MadMode og forbrugTestsTips

Test: Kokkens hverdagsmad – vores families erfaring…

Indlægget er ikke sponsoreret på nogen måde og det er 100% min egen mening! Der kan dog forekomme reklamelinks, som giver værdifuld støtte til min blog, hvis du alligevel foretager et køb.

Introduktion

I en travl hverdag og til tiden lidt uinspirerende aftensmad gik vi på udkig efter nogle alternativer, som kunne gøre det lettere at være børnefamilie. Valget faldt på Kokkens Hverdagsmad efter anbefaling fra nogle gode venner. Nu har vi været i gang nogle måneder, og tænkte derfor det kunne være at andre kunne bruge vores erfaringer, hvis man selv overvejer det.

Vi har tidligere forsøgt med Aarstidernes måltidskasser, men blev aldrig sådan helt fanget af det, og prisen syntes vi også var lidt højt.

Nedenstående erfaringsdeling er min helt egen, og vi har ikke modtaget nogen form for støtte, eller gratis mad for at lave denne anmeldelse (desværre 🙂 må man næsten sige)

 

Overordnet

Hver mandag kommer der en fin flamingokasse leveret direkte på jeres adresse. Typisk mellem kl. 10-15. Kassen er isolerende, og i kassen er alle fødevarerne pakket ind. Yderst en stor plastikpose (og is omkring), og de enkelte retter er i små plastikbøtter. De er faktisk ganske fine til perler, legetøj, skruer etc.

Hver dag er markeret med numre, så der f.eks. står Mandag del 1 af 6. Så ved du der skal være 6 dele til mandagsretten. Dem tjekker du er med, og så stiller du dem samlet i køleskabet.

 

Kvalitet

Overordnet er kvaliteten ganske god. Tingene er ikke, som hos Aarstiderne, økologiske. Ifølge Kokkens hverdagsmad bruger det gode råvarer, og også gerne økologiske, når det kan lade sig gøre, men det er ikke kun øko-ting, der kommer i maden. Hvis økologi er et ufravigeligt krav, så skal du over til f.eks. Aarstiderne.com, som er lidt dyrere men så ren økologi.

Salat og grøntsager er friske, og velsmagende. Det samme med selve maden. Det er gode retter, og mit indtryk er at fødevarerne er rigtig gode.

Man skal huske at maden som udgangspunkt IKKE er specielt krydret, da der jo er rigtig mange der får leveret, og formentlig er det lavet til “laveste fællesnævner”. Ikke at det nødvendigvis kræver at du altid skal krydre en masse ekstra, men jeg vil som altid anbefale dig at smage på supper, saucer etc, og så evt. give den lidt ekstra chili, salt, peber etc. Det er jo smag og behag.

Selvfølgelig kan de ske at nogle af fødevarerne er defekte. Læs mere om hvad du gør længere nede.

 

Variation

I skrivende stund har vi fået leveret mad fra Kokkens hverdagsmad i flere måneder, og der er ikke meget der har været det samme. Mandag er fast fiske-dag. Det er alt fra filet over fiskefrikadeller til fiskeburger. Det er super at fisk kommer helt friske på den første dag.

Salaterne kan godt blive lidt ensformige, men igen. Du kan altid riste lidt pinjekerne, græskarkerner etc, og få piftet det lidt op. Det er nu ikke noget vi gør ret tit. Det gode er at der ALTID er salat med, og det er altså rart, da det kan smutte i den travle hverdag (vist primært når jeg står for det).

 

Tilpasningsmuligheder

Tilpasningsmulighederne er helt perfekte. Du kan ændre hver eneste ret både hvis du gerne vil have en anden slags kartoffel eller sauce til. Du kan ændre salaten, hvis du er blevet træt af tomatsalat. Der er mange at vælge imellem. Jeg har prøvet at vise udvalget i billedsektionen nedenfor.

Du kan også ændre antallet af personer, der skal leveres til. Hos os er der af og til en af os der er på vagt, kursus eller lignende, og her kan du ændre i antallet. Herefter justeres prisen, så du sparer hvis der ikke er så mange der skal spise med, og stiger lidt ved flere personer.

Du kan også ændre selve retten, hvis du f.eks. ikke kan lide den ret der står på menuen. Så kan du skifte “næsten” gratis til en lignende ret (+9 kroner samlet), som du kan se i oversigten. Du kan også opgradere til en luksus udgave, hvor du betaler noget i retningen af +45 kroner i alt. Se billederne, hvor jeg har vist hvordan det ser ud.

Ændring kan foretages frem til onsdag aften for næste uges levering.

 

Tilberedning

Tilberedningen er let. For det meste er det i ovnen der er noget der skal varmes. Andre gange skal der varmes lidt i en gryde, eller steges på en pande. Det vigtigste er at det kan laves på mellem 20-30 minutter. Enkelte gange skal der f.eks. koge grove-ris som skal have 40 minutter, men så står det også klart og tydeligt at det tager ekstra tid. Man kan jo altid bytte lidt rundt på dagene, så man kan få det til at passe bedst muligt. Fisken skal dog spises mandag 🙂

 

Pris

Kokkens hverdagsmad har valgt at sætte prisen noget lavere end hos f.eks. Aarstiderne. Hos os er vi 4 personer (2 voksne og 2 børn). Det koster ca. 600 kroner pr. uge (mandag til torsdag). Det er 2400 kroner for aftensmad i de vigtigste hverdage, og det giver en MASSE ro. Det er bestemt en fornuftig pris når man tænker på kvaliteten, og den luft det giver.

Nu har vi prøvet det igennem mere end 1 år, og vi kan se at vores samlede madbudget faktisk ikke er steget i den periode fra før til nu. Det må næsten hænge sammen med at man ikke har noget spild, og ikke behøver at købe ind til hver enkel ret på madplanen. Så for vores vedkommende har det faktisk ikke “kostet” noget at få maden leveret 4 dage om ugen i forhold til førhen. Til gengæld har vi fået endnu mere tid i hjemmet.

 

Reklamation ved dårlige varer og problemer

Selvfølgelig kan man få et salathoved, som har et brunt blad. Det er sket en enkelt gang hos os. Vi har også fået en box der var revnet med noget kylling, som vi så kontaktede kundeservice omkring. Vi fik straks refunderet et beløb tilsvarende. Super let og uden nogen som helst bøvl.

 

Sådan kommer du i gang

Hvis du gerne vil i gang, så går du ind på kokkenshverdagsmad.dk, hvor du bare vælger hvilken størrelse måltidskasse du ønsker. Herefter trykker du videre til bestilling. Udfylder dine oplysninger. Jeg har taget nogle billeder af processen.

Du kan få en gratis velkomstbonus på 50-100 kr., hvis du på bekræftelse-siden indtaster mit nummer 29723572 som ambassadør. Så får vi begge “startbonus”, der gives i rabat på den kommende ordre.

Jeg vil være yderst taknemmelig, hvis du støtte min lille blog, hvis alligevel beslutter dig for at prøve det. På forhånd mange tak og du må da også meget gerne skrive en lille kommentar nederst, hvis du vil 🙂

 

Billeder

 

Spørgsmål og kommentarer

Har du spørgsmål så giv lyd i kommentarfeltet nedenfor, så skal jeg prøve at svare så godt som muligt. Jeg vil gerne høre din erfaring også. Ved problemer med leveringer etc. skal du selvfølgelig kontakte Kokkens hverdagsmad direkte. Jeg har intet med dem at gøre.

 

Andre muligheder for måltidskasser

Aarstiderne – vel nok den mest kendte udbyder af lækre måltidskasser, hvor alt er økologisk, og der er masser af forskellige måltidskasser at vælge imellem.
SundTakeaway.dk – et lidt billigere alternativ end Aarstiderne, og mulighed for mellemmåltider etc. Det meste er ØKO.
SkagenFoods.dk – en super løsning, hvis du gerne vil have mere fisk.

 

Konklusion

Kokkens hverdagsmad
 • Kvalitet
 • Variation
 • Tilpasningsmuligheder
 • Tilberedning og lethed
 • Reklamationer
 • Pris
4.4

Min samlede vurdering

Kokkens hverdagsmad er uden tvivl en kæmpe hjælp i en travl hverdag. Selvfølgelig også, hvis du “bare” har brug for at prøve forskellige retter i dagligdagen og ikke gider stå med en masse selv. Hos os har det virkelig givet ro i hverdagen, at vi nu kan forberede aftensmaden på en halv time, og samtidig får børnene prøvet en masse forskellige retter, som vi nok ikke var kommet ud i selv.

Prisen er fornuftig, og synes det passer godt sammen med kvalitet og “letheden” i det daglige.

Det er super let ændre i de kommende leveringer (inden onsdag midnat), så man kan skifte en ret ud, hvis man ikke kan lide den, eller hvis man bare vil “have noget andet”. Man kan også ændre antallet af personer der skal spise med. Perfekt, hvis man, som vi, ofte har skiftende arbejdstider med vagter etc.

Du kan let bestille måltidskasserne på Kokkens hverdagsmad. Se billeder for vejledning.

Til sidst kan du vælge at give en “rabatkupon” til en ambassadør. Hvis du vil støtte min blog, så indtast meget gerne mit kundenummer “29723572“, så får både du og jeg et “gavekort” på 50-100 kroner, som modregnes i din kommende ordre.

På forhånd tusind tak
KH Lars

Gode ting

 • Tidsbesparende i hverdagen
 • Fornuftigt prisleje
 • Super muligheder for tilpasning
 • Mindre madspild
 • Børnevenligt
 • Salat / gnavegrønt til hvert måltid

Dårlige ting

 • Nogle retter lidt smagløse – så husk at smag til.
Følg
Giv besked ved
guest

1 Kommentar
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
1
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x