Erfaringer med Newsmy NR5261 (tidl. NU5261)

NR5162 Carpad3I min tidligere post har jeg skrevet om montering af Newsmy NR5261. I denne post handler det mere om brugen, samt diverse erfaringer.

Førstehåndsindtrykket af Newsmy NR5261 enheden er rigtig godt. Den er super hurtig og kører flydende. God opløsning på skærmen 1024×600. I de næste afsnit vil jeg beskrive lidt omkring hvordan jeg har sat mine ting op, og mine erfaringer fra hverdagen.

Information omkring produktet:
Specifikationer på XDA (tryk her for at læse mere)

Internet og dagligt brug:
Jeg bruger en lille USB 3G/4G mobil router (Huawei 5373) med simkort. Den er fungerer perfekt. Den fungerer også via WIFI, så ungerne ipads etc også kan koble på når vi kører i bilen. Jeg har fået den fra 3 mobil, men lignende kan sikkert findes. Den er tilsluttet med USB kabel og går på standby når man slukker for HU’en (Headunit). Når man tænder HU’en så begynder den at oplade det interne batteri, og er straks klar på internettet.

2016-02-17 16.39.03   2016-02-17 16.40.01

Opdatering af firmware i Newsmy NR5261 (Carpad3):
Jeg har prøvet dette nogle gange efterhånden. Der kommer løbende firmware updates stil enheden med diverse rettelser. Man henter firmwaren på links via den spanske hjemmeside, hvor jeg købe maskinen. Den skal på et USB stik, og så sættes i der, hvor min “3g router” sidder. Det opdager enheden og spørger om jeg vil opdatere. Det tager ca 5-10 minutter, hvorefter den er klar til brug igen. Enkelte opdatering kræver at man “gendanner til fabriksindstillinger”, hvilket er lidt træls da man så skal installere diverse programmer endnu engang. Men fedt at de løbende løser problemerne.

TOMTOM navigation carpad
TomTom Navigation

Navigation:
Google maps: Jeg har prøvet med google maps, og det fungerer ganske fornuftigt. Alle
anmeldelser/test siger at TomTom er bedst og har den bedste “Live Traffic”, så den har jeg investeret I er i gang med at teste det. Indtil videre fungerer TomTom helt fantastisk. Fuldstændig flydende, og dejligt overblik. Jeg er indtilvidere helt solgt 🙂
Jeg har nu brugt TomTom navigation med “Live Traffic” gennem en del måneder. Det fungerer fremragende. Den bruger nettet til at sende og modtage live opdateringer fra vejene, samt dem der normal “udgives” via TA på en alm. radio. Det gør at den altid har den optimale vej gennem trafikken. Den leder dig først af, hvis det kan svare sig. Jeg har været på tur til Italien, Østrig, samt rundt i DK – og det virker fantastisk.

Bakkamera:

Jeg har fået monteret bakkamera og det fungerer glimrende. Se vejledning her: Montere bakkamera i VW Passat (Newsmy NR5261)

IMG_8473

Bluetooth telefoni:

For mit vedkommende er den trådløse telefoni meget vigtig, da jeg bruger en del tid som pendler, og derfor er en god, stabil telefonforbindelse vigtig. Jeg har kun testet det kort, og fra modtagerens side er lyden fin, og lyden i kabinen var noget lav og støjende. Men efter en genstart kørte det hele super fint.
Bluetooth telefonien er ganske god. Der kan være tilfælde, hvor det “larmer” lidt hos modtageren. Det kan være grundet modtageforhold på turen, men også at der er et eller andet der forstyrrer i enhedens software. En hurtig genstart (Hold den øverste højre dreje knap inde), og så fungerer det igen.


Tips, tricks og observationer:

 1. Manglende indstilling af uret nederst i højre side: Efter installationen og manuel indstilling af uret i systemindstillinger stod uret i højre nedre hjørne stadig på den tid den startede med. Det krævede bare en genstart (holde powerknappen inde i 5 sekunder), hvorefter uret nu stemte overens med det jeg havde indtastet. Man skulle kunne bruge den automatiske opdatering herefter, så det har jeg også aktiveret.
 2. Reboot / genstart af enheden: Hold powerknappen (højre jogwheel) inde i 5 sekunder
 3. Vælge apps fra Google Play på din computer, og sætte dem til installation på enheden næste gang den er tændt. Sparer en del trykkeri i bilen.
 4. microSD kortlæser bag RES-knap
 5. Når man har låst bilen, så slukkes WIFI, bluetooth etc. men enheden forbliver i standby og lyset er tændt i knapperne (LED).

Et tip: Hvis du ikke allerede kender HotelsCombined.com, så tjek det ud. Man sammenligner priser blandt alle de store hotelsites f.eks. Hotels.com, Booking.com, Expedia etc. og får den bedste pris leveret.
Støt min blog: Hvis du foretager en søgning, og går ind og tjekker det fundne hotel ud, så støtter du min blog. Det koster dig intet, og det betyder ALT for at jeg kan holde bloggen kørende. På forhånd tusind tusind tak for støtten 🙂

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

11 thoughts on “Erfaringer med Newsmy NR5261 (tidl. NU5261)

 • Pingback: Montere bakkamera i VW Passat (Newsmy NR5261) | Livets små ting

 • 1. oktober 2017 kl. 19:49
  Permalink

  Hej igen heh

  Jeg har endelig fået købt og monteret min radio. Men kan dog ikke få min USB dongle Huawei med datasimkort til at virke i radioen ? Hvad kan jeg gøre ??

  Besvar
  • 1. oktober 2017 kl. 19:52
   Permalink

   Hej Maria.
   Jeg har hørt en del sige at deres USB dongle ikke fungerer. Derimod virker et USB 3g/4g router perfekt. Jeg har selv en lille mobil router med SIM-kort. Den sidder så i usbstikket hele tiden.

   Jeg har desværre ikke nogle forslag til hvad du kan høre for at få din dongle til at virke.

   Håber du finder en løsning.
   KH Lars

   Besvar
 • 1. oktober 2017 kl. 19:48
  Permalink

  Hej igen Lars. Fik endelig købt radioen og et USB dongle med 4G. Men jeg kan ikke få min radio til at samarbejde. Ved du evt. hvad det kan være af fejl ?

  Besvar
 • 31. marts 2016 kl. 20:11
  Permalink

  og tak for roserne…. Der kommer snart en vejledning på hvordan man let monterer bakkamera til samme enhed 🙂 og hvor man kan købe tingene billigt… Det fungerer ganske fornuftigt 😀

  Besvar
 • 31. marts 2016 kl. 19:35
  Permalink

  Hvor henne kan man købe denne radio ?

  Er det eneste sted aliexpress.com ??

  Fed blog BTW ! 🙂

  Besvar
  • 31. marts 2016 kl. 19:52
   Permalink

   Jeg har købt min enhed enhed hos ExclusiveCarAuto.com. Det ligger i spanien, så der kommer ikke told på, da det er inden for EU. Det er marginalt dyrere, men de yder også fantastisk support, og man kan hente gratis firmware updates løbende… Kan anbefales…

   Mvh Lars

   Besvar
 • 21. marts 2016 kl. 11:13
  Permalink

  Hej Lars har din bil parkerings sensor? Vises de evt?

  Besvar
  • 21. marts 2016 kl. 12:46
   Permalink

   Hej Martin.
   Ifølge hjemmesiden og flere engelske sider så virker den fuldt integreret med parkeringssensor.
   Jeg har desværre ikke parkeringssensor i min. Jeg monterer kamera inden længe som erstatning ?

   Besvar
 • 15. marts 2016 kl. 19:56
  Permalink

  God artikel! Virker displayet med varmestyringen? Når jeg i min Passat skruer op/ned for varmen, blæser m.m. vises det i radioens display.

  Besvar
  • 15. marts 2016 kl. 21:59
   Permalink

   Nej. Det virker med dørene. Men ikke fra klimaanlæg. I hvert fald ikke i min bil ?

   Besvar
   • 15. marts 2016 kl. 22:00
    Permalink

    Kan selvfølgelig være du har et andet modul da min kun havde den lille standardradio

    Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *