Tip: Fremhæv bestemt tekst i Excel-ark (Mac)

Sådan får du overblik i et lidt rodet Excel-ark

Kender du problemet med at få overblik over et større excel ark, hvor du søger et par bestemte ord/initialer etc ? Man kan selvfølgelig bruge søgefunktionen, men det giver ikke så stort et overblik som man gerne vil have. Derudover forsvinder “fundet” også med søgefunktionen, når man gerne vil printe.

Her kommer et tip af de lidt mere “nørdede”.

I mit tilfælde får jeg en gang om måneden et kæmpe excelark med min arbejdsplan for den kommende måned. Den er selvfølgelig let at printe ud, men man mister lidt overblikket over, hvornår man egentlig skal arbejde.

Månedsoversigten
Månedsoversigten (sløret lidt da det er den originale oversigt)

Hvis man så gerne vil fremhæve de dage man selv står på planen, så giver Excel faktisk mulighed for dette. På windows computer kan man bruge “søg og erstat” funktionen, eller denne metode. På mac kan man kun bruge denne, da man ikke kan indsætte formateret tekst via “søg og erstat”.

Start med at markere det “område”, hvor man vil ændre/søge efter teksten. På billedet har jeg markere alle rækker fra 4 og nedad. Herefter trykker jeg på “Betinget Formatering” (under hjem fanen). Her vælger man så fremhæv celleregler -> Tekst, der indeholder (se foto).

excel-mac-2016-10-20-kl-15-00-45

Her kommer man så ind i billedet med en “Ny formateringsregel” (foto nedenfor). Skriv den tekst du leder efter, og “design” hvordan den skal fremhæves/ændres etc. Tryk så på OK, hvorefter din ændring bliver påført excelarket.

excel-mac-2016-10-20-kl-15-00-27

Til allersidst har du så et excelark, hvor du kan se alle de “celler”, hvor teksten fremgår. Det er super let, og gør et ellers uoverskueligt regneark overskueligt.

excel-mac-2016-10-20-kl-15-01-05

Like gerne opslaget øverst, og smid en kommentar, hvis du kunne bruge tippet. På den måde vil det kunne gavne endnu flere personer.

Hvad synes du om indlægget?

[kkstarratings]

 
God dag

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *