Hjemmelavet Bearnaise Essens – super let (opskrift)
Indholdsfortegnelse
Introduktion
Bearnaisesauce er super godt, og endnu bedre, hvis du laver hjemmelavet Bearnaise Essens. Det er super let, og kræver ikke en masse arbejde. Du kan lave den på mange måder, og det afhænger meget af hvilke krydderurter du tilsætter. Ligegyldig hvad, så er det let at lave, og du kan evt fryse det ned i isterninger, så har du til flere år med mindre du virkelig spiser meget Bearnaise sauce.
Hjemmelavet Bearnaise Essens
Ingredienser
- 4 skalotteløg / alm. løg
- 2 dl hvidvinseddike
- 2 dl tør hvidvin (alternativt vand)
- 8-10 friske estragonstilke
- 2-3 spsk tørret (hvis du ikke bruger frisk som nævnt ovenfor)
- evt. en lille håndfuld kørvel (kan undlades)
- evt. et laurbærblad (kan undlades)
Fremgangsmåde
- Pil løg og hak dem fint.
- Tilsæt hvidvinseddike, hvidvin/vand og frisk estragon i en gryde. Hvis du ikke har frisk estragon, så brug tørret (enten eller).
- Tilsæt alle tingene i en gryde, og lad det koge ind til ca. det halve.
- Kom blandingen gennem en si, og kom på flaske/glas. Stil på køl
- Gem Bearnaise Essensen i et lille syltetøjsglas eller lignende (skold glasset med kogende vand inden for en god ordens skyld).
- Brug det du skal til din Bearnaise Sauce (direkte link til min opskrift).
Opskriftsnoter
- Overskydende essens kan gemmes i et par måneder på køl i en lukket beholder f.eks. syltetøjsglas / glasflaske. Skold beholderen først.
- Frys evt. overskuds essens som isterninger svt. den mængde du typisk bruger. Så er det super let at tilsætte når du skal igang igen.
- Har du tid nok, så lav essensen mindst 1 dag før, og lad den trække på køl 1 døgn inden du filtrerer/sier den.
Hvad synes du?
Du må meget gerne trykke på de 5 små stjerner over billedet i opskriften, hvis du godt kan lide den 🙂 Det gør det meget lettere for andre at finde opskriften via Google etc. Du kan også give den stjerne via kommentarfeltet længere nede.
Kommentarer og spørgsmål
Har du et spørgsmål, eller har du selv et godt råd? Så skriv meget gerne, så alle kan få gavn af det længere nede på siden (direkte link til kommentarfeltet).
- Information
- Seneste indlæg
- Samarbejde?
Bor i Kolding med min hustru Heidi og vores to skønne børn Emma og William. Jeg elsker ALT der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Jeg elsker god mad og inspirerende oplevelser, og så har jeg altid haft et blødt punkt for gadgets og lækkert udstyr til hjemmet. Til daglig er jeg medicinmand i det danske hospitalsvæsen.
Jeg kan jo ik undgå at se det glas du har lavet ik er filtreret?
Du kan gøre begge dele. Det betyder intet for smagen eller for konsistensen på bearnaise saucen 🙂 Det bliver godt no-matter-what 🤩
Har lige lavet den efter din opskrift… Synes den er lidt lyserød… Har jeg gjort noget forkert mon?
Det tror jeg bestemt ikke. Det afhænger meget af løg, hvidvinseddike og hvidvin hvordan slutresultatet bliver 🙂 Det ville jeg bestemt ikke være nervøs for – slet ikke. Glæd dig 🙂
Hej
Jeg har lavet denne essens, men er det rigtigt at den ikke er helt klar
Hej
Jeg har lavet denne essens, men er det rigtigt at den ikke er helt klar
Ja det kan godt passe. Den kan godt være lidt grumset men den er fin nok 😊👍
Held og lykke i jagten på den perfekte bearnaise 🙂