Hjemmelavet Bearnaise Essens – super let (opskrift)

Introduktion

Bearnaisesauce er super godt, og endnu bedre, hvis du laver hjemmelavet Bearnaise Essens. Det er super let, og kræver ikke en masse arbejde. Du kan lave den på mange måder, og det afhænger meget af hvilke krydderurter du tilsætter. Ligegyldig hvad, så er det let at lave, og du kan evt fryse det ned i isterninger, så har du til flere år med mindre du virkelig spiser meget Bearnaise sauce.

 

Hjemmelavet Bearnaise essens opskrift på estragon eddike hvidvinseddike kørvel hvordan laver man

Hjemmelavet Bearnaise Essens

Her er en super opskrift på hjemmelavet Bearnaise Essens, så du kan lave lækkert Bearnaise Sauce mange gange i fremtiden uden at skulle købe det færdiglavede...
4.53 fra 38 stemmer
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Tilbehør
Køkken: Fransk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 2 dl
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
  • 4 skalotteløg / alm. løg
  • 2 dl hvidvinseddike
  • 2 dl tør hvidvin (alternativt vand)
  • 8-10 friske estragonstilke
  • 2-3 spsk tørret (hvis du ikke bruger frisk som nævnt ovenfor)
  • evt. en lille håndfuld kørvel (kan undlades)
  • evt. et laurbærblad (kan undlades)
Fremgangsmåde
  • Pil løg og hak dem fint. 
  • Tilsæt hvidvinseddike, hvidvin/vand og frisk estragon i en gryde. Hvis du ikke har frisk estragon, så brug tørret (enten eller).
  • Tilsæt alle tingene i en gryde, og lad det koge ind til ca. det halve.
  • Kom blandingen gennem en si, og kom på flaske/glas. Stil på køl
  • Gem Bearnaise Essensen i et lille syltetøjsglas eller lignende (skold glasset med kogende vand inden for en god ordens skyld).
  • Brug det du skal til din Bearnaise Sauce (direkte link til min opskrift).
Opskriftsnoter
  • Overskydende essens kan gemmes i et par måneder på køl i en lukket beholder f.eks. syltetøjsglas / glasflaske. Skold beholderen først.
  • Frys evt. overskuds essens som isterninger svt. den mængde du typisk bruger. Så er det super let at tilsætte når du skal igang igen.
  • Har du tid nok, så lav essensen mindst 1 dag før, og lad den trække på køl 1 døgn inden du filtrerer/sier den.
 

følg mig på instagram

 
 

Hvad synes du?

Du må meget gerne trykke på de 5 små stjerner over billedet i opskriften, hvis du godt kan lide den 🙂 Det gør det meget lettere for andre at finde opskriften via Google etc. Du kan også give den stjerne via kommentarfeltet længere nede.

 

Kommentarer og spørgsmål

Har du et spørgsmål, eller har du selv et godt råd? Så skriv meget gerne, så alle kan få gavn af det længere nede på siden (direkte link til kommentarfeltet).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tryk meget gerne på de 5 stjerner, der også vises i din kommentar.




8 thoughts on “Hjemmelavet Bearnaise Essens – super let (opskrift)

  • 27. marts 2021 kl. 09:00
    Permalink

    Jeg kan jo ik undgå at se det glas du har lavet ik er filtreret?

    Besvar
    • 27. marts 2021 kl. 09:16
      Permalink

      Du kan gøre begge dele. Det betyder intet for smagen eller for konsistensen på bearnaise saucen 🙂 Det bliver godt no-matter-what 🤩

      Besvar
      • 27. marts 2021 kl. 10:35
        Permalink

        Har lige lavet den efter din opskrift… Synes den er lidt lyserød… Har jeg gjort noget forkert mon?

        Besvar
        • 27. marts 2021 kl. 12:34
          Permalink

          Det tror jeg bestemt ikke. Det afhænger meget af løg, hvidvinseddike og hvidvin hvordan slutresultatet bliver 🙂 Det ville jeg bestemt ikke være nervøs for – slet ikke. Glæd dig 🙂

          Besvar
  • 14. september 2019 kl. 12:41
    Permalink

    Hej
    Jeg har lavet denne essens, men er det rigtigt at den ikke er helt klar

    Besvar
  • 14. september 2019 kl. 12:40
    Permalink

    Hej
    Jeg har lavet denne essens, men er det rigtigt at den ikke er helt klar

    Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tryk meget gerne på de 5 stjerner, der også vises i din kommentar.