BilerGoogleSoftware

Erfaringer med Newsmy NR5261 (tidl. NU5261)

NR5162 Carpad3I min tidligere post har jeg skrevet om montering af Newsmy NR5261. I denne post handler det mere om brugen, samt diverse erfaringer.

Førstehåndsindtrykket af Newsmy NR5261 enheden er rigtig godt. Den er super hurtig og kører flydende. God opløsning på skærmen 1024×600. I de næste afsnit vil jeg beskrive lidt omkring hvordan jeg har sat mine ting op, og mine erfaringer fra hverdagen.

Information omkring produktet:
Specifikationer på XDA (tryk her for at læse mere)

Internet og dagligt brug:
Jeg bruger en lille USB 3G/4G mobil router (Huawei 5373) med simkort. Den er fungerer perfekt. Den fungerer også via WIFI, så ungerne ipads etc også kan koble på når vi kører i bilen. Jeg har fået den fra 3 mobil, men lignende kan sikkert findes. Den er tilsluttet med USB kabel og går på standby når man slukker for HU’en (Headunit). Når man tænder HU’en så begynder den at oplade det interne batteri, og er straks klar på internettet.

2016-02-17 16.39.03 2016-02-17 16.40.01

Opdatering af firmware i Newsmy NR5261 (Carpad3):
Jeg har prøvet dette nogle gange efterhånden. Der kommer løbende firmware updates stil enheden med diverse rettelser. Man henter firmwaren på links via den spanske hjemmeside, hvor jeg købe maskinen. Den skal på et USB stik, og så sættes i der, hvor min “3g router” sidder. Det opdager enheden og spørger om jeg vil opdatere. Det tager ca 5-10 minutter, hvorefter den er klar til brug igen. Enkelte opdatering kræver at man “gendanner til fabriksindstillinger”, hvilket er lidt træls da man så skal installere diverse programmer endnu engang. Men fedt at de løbende løser problemerne.

TOMTOM navigation carpad
TomTom Navigation

Navigation:
Google maps: Jeg har prøvet med google maps, og det fungerer ganske fornuftigt. Alle
anmeldelser/test siger at TomTom er bedst og har den bedste “Live Traffic”, så den har jeg investeret I er i gang med at teste det. Indtil videre fungerer TomTom helt fantastisk. Fuldstændig flydende, og dejligt overblik. Jeg er indtilvidere helt solgt 🙂
Jeg har nu brugt TomTom navigation med “Live Traffic” gennem en del måneder. Det fungerer fremragende. Den bruger nettet til at sende og modtage live opdateringer fra vejene, samt dem der normal “udgives” via TA på en alm. radio. Det gør at den altid har den optimale vej gennem trafikken. Den leder dig først af, hvis det kan svare sig. Jeg har været på tur til Italien, Østrig, samt rundt i DK – og det virker fantastisk.

Bakkamera:

Jeg har fået monteret bakkamera og det fungerer glimrende. Se vejledning her: Montere bakkamera i VW Passat (Newsmy NR5261)

IMG_8473

Bluetooth telefoni:

For mit vedkommende er den trådløse telefoni meget vigtig, da jeg bruger en del tid som pendler, og derfor er en god, stabil telefonforbindelse vigtig. Jeg har kun testet det kort, og fra modtagerens side er lyden fin, og lyden i kabinen var noget lav og støjende. Men efter en genstart kørte det hele super fint.
Bluetooth telefonien er ganske god. Der kan være tilfælde, hvor det “larmer” lidt hos modtageren. Det kan være grundet modtageforhold på turen, men også at der er et eller andet der forstyrrer i enhedens software. En hurtig genstart (Hold den øverste højre dreje knap inde), og så fungerer det igen.


Tips, tricks og observationer:

  1. Manglende indstilling af uret nederst i højre side: Efter installationen og manuel indstilling af uret i systemindstillinger stod uret i højre nedre hjørne stadig på den tid den startede med. Det krævede bare en genstart (holde powerknappen inde i 5 sekunder), hvorefter uret nu stemte overens med det jeg havde indtastet. Man skulle kunne bruge den automatiske opdatering herefter, så det har jeg også aktiveret.
  2. Reboot / genstart af enheden: Hold powerknappen (højre jogwheel) inde i 5 sekunder
  3. Vælge apps fra Google Play på din computer, og sætte dem til installation på enheden næste gang den er tændt. Sparer en del trykkeri i bilen.
  4. microSD kortlæser bag RES-knap
  5. Når man har låst bilen, så slukkes WIFI, bluetooth etc. men enheden forbliver i standby og lyset er tændt i knapperne (LED).

Et tip: Hvis du ikke allerede kender HotelsCombined.com, så tjek det ud. Man sammenligner priser blandt alle de store hotelsites f.eks. Hotels.com, Booking.com, Expedia etc. og får den bedste pris leveret.
Støt min blog: Hvis du foretager en søgning, og går ind og tjekker det fundne hotel ud, så støtter du min blog. Det koster dig intet, og det betyder ALT for at jeg kan holde bloggen kørende. På forhånd tusind tusind tak for støtten 🙂

Følg
Giv besked ved
guest

11 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
trackback
4 år siden

[…] arbejde). Kameraet aktiveres automatisk, når man sætter bilen i bakgear, da navigationsenheden (Newsmy NR5261) understøtter canbus, og selv opdager dette (det kan også slås fra, hvis man ikke ønsker at den […]

Maria Loumann
Maria Loumann
6 år siden

Hej igen heh

Jeg har endelig fået købt og monteret min radio. Men kan dog ikke få min USB dongle Huawei med datasimkort til at virke i radioen ? Hvad kan jeg gøre ??

Maria Loumann
Maria Loumann
6 år siden

Hej igen Lars. Fik endelig købt radioen og et USB dongle med 4G. Men jeg kan ikke få min radio til at samarbejde. Ved du evt. hvad det kan være af fejl ?

Maria Loumann Jensen
Maria Loumann Jensen
8 år siden

Hvor henne kan man købe denne radio ?

Er det eneste sted aliexpress.com ??

Fed blog BTW ! 🙂

Martin
Martin
8 år siden

Hej Lars har din bil parkerings sensor? Vises de evt?

Tommy Harbo
Tommy Harbo
8 år siden

God artikel! Virker displayet med varmestyringen? Når jeg i min Passat skruer op/ned for varmen, blæser m.m. vises det i radioens display.

11
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x