De perfekte pølsehorn – luftige, bløde og sprøde (opskrift)
Indholdsfortegnelse
Introduktion
Pølsehorn kan være en blandet fornøjelse. Der er en tendens til at de blive tørre, og der er alt for meget dej omkring, og så ligger pølsen og ruller rundt inde i en kæmpe grotte midt i brødet. Jeg har efterhånden prøver utallige opskrifter på pølsehorn, og er nået frem til denne opskrift som er decideret fantastisk.
Det gode ved denne type af pølsehorn er, at de sagtens kan holde sig gode til dagen efter, men endnu bedre, så tåler de at blive frosset uden at de bliver uspiselige. Det gør faktisk at man kan snuppe et pølsehorn op og smide i madkassen til børnene fra morgenstunden. Når de når frokost, så er det fint tøet op og det har holdt resten af madpakken kølig. Hvis madkassen står på køl i børnehave/skole, så skal man nok bare smide det I om aftenen derhjemme når man smører madpakken.
Så her kommer min opskrift på gode pølsehorn.
De perfekte pølsehorn - luftige, bløde og sprøde
Ingredienser
Pølsehornsdej
- 3 dl sødmælk
- 25 gram gær
- 100 gram smør (lidt blødt)
- 1 tsk salt
- 1 tsk sukker
- 1 æg
- 600 gram hvedemel
- 16 gode pølser (halveres)
- tomatketchup
Pensling:
- 1 Æg
- Sesamfrø
Fremgangsmåde
- Lun mælken og rør gæren ud heri.
- Kom smøret (i mindre stykker) ned i, og tilsæt så melet.
- Tilsæt salt, sukker og æg. Rør det godt sammen (gerne i en røremaskine). Dejen skal være glat og smidig. Stil den til hævning i 30-60 minutter (skal hæve til dobbelt størrelse).
Pølsehorn (klassisk)
- Når dejen er hævet deler du dejen i 4 stykker. Hvert stykker rulles ud i en cirkel, som så deles i 8 (Skær cirklen over 4 gange). Læg så pølsen i den lange ende, og rul sammen. Du kan evt tilsætte lidt ketchup i en streg under pølsen. Fold enden ind under.
Pølsehorn (elegante)
- Her deler du dejen i 6 stykker, og hvert af disse stykker i 5. Hvert af de små stykker rulles ud i en lang pølse på ca. 1 cm i diameter. Skal være ca. 20 cm lang. Den rulles så om pølsen (se fotos)
Samlet fortsættelse
- Lad brødene efterhæve 30 minutter. Pensl med æg, drys sesamfrø på, og bag ved 15-20 minutter ved 200 grader (evt. 180 graders varmluft).
Ernæringsfakta
Billeder
Spørgsmål eller kommentarer
Du er meget velkommen til at skrive et spørgsmål, eller fortælle hvordan din bagning gik. Du kan også vedhæfte et billede af dine pølsehorn. Jeg elsker at se andres resultater.
Du må meget gerne trykke på de 5 små stjerner over billedet i opskriften, eller give karakter når du skriver en kommentar. Det hjælper andre med at finde opskriften i Google.
- Information
- Seneste indlæg
- Samarbejde?
Bor i Kolding med min hustru Heidi og vores to skønne børn Emma og William. Jeg elsker ALT der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Jeg elsker god mad og inspirerende oplevelser, og så har jeg altid haft et blødt punkt for gadgets og lækkert udstyr til hjemmet. Til daglig er jeg medicinmand i det danske hospitalsvæsen.
Den her opskrift på pølsehorn er den bedste ever. Vi laver altid trippel portion og så ryger de i fryseren. Ekstremt lækre selv når de bliver tøt op. tak for en god hjemmeside
Tusind tak 🙏🙏
Jeg har prøvet disse pølsehorn, mums de er gode, har fået bestilling fra min mand om at lave nogle han kan have med på arbejde på fredag til sine arbejdskollegaer, så bliver rosen ikke størrer 🙂
Lyder fantastisk. 👏👏👏
Tusind tak 🙏🙏
Dejligt nemt at lave! God guide og lækkert resultat
Takker ✌️
Hej
Jeg er spændt på at prøve din opskrift. Hvordan opbevarer du pølsehornene hvis de bages dagen før de skal spises? Skal de i køleskab, opbevares køligt eller bare i en pose på køkkenbordet? Finten er jo at de gerne skal være gode i morgen også 😆👍🏻
/ Mette
Bare i en pose så de bevarer fugtigheden. Så kan de lunes på dagen eller bare spises direkte fra posen. De mister så lidt af sprødheden 😉😊
God fornøjelse
KH Lars 🍀
Hej 🙂
Hvor lang tid plejer du at røre dejen på maskine ca? Og gør du det på langsom eller hurtig hastighed?
Typisk 5-6 minutter på pænt hurtig hastighed 👍
Jeg har lige bagt disse for første gang. Damn de er lækre. Man behøver ikke engang ketchup eller andet til 🙂 Jeg delte dejen og lavede pizzasnegle af den anden halvdel. Utrolig nem opskrift.
💪🙌 Sådan 🍀
Super god opskrift, den bedste jeg har prøvet.
Tusind tak for de fine stjerner. Fedt det faldt i god jord 🤩
De bedste pølsehorn, også dagen efter samt efter en tur i fryseren! tak for super opskrift👍🏻
hey. 🙂
kan man bruge olie istedet for smør. og hvis ja hvor meget olie skal der så i.
en sidste spørgsmål. kan man bruge letmælk istedet for sødmælk.
Det kan du nok godt men ville foretrække smør/smørbart. Ellers ville jeg veje samme vægt af i olie.
Mht mælk så kan du sagtens skifte. Det gør vi tit. Vi har nemlig ikke så tit sødmælk herhjemme 😉
KH Lars 🍀
super 🙂
tak
Super pølsehorn
Tusind tak 🙏🙌
Fantastisk dej og nem opskrift. Opskriften er rigtig godt beskrevet. Jeg har skiftet lidt af hvedemelet ud med grahamsmel, hvilket også fungere rigtig godt! Jeg har desuden lavet både pizzasnegle og pølsehorn med den her dej, og begge dele er blevet super gode! Jeg elsker, at dejen ikke hævet vildt op i ovnen, så man ender med mere brød end fyld 😄
Tusind tak 🙌😊
🙏🙌
Mega nem opskrift med billeder. Skøn konsistens på dejen. Vi lavede dobbelt portion og løb tør for sødmælk 4 fl, men erstattede det manglende med piskefløde 2 dl. Min datter på 8 år og jeg lavede dem sammen. Et fantastisk fælles projekt – vi vil stolte medbringe pølsehornen til salg ved jule håndbold stævnet 😁Tak for denne eminente opskrift 🙏🏼 Sprøde og luftige 👍😁
Tusind tak 🙏❤️
Super gode! De bedste pølsehorn jeg nogensinde har bagt!
Tusind tak 🙏🙌… og tal for de fine stjerner. Rigtig god dag.
KH Lars 🍀
Hej Lars. Kan de stå til køleskabet til hævning natten over?
Det kan de godt. Jeg ville så halvere gær mængden 👍 meld gerne tilbage om det var en succes
Hej. Ja, det er længe siden men jeg er nu alligevel også interesseret. Jeg skal bruge dem i morgen aften, og har ikke tid til første hævning – måske der skal en anelse mere væske til – måske ikke.
Hej Lars,
Du kan selvfølgelig bare lade dem koldhæve i køleskabet, det fungerer fint. Det allervigtigste er at de får lov at hæve inden bagningen, så dejenhæver rundt om pølsen – og ikke først når de kommer i ovnen. God fornøjelse 🙂
Vil dejen også være velegnet til pølsebrød eller skal jeg gå efter en anden opskrift?
Det kan du godt. De bliver dog ikke så ‘hvide’ (og kedelige) som almindelige brød. Jeg kan godt li’ dem 😉
Helt sikkert den bedste pølsehorn dej jeg nogensinde har lavet, MUMS!
Fedt at høre ❤️ Tusind tak 🙏🙌👍
Erstat lidt af hvedemel med grahamsmel og havregryn , så der lidt mere i fibre i 😉
Super gode. Ny yndlingsopskrift. Tak 👯♀️
Hej Helen. Tusind tak. Det varmer med en dejlig tilbagemelding 🙏🇩🇰👍
Vi vender tilbage igen og igen. Det ER verdens bedste ?❤️?
Knuz Amalia
Sådan ???
Tusind mange gange tak for de flotte ord ❤️
Hej.
Jeg har kun minimælk hjemme, kan det erstatte sødmælken uden at det går helt galt ? ?
Hej Louise.
Det går nok ?
Det bruger vi også herhjemme hvis vi mangler ?
Godt nytår ?
Fantastiske pølsehorn! Kan varmt anbefales ??
Tusind tak. ??❤️
Rigtig god dag ?
Lige præcis sådan her skal pølsehorn være. Smagte helt fantastisk. Nu skal jeg bare have lavet en ny portion til fryseren så vi har nogle til madpakken.
Til alle andre. Denne opskrift kan SÅ meget anbefales. Tusind tak til doktoren ?
Hej Julie.
Tusind mange gange tak for de fine ord ? ❤️
Nej hvor sjovt. Vi har netop også lavet dem til en skolekoncert i går… Kæmpe hit blandt børnene, hvor de skrabede penge ind til klassekassen da de blev solgt for en femmer…
Super god opskrift!
Hej Mona.
Tusind tak for roserne. Det var da en fin måde at skrabe lidt penge ind til klassen når nu ser alligevel blev holdt et arrangement ?
Tak fordi du tog dig tid til at skrive.
Mvh Lars
Nemme og super gode pølsehorn? Alle 36 pølsehorn blev spist i går under sommerkoncerten?
Fedt. Så skulle du næsten have tilbudt mig et ??
Tak for stjernerne. ???
Super lækre. Dejen er rigtig lækker når man har rørt den. Det må være smørret der giver den så lækker en konsistens. De ser helt professionelle ud når man ruller dejen omkring dem.
Takker
Hej Yonang
Tusind tak ? ? ?
Smørret hjælper i næsten al bagværk ?
Hav en fantastisk dag ?
Dejlig opskrift. Dejligt med så fine billeder. Så kan det næsten ikke gå galt. Børnene elskede dem❤️
Må jeg spørge hvad det er for en røremaskine du har?
Hej Camilla.
Tusind tak og fedt med børnene ❤️
Røremaskinen på billedet er en Ankarsrum Assistent. En super fin maskine jeg er ved at teste. Der kommer en fuld anmeldelse på bloggen i løbet af den næste måneds tid.
God dag
KH Lars