Danmarks bedste hjemmelavede romkugler (opskrift) – Nr. Aaby bageri 2018
Indholdsfortegnelse
Introduktion til de bedste romkugler
Som vestfynbo, så er jeg super stolt af, at Nr. Aaby bageri i 2018 har vundet titlen “Danmarks bedste romkugle”. Nogle kalder dem trøfler, men det er ikke helt rigtigt, da trøfler ikke har romessens i “dejen” – men det kan vist diskuteres, alt efter hvor man kommer fra i landet.
Herunder finder du den rigtige opskrift fra Nr. Aaby bageri… Hvis du i stedet ønsker en lidt “lettere udgave”, så kan du finde min opskrift på romkugler lige her. Den kan laves på 20 minutter, og den er super god. Romkuglerne fra Nr. Aaby er super lækre, men er mere en “luksus/gourmet” udgave…
God fornøjelse.
Danmarks bedste romkugler
Ingredienser
Romkugledejen
- 300 gram Mazarinbund (f.eks. Mazerin tærte)
- 600 gram Wienerbrød
- 100 gram kakaopulver
Ganache
- 125 gram mørk chokolade
- 125 gram fløde
- 0,5 dl Malibu-rom
- 100 gram Nutella (eller nougatcreme)
- Romessens
- Crispearls Salted Caramel (eller andet drys)
Fremgangsmåde
Kagedejen
- Mazerinkage, wienerbrød og kakaopulver røres sammen i din røremaskine. Gerne med spartel.
- "Dejen" sættes på køl til det har fået en fast konsistens.
Ganache (chokolade creme til dejen)
- Rør den mørke chokolade op med kogende fløde og køl det ned natten over.
Den færdige "blanding" klar til at forme kuglerne
- Tilsæt ganache, rom, nutella og romessens (efter smag), og rør det godt sammen med "kagedejen".
- Sprøjt det herefter ud på bagepapir (eller plastik) i små kugler/toppe på ca. 50 gram, og sæt dem på frost til de er faste (let hårde).
- Rul dem på bordet, og vend efterfølgende i mørk chokolade (smeltet i vandbad). Læg dem på et stykke bagepapir til "tørre".
- Til sidst kan du drysse krymmel eller hvad du nu foretrækker på som pynt.
Video fra TV-2
Ekstremt travlt
Bageren i Nr. Aaby har her efter kåringen fået ekstremt travlt i butikken. På trods af at der er lavet romkugler i hobetal har de ikke kunnet følge med. Folk kommer kørende langvejsfra for at smage de skønne romkugler. På deres Facebook side opdaterer de løbende om romkuglernes status i butikken.
Kæmpe stort tillykke herfra !
Links til presseomtale
Ekstrabladet
Fyens Stifttidende
BT
.
- Information
- Seneste indlæg
- Samarbejde?
Bor i Kolding med min hustru Heidi og vores to skønne børn Emma og William. Jeg elsker ALT der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Jeg elsker god mad og inspirerende oplevelser, og så har jeg altid haft et blødt punkt for gadgets og lækkert udstyr til hjemmet. Til daglig er jeg medicinmand i det danske hospitalsvæsen.
[…] har tidligere bragt opskriften romkugler fra Nørre Aaby. Her er min klassisk “go-to” opskrift når jeg gerne vil lave romkugler herhjemme. Det […]
Jeg har altid brugt mazarintærter og dagmartærtet og så ellers fulgt opskriften. Hvis man ellers kan holde fingrene for sig selv :0) så vinder massen i smag, hvis man pakker den tæt til i film og lader den stå 2 dage i køleskab, UDEN at åbne for den. Herefter triller man så kugler eller hvad man nu vil lave af den. Jeg er altid populær i sønnens karate klub, når de holder game night . Hilsen Pernille
Havde glædet mig til at smage de her berømte romkugler. Men var da en skuffelse. De er så små og alt for tyk chokolade på. Syntes ikke de var noget specielt 😩
Hej Marlene. Jeg er faktisk enig. Romkuglerne er blevet mindre med tiden. Chokoladen kan jeg nu godt lide 😊☺️
Hvis du tjekker min opskrift på hjemmelavede træstammer ud så kan du sagtens bruge den til romkugler og den er super let og smager skønt 😊👌
KH Lars 🍀
Du bestemmer vel selv størrelse samt tykkelse/typen på chokoladen?
Enig Pede. Jeg tror hun tænker på de originale. Når mannlaver dem selv kan man heldigvis selv bestemme 💪👍🙌
De skønne romkugler: Wienerbrød er jo et vidt begreb – hvad bruger du? Tak for tip
Jeg plejer at samle sammen løbende fryseren, hvis der er lidt rester af chokoladekage, smørstang, kringle, franskbrød etc. Det gør ikke helt så meget.
mvh L
Du kan også købe en “rest-pose” hos din lokale bager med brød og kager der nærmer sig sidste salgsdato. Det er den letteste løsning ? Så har du til mange gange… ❤️
Sådan ?????
Stort tillykke til bagermesteren. Det må prøves.
????
Tak – jeg endte med at sjusse mig frem på flere fronter. Det bkev aldeles lækre trøffel-rom-kugler.
Fedt. Hvad valgte du at komme i som wienerbrød? 🙂
Croissanter – hvilket viste sig at være en dårlig idé – slet ikke snaskede nok. De fik en tur i foodprocessoren m/kniv sammen med mazarinbund og kakaopulver – begge i større mængder end angivet. Malibu rom kunne jeg ikke få i miniature, så jeg købte rom-extrakt – brugte godt halvdelen, samt en hel miniature Baileys og 2 tsk brun faring opløst i 3/4 dl mega-stærkt espresso-kaffe.. Nutellea er ikke min kop te, så jeg brugte smeltet nougat i stedet.
Så alt i alt blev mine kugler noget helt andet en Nørre Aaby’s – men de smager virkelig godt og er stort set forsvundet dog et par stykker i fryseren til sammenligning senere, når jeg vil lave de fynske og følge opskriften til punkt og prikke.
… jeg lavede kvart portion (15 stk) og har ikke overblik over, hvor meget jeg brugte af hvad – udover det jeg har skrevet – skriver detaljeret, så andre måske kan blive inspireret.
God påske og hjertelig hilsen
Jette
Fedt. Spændende med variationer. Der er jo ingen grund til at tilsætte ting hvis man er mere til noget andet.
Tak for den udførlige beskrivelse 🙂
Når jeg laver romkugler, bruger jeg lagkagebunde og en klat hindbær syltetøj istedet for wienerbrød, Det virker super, så kan man selv bestemme hvor “snasket” den skal være.
Sindsygt godt tip. Det er også noget lettere at have med at gøre 😊💪
Tak for det fine råd
Lars 🍀
Kæmpe applaus herfra