Sous VideTips

De 10 bedste tips til Sous Vide teknikken

Introduktion

Mange har kastet sig over sous vide teknikken – og med god grund. Her har jeg samlet mine 10 bedste tips til sous vide, hvis du vil undgå begynderfejlene.

tips til sous vide gode råd omkring Sansaire Sous Vide
Fra Sansaire.com

 

Top 10 råd om sous vide

Her kommer de nok 10 bedste råd når du skal i gang med at forberede din mad i et vandbad. Ved at følge disse, så kommer du helt sikkert stille og roligt i gang med teknikken – og blive endelig ved med at eksperimentere. Det er den måde man opdage nye lækre retter. God fornøjelse.

 

  1. Ved sous vide er temperatur = farve. Lav temperatur (<58) giver rødt kød, høj temperatur (>62 grader) svarer til gennemstegt. Dog vil køde ikke være tørt som sous vide.
  2. Det næste er at tid = tekstur/struktur og mørhed. Generelt mørt kød skal have kortere tid (f.eks. oksemørbrad) end mere sejt kød (f.eks. kalvespidsbryst).
  3. Pak altid dit kød om – altid! Så kan du dufte til kødet, og benytte poser der er lavet til sous vide og langtids varme.
  4. Husk at afkalke varmelegemet et par gange om året (ved en sous vide stav). Du kan evt tilsætte lidt klar eddike til vandet nogle gange. Alternativt regelret afkalker (så uden mad) 🙂
  5. Bakterier dør ved langtidsvarme over 54 grader inkl. salmonella etc. Det betyder at du faktisk godt kan lave kyllingbryst, hvor det er lidt lyserødt. Man skal ikke være så bange. Plejer dog at give kylling 60 grader.
  6. Svejs din sous vide pose en ekstra gang (ca 0.5 cm over den første forsegling). Så undergår du en utæt pose pga. lidt væske.
  7. Pas på med friske krydderurter fra have pga. jordbakterier. Sørg for at skylle dem godt, og kortvarigt dyppe dem i kogende vand før du kommer dem i sous vide posen.
  8. Bearnaise er en sous vide klassiker som skal prøves. Opskrift på bearnaise sous videBearnaise sauce sous vide.
  9. Køb gerne stort ind. Pak f.eks. dine bøffer/kyllingbryster i pakker af 2 styk, og frys dem. Så kan du let tage det antal op du skal bruge, og komme dem direkte i vandbadet. 
  10. Stegeskorpe. Når kødet kommer op af vandbadet, så er det klar til brug. Det betyder at du skal sørge for at kødet er tøret af, og så på en varm pande med smør/ghee, så du får en super skorpe. Skal kun have kort tid. Det er kun skorpen du går efter. Så pas på med mere en 20-40 sekunder pr. side!. Du kan evt tage køde ud af sous vide posen et par minutter inden du steger, hvis du er bage for at det får for meget. Så faldet temperaturen lige en smule før den “hårde” varme….

 

Hvad synes du?

Er du kommet i gang med sous vide? Har du et godt råd, som skal tilføjes listen her, så skriv endelig i kommentarer, så kan vi få udvidet listen efter hånden.

 

Inspiration

Jeg har tidligere lavet et indlæg, som gennemgår sousvide teknikken. Få mere inspiration her:

Sous vide – hvad er det og hvorfor er det så godt?

 

Hvad synes du om indlægget?

[kkratings]

Tryk på de 5 stjerner, hvis du synes om mit indlæg her med mine tips til sous vide.

Følg
Giv besked ved
guest

0 Kommentarer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x