OpskriftTilbehør

Hjemmelavet Bearnaise Essens – super let (opskrift)

Introduktion

Bearnaisesauce er super godt, og endnu bedre, hvis du laver hjemmelavet Bearnaise Essens. Det er super let, og kræver ikke en masse arbejde. Du kan lave den på mange måder, og det afhænger meget af hvilke krydderurter du tilsætter. Ligegyldig hvad, så er det let at lave, og du kan evt fryse det ned i isterninger, så har du til flere år med mindre du virkelig spiser meget Bearnaise sauce.

 

Hjemmelavet Bearnaise essens opskrift på estragon eddike hvidvinseddike kørvel hvordan laver man

Hjemmelavet Bearnaise Essens

Her er en super opskrift på hjemmelavet Bearnaise Essens, så du kan lave lækkert Bearnaise Sauce mange gange i fremtiden uden at skulle købe det færdiglavede...
4.54 fra 41 stemmer
Udskriv Del på Facebook Pin Kommentér
Ret: Tilbehør
Køkken: Fransk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 2 dl
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
  • 4 skalotteløg / alm. løg
  • 2 dl hvidvinseddike
  • 2 dl tør hvidvin (alternativt vand)
  • 8-10 friske estragonstilke
  • 2-3 spsk tørret (hvis du ikke bruger frisk som nævnt ovenfor)
  • evt. en lille håndfuld kørvel (kan undlades)
  • evt. et laurbærblad (kan undlades)
Fremgangsmåde
  • Pil løg og hak dem fint. 
  • Tilsæt hvidvinseddike, hvidvin/vand og frisk estragon i en gryde. Hvis du ikke har frisk estragon, så brug tørret (enten eller).
  • Tilsæt alle tingene i en gryde, og lad det koge ind til ca. det halve.
  • Kom blandingen gennem en si, og kom på flaske/glas. Stil på køl
  • Gem Bearnaise Essensen i et lille syltetøjsglas eller lignende (skold glasset med kogende vand inden for en god ordens skyld).
  • Brug det du skal til din Bearnaise Sauce (direkte link til min opskrift).
Opskriftsnoter
  • Overskydende essens kan gemmes i et par måneder på køl i en lukket beholder f.eks. syltetøjsglas / glasflaske. Skold beholderen først.
  • Frys evt. overskuds essens som isterninger svt. den mængde du typisk bruger. Så er det super let at tilsætte når du skal igang igen.
  • Har du tid nok, så lav essensen mindst 1 dag før, og lad den trække på køl 1 døgn inden du filtrerer/sier den.
 

følg mig på instagram

 
 

Hvad synes du?

Du må meget gerne trykke på de 5 små stjerner over billedet i opskriften, hvis du godt kan lide den 🙂 Det gør det meget lettere for andre at finde opskriften via Google etc. Du kan også give den stjerne via kommentarfeltet længere nede.

 

Kommentarer og spørgsmål

Har du et spørgsmål, eller har du selv et godt råd? Så skriv meget gerne, så alle kan få gavn af det længere nede på siden (direkte link til kommentarfeltet).

4.54 from 41 votes (39 ratings without comment)
Følg
Giv besked ved
guest

8 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Lasse
Lasse
3 år siden

Jeg kan jo ik undgå at se det glas du har lavet ik er filtreret?

Lasse
Lasse
Svar til  Lars Koch Hansen
3 år siden

Har lige lavet den efter din opskrift… Synes den er lidt lyserød… Har jeg gjort noget forkert mon?

Else
Else
5 år siden

Hej
Jeg har lavet denne essens, men er det rigtigt at den ikke er helt klar

Else Winther
Else Winther
5 år siden

Hej
Jeg har lavet denne essens, men er det rigtigt at den ikke er helt klar

8
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x