selve løbefladen. Den er ikke lige så stor som du kender det fra dit lokale Fitnesscenter. Det gør selvfølgelig at det ikke fylder så meget, men samtidig skal man lige vænne sig til det. Efter blot et par løbeture på båndet, så finder man hurtigt ud af at det fungerer fornuftigt.

 

Sikkerhed

WalkingPad X21 har en sikkerthedssnor, som skal være sat i maskinen for at man kan benytte den. Den har en lille klips, som sættes fast i tøjet. Hvis du skulle være så uheldig at “falde af båndet”, så vil båndet stoppe hurtigt når snoren trækkes ud af stikket. Jeg må indrømme at jeg ikke rigtig bruger snoren, da jeg bare løbet – men det burde man nok gøre.

 

Følg gerne på Instagram

 

Støjniveau

WalkingPad X21 er faktisk ret stille. Et løbebånd vil altid larme når man tramper afsted, men motoren virker stærk og lydsvag, og det gør at man sagtens kan løbe/gå og f.eks. se lidt TV imens. På hjemmesiden skriver de også at det er et af de mest stille løbebånd. Det er faktisk ret fedt at man godt kan løbe en tur i stuen mens børnene sover i rummet ved siden af.

 

Daglig brug

Nu har jeg brugt løbebåndet gennem noget tid, og jeg er stadig godt tilfreds. De første gange skulle jeg lige vænne mig til at løbe på den lidt mindre løbeflade. Allerede efter får 100 meters løb, så var det faktisk blevet normalt igen, og nu tænker jeg ikke over det. Max hastigheden passer også fint for mig. Mit behov er ikke  at skulle løbe 10-20 km flere gange om ugen på båndet, men derimod at kunne tage en kort tur om aftenen når fruen er på vagt og børnene er kommet i seng. Det er fedt at have muligheden blot at starte gåbåndet og så se nyhederne (og på den måde få dagens motion).

WalkingPad X21 er let at rulle frem (se video længere nede), og der går ikke mange minutter, så er du klar til at løbe. Vi har trægulve i stuen, og jeg vil anbefale at købe sådan en undermåtte, som de også sælger. Det tager lidt af de stød, der kommer fra dine skridt, og dermed faktisk også lidt af larmen.

Jeg ved godt at man ikke skal have et løbebånd for at se film/tv – men det er altså faktisk ret fedt at man med lidt god samvittighed kan se det nyeste afsnit Ted Lasso, mens man får sin motion. Der med følger også en iPad/telefon holder (se billeder), og den fungerer egentlig fint nok, hvis man bruger WalkingPad X21 som gåbånd. Løber du stedet, så synes jeg, det bliver svært at kigge så meget nedad, da jeg også skal koncentrere mig og holde styr på mine lange ben når løbefladen ikke er større. Til gengæld, så er det ikke et problem at løbe foran et serie afsnit på TV’et med Ted Lasso (til jer der kender den fremragende serie på Apple TV).

walkingpad x21
Her det fine LED display med drejeknappen i midten.

 

Under en løbetur, så kan du hurtigt justere hastigheden ved at dreje på hjulet midt på bøjlen (se billede herover). Hvis du drejer hjulet langsomt, så justeres hastigheden med 0.1 km/t og hvis du drejer hurtigt, så ryger der 4-5 km/t pr drej. Det fungerer fint. Har du brug for en pause undervejs i løbetturen, så kan du blot trykke på drejeknappen, hvorefter båndet går på pause. Så falder hastigheden roligt til 0, og du kan stå af. Du kan også hoppe ud på kanten af maskinen indtil den er i ro. Når du er klar igen, så trykker du blot på knappen, og så starter båndet stille op igen og går tilbage til den hastighed du kom fra.

Når dagens gåtur eller løbetur er overstået, så slukker du blot løbebåndet, og klapper det sammen igen. Det er virkelig let og inden for 1 minut, så er der ryddet pænt op i stuen igen. De små hjul på løbebåndet kan godt være lidt for små, hvis du har et langhåret tæppe, men må alm. trægulve, fliser og korte tæpper, så fungerer det super. Det er godt tænkt at man skal kunne pakke det hurtigt væk.

Hvis man ønsker et gåbånd, som man kan have under sit hæve-sænke-skrivebord, så skal du nok gå efter en model uden bøjle som f.eks. WalkingPad A1 Pro.

 

– App

Der medfølger en app, som let parres med dit WalkingPad X21. Dine data kommer ind i din “sundhedsapp” – i mit tilfælde Apple Health (Sundhed). Så tælles dine skridt med, og får et mere rigtigt billede af din dags kalorieforbrug. I app’en indstiller du højde og vægt, samt fødselsår. Du bestemmer selvfølgelig om du vil dele disse data.

I bund og grund, så kan app’en ikke meget andet end at vise dig, hvornår og hvor langt, du har løbet, og hvor mange kcal du har forbrændt. Det er jo smart nok, men det er også det. Man kan ikke lave et løbeprogram, som løbebåndet kunne “afspille” altså f.eks. 1 km tempo 8 km/t, 1 km tempo 12 km/t, 1 km 10 km/t etc. etc. Det kan være det kommer. Jeg bruger dog bare det runde dreje-hjule midt på bøjlen, hvor man let kan justere hastigheden.

 

Rengøring og vedligeholdelse

Løbebåndet er let at rengøre. Du skal blot tage en fugtig bomuldsklud med lidt mild sæbevand, og så tørrer du det blot over på løbefladen etc. Du skal ikke rengøre på undersiden af selve båndet (altså der hvor silikonen påsmøres).

De anbefaler at du smører under løbebåndet ca. hver 3 måned med lidt silicone (som medfølger og selvfølgelig kan købes). Bare kom 5-10 ml på og ladet båndet kører på hastighed 2-3 km/h i 10-20 sekunder før du går i gang med løbeturen. Det er super let – og her er det en kæmpe fordel at båndet kan klappes sammen, da det gør at du let kan smøre under båndet. Det var noget bøvlet på mit tidligere løbebånd.

Føler du at båndet glider når du løber, så skal det spændes lidt op. Det er på de små umbracoskruer der er i hver side for enden af båndet. Drej en kvart omgang i begge sider, og se om ikke problemet er løst. Efter du har justeret, så lad båndet kører et par minutter for at se om det trækker til den ene eller anden side, og justere ind ved behov. Det er super let.

 

Pris

I skrivende stund koster WalkingPad X21 kun 6.890 kroner eksklusiv levering. Når jeg lige tjekker så kommer der små 900 oveni for levering via Postnord. Det skal man selvfølgelig have med i den samlede pris. Der er til tider gratis levering, og det er nok her man skal slå til, da det er næsten 13% oven i prisen.

 

Billeder

 

Videoer

Her er en lille video af WalkingPad X21 i forbindelse med udpakningen.

 

Den næste video af WalkingPad X21 er hvor du kan se den i brug både ved gang og løb (hhv. 6 km/t og 12 km/t). Jeg er 189cm høj for at du har lidt at sammenligne med.

 

Dokumenter

WalkingPad X21 manual (engelsk)

 

Kommentarer og spørgsmål?

Du er altid velkommen til at stille et spørgsmål i kommentarfeltet (hop derned). Har du gode tips til, som du vil dele med andre, så skriv dem endelig. Du kan også dele billeder, hvis du har lyst.

Rigtig god dag 🍀

 

Det med småt

Selve WalkingPad X21 er stillet til rådighed af WalkingPad.dk i forbindelse med testen, men de har ikke haft indflydelse på ovenstående tekst eller vurdering. Det er min egen 100%. Jeg får ingen provision ved salg etc.

 

Konklusion

WalkingPad X21 gå- / løbebånd
 • Design / Byggekvalitet
 • Funktionalitet
 • Stabilitet
 • Pris
4.2

Min samlede vurdering

WalkingPad X21 er et mindre løbebånd / gå-bånd med et flot design, og som samtidig kan pakkes væk, og stilles op af væggen uden at det fylder meget. Derudover er det støjsvagt, så du let kan bruge det om aftenen mens børnene sover eller foran TV’et, hvor du kan følge med i din yndlingsserie mens du får dagens motion.

Max hastigheden på 12km/time er fornuftigt til de fleste, men kan være en begrænsning. Det samme kan løbefladen som er mindre en de løbebånd du typisk ser i Fitnesscentre rundt omkring.

Bottom line er at du ikke går galt i byen med X21, hvis du ønsker et pænt løbebånd der let kan gemmes af vejen – og det er faktisk ret fedt både hvad angår design og kvalitet. Du kan læse mere på WalkingPad.dk, hvor du også kan købe det, hvis det var noget.

Gode ting

 • Elegant design
 • Kan foldes sammen
 • Relativt støjsvagt
 • Let at finde frem og sætte op
 • App, der fungerer med Apple Sundheds app
 • Pris

Dårlige ting

 • Løbefeltet lidt lille
 • Ipadholder primært til gang
 • Max hastighed 12 km/t aka 5 min/km.
Følg
Giv besked ved
guest

4 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Camilla
Camilla
9 måneder siden

Hej. Mange tak for din gennemgang af gåbåndet. Vi er blevet glade for vores. Vi har dog oplevet op til 5 gange nu, at der er faldet noget rød plastik ud, som der ud til at knække af et sted. Men vi kan ikke se hvor. Har du oplevet det? Vi kan ikke se hvor det knækker af eller hører til.
Har du råd til, hvornår man kan se/mærke at maskinen skal smøres, hvor meget og hvordan? Vh Camilla

Hanna Sørensen
Hanna Sørensen
10 måneder siden

Hejsa, har lige kigget med på dit review af løbe-/gåbåndet 😊 Hvis du ønskede et løbebånd derhjemme… vil du så være tilbøjelig til investere i denne model? Jeg synes bare tit, man bliver så skuffet over kvalitet og ikke mindst støjniveauet på “hjemme-træningsmaskiner” 🤔 Men synes virkelig det her ser ok ud 😊
Venlig hilsen
Hanna Sørensen

4
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x