Test: Melissa vakuumpakker – billig, men er den god?
Indholdsfortegnelse
Introduktion til Melissa Vakuumpakker
Går man i gang med sous vide har man også brug for en vakuumpakker. Skal det være en af de “dyre” til flere tusinde, eller kan de billige også gå. Jeg har fået fat i en Melissa Vakuumpakker der koster under 500 kroner. Her har jeg testet om den rent faktisk er noget værd.
Hvorfor skal man have en vakuumpakker?
Hvis du laver mad “sous vide”, så giver det sig selv. Varmen kan ikke fordeles ordentlig ind i kødet (fødeemnerne), hvis posen ikke slutter helt tæt. Selve teknikken er beskrevet i mit tidligere indlæg. Der er heldigvis også andre gode ting ved en vakuumpakker. Når du fryser kød i vakuum, så undgår du iskrystaller, samt at kødet holder sig længere, da vakuumposerne er mere tætte end de alm. fryseposer. Hvem kender ikke at få fat i en pose kød, hvor den ene halvdel er blevet helt grålig og ødelagt i fryseren. En anden super ting er igen i sous vide sammenhæng, hvor man kan fryser f.eks. kyllingbryster direkte i vakuum, og når man så skal bruge dem, smider man dem direkte fra fryseren i sous vide maskinen / gryden. DET er smart og sparer en masse tid i en travl hverdag.
Byggekvalitet / Design
Mit første indtryk af min Melissa vakuumpakker er ganske fint. Den er holdt i lyse farver, og uden en masse knapper. I hver side sidder der to “knapper” man bruger til at udløse låsemekanismen, så man kan åbne vakuumpakkeren. Den virker robust og plastikken virker ikke skrøbelig. Om den er smuk – næ ikke rigtig, men grim er den bestemt heller ikke.
På bagfladen er der en indbygget poseskærer. Det er sådan set smart nok, men den virker lidt ustabil (se video nederst). Kan også være jeg ikke har luret hvordan den præcis fungerer 🙂 Jeg plejer bare at bruge en ganske alm. saks.
Brugervenlighed
Det kan næsten ikke blive lettere, men det er nok også svært at lave en vakuumpakker “svær” at betjene. Der er en knap “Seal Only” som lukker en pose uden at skabe vakuum. Det bruges når man har købt poser der er på en rulle, hvor man selv klipper dem til. Så skal den ene ende lukkes først, hvorefter man kommer sine fødevarer i posen. Så putter man posen ind i maskinen hvor man fører den frem til “stop” klodsen inde i fordybningen i maskinen. Tryk så “Vacuum & Seal”. Herefter suger Melissa Vakuumpakkeren luften ud, og lukker posen efterfølgende. Let.
Støjniveau
Den er meget støjsvag. Det er klar at den skal bruge en lille motor når den skal lave undertrykket i posen, men den er meget lydsvag.
Sugestyrke
Vakuumfunktionen er det allervigtigste når man køber en vakuumpakker. Jeg har haft flere af de almindelige maskiner i hænderne, og de klarer sig generelt godt til almindeligt hverdagsbrug. Der er lidt forskel på hvor hurtigt maskinen er klar igen, hvis man f.eks. skal pakke større mængder kød i mange poser, men typisk passer det med at man skifter pose og så er den klar. Selve sugestyrken er faktisk en af de bedre (her i den billige ende). Den laver fint undertryk, og får posen tæt ind omkring de råvarer man pakker (se evt video nedenfor).
Flexibilitet / Størrelse
Størrelsen er meget standard. Den er ca 38cm bred, men ikke højere end at den kan ligge i en alm køkkenskuffe, hvilket er et stort plus. Det gør det altså lettere at have alle disse elektroniske køkkengadgets liggende.
En anden ting er den manglende mulighed for selv at styre hvor meget vakuum man vil få maskinen til at “suge”. På andre modeller er der en knap, hvor maskinen kun “suger”. Det kan være rart i tilfælde af at man har et stykke kød, der er lidt svært at få placeret ordentligt i posen. Det er dog ikke noget jeg tror jeg vil savne i dagligdagen.
Pris
Ekstremt billig vakuumpakker. Jeg har ikke set mange andre, hvor man kan få en fint fungerende maskine til 3-400 kroner. Det er ret vildt. Her er de billigste steder lige nu via Pricerunner.
– i samarbejde med PriceRunner
Hvor køber jeg poser?
Denne vakuumpakker kan bruge poser på rulle, hvilket giver dig meget fleksibilitet. Jeg ville købe poser på 28 cm i bredden, da de kan bruges til stort set alle typer af fødevarer. Både kød, stege, grøntsager etc. Hvis du køber for små, bliver det nogen gange lidt bøvlet. Dog kan poser på 15-20 cm i bredden være gode til f.eks. kyllingbryster.
Du kan købe billige og gode vakuumposer hos sousvide.dk, hvor prisen er yderst fornuftig.
Specifikationer
Type: Vakuumpakker – madforsegler
Farve: Sort/Hvid
LED indikator: Til vakuum- og forseglings funktion
Max. forsegling: ca. 28.5 cm
Skridsikre fødder
Effekt: 110 watt
Inkluderet: Rulle med poser, 3 meter
Product størrelse(HxBxD): 8 x 38 x 16.5 cm
Billeder
Video
Konklusion
Melissa vakuumpakker
-
Byggekvalitet / Design
-
Brugervenlighed
-
Støjniveau
-
Sugestyrke
-
Flexibilitet / størrelse
-
Pris
Resume
Melissa vakuumpakkeren er billig og fungerer rigtig godt i det almindelige køkken. Den er en perfekt kompagnon til sous vide eventyret, og sugekraften er fin, og prisen fantastisk.
Godt
Pris
Let at betjene
Larmer ikke
Virker robust
Skidt
Sugestyrken kunne være bedre
Ikke mulighed for selv at “styre” hvor meget vakuum du vil give
Maskinen kan købes hos Coop.dk.
- Information
- Seneste indlæg
- Samarbejde?
Bor i Kolding med min hustru Heidi og vores to skønne børn Emma og William. Jeg elsker ALT der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Jeg elsker god mad og inspirerende oplevelser, og så har jeg altid haft et blødt punkt for gadgets og lækkert udstyr til hjemmet. Til daglig er jeg medicinmand i det danske hospitalsvæsen.
Har du selv prøvet den Melissa vakuumpakket som du skriver om, for jeg må da indrømme at den virker nem at bruge med funktionelt er det noget bras. Når den svejser posen sammen bliver det ujævnt og posen lukker slet ikke og bliver derfor komplet ubrugelig 😟
Jeg prøvede og efter at have bruge et par meter af den medfølgende rulle, så opgav jeg og lavede mad på den måde jeg altid har lært – i ovnen.
Hej Anders.
Selvfølgelig har jeg prøvet den ellers ville jeg ikke skrive om den. Det lyder som om den er defekt. Retur i butikken. Det holder ingen steder den måde du beskriver.
Den er 100% defekt 😉👍