Bearnaise sauce sous vide – god og let opskrift

Introduktion

Bearnaise sauce er super lækkert til de fleste stykker oksekød. Mange har holdt sig til Knorr’s færdiglavede udgave – men seriøst, hvis du alligevel har kastet dig over sous vide, og de mange gode oplevelser, så skulle du prøve at lave bearnaise sauce fra bunden.

Det er faktisk ekstremt let, og kræv ikke en masse piskeri, og den skiller aldrig, hvis du holder dig til opskriften. De eneste udstyr det kræver er en stavblender med det høje cylinderglas, der altid følger med. Så er du klar til at imponere dine gæster.

Det smarte er at du kan komme posen med saucen i samme bad, som du allerede har dine bøffer/steg i, og når I er ved at være klar til at spise, så laver du saucen, og bøfferne straks herefter. Sauce kan holdes varm i vandbadet til I er klar.

Det tager max 1 minut fra du tager posen op af badet til saucen er klar til servering. Bearnaise essens, som nævnt i opskriften kan købes i de fleste supermarkeder, men du kan også hoppe på min opskrift. Det er super let.

 

opskrift på bearnaise sauce sous vide bairrnæse sovs béarnaisesauce hjemmelavet sousvide

Hjemmelavet bearnaise sauce sous vide

Opskriften på den letteste og super velsmagende bearnaise sauce, der ikke skiller. Standardudgaven rækker til ca. 2 personer (alt efter hvor glad man er for bearnaise sauce). Du kan f.eks. lave den i et rent "rødbedeglas", og lade den holde sig varm i vandbadet til I skal spise...
5 fra 11 stemmer
Udskriv Pin Kommentér
Ret: Tilbehør
Køkken: Fransk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Kim Larsen
Ingredienser
  • 160 gram rigtig smør (saltet)
  • 2 æggeblommer (40 gram / 2 blommer) (evt. pasteuriseret)
  • 2 tsk Estragon (tørret eller frisk)
  • 0,25 tsk hvid peber (alternativt alm. peber)
  • 2 tsk bearnaise essens (jo mere jo syrligere)
  • Stavblender med højt glas
Fremgangsmåde
  • Kom smør, æggeblommer, bearnaise essens, estragon og hvid peber i en pose/glas, der kan klare 60 grader (f.eks. en frysepose eller gammel rødbedeglas).
  • Læg den i dit sousvide bad ved 50-60 grader til smøret er smeltet. Det tager ca. 20-30 minutter. Luk posen med en klemme, og lad "toppen" hænge ud over kanten på badet. Se billeder.
  • Når du skal servere saucen, tages posen op af badet, og indholdet hældes op i et højt cylinderformet glas. VIGTIGT at lade æggeblommer synke til bunds så smørret ligger øverst. Tager ca. 20-30 sekunder. 
  • Blend med stavblenderen fra bunden af, så saucen samles perfekt. Arbejd dig opad når den tager form (ca. 10-20 sekunder ialt).
  • Hvis du savner salt/peber/syrlighed, så smag til (se noter)
Video
Opskriftsnoter
  • Du kan IKKE bruge blandingsprodukter såsom Kærgården istedet for rigtig smør (Lurpak etc).
  • Lav evt. flere poser med sauce, hvis du ikke vil lave det hele på én gang. Så kan du tage en pose op efterhånden, som i får spist det der er på bordet. Alternativ brug et "rødbedeglas med låg", som du kan lade stå i vandbadet imellem "ophældningerne" til sauceskålen.
  • Bruger du frisk Estragon til saucen, så tilsæt det evt. efter du har blendet for et "pænere" udseende.
  • Vil du have en tykkere sauce, så skal du bruge mere smør. Du kan bruge op til 200 gram pr. 2 æggeblommer (40 gram). Der er grænser for hvor meget smør æggeblommerne kan binde.
  • Saucen skiller, hvis temperaturen kommer over ca. 63 grader. Hold dig under 60 for at være sikker. Skulle du få en sauce der skille, så tilsæt en ekstra æggeblomme og blend igen.
  • Synes du saucen er for tyk, så spar på smør, eller tynd med en lille smule vand når den er blendet.
  • Ønskes en mere syrlig udgave, så tilsæt lidt ekstra essens når du smager til.
  • Jeg er mest til hjemmelavet eller Lagerfeld Bearnaise essens, da de ikke er helt så syrlige som Beauvais. Kom evt. mindre i hvis du bruger Beauvais, hvis du ikke bryder dig om syrligheden. Jeg har Beauvais essens også, og her tilsætter jeg "kun" 1-1.5 tsk pr. portion.
  • OBS: Bearnaise sauce serveres ikke brandvarm, som mange andre saucer, da den så skiller. Derfor er det selvfølgelig vigtigt at du ikke forsøger at varme den op i en gryde lige inden servering. Heller sæt dit glas retur i sousvide badet, eller hav flere poser i badet, så du let kan servere mere, når sauce-skålen er tom.
 
Stort tak til Kim Larsen for video og inspiration.

Abonnér på min Youtube ved at klikke her.

 

Billeder

 

Kommentarer eller spørgsmål

Du må meget gerne give opskriften 5 stjerner ved at trykke på det små stjerner over det lille billede på opskriften. Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften, eller har du lyst til at dele dit resultat, så skriv i kommentarfeltet længere nede. Her kan du også vedhæfte et billede.

 

Skal man bruge klaret smør?

Når man laver bearnaise sauce på vanlig vis bruger man klaret smør, altså hvor man smelter smøret, og fjerne det “hvide” bundfald. Det gør man ikke her og erfaringen er at det ikke betyder noget som helst. Den smager fantastisk. Hvis du meget gerne vil, så kan du smelte smørret inden du kommer det i posen, men husk at lade det køle lidt nede efter du har skimmet det klare lag, så du ikke chokerer æggene.

Ps. skulle du have et bedre billede, jeg kunne bruge til det øverste billede, så skriv endelig til mig 🙂 Synes ikke det er helt repræsentativt – men nu er det jo heldigvis opskriften der tæller 🙂

 

Inspiration

Chilibearnaise sauce sous vide (opskrift)

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

5 spændende tanker om emnet “Bearnaise sauce sous vide – god og let opskrift

  • 18. februar 2019 at 07:41
    Permalink

    Fremragende opskrift. Jeg lavede din bearnaise essens til. Alle var yderst tilfredse. Tak

    Svar
    • 21. februar 2019 at 20:56
      Permalink

      Takker for de fine stjerner. Der er seriøst en af de letteste måder at lave en lækker bearnaise sauce på. Håber du vender tilbage på bloggen efter mere 🙏😉

      Svar
  • Pingback:Chilibearnaise sauce sous vide - a la Thaihouse (opskrift) | Livets små ting

  • 19. januar 2019 at 21:46
    Permalink

    Shit det var let og den smagte SÅ fantastisk. Jeg føler mig nærmest som en masterchef 😍😂

    Tak for en sindssyg god og let opskrift….. Elsker mit sous vide udstyr endnu mere nu ❤️🎁🍾🥂

    Svar
    • 19. januar 2019 at 21:49
      Permalink

      Hej Peter.
      Tusind tak. Det er helt vildt så let det er at lave. Jeg havde altid troet at bearnaise var svært at lave men det gjorde sous maskinen da lige til skamme.

      Det er genialt det der 😁😂😍

      Svar
  • 11. januar 2019 at 22:49
    Permalink

    Velbekomme… Kom gerne med dit eget tip, hvis du lige har prikken over i’et 😀

    Svar
  • Pingback:Hjemmelavet Bearnaise Essens - super let (opskrift) | Livets små ting


🙌 Følg mig på Instagram eller Facebook og få vores nyeste anmeldelser, gode tips og inspiration som den allerførste 🙌

Klik og følg mig på Facebook
👇👇

 

😟 Luk, jeg er ikke interesseret i nye tests og inspiration 😟 


Følg mig på Instagram eller Facebook og få de nyeste opskrifter, gode tips og inspiration til hverdagen som den allerførste.

👇 Klik & følg på Facebook 👇

 

Bare luk, jeg vil gå glip af gode opskrifter og inspiration.