Bearnaise sauce sous vide - god og let opskrift | Livets små ting

Bearnaise sauce sous vide – god og let opskrift

Introduktion

Bearnaise sauce er super lækkert til de fleste stykker oksekød. Mange har holdt sig til Knorr’s færdiglavede udgave – men seriøst, hvis du alligevel har kastet dig over sous vide, og de mange gode oplevelser, så skulle du prøve at lave bearnaise sauce fra bunden.

Det er faktisk ekstremt let, og kræv ikke en masse piskeri, og den skiller aldrig, hvis du holder dig til opskriften. De eneste udstyr det kræver er en stavblender med det høje cylinderglas, der altid følger med. Så er du klar til at imponere dine gæster.

Det smarte er at du kan komme posen med saucen i samme bad, som du allerede har dine bøffer/steg i, og når I er ved at være klar til at spise, så laver du saucen, og bøfferne straks herefter. Sauce kan holdes varm i vandbadet til I er klar.

Det tager max 1 minut fra du tager posen op af badet til saucen er klar til servering. Bearnaise essens, som nævnt i opskriften kan købes i de fleste supermarkeder, men du kan også hoppe på min opskrift. Det er super let.

 

opskrift på bearnaise sauce sous vide bairrnæse sovs béarnaisesauce hjemmelavet sousvide

Hjemmelavet bearnaise sauce sous vide

Opskriften på den letteste og super velsmagende bearnaise sauce, der ikke skiller. Standardudgaven rækker til ca. 2 personer (alt efter hvor glad man er for bearnaise sauce). Du kan f.eks. lave den i et rent "rødbedeglas", og lade den holde sig varm i vandbadet til I skal spise...
5 fra 16 stemmer
Udskriv Pin Kommentér
Ret: Tilbehør
Køkken: Fransk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Kim Larsen
Ingredienser
  • 160 gram rigtig smør (saltet)
  • 2 æggeblommer (40 gram / 2 blommer) (evt. pasteuriseret)
  • 2 tsk Estragon (tørret eller frisk)
  • 0,25 tsk hvid peber (alternativt alm. peber)
  • 2 tsk bearnaise essens (jo mere jo syrligere)
  • Stavblender med højt glas
Fremgangsmåde
  • Kom smør, æggeblommer, bearnaise essens, estragon og hvid peber i en pose/glas, der kan klare 60 grader (f.eks. en frysepose eller gammel rødbedeglas).
  • Læg den i dit sousvide bad ved 50-60 grader til smøret er smeltet. Det tager ca. 20-30 minutter. Luk posen med en klemme, og lad "toppen" hænge ud over kanten på badet. Se billeder.
  • Når du skal servere saucen, tages posen op af badet, og indholdet hældes op i et højt cylinderformet glas. VIGTIGT at lade æggeblommer synke til bunds så smørret ligger øverst. Tager ca. 20-30 sekunder. 
  • Blend med stavblenderen fra bunden af, så saucen samles perfekt. Arbejd dig opad når den tager form (ca. 10-20 sekunder ialt).
  • Hvis du savner salt/peber/syrlighed, så smag til (se noter)
Video
Opskriftsnoter
  • Du kan IKKE bruge blandingsprodukter såsom Kærgården istedet for rigtig smør (Lurpak etc).
  • Lav evt. flere poser med sauce, hvis du ikke vil lave det hele på én gang. Så kan du tage en pose op efterhånden, som i får spist det der er på bordet. Alternativ brug et "rødbedeglas med låg", som du kan lade stå i vandbadet imellem "ophældningerne" til sauceskålen.
  • Bruger du frisk Estragon til saucen, så tilsæt det evt. efter du har blendet for et "pænere" udseende.
  • Vil du have en tykkere sauce, så skal du bruge mere smør. Du kan bruge op til 200 gram pr. 2 æggeblommer (40 gram). Der er grænser for hvor meget smør æggeblommerne kan binde.
  • Saucen skiller, hvis temperaturen kommer over ca. 63 grader. Hold dig under 60 for at være sikker. Skulle du få en sauce der skille, så tilsæt en ekstra æggeblomme og blend igen.
  • Synes du saucen er for tyk, så spar på smør, eller tynd med en lille smule vand når den er blendet.
  • Ønskes en mere syrlig udgave, så tilsæt lidt ekstra essens når du smager til.
  • Jeg er mest til hjemmelavet eller Lagerfeld Bearnaise essens, da de ikke er helt så syrlige som Beauvais. Kom evt. mindre i hvis du bruger Beauvais, hvis du ikke bryder dig om syrligheden. Jeg har Beauvais essens også, og her tilsætter jeg "kun" 1-1.5 tsk pr. portion.
  • OBS: Bearnaise sauce serveres ikke brandvarm, som mange andre saucer, da den så skiller. Derfor er det selvfølgelig vigtigt at du ikke forsøger at varme den op i en gryde lige inden servering. Heller sæt dit glas retur i sousvide badet, eller hav flere poser i badet, så du let kan servere mere, når sauce-skålen er tom.
 
Stort tak til Kim Larsen for video og inspiration.

Abonnér på min Youtube ved at klikke her.

 

Billeder

 

Kommentarer eller spørgsmål

Du må meget gerne give opskriften 5 stjerner ved at trykke på det små stjerner over det lille billede på opskriften. Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften, eller har du lyst til at dele dit resultat, så skriv i kommentarfeltet længere nede. Her kan du også vedhæfte et billede.

 

Skal man bruge klaret smør?

Når man laver bearnaise sauce på vanlig vis bruger man klaret smør, altså hvor man smelter smøret, og fjerne det “hvide” bundfald. Det gør man ikke her og erfaringen er at det ikke betyder noget som helst. Den smager fantastisk. Hvis du meget gerne vil, så kan du smelte smørret inden du kommer det i posen, men husk at lade det køle lidt nede efter du har skimmet det klare lag, så du ikke chokerer æggene.

Ps. skulle du have et bedre billede, jeg kunne bruge til det øverste billede, så skriv endelig til mig 🙂 Synes ikke det er helt repræsentativt – men nu er det jo heldigvis opskriften der tæller 🙂

 

Inspiration

Chilibearnaise sauce sous vide (opskrift)

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

16 meninger om “Bearnaise sauce sous vide – god og let opskrift

  • 14. september 2019 kl. 12:38
    Permalink

    kan man ikke et bruge et glas fra starten?
    og kan man ikke også bruge en dampovn?

    Besvar
    • 14. september 2019 kl. 14:41
      Permalink

      Du kan sagtens bruge et glas fra starten af. Det kan faktisk være lettere 😉 dampovn har jeg ikke erfaring med. Men vil gerne høre hvis du forsøger 😉

      God fornøjelse 🍀
      VH Lars

      Besvar
    • 15. september 2019 kl. 02:57
      Permalink

      Hej
      Det fungerede fint med dampoven og et glas med låg, og smagen var rigtig god. -tak for en god opskrift både på essens og sovs.

      Besvar
      • 15. september 2019 kl. 11:55
        Permalink

        Hej Lars
        Jeg kom alle tingene i et glas og satte låg på og så ind i ovnen ved 60grader, og efter ca.30 minutter tog jeg det ud og blendede det og det kunne derefter stå i ovnen og holde sig varmt.
        Med venlig hilsen
        Else Winther

        Besvar
        • 15. september 2019 kl. 18:03
          Permalink

          Smart 👍
          Tak for tilbagemeldingen 🙏🙌 det kan sagtens være at andre kan bruge den samme metode. Tusind tak 🤩

          God aften. KH Lars 🍀

          Besvar
  • 8. september 2019 kl. 19:02
    Permalink

    Er mit glas mon for stort? 😳 Synes saucen er meget tynd

    Besvar
    • 8. september 2019 kl. 19:13
      Permalink

      Det mest sandsynlige er at æggene ikke er faldet helt til bunds i det høje glas eller at man har blendet for kraftigt fra starten.
      Hvilken type glas har du brugt?

      Besvar
  • 2. august 2019 kl. 12:35
    Permalink

    Hey. Skal prøve denne opskrift i aften og tænker . Hvis man smider tingene i et rødbedeglas også i vandbadet. Kan man så ikke bare når stavblender skal klare resten lade det blive i det glas og blende i det ? Eller er det nødvendigt med at hælde over i en anden beholder ?

    Besvar
    • 4. august 2019 kl. 06:05
      Permalink

      Hej Mikkel. Undskyld det sene svar. Den måde du beskriver fungerer glimrende. Så holdes saucen også varm. Det er også måden jeg selv gør 😊👍

      Håber det var en succes hos dig 😉🙌
      God dag.
      Lars 🍀

      Besvar
      • 4. august 2019 kl. 07:06
        Permalink

        Hejsa Lars.
        Gav det forsøget i glasset og ja det fungerede over alt forventning. .
        Utrolig nemt og en fantastisk smag. Herhjemme er den blevet udnævnt til
        “ den bedste bearnaise vi har smagt “ . Så det bliver ikke sidste gang den bliver sat på bordet her .
        Eneste minus, som med alle souses og andet der smager godt var
        “DER VAR FOR LIDT” 😂

        Besvar
  • 18. februar 2019 kl. 07:41
    Permalink

    Fremragende opskrift. Jeg lavede din bearnaise essens til. Alle var yderst tilfredse. Tak

    Besvar
    • 21. februar 2019 kl. 20:56
      Permalink

      Takker for de fine stjerner. Der er seriøst en af de letteste måder at lave en lækker bearnaise sauce på. Håber du vender tilbage på bloggen efter mere ??

      Besvar
  • 19. januar 2019 kl. 21:46
    Permalink

    Shit det var let og den smagte SÅ fantastisk. Jeg føler mig nærmest som en masterchef ??

    Tak for en sindssyg god og let opskrift….. Elsker mit sous vide udstyr endnu mere nu ❤️???

    Besvar
    • 19. januar 2019 kl. 21:49
      Permalink

      Hej Peter.
      Tusind tak. Det er helt vildt så let det er at lave. Jeg havde altid troet at bearnaise var svært at lave men det gjorde sous maskinen da lige til skamme.

      Det er genialt det der ???

      Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Følg mig på de sociale medier