InternetSoftware / appsTestsTips

VPN forbindelse – hvorfor skal man bruge det?

Introduktion

En VPN forbindelse er en måde, hvorpå du kan beskytte din IP-adresse, så den ikke bliver opsnappet på nettet. Det lyder måske meget “hacker”-agtigt, men faktisk kan det give god mening for helt almindelige internet brugere, da det giver fordele, og mindsker risikoen for at dine internetdata bliver opsnappet.

En VPN service fungerer på den måde, at det programmet etablerer en internetforbindelse til deres server i et land, som du vælger. Når du efterfølgende søger rundt på nettet, streamer film, eller downloader programmer etc, så vil det se ud som om du kommer fra landet, hvor deres server er placeret.

Hvorfor er det smart tænker du nok? Det har jeg prøvet at gøre rede for i denne artikel.

Jeg har prøvet flere VPN services, og endt op med Zenmate VPN, som jeg synes er prissat fornuftigt, fungerer stabilt og vigtigst af alt, så har de en fantastisk support, der hjælper dig, hvis du skulle løbe ind i problemer.

Her er de vigtigste grunde til at bruge en VPN-forbindelse:

 

TIP 1: Udgå sporing i forbindelse med køb og download

De fleste har prøvet at søge efter flyrejser, hoteller etc, hvor man lige tjekker forskellige hjemmesider for de bedste priser. Når man så endelig når frem til stedet man vil købe, så finder man ud af at prisen lige er steget en lille smule. De fleste tænker bare “nå pyt”, men de penge kunne du lige så godt spare. Det har tidligere været fremme at nogle udbydere holder øje med, hvor du har været bl.a. for at justere prisen. Priserne kan også variere fra land til land, og ikke bare at du tidligere har været inde på søgemaskinen.

En VPN forbindelse kan hjælpe dig med at undgå sporing – og den anden ting er at du skal huske at slette dine Cookies i din internet browser (alternativt bruge “Inkognito” browsing – også kaldet ‘sikker browsing’, hvor cookies ikke gemmes).

Mange benytter også VPN, hvis de downloader filer fra lidt mere “grå sider” f.eks. torrentfiler, eller hvis de generelt ikke ønsker at folk skal kende deres historik på internettet.

 

TIP 2 : Se priser fra andre lande og andre valutaer

Nogengange er de bedste priser bundet til forskellige steder. Det betyder også at du kan spare penge, hvis du f.eks. søger på et hotel fra f.eks. Tjekkiet i forhold til hvis du er i Danmark. Det har du mulighed for at “lade som om” hvis du bruger en VPN forbindelse. Der kan også være penge at spare på diverse streaming tjenester. Dog skal du sikre dig det er lovligt at benytte dette i flere lande.

 

TIP 3: Få adgang til blokerede hjemmesider i dit land

Nu er Danmark meget liberal, og derfor har vi stort set adgang til alle hjemmesider. Der kan dog være hjemmesider, som kræver at du f.eks. er bosidende i USA/England etc.

Det er typisk gratis TV-streaming tjenester (iPlayer BBC etc.). Du kan også få adgang til andre serier og film i f.eks. Netflix, hvis du “kommer” fra USA i forhold til Danmark. Har du valgt den amerikanske server, så kan du få adgang til de nyeste serier, som endnu ikke er kommet til Danmark.

Den anden vej rundt, så kan du også benytte de danske tjenester, der normalt kræver at du er i Danmark. Det gælder bl.a. TV2 Play eller DR TV’s streaming tjenester, hvor du heller ikke kan streame deres indhold, hvis du befinder dig i f.eks. Italien, Frankrig eller lignende. Det kan du også gøre, hvis du har en VPN-adgang. Så vælger man bare “Danmark” som server, og så kan du streame dine danske ting – ganske uproblematisk.

 

TIP 4: Minimer risiko for identitetstyveri

Gennemsnitlig, så koster det i omegnen af 30.000 kr (tallene fra USA), hvis du bliver udsat for identitetstyveri. Denne risiko kan minimeres ved at benytte en VPN service, da den slører din IP adresse. Netop IP adressen er indgangsporten for de fleste “snydere” online. Dine browsere og dermed dine oplysninger, der sendes igennem disse, bliver krypteret, så du opnår en sikker forbindelse.

Når du er ude og benytter offentlige WIFI netværk f.eks. på caféen, lufthavnen etc, så er det endnu mere vigtigt, da alle netop har adgang til dette netværk. Derfor kan din VPN forbindelse være en form for ekstra lag af beskyttelse. Zenmate VPN service benytter “militær-kryptering”, så dine data er i bedste hænder.

 

VPN service VPN forbindelse Zenmate erfaring bedste
VPN forbindelsen er et ekstra sikkerhedslag, du kan slå til og fra.

 

Hvordan bruger man det så?

Start med at tjekke din ip-adresse på: https://whatismyipaddress.com. Her kan du se, hvor meget man ud fra ip-adressen kan se (sted, udbyder etc.).

Det fungerer ved at man installerer et lille program (se billeder), som kører i baggrunden, og der kommer et ikon i din statusbar (enten foroven ved Mac eller nederst i Windows). Når du trykker på det lille skjold, kan du aktivere VPN forbindelsen, og du vil herefter se ud til at du er i det land du har valgt. Det er såre simpelt.

Hvis det lille skjold i statusbaren er blåt, så er du “connected” – altså har VPN forbindelsen aktiveret. Jeg plejer at have den aktiveret specielt når jeg researcher til artikler her på bloggen, som nogle gange fører mig rundt på diverse fora på nettet. Nogle mere rene end andre. Jeg har ingen interesse i at jeg skulle risikere at noget opsnapper mine data. Jeg har VPN landet stående på Danmark, da jeg selvfølgelig bruger mine normale internetting, som jeg plejer, og mange af disse streamingtjenester kræver at man er i Danmark for at bruge dem.

Som nævnt bruger jeg ZenMate VPN. De har 47 mio. bruger på verdensplan, har højhastigheds servere i 37 lande, og benytter krypteringsalgoritmer af militær kvalitet. Og så er prisen god.

 

Pris

I skrivende stund kan du få Zenmate VPN service for ca. 12. kroner pr. måned (ca. 450 kroner for 3 år), hvis du køber på hjemmesiden. Der er klart mest at spare ved at købe en “længerevarende” licens. Der er 7 dages gratis prøve version, så du kan se, hvordan det fungerer for dig. Ønsker du bare at købe 1 måned, så er prisen ret høj (9.99 euro), men som nævnt, så falder prisen pr. måned til 1.64 Euro, hvis du køber 3 års fra starten.

Se priser på hjemmesiden for ZenMate VPN. Hvis du trykker på “Buy” eller “Get Zenmate VPN”, så kommer du til en oversigt over de aktuelle priser. Du kan altid prøve, da de har 30 dages returret, så hvis du ikke er tilfreds, så kontakter du bare deres support, og pengene refunderes.

 

Billeder

 

Spørgsmål eller kommentarer

Skriv endelig, hvis der er nogle spørgsmål (hop til kommentarfeltet). Du må også meget gerne forælle om din erfaring med VPN, hvis du benytter det?

Følg
Giv besked ved
guest

0 Kommentarer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x