Elektronik og gadgetsTestsTræningTræning og sundhed

Test: Waterrower Classic S4 – den elegante romaskine

Introduktion

Waterrower er firmaet bag den flotte og populære romaskine, som mange så første gang i Netflix serien “House of Cards”. Her var den en fast del af Claire og Frank Underwoods træning, når det skulle brænde indestængt energi af. Men Waterrower er mere end bare looks fra en amerikansk serie.

I Skandinavien er det Richard Kelly, der styrer showet fra det nordiske lager i Tommerup (på Fyn). Richard er oprindeligt fra Australien, og det er hans “gamle” ven Peter, som er ejer af den Amerikanske fabrik/del af Waterrower. Det kan du læse meget mere om på Waterrowers hjemmeside (direkte link)

 

Specifikationer

Håndlavet i bæredygtigt træ. Vandtank i polycabonat. Udvidet garanti. Inkluderer  S4 Performance Monitor (computer). Udvidet garanti (5 år på trædele og 3 år på resten – normal 2 år), hvis du registrerer din romaskine på Waterrowers hjemmeside.

Fremhævede egenskaber
 • Vanddrevet modstand som giver en mere naturlig oplevelse
 • Monitorfunktioner inkluderer antal træk/min, distance, hastighed, varighed og kalorieforbrænding
 • Kompakt design opbevarer lodret for minimal gulvafstand
 • Dobbelt sædeskinne giver mulighed for et jævnt og stabilt træk
 • Håndlavet i USA fra bæredygtigt fremskaffet træ
 • Exceptionel evne til absorption af lyd og vibrationer
Mål
 • Højde: 51,0 cm
 • Bredde: 56,5 cm
 • Længde: 209,0 cm
 • Vægt: 47 kg (med vand)

 

waterrower insert png

Design

Waterrower romaskinen er flot – virkelig flot. Den fås i mange forskellige farver. Vi har købt Waterrower S4 Classic Walnut (Valnød). Den er så fin. Er du mere alm. træ eller sort, så findes det selvfølgelig også.

Waterrower er nærmest to parallelle brædder, der fungerer som skinne for siddepuden, der glider frem og tilbage. Helt fremme er der vandbeholderen, hvor en form for propel kører rundt når du trækker i “linen”.

Jeg er ellevild med designet. Det oser af stil og “lækkerhed”. Jeg har tidligere haft en Concept 2 romaskine, som også var en fremragende maskine – men det var bare en romaskine – en Waterrower er både romaskine og et møbel, som du kan have stående fremme.

 

Kvalitet

Byggekvaliteten af Waterrower romaskinen er høj. Den er let at samle, den er lavet i træ, og er virkelig robust bygget. Man har på intet tidspunkt fornemmelsen af at noget er ved at falde fra hinanden. Vandbeholderen er ligeledes lavet i hård tyk plast, som igen giver en lækker fornemmelse.

Kvaliteten er virkelig i top.

 

Dagligt brug

Waterrower S4 Classic står normalt lodret op af væggen (se billeder), og den er super let både at tage frem og sætte retur. Der er gode hjul, og der er robuste gummi-dutter, flere steder, så den står klippestabilt når man roer, og det samme når man stiller den op ad væggen. Sædet sidder stabilt, så det ikke falder af når man stiller Waterroweren op ad væggen. Det fungerer max. Derudover er den rent faktisk pæn og pynter i stuen/rummet som et møbel. En romaskine bliver aldrig rigtig handy at få frem og tilbage – men Waterroweren føles alligevel mere “lækker” når den rulles rundt i hjemmet – måske det er træet og gummiet, der giver den en mere stille rullen.

Når du har sat den frem, så kan du bare ro løs. Du behøver ikke tage højde for om børnene sover eller om der er venner på besøg. Maskinen er virkelig støjsvag, og det er fantastisk. Jeg har tidligere haft en Concept 2 romaskine. Det er også en super god romaskine, men det allerstørste minus var, at den larmede ekstremt i forhold til. Det var ikke muligt at sidde og ro ved siden af familien, eller se fjernsyn/iPad etc – i hvert fald ikke uden at du skulle have headset på, og skrue godt op.  Her er Waterrower romaskinen bare så meget mere behagelig. SÅDAN !

Jeg har også købt en holder til iPad, så du let kan se lidt nyheder, Netflix etc mens du er i gang. En anden mulighed er bare at rulle den hen foran fjernsynet. Du behøver som nævnt ikke høretelefoner eller in-ears for at kunne høre lyden, da Waterrower’en er næsten lydløs. Det er fantastisk.

Vi elsker den hjemme hos os – både børn og voksne.

– Tips til din træning

Waterrower Scandinavia har samlet en serie videoer, hvor du kan få finpudset din ro-teknik, samtidig med alverdens øvelser der fokuseret på f.eks. styrke, hastighed etc. Tjek det ud på: Optimér din træning med din Waterrower.

 

Støjniveau

Waterrower romaskinen er en fornøjelse at bruge. Lyden af vand, der “skvulper” er bare en behagelig lyd. Du kan ro stille og roligt, og hvis du vil have mere modstand, så trækker du bare hårdere. Jo hårdede du trækker jo mere modstand er der også i vandet – præcis som i virkeligheden. Selve vandbeholderen kan du også fylde til forskellige niveauer, da maximal vandmængde selvfølgelig også giver mere modstand. Vi har altid haft den på den højeste indstilling, og der kan vores mindre børn stadig benytte den uden problemer (8 og 12 år).

Sædet er ligeledes nærmest lydløst når det glider roligt frem og tilbage på de fine træpaneler.

 

Rengøring / vedligehold

Rengøring er let at have med at gøre. Du starter med at fylde vand i beholderen, og efterfølgende de 2 små rensetabs, som du får med ved købet. Herefter skal der bare en lille rensetab i vandet hver tredje måned, og så skal vandet aldrig renses. Hvis du skulle glemme at komme en rensetab i, og vandet går hen og bliver grumset, så skal du skifte vandet ved at suge det ud af påfyldningshullet. Det er let, og så starter du bare forfra.

Den daglige rengøring klares bare med en fugtig klud, så ingen ben i det. Derudover er der faktisk ikke vedligehold på selve Waterrower romaskinen. Der er ikke noget der skal smøres. Dog skal de små bolte/skruer lige spændes efter en gang imellem, da det er et naturmateriale. Gør det en gang hver 3-6 måneder. Det er super let, og den lille umbraco nøgle der skal bruger sidder på undersiden af maskinen. Super let.

Træet kan du købe et plejesæt til, hvor der er lidt olie m.m. Du kan også bare lade træet få patina med tiden.

 

Computer

Der er en fornuftig computer, der fortæller dig diverse ting såsom Distance, tid pr. 500m, samlet tid, og diverse andre indstillinger. Den har det der er nødvendigt. Den kan som standard ikke kobles til iPhone/iPad, og man kan f.eks. ikke ro online, eller “duellere” mod andre via f.eks. internet etc.

For mit vedkommende så kan den det den skal. Jeg savner ikke de andre ting, men det kan der være folk der gør. Kunne dog godt have tænkt mig at selve skrifttypen, specielt for samlet tid, havde lidt mere afstand imellem tallene. Det er småting i min verden.

Der er mulighed for at tilkøbe et mere omfattende modul, så den kan kobles sammen med telefonen, men det har jeg ikke haft behov for, så det kan jeg ikke rigtig udtale mig om.

 

Pris

Standardmodellen i ask eller eg (lys træ) kan aktuelt fåes lige under 10.000 kroner. Hvis du skal have valnød, så koster den ca 2.500 kroner ekstra. Se udvalget hos Waterrower.dk.

Hvis du bor i nærheden af Tommerup på Fyn, så giv dem et kald, så du kan komme forbi udstillingslokalet, og se/prøve modellerne. Det fortryder du ikke, da deres service er fantastisk – og så er Richard en af de mest behagelige mennesker du kan finde…

 

Billeder

 

Det med småt

Waterrower romaskinen er anskaffet til privat brug, og der er ingen økonomiske interesser bag denne test. Waterrower Scandinavia har ikke haft indflydelse på tekstens ordlyd, eller på den endelige konklusion. Testen er som altid lavet 100% af undertegnede, og den står jeg selvfølgelig inde for fuldstændig som jeg plejer.

 

Konklusion

Waterrower S4 Classic Romaskine
 • Design / Byggekvalitet
 • Daglig brug
 • Støjniveau
 • Pris
4.8

Min samlede vurdering

Waterrower S4 Classic er en fantastisk maskine. Den er flot, kan let tages frem og tilbage, og så kan du endda lade den stå fremme som et flot møbel. Udover at være en pæn romaskine, så er den også fantastisk skøn at bruge. Den siger nærmest intet og den fine lyd af vand er helt beroligende.

Det kan godt være den koster lidt ekstra, men den er det hele værd – og du får kvalitet for pengene.

Gode ting

 • Design
 • Meget støjsvag
 • Et møbel
 • Kvalitetsfornemmelse

Dårlige ting

 • Pris lidt høj
 • Ikke mulighed for mobil-sammenkobling som standard.
Følg
Giv besked ved
guest

0 Kommentarer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x