Hjemmelavet Bearnaise Essens – super let (opskrift)
Indholdsfortegnelse
Introduktion
Bearnaisesauce er super godt, og endnu bedre, hvis du laver hjemmelavet Bearnaise Essens. Det er super let, og kræver ikke en masse arbejde. Du kan lave den på mange måder, og det afhænger meget af hvilke krydderurter du tilsætter. Ligegyldig hvad, så er det let at lave, og du kan evt fryse det ned i isterninger, så har du til flere år med mindre du virkelig spiser meget Bearnaise sauce.
Hjemmelavet Bearnaise Essens
Ingredienser
- 4 skalotteløg / alm. løg
- 2 dl hvidvinseddike
- 2 dl tør hvidvin (alternativt vand)
- 8-10 friske estragonstilke
- 2-3 spsk tørret (hvis du ikke bruger frisk som nævnt ovenfor)
- evt. en lille håndfuld kørvel (kan undlades)
- evt. et laurbærblad (kan undlades)
Fremgangsmåde
- Pil løg og hak dem fint.
- Tilsæt hvidvinseddike, hvidvin/vand og frisk estragon i en gryde. Hvis du ikke har frisk estragon, så brug tørret (enten eller).
- Tilsæt alle tingene i en gryde, og lad det koge ind til ca. det halve.
- Kom blandingen gennem en si, og kom på flaske/glas. Stil på køl
- Gem Bearnaise Essensen i et lille syltetøjsglas eller lignende (skold glasset med kogende vand inden for en god ordens skyld).
- Brug det du skal til din Bearnaise Sauce (direkte link til min opskrift).
Opskriftsnoter
- Overskydende essens kan gemmes i et par måneder på køl i en lukket beholder f.eks. syltetøjsglas / glasflaske. Skold beholderen først.
- Frys evt. overskuds essens som isterninger svt. den mængde du typisk bruger. Så er det super let at tilsætte når du skal igang igen.
- Har du tid nok, så lav essensen mindst 1 dag før, og lad den trække på køl 1 døgn inden du filtrerer/sier den.
Hvad synes du?
Du må meget gerne trykke på de 5 små stjerner over billedet i opskriften, hvis du godt kan lide den 🙂 Det gør det meget lettere for andre at finde opskriften via Google etc. Du kan også give den stjerne via kommentarfeltet længere nede.
Kommentarer og spørgsmål
Har du et spørgsmål, eller har du selv et godt råd? Så skriv meget gerne, så alle kan få gavn af det længere nede på siden (direkte link til kommentarfeltet).
- Test: Thule Velocompact 927/926 (cykelholder til 3-4 cykler) - 23. januar 2021
- Eftermontering af anhængertræk på Tesla Model S - 23. januar 2021
- Test: Oculus Quest 2 – fremragende VR headset - 19. januar 2021
- Test: FlowRow Board til din Waterrower / Concept 2 - 12. januar 2021
- Så fik jeg desværre også Coronavirus - 3. januar 2021
- Glædelig jul og godt nytår – 2020/2021 - 31. december 2020
- De 10 bedste tips til Sous Vide teknikken - 27. december 2020
- Lækre vaniljekranse – julens småkage (opskrift) - 20. december 2020
Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.
Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...
Hej
Jeg har lavet denne essens, men er det rigtigt at den ikke er helt klar
Hej
Jeg har lavet denne essens, men er det rigtigt at den ikke er helt klar
Ja det kan godt passe. Den kan godt være lidt grumset men den er fin nok 😊👍
Held og lykke i jagten på den perfekte bearnaise 🙂