Varm leverpostej i mikrobølgeovn direkte fra bakken – en god og hurtig måde

Introduktion

Mange kender problemet med, at man skal have gæster til frokost. Der skal lige varmes lidt brød, kage etc, og samtidig så vil man gerne servere varm leverpostej også. Det sætter lidt pres på den alm. ovn. MEN, det er faktisk blevet en hel del lettere at varme leverpostej med de “nye” aluminiumsbakker, som mange leverpostej-producenter bruger i dag. Du kan nu lave varm leverpostej i mikrobølgeovn 🙂

 

Tippet

Mit foretrukne mærke er Stryhn’s Franske Leverpostej (Stryhns hjemmeside). Den har en god konsistens og smager fremragende. Det gode ved de nye alu-bakker er at de sagtens kan tåle at komme i mikrobølgeovn. Ifølge Stryhns, så skal mikroovnen bare være nyere end 1996. Dette skyldes at megatronen på de gamle modeller ikke er nok afskærmet. Det er dog intet problem i nye mikroovne. Perfekt hvis du elsker varm leverpostej.

Jeg plejer at tage leverpostejen ud af køleskabet, tage plastiklåget af og smide den ind i mikroovnen ca 3-5 minutter alt efter hvor mange watt den har. Min kører på 800W, og det passer med ca 5 minutter. Så kan den tages direkte ud og serveres fra bakken. Det er let og ligetil. En anden mulighed er at man kommer den over i en anden form, f.eks. et lille fad, inden man smider den i mikroovnen. Her må man varme nogle minutter ad gangen og tjekke, hvor varm den er, så man får den perfekte temperatur.

 

Gode råd

 • Prøv dig frem med tiden. Der kan være ret stor forskel på ovne.
 • Bakken må ikke røre siderne af mikroovnen
 • Alle øvrige metaldele skal være ude af ovnen såsom bestik, sølvpapir m.m.
 • Opvarm kun 1 postej ad gangen med mindre du har samlet det i et andet fad end alubakken.
 • En opvarmet leverpostej, som ikke bliver spist, bør kasseres, specielt, hvis det har stået fremme på bordet i længere tid, som varm leverpostej ofte vil gøre.
 • Husk at man også kan varme en lille smule leverpostej i en kop, hvis man “bare” skal have en enkelt mad 🙂

 

Spørgsmål og kommentarer

Håber I kan bruge ovenstående. Kom gerne med egne erfaringer eller tips/tricks i kommentar feltet nederst.

 

Hvad synes du om indlægget?

Giv gerne indlægget 5 stjerner, hvis du kunne bruge det 🙂

[kkstarratings]

.

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

6 thoughts on “Varm leverpostej i mikrobølgeovn direkte fra bakken – en god og hurtig måde

 • 22. januar 2023 kl. 12:51
  Permalink

  Manglede at vide om alluminiumsbakken kunne gå i Alm ovn..?

  Besvar
 • 13. marts 2018 kl. 03:31
  Permalink

  Hvordan sikrer man sig, at den nyindkøbte leverpostej er emballeret i den “nye” type aluminium?

  Besvar
  • 13. marts 2018 kl. 06:38
   Permalink

   Stryhns postejer er. Mon ikke det står på hjemmesiden for de enkelte mærker.

   Pøj pøj ?

   Besvar
 • 12. oktober 2017 kl. 10:09
  Permalink

  Det her tip er intet mindre end genialt. TUSIND TAK

  Besvar
  • 12. oktober 2017 kl. 11:39
   Permalink

   Hej Kim.
   For os der elsker leverpostej så et det super fedt og let ???
   Rigtig god dag.

   Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *