Hus og haveTips

Guide til valg af seng inkl. vores valg

Introduktion

Valg af seng kan være en svær beslutning – det har vi lige været igennem. På et eller andet tidspunkt står de fleste med beslutningen om at skulle anskaffe sig en ny seng. Den gamle er måske blevet for blød, slidt eller måske trænger man bare til noget nyt.

Vi har, som nævnt, lige været igennem denne proces, og tænkte jeg kunne lave et lille indlæg om det. Til sidst kan du også se, hvilken model vi valgte at købe og selvfølgelig også lidt om hvad vi synes om den.

 

Tip 1 – Type af seng

Det første man skal gøre er selvfølgelig at starte med at finde ud af hvilken type af seng. Hvor stor skal den være, og hvad skal den kunne. Er din seng primært til at sove I, og uden behov for at du skal kunne sidde op og læse eller se fjernsyn, så er en almindelig boxmadras / kontinentalseng ganske fornuftig og helt klart den prisvenlige løsning.

Er du mere til at kunne sidde godt op i sengen f.eks. for at læse, arbejde eller se TV – eller har behov for at kunne sove med hovedgærdet hævet, så er en elevationsseng nok det rigtige valg for dig.

 

Tip 2 – Sengestørrelsen

‘Size does matter’ eller på dansk: størrelsen betyder noget. Der skal være plads i en seng, og man skal kunne vende og dreje sig om natten uden at falde ned. Hører du til den lange type eller er du den urolige type der vender og drejer rundt i sengen – måske endda med børn ved siden? Så er der netop nogle ting du skal være opmærksom på.

 

Længde på seng

Overordnet set så anbefales en seng, der er mindst 10 cm længere end du er høj. De fleste er 200cm men man kan også finde senge med ekstra længde. Mange skandinaviske mænd er lidt højere end resten af sydeuropa, så det kan være udmærket at overveje en ekstra gang – specielt, hvis du er over 190cm høj. Du skal selvfølgelig sikre dig at du har pladsen i soveværelset også.

 

Bredde på seng

Bredden er meget individuel. Skal der sove en, to eller måske flere, så skal man selvfølgelig vælge en seng der passer til dette. De fleste forældre elsker at have muligheden for at deres børn kan komme ind om natten og “putte”, hvis der er blevet utrygge eller er vågnet midt om natten. Det giver en masse ro for barnet – men kan også betyde du, som forældre, får en dårligere søvn, da pladsen pludselig bliver trang. Så har du et stort soveværelse, så kan det måske være en idé at købe en seng med ekstra bredde.

 

 

Tip 3 – Hård eller blød seng

Noget af vigtigste er at vælge den rigtige hårdhed eller blødhed om man vil. Det tager tid at vænne kroppen til en ny madras. De fleste siger at det tager ca 20-30 dage.

Madrassens hårdhed bestemmes primært ud fra din kropsbygning dvs. vægt, hoftebredde. Målet er at din rygsøjle skal være lige når du ligger på siden. Det betyder selvfølgelig at har du bredde hofter, så skal madrassen være lidt blødere, da de skal “længere ned” i madrassen. Derimod skal madrassen være hårdere, hvis du hører til den tungere klasse, da du så vil synke mere ned i madrassen.

Mit råd er at kontakte en specialist fra en sengebutik, og få en anbefaling. Du skal tænke på de lever af det, og har meget erfaring i, hvad der er det bedste for dig. På grund af vigtigheden i at vælge den rigtige madras, har de fleste butikker også en form for ombytningsret i den første tid. Hos f.eks. Bedre Nætter har du 100 dage hvor du kan ombytte din madras til en anden hårdhed helt gratis. Det er selvfølgelig fint, men hvad er det man skal være opmærksom på?

 

Tip 4 – Elevationsseng eller almindelig

Som nævnt længere oppe så er en elevationsseng en seng der giver muligheden for elektronisk at hæve hovedgærdet / fodenden op og ned.

Nogle elsker at bruge sengen som en ekstra sofa og bruger timer i den med en bog eller ser fjernsyn. Andre har bare behov for et godt sted at sove. Der findes selvfølgelig også sygdomme der gør at en elevationsseng er nødvendigt. Det kan være for at få benene lidt op eller sidde op og sove, hvis det giver problemer.

Om man skal købe en elevationsseng er op til dig. Personligt har jeg ikke behov for det men kan bestemt godt se det smarte i det hvis man bruger sengen som et opholdssted. For mit vedkommende så er det nok først når jeg bliver ældre at det bliver aktuelt. Jeg vil hellere spare pengene nu da behovet ændrer sig over tid. Men finder man et godt tilbud så kan man jo ligeså godt tage det med.

 

Vores valg af seng

venus velour sirius seng sengespecialist lækker seng bedste seng til hård eller blød madras hvordan vælger man tempur

Efter mange overvejelser så nåede vi frem til at det skulle være sengen ‘Sirius Velour‘ (200x180cm) fra online sengespecialisten Bedre Nætter (tidligere Venus Velour). Vi brugte lang tid på at finde frem til det rigtige sted. Jeg fik en rigtig fin vejledning fra supporten, og de kunne let svare på mine spørgsmål. Super fedt.

Ud fra deres guide skulle vi have sengen i den alm hårdhed så den gik vi med. Den blev leveret som aftalt og den var super let at samle. Vi har nu den flotteste seng, og den er fantastisk dejlig at sove i.

Hos Bedre Nætter har man 100 dage hvor man kan ombytte madrassen hvis man ikke er tilfreds med hårdheden. Det er vi indtil videre.

Senge var super let at samle, så ingen problemer der.

 

Billeder

 

Spørgmål eller kommentarer?

Du er som altid velkommen til skrive en kommentar eller et spørgsmål længere nede (hop derned).

Hvis det er specifik vejledning så får du nok mere ud af at kontakte et supporten fra et firma. Men jeg kan sagtens fortælle mere om vores oplevelse hvis det er.

Følg
Giv besked ved
guest

1 Kommentar
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
1
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x