Lyd og BilledeTests

Test: Wavell Sound Master – bluetooth højttaler med bund

Introduktion

Danske Wavell.dk har i nogle år designet trådløse in-ears høretelefoner, og er sluppet godt fra det – nu har de lanceret deres første trådløse bluetooth højttaler kaldet Wavell Sound Master. Højttaleren er på størrelse med en pakke 2kg mel, dog meget pænere og mere rund i kanterne. Den har imponerende spilletid, og så kan den tages med ud – også selv om det skulle småregne lidt. Perfekt til den danske sommer 🙂 I denne test vil jeg gå højttaleren igennem – og så kan du selv vurdere om det kunne være noget for dig. God forhøjelse

 

Specifikationer

billede med indpakning Wavell sound master

test Wavell sound master specifikationer specifications test Wavell sound master specifikationer specifications

Modelnavn: Wavell Sound Master
Mål: 19.4 x 14.2 x 14.2 cm
Vægt: 2.2 kg
Betjening: Touch skærm på toppen
Vandtæt: IPX5
Output: 60 W
Frekvensområde: Tweeters: 80Hz-20kHz – Subwoofer: 20Hz-3kHz
Aktive højttalerenheder: 4 tweeters + 1 subwoofer
Passive højttalerenheder: 8 radiators
Lydvinkel: 360 grader
Equalizer: 3 lydbilleder (Balanceret, 3D stereo, og Dyb bas)
Batterikapacitet: 12000mAh
Spilletid: 17 timer
Opladningstid via USB-C samlet 75-240 minutter alt efter oplader.
Strøminput: Max 5v/6A – 30W
Returret: Du får 30 dages fuld returret / tilfredshedsgaranti og fri fragt.

Tilslutning: AUX / Bluetooth 5.0 / NFC
TrueWirelessStereo (TWS): Ja
Mikrofon: Ja
Bluetooth profiler: A2DP, AVRCP, GAVDP, HFP, HID, IOPT, SPP

Inkluderet i boksen
 • Wavell Sound Master højttaleren
 • AUX kabel (minijack han/han)
 • USB-C opladekabel
 • Brugermanual (Dansk / Engelsk)

Du kan se lidt mere på et af billederne længere nede (hop til billeder)

 

Design og byggekvalitet

Designet er lækkert – virkelig lækkert. Jeg elsker de bløde former, og fornemmelsen af et stykke robust kram. Højttaleren vejer godt til. De godt 2 kg betyder også at Wavell Sound Master står stabilt selv når den spiller højt. Der er ingen klaprende dele, eller en højttaler der hopper over bordet. Fedt.

brugsanvisning Wavell
Billedet er fra brugsanvisningen fra Wavell.dk
touchpanel
Her er billedet af touchbetjeningen In Real Life 🙂
 1. Batteriindikator
 2. AUX indikator
 3. Bluetooth indikator
 4. Bluetooth / True Wireless Stereo (via anden Sound Master)
 5. Opkald / assistent
 6. NFC
 7. Play / pause / Skift af lydbillede (hold inde)
 8. Mikrofon
 9. Skru ned / Forrige sang
 10. Skru op / Næste sang
 11. Lydniveau indikator
 12. AUX udgang 3,5mm
 13. Tænd/sluk knap
 14. USB-C indgang (opladning)

 

Højttaleren er i en flot sort farve. Den er lavet i en robust “kasse” betrukket med et fint lag “stof”. Under dette er der et kabinet. Det er yderst robust, og man skal IKKE være nervøs for at man kommer til at trykke ind i en af høtjtalerenhederne. Virkelig lækkert.

Øverst sidder touch panelet, hvor du let kan styre volumen etc. Det fungerer super let. Volumen kontrollen er nederst, hvor du blot trykker på +/- for at justere. Det er ret intuitivt. Dog skal man vide at den midterste knap bruges til play/pause og til at skifte lydbillede. I manualen er der et “play/pause” ikon i midten, men det er der ikke på højttaleren. Ved ikke om det kommer i nyere udgaver. Derudover er der ikke en indikator, der viser, hvilket lydbillede der er valgt – det er lidt ærgerligt. Men hvis du skifter lidt rundt, så kan du hurtigt finde ud af hvilket billede der er valgt. Det kommer der mere om senere.

I bunden af højttaleren kan du vippe en lille silikone-beskytter-flap til side, og herunder finder du USB-C stikket, mini-jack indgangen (AUX), og selvfølgelig en tænd/sluk knap. Hvis højttaleren skal kunne klare et regnskyl, så skal denne silikone-flap sidde fast, så der ikke kommer vand ind her nede. Du skal således vippe den til side når du skal oplade og tænde/slukke højttaleren. Flappen sidder fast på enheden, så du ikke risikerer at du mister den i forbindelse med betjening etc

 

Daglig brug

Første gang du bruger den kan du enten parre din nye Wavell Sound Master med din enhed via bluetooth eller hvis du understøtter NFC parring, så trykke på NFC knappen på højttaleren. Det er super let, og præcis som du kender det fra andet bluetooth udstyr. Jeg har kun testet via den alm. bluetooth parring, og det fungerer upåklageligt.

 

– Lydkvalitet

Det vigtigste på en højttaler er lydkvaliteten. Jeg har testet Wavell Sound Master både som enkelt-højttaler og to i stereo.

Har man en enkelt så spiller den ganske enkelt rigtig godt. Der er en god dybde, og samtidig, så gør de mange små tweeters at du får en fint klar diskant også. En af de egenskaber, som jeg ofte savner i bluetooth højttalere er faktisk muligheden for at spille lavt. Mange højttaler har alt for store hak i volumen når man kommer ned på de 2 nederste niveauer. Har rammer Sound Master’en ret godt. Der er stadig et “rimeligt” spring mellem de 2 nederste, men det nederste trin er super fint. Kæmpe plus, hvis man bruger sættet f.eks. ved computeren om aftenen når børnene sover 🙂

Har du brug for en masse power, så skruer du blot op. Der er en balanceret lyd op det meste af vejen til toppen. Jeg synes den bliver lidt presset i toppen – men der har jeg heller ikke brug for at fin-lytte et nummer, hvis jeg er deroppe. Det er nærmest først, hvis du skal bruge dem når du holde fest. Jeg har testet højttaleren med både rock, pop, dance og klassisk musik (primært klaverstykker).  Umiddelbart gør den sig virkelig godt i pop, rock og dance genren. Der er den fint balanceret. Når et kommer til de “fine” klassiske stykker, så mister den lidt at den fine mellemtone. Nu tænker jeg heller ikke at målgruppen er folk, der går meget op i klassisk musik. Dem der virkelig ønsker alt i de fineste detaljer afspiller det på deres store højttalere i stuen 🙂 Jeg er virkelig imponeret over hvor godt en enkelt højttaler spiller.

Update 22. januar 2022: Jeg har lige haft Wavell Sound Master med på skiferien i Italien. Den er genial på hotelværelset, hvis man vil have ordentlig lyd når man sidder nogle stykker, og bare vil høre god musik, mens man deler lidt drinks (afterski er lidt på stand-by grundet Corona). Både ved de lave lydstyrker, men så sandelig også ved høj lyd imponerer højtaleren.

 

tweeters sound master åben enheder

På dette produktfoto fra Wavell kan du se hvordan højttaleren er har de små enheder i en ring øverst. Bassen sidder i bunden, og det fungerer!

 

– Lydkvalitet med 2 højttalere parret

Har du 2 højttalere, så får du muligheden for at koble dem sammen. Så bliver stereo oplevelsen rigtig god. Når Wavell Sound Master er koblet i par, så virker det som om de slapper mere af. Du får (selvfølgelig) en bredere lyd, men det betyder også at du lettere får lyd ud i hele rummet, så man kan have god musik, som alle kan høre uden at du skal skrue højt op. Derudover har du muligheden for at kunne spille op til fest blot ved disse to højttalere – og så begynder det at ligne noget. Hvis du går all-in og køber 2 stk Wavell Sound Master’s, så har du et fedt lydanlæg til teenageværelser eller udestuen uden at du skal trække en masse ledninger, og heller ikke har behov for et klassisk “Stereoanlæg” derud. Det er let og alle kan koble til enheden, så du kan streame fra Spotify, Tidal, Telmore Musik etc. Det spiller – bogstaveligt talt.

 

– Lydbilleder

Ved at holde knappen i midten inde kan du skifte mellem 3 lydindstilinger. Som standard er valgt “Balanceret“. Har er en god fornemmelse af bund og top, og det er klar min favorit. Ønsker du en mere bred lyd, så kan du skifte “3D Stereo“. Det giver en lang mere lys og luftig lyd. Når man skifter skal man lige lade den spille nogle minutter for at dine øre vænner sig til det nye lydbillede, ellers vil du straks synes det lyder tyndt i forhold til det du kommer fra. Det fungerer godt til popmusik, men synes at rock dør en smule ved dette skift. Jeg har også brugt 3D stereo et par gang når jeg har hørt podcasts i køkkenet. Så står højttaleren midt i rummet, og der spiller den i noget der ligner 360 grader rundt. Det er smart.

Den sidste mulighed er “Dyb bas” hvor basenhederne får et boost. Hvis du skal holde lidt fest, og mærke dybden, så vælg denne. Det passer super godt til dance og hiphop. På denne måde får du helt klart mere fylde i lyden. Når jeg blot lytter roligt til musikken, så er det dog for meget, og jeg vænner hele tiden tilbage til Balanceret 🙂

 

– Telefoni

Wavell Sound Master har også indbygget mikrofon, og gør det muligt at besvare opkald, hvis telefonen skulle ringe. Det fungerer fint og smart, hvis du f.eks. har højttaleren ved din computer, eller på ungdomsværelset. Så kan man blot besvare og tale ud i rummet, og så opfanges det af højttaleren/mikrofonen. Det fungerer fint. Personligt kommer jeg dog primært til at bruge højttaleren til det den er lavet til – nemlig at spille musik.

– Betjening

Du kan selvfølgelig bruge touchpanelet, som beskrevet længere oppe. Det er godt hvis du har lagt din telefon et sted, hvor du ikke lige har den ved dig, og har behov for at pause eller skrue ned for lyden. Men ellers har jeg primært brugt min telefon, når jeg skruer op og ned for lyden. Du kan blotte trykke på volumenknapperne på telefonen, og så sendes det videre til højttaleren.

Højttaleren slukker når den ikke har spillet musik i 10 minutter. Det er lidt kort tid, da jeg nogle gange pauser musikken og lige skal klare noget andet. Her skal jeg så have silikoneproppen af igen og tænde. Det kunne godt have været 30 minutter før den slukker – men det er nok smag og behag. Det er i hvert fald smart at den automatisk lukker ned ved inaktivitet, så du ikke bruger batteriet unødigt.

 

– Reset / Nulstille Sound Master

Hvis du af en eller anden grund gerne vil nulstille din Sound Master, så kan det gøre på følgende måde:

Sluk din Sound Master
Hold slukknappen nede i ca. 8 sekunder (hvortil den vil tænde og efter yderligere lidt tid vil højtaleren slukke igen)
Gå så til dine bluetooth indstillinger og glem ”Wavell Sound Master”
Tænd din Sound Master igen
Opret forbindelse til ”Wavell Sound Master” under dine bluetooth indstillinger.
Afspil musik og test om problemet har løst sig .

Gentag evt. processen, såfremt det ikke lige virker første gang.

 

Pris

Wavell Sound Master koster i skrivende stund kr. 1299. Er den pengene værd? Det er den bestemt, hvis du er på udkig efter en velspillende højttaler til terrassen, stranden, skuret, orangeriet etc… Du kan købe den på deres egen hjemmeside Wavell.dk (direkte link). Der er ingen dyre mellemled.

Den nærmeste konkurrent må væres Sonos One som koster ca 4-500 kroner mere. Det er dog ikke en bærbar højtaler. Skal du have en bærbar Sonos i samme kvalitet, så skal du op i Sonos Move, som koster 2.999,-. Om du vil give det ekstra kommer vist an på om du har økosystemet Sonos i forvejen. Mangler du blot en velspillende højttaler, så spar pengene. Prisen er selvfølgelig også højere end en lille “flad” bluetooth højttaler, som dem vi normalt ser rundt omkring.

 

Billeder

 

instagram follow følg mig på Livets små ting

 

Spørgsmål el. kommentarer?

Du er velkommen til at stille spørgsmål herunder. Så skal jeg svare så godt jeg kan. Ellers kan du altid hive fat i Wavell Support. Det svarer normal ganske hurtigt.

 

Det med småt

For en god ordens skyld skal nævnes at Wavell Sound Master er stillet til rådighed af Wavell.dk. De har ikke haft nogen indflydelse på testens udformning, ordlyd eller konklusion. Den står jeg som altid 100% inde for. Hvis du benytter links fra denne test, så vil jeg få et par procenter af et køb. Det er gratis for dig, men giver uvurderlig støtte til min lille blog. På forhånd tak 🙏

 

Konklusion

Wavell Sound Master Bluetooth Højttaler

Produktnavn: Wavell Sound Master

Beskrivelse: Velspillende bluetooth højttaler med 360 graders lyd.

 • Design og byggekvalitet
 • Lydkvalitet
 • Batteritid
 • Betjening
 • Pris
4.6

Min samlede vurdering

Wavell Sound Master er en velspillende bluetooth højttaler (eller via kabel), som du kan bruge i mange sammenhænge. Den fylder ikke mere, end at du kan tage den med på stranden eller parken. Du kan have den med på farten og let streame musikken fra din telefon/iPad etc. Du får en velspillende højttaler, som vil kunne klare det meste du smider efter den og yderst fornuftigt. Vil du opgradere yderligere, så kan du får super fint lydbillede ved at koble 2 Sound Master enheder sammen trådløs.

Så er du på udkig efter en velspillende bluetooth højttaler, der er robust, regnsikker og perfekt til den danske sommer, så hop ind forbi Wavell.dk .
God fornøjelse

Gode ting

 • Flot
 • Batteritid
 • Touch display
 • Lækker kvalitet
 • Vandtæt (IPX 5)
 • Indbygget mikrofon til telefoni etc.
 • Kan sammenkobles med anden Sound Master

Dårlige ting

 • Manglende symbol for valgt lydbillede (3D stereo, Dyb bas etc.)
 • Slukker hurtigt efter inaktivitet (10min)
Følg
Giv besked ved
guest

0 Kommentarer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x