Elektronik og gadgetsNews and infoTests

Test: Upström trådløs oplader – TO100 og TO200

Introduktion

Upström er et dansk firma, grundlagt i 2019, der producerer trådløse kvalitetsopladere med fokus på design, funktioner og materialer. Missionen er at lave en kvalitets oplader, der har et lækkert design og som man rent faktisk gider have liggende fremme. Det er de to brødre Jacob og Casper Sabir, der står bag.

Jeg har været så heldig at få lov at teste deres nye produkter, og det kan du læse nærmere om i denne test. Du kan læse meget mere om Upstrøm og historien på hjemmesiden.

 

Trådløse opladere fra Upström

Upström har netop lanceret 2 trådløse opladere. En rektangulær udgave, som har nogen lunde samme størrelse som en iPhone, og en kvadratisk oplader der er er noget mindre, og i et andet materiale.

 

Indhold i pakken

 • 1 Upström trådløs oplader
 • 1 USB-A til USB-C kabel til opladning
 • Manual
 • Ikke nogen strømadaptor

 

– Model TO100

upstrøm upström to100 trådløs oplader for design dansk lækker iphone samsung qi

– Model TO200

upstrøm upström to200 trådløs oplader for design dansk lækker iphone samsung qi

 

Specifikationer

Model nr. TO100
Strøminput 5V / 2.0A, 9V / 1,8A
Strømoutput 5W / 7,W / 10W
Produktstandard Trådløs oplader – Qi-standard (certificeret)
Opladningsfrekvens 100~250Khz
Transmissionsafstand ≤ 5 mm
Effektivitet ≥ 75%
Materiale Vegansk læder (PU-læder) inkl. ledning
Produktmål 77 x 151,5 x 7,5 mm
Produktvægt 65 gram

 

Model nr. TO200
Strøminput 5V / 2,0A, 9V / 1,8A
Strømoutput 5W / 7,5W / 10W
Produktstandard Trådløs oplader – Qi-standard (certificeret)
Opladningsfrekvens 110~250Khz
Transmissionsafstand 4 – 10 mm
Effektivitet ≥ 78%
Materiale Aluminiumlegering og hampefibre
Produktmål Ø 84 x 9,5 mm
Produktvægt 105 g

Indpakning

Indpakningen er lækker. Det oser af kvalitet og at der er kræset for produktet. Indpakningen er i hårdt pap, og med lækre detaljer. F.eks. er der på ydersiden af TO100 pakken et eksempel på det veganske læder som selve opladeren er lavet af. Det er genialt når laderen rammer butikken, da man så kan se farve og rent faktisk mærke “læderet” inden man bryder forseglingen. Kassen er lukket med en magnetisk kan, hvilket giver et professionel indtryk – som man kender fra Apple’s patentlighed omkring indpakningen. Se billederne længere nede for bedre at kunne fornemme (hop til billeder)

For den lille storebror, TO200, er produktet ligeledes pakket en en lækker kasse. Laderen ligger i et perfekt skåret “hul”, og ledningen ved siden af.

Dejligt at se at man i indpakningen har holdt sig til pap, og dermed ikke en masse plastik. Sådan.

 

Design og kvalitet

– Model TO100

Opladeren TO100, som er den rektangulære trådløse oplader, har en virkelig lækker overflade. Den er betrukket med vegansk læder overalt – nærmest som en tætsiddende pose. I læderet er der indgraveret navn og logo, og der ser fantastisk ud. Læderet føles lækkert at røre ved og materialet gør at det får en form for antiskrid funktion, hvilket er smart, da din telefon / Airpods etc ikke glider ned af opladeren. Et andet sted man kan se der er kræset ekstra er på selve ledningen. Den er selvfølgelig betrukket med samme farve betræk, og matcher perfekt. Sådan!

I hjørnet er der en lille rund LED-diode, der lyser blå når der ikke lades, og grøn i forbindelse med opladning.

– Model TO200

Den lidt mindre, kvadratiske trådsløse oplader, TO200, er ligeledes lavet i lækre materialer. Her har man valgt hampefibre til at betrække toppen af laderen. Det forhindrer ridser etc. Kanten af laderen er i mørk metal, hvor Upström står skrevet elegant på den ene side. Fordelen ved TO200 er at den kan “sende” strømmen gennem tykkere covers etc – op til 1 cm.

På TO200 er der en lille aflang LED-diode på den ene side, som tænder når der oplades. Det giver mening at der er et lys under opladning, så man ved om der er kontakt. Ikke behov for lys, når den “bare” står standby.

 

Funktionalitet

En Upström trådløs oplader er lavet til dig der bare vil have noget der fungerer – og det gør de.  Ingen problemer med opladningen. Jeg har testet både med høretelefoner (Airpods, JustBuds, Hyphen etc.) og selvfølgelig iPhones. Opladerne er Qi-certificerede, så alle enheder der understøtter trådløst opladning burde fungere.

Jeg kunne godt have brugt at ledningen havde været lidt længere (den er 1 meter), da jeg gerne ville have opladeren ved sengen. Det kræver at stikket er lige nedenfor, hvilket mit ikke er, og derfor kræver det en ekstra forlænger. Det er absolut småting, og ikke noget der trækker ned i det samlede billede.

Topmodellen TO200 skulle kunne lade igennem “forhindringer” op til 1 cm, da den trådløse induktionsladning er ekstra kraftig. Det har jeg selvfølgelig testet. Det kommer selvfølgelig an på hvilket materiale der ligger imellem. Jeg testede opladning med min iPhone 11 Pro Max gennem det nye “Motor” magasin fra FDM (100 sider ca. 0.7cm) , og det fungerede uden problemer… Imponerende !

 

Pris

Prisen er i skrivende stund 399,- for den rektangulære TO100 i vegansk læder, og 449,- for den kvadratiske TO200.

Kan købes på https://upstrom.dk

 

Billeder

 

Konklusion

Upström Trådløs Oplader
 • Design / Kvalitet
 • Funktionalitet
 • Pris
4.6

Min samlede vurdering

Danske Upström har designet 2 lækre trådløse opladere. Materialerne er lækre, og de fungerer som de skal. Dejligt at man er så bevidste om at begrænse brugen af plastik, og holder sig til bæredygtige ting såsom vegansk læder og hampefibre.

Du får et fint udvalg i farver, kvaliteten er vildt lækker og prisen bestemt acceptabel. Kan klart anbefales, hvis man mangler en lækker trådløs oplader derhjemme.

Kan købes hos https://upstrom.dk.

Gode ting

 • Lækre materialer
 • Flotte farver
 • Design
 • Indpakning
 • Kvalitetsfornemmelsen
 • Rækkevidden på opladning (TO200)
 • Ledning betrukket med “læder”

Dårlige ting

 • Ledningen kunne være længere
 • ellers ingen
Følg
Giv besked ved
guest

1 Kommentar
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
1
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x