OpskriftSous VideTilbehør

Bearnaise sauce sous vide – god og let opskrift

Introduktion

Bearnaise sauce er super lækkert til de fleste stykker oksekød. Mange har holdt sig til Knorr’s færdiglavede udgave – men seriøst, hvis du alligevel har kastet dig over sous vide, og de mange gode oplevelser, så skulle du prøve at lave bearnaise sauce fra bunden.

Det er faktisk ekstremt let, og kræv ikke en masse piskeri, og den skiller aldrig, hvis du holder dig til opskriften. De eneste udstyr det kræver er en stavblender med det høje cylinderglas, der altid følger med. Så er du klar til at imponere dine gæster.

Det smarte er at du kan komme posen med saucen i samme bad, som du allerede har dine bøffer/steg i, og når I er ved at være klar til at spise, så laver du saucen, og bøfferne straks herefter. Sauce kan holdes varm i vandbadet til I er klar.

Det tager max 1 minut fra du tager posen op af badet til saucen er klar til servering. Bearnaise essens, som nævnt i opskriften kan købes i de fleste supermarkeder, men du kan også hoppe på min opskrift. Det er super let.

 

opskrift på bearnaise sauce sous vide bairrnæse sovs béarnaisesauce hjemmelavet sousvide

Hjemmelavet bearnaise sauce sous vide

Opskriften på den letteste og super velsmagende bearnaise sauce, der ikke skiller. Standardudgaven rækker til ca. 2 personer (alt efter hvor glad man er for bearnaise sauce). Du kan f.eks. lave den i et rent "rødbedeglas", og lade den holde sig varm i vandbadet til I skal spise...
4.69 fra 38 stemmer
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Tilbehør
Køkken: Fransk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Antal: 2 personer
Kalorier: 328kcal
Forfatter: Kim Larsen
Ingredienser
  • 160 gram rigtig smør (saltet)
  • 2 æggeblommer (40 gram / 2 blommer) (evt. pasteuriseret)
  • 2 tsk Estragon (tørret eller frisk)
  • 0,25 tsk hvid peber (alternativt alm. peber)
  • 2 tsk bearnaise essens (jo mere jo syrligere)
  • Stavblender med højt glas
Fremgangsmåde
  • Kom smør, æggeblommer, bearnaise essens, estragon og hvid peber i en pose/glas, der kan klare 60 grader (f.eks. en frysepose eller gammel rødbedeglas).
  • Læg den i dit sousvide bad ved 50-60 grader til smøret er smeltet. Det tager ca. 20-30 minutter. Luk posen med en klemme, og lad "toppen" hænge ud over kanten på badet. Se billeder.
  • Når du skal servere saucen, tages posen op af badet, og indholdet hældes op i et højt cylinderformet glas. VIGTIGT at lade æggeblommer synke til bunds så smørret ligger øverst. Tager ca. 20-30 sekunder. 
  • Blend med stavblenderen fra bunden af, så saucen samles perfekt. Arbejd dig opad når den tager form (ca. 10-20 sekunder ialt).
  • Hvis du savner salt/peber/syrlighed, så smag til (se noter)
Video
Opskriftsnoter
  • Du kan IKKE bruge blandingsprodukter såsom Kærgården istedet for rigtig smør (Lurpak etc).
  • Lav evt. flere poser med sauce, hvis du ikke vil lave det hele på én gang. Så kan du tage en pose op efterhånden, som i får spist det der er på bordet. Alternativ brug et "rødbedeglas med låg", som du kan lade stå i vandbadet imellem "ophældningerne" til sauceskålen.
  • Bruger du frisk Estragon til saucen, så tilsæt det evt. efter du har blendet for et "pænere" udseende.
  • Vil du have en tykkere sauce, så skal du bruge mere smør. Du kan bruge op til 200 gram pr. 2 æggeblommer (40 gram). Der er grænser for hvor meget smør æggeblommerne kan binde.
  • Saucen skiller, hvis temperaturen kommer over ca. 63 grader. Hold dig under 60 for at være sikker. Skulle du få en sauce der skille, så tilsæt en ekstra æggeblomme og blend igen.
  • Synes du saucen er for tyk, så spar på smør, eller tynd med en lille smule vand når den er blendet.
  • Ønskes en mere syrlig udgave, så tilsæt lidt ekstra essens når du smager til.
  • Jeg er mest til hjemmelavet eller Lagerfeld Bearnaise essens, da de ikke er helt så syrlige som Beauvais. Kom evt. mindre i hvis du bruger Beauvais, hvis du ikke bryder dig om syrligheden. Jeg har Beauvais essens også, og her tilsætter jeg "kun" 1-1.5 tsk pr. portion.
  • OBS: Bearnaise sauce serveres ikke brandvarm, som mange andre saucer, da den så skiller. Derfor er det selvfølgelig vigtigt at du ikke forsøger at varme den op i en gryde lige inden servering. Heller sæt dit glas retur i sousvide badet, eller hav flere poser i badet, så du let kan servere mere, når sauce-skålen er tom.
 
Stort tak til Kim Larsen for video og inspiration.
Ernæringsfakta
Antal: 100gram | Kalorier: 328kcal

Abonnér på min Youtube ved at klikke her.
følg mig på instagram

 

Billeder

 

Kommentarer eller spørgsmål

Du må meget gerne give opskriften 5 stjerner ved at trykke på det små stjerner over det lille billede på opskriften. Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften, eller har du lyst til at dele dit resultat, så skriv i kommentarfeltet længere nede. Her kan du også vedhæfte et billede.

 

Skal man bruge klaret smør?

Når man laver bearnaise sauce på vanlig vis bruger man klaret smør, altså hvor man smelter smøret, og fjerne det “hvide” bundfald. Det gør man ikke her og erfaringen er at det ikke betyder noget som helst. Den smager fantastisk. Hvis du meget gerne vil, så kan du smelte smørret inden du kommer det i posen, men husk at lade det køle lidt nede efter du har skimmet det klare lag, så du ikke chokerer æggene.

Ps. skulle du have et bedre billede, jeg kunne bruge til det øverste billede, så skriv endelig til mig 🙂 Synes ikke det er helt repræsentativt – men nu er det jo heldigvis opskriften der tæller 🙂

 

Inspiration

Chilibearnaise sauce sous vide (opskrift)

4.69 from 38 votes (33 ratings without comment)
Følg
Giv besked ved
guest

20 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Tom miller
Tom miller
9 måneder siden

Sådan. Det er den letteste måde at lave bearnaise sauce EVER. Tak

Heidi Lehné
Heidi Lehné
1 År siden

Sindssyg let og god opskrift – den er hermed gemt 🥰 kan man fryse den pose som ikke blev blendet ?

trackback
3 år siden

[…] Bearnaise er en sous vide klassiker som skal prøves. Opskrift på bearnaise sous vide: Bearnaise sauce sous vide. […]

trackback
4 år siden

[…] Bearnaisesauce er super godt, og endnu bedre, hvis du laver hjemmelavet Bearnaise Essens. Det er super let, og kræver ikke en masse arbejde. Du kan lave den på mange måder, og det afhænger meget af hvilke krydderurter du tilsætter. Ligegyldig hvad, så er det let at lave, og du kan evt fryse det ned i isterninger, så har du til flere år med mindre du virkelig spiser meget Bearnaise sauce. […]

trackback
4 år siden

[…] også at spise sammen med bearnaise sauce – det smager fantastisk […]

trackback
4 år siden

[…] Hjemmelavet whisky sauce (opskrift) Nem og god rødvinssauce (opskrift) Bearnaise sauce sous vide (opskrift) […]

Else Winther
Else Winther
5 år siden

kan man ikke et bruge et glas fra starten?
og kan man ikke også bruge en dampovn?

Else Winther
Else Winther
Svar til  Else Winther
5 år siden

Hej
Det fungerede fint med dampoven og et glas med låg, og smagen var rigtig god. -tak for en god opskrift både på essens og sovs.

Else Winther
Else Winther
Svar til  Else Winther
5 år siden

Hej Lars
Jeg kom alle tingene i et glas og satte låg på og så ind i ovnen ved 60grader, og efter ca.30 minutter tog jeg det ud og blendede det og det kunne derefter stå i ovnen og holde sig varmt.
Med venlig hilsen
Else Winther

Louise
Louise
5 år siden

Er mit glas mon for stort? 😳 Synes saucen er meget tynd

Mikkel
Mikkel
5 år siden

Hey. Skal prøve denne opskrift i aften og tænker . Hvis man smider tingene i et rødbedeglas også i vandbadet. Kan man så ikke bare når stavblender skal klare resten lade det blive i det glas og blende i det ? Eller er det nødvendigt med at hælde over i en anden beholder ?

Mikkel
Mikkel
Svar til  Lars Koch Hansen
5 år siden

Hejsa Lars.
Gav det forsøget i glasset og ja det fungerede over alt forventning. .
Utrolig nemt og en fantastisk smag. Herhjemme er den blevet udnævnt til
“ den bedste bearnaise vi har smagt “ . Så det bliver ikke sidste gang den bliver sat på bordet her .
Eneste minus, som med alle souses og andet der smager godt var
“DER VAR FOR LIDT” 😂

Peter Nielsen
Peter Nielsen
5 år siden

Fremragende opskrift. Jeg lavede din bearnaise essens til. Alle var yderst tilfredse. Tak

Peter Halland
Peter Halland
5 år siden

Shit det var let og den smagte SÅ fantastisk. Jeg føler mig nærmest som en masterchef ??

Tak for en sindssyg god og let opskrift….. Elsker mit sous vide udstyr endnu mere nu ❤️???

20
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x