Mode og forbrugTests

Test: Lugt- og pletfri skjorte fra Labfresh

Introduktion

Visionen om minimalistisk mode var, hvad Lotte Vink og Kasper Brandi Petersen havde i tankerne, da de fik idéen om en skjorte, som ikke skulle vaskes efter hvert brug, og heller ikke tog imod pletter. Det lyder næsten for godt til at være sandt, men det er rent faktisk lykkedes for de to iværksættere at opnå deres mål. De bor begge i Amsterdam, hvor de styrer deres firma bag de unikke skjorter m.m. – nemlig firmaet Labfresh.

labfresh

Jeg har været så heldig at få fat i en af de pletfri skjorter, og har brugt den i en masse sammenhænge. I denne test har jeg forsøgt at give min mening omkring den, og hvordan den “føles” i en almindelig hverdag.

Tidligere har jeg skrevet omkring deres antibakterielle sokker. Det kan du læse mere om her: Labfresh antibakterielle strømper – de er faktisk lugtfrie.

 

Kvalitet og design

Der er tale om en skjorte i en dejlig lækker kvalitet. Den er ikke for tyk og ikke for tynd. Den er helt tilpas. Jeg plejer altid at køre nye skjorter gennem et skylleprogram på vaskemaskinen, og det gjorde jeg selvfølgelig også her. Den blev hængt op på en bøjle, så den ikke “krøllede”. Det var nærmest ikke nødvendigt at stryge den efterfølgende – men det er nok meget godt at gøre det i fremtiden, så man holder den fine “overflade”.

Stoffet føles ikke syntetisk, og overholder alle de europæiske standarder for bæredygtigt tøj (OEKO-TEX og REACH). Skjorterne produceres indenfor EU, hvilket jeg synes godt om. Firmaet Labfresh skriver også på hjemmesiden at deres skjorter typisk kun vaskes svarende til hver 3. gang i forhold til en almindelig skjorte. På denne måde sparer man penge, og har et mindre vandforbrug.

Det første jeg tænkte da jeg hørte om denne type specialbehandlet stof, der er pletafvisende var at det måtte være en form for nanoteknologi, og det er det også. Nanobehandling er normalvis noget man sprayer, eller dypper ting i, der så efterlade overfladen på f.eks. tøjet tæt. Denne måde betyder at man bruger en masse kemikalier, men det er heldigvis ikke det man har gjort her. Man har behandlet tråden og stoffet af flere omgange på en mere miljøvenlig måde. Til gengæld er den ikke 100% tæt i stoffet, hvilket netop giver den de gode egenskaber i form af åndbarhed, og stadig pletafvisende.

 

Daglig brug

I hverdagen er en vandafvisende og pletfri skjorte selvfølgelig eftertragtet, og det faktum at den skulle kunne bruges i flere dagen uden at begynde at lugte gør den ikke mindre attraktiv.

Jeg har brugte skjorten ved flere lejligheder allerede. Den er dejlig at have på, og føles som en helt almindelig skjorte. Ingen fornemmelse af at man ikke kan ånde i den, og man bliver heller ikke “ekstra svedig”, som man måske kunne forestille sig.

Da stoffet ikke optager sveden, så beholder skjorten faktisk sin friske duft. Bruger du parfume / EdT, så holder duften også væsentligt længere af samme årsag. Jeg har af flere omgange brugt skjorten gennem mange sammenhængende dage, og den forbliver faktisk lugtfri. Jeg må dog indrømme at efter 3-4 dages brug, så har jeg alligevel haft lyst til at vaske den, ikke fordi den lugtede, men mere af “vane.

 

Er den pletfri?

Der findes en masse videoer online, hvor man kan se folk hælde diverse væsker på skjorten, og det virker. Jeg har ikke lavet min egen video, men du kan se flere eksempler på effekten nedenfor (gå til video).

Jeg har selvfølgelig også være uheldig mens jeg har brugt skjorten. Første gang var et glas saftevand, som blev væltet herhjemme. Det prellede let af uden problemer, og den lille rest, der stadig sad på skjorten kunne skylles af med almindeligt vand.

Næste gang var den klassiske rødvinsplet. Jeg var til en større fest, hvor vi “selvfølgelig” fik rødvin til maden. Under maden var jeg uheldig at få et “lille skub”, så der kom et lille skvulp rødvin på brystet. Igen kunne det let skylles af med lidt almindelig vand fra hanen.

Madpletter er nok de værste. Ketchup og karry er 2 hade-pletter, som har ødelagt mange skjorter herhjemme. Karry har jeg ikke oplevet endnu, men tomatpletten er også opnået, og den kunne også klares uden store problemer.

Det allervigtigste er at du IKKE skal gnide/gnubbe på stedet, hvor du har fået noget på skjorten. Du skal med det samme skylle med almindelig vand henover området med pletten. Du vil formentlig kunne skylle de fleste ting af, hvis du gør det med det samme. Hvis der er en lille rest, så kom lidt pletfjerner på, og vask skjorten efterfølgende på 30 grader (som normalt).

Træerne vokser selvfølgelig ikke ind i himlen. Jeg fik desværre smurt det ene ærme ind i noget gråt/sort støv, da jeg lappede min datters cykel. Det var til gengæld noget mere svært at få af, da det var blevet “gnedet” ind i stoffet. Jeg kunne ikke få den grålige farve af ved at skylle med vand. Dog forsvandt “plettet” efter en alm. vask med lidt pletfjerner (Vanish)

 

Pris

I skrivende stund koster en slimfit pletfri skjorte 889 kroner. Det er selvfølgelig lidt til den høje side, da du sagtens kan få meget billigere skjorter. Men jeg synes faktisk ikke prisen er urimelig. Du får noget helt specielt for pengene, og du slipper for at vaske skjorten ved hvert brug – og så tænker jeg at skjorten overlever længere, da du ikke ender med en skjorte fyldt med rødvinspletter etc. som normalt er grunden til, at jeg kasserer mine skjorter – de kasseres aldrig pga. slid 🙂

 

Billeder

 

Videoer

Jeg har samlet lidt blandede videoer fra nettet af den pletfri skjorte.

Hvis I forstår tysk, så kan I se mere om teknikken her, og hvordan skjorten bliver “vandafvisende”.

 

Konklusion

Lugt- og pletfri skjorte fra Labfresh 889 kr
 • Design / Byggekvalitet
 • Daglig brug
 • Pris
 • Plet- og lugtafvisning
4.7

Samlede vurdering

En virkelig lækker skjorte, der minimerer risikoen for irriterende pletter på skjorten. Du slipper for unødige vaske, og prisen er bestemt ok – alt taget i betragtning.

Den pletfri skjorte fra Labfresh kan bestemt anbefales. Det er fantastisk med en skjorte, hvor rødvinspletter er passé 🙂
Kan købes på Labfresh.eu.

Gode ting

 • Pletafvisende
 • Let at rengøre
 • Lugtfri
 • Lækker kvalitet
 • Vandbesparende pga. færre ture i vask
 • Gratis levering og returnering i DK

Dårlige ting

 • Prisen lidt til den høje side
 • Ikke alle typer pletter preller af (men de fleste).
Sender
Hvad synes du?
4.09 (11 stemmer)
Følg
Giv besked ved
guest

2 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Jakob
Jakob
4 år siden

Hvordan er den i størrelsen/pasform? Jeg synes det er lidt svært at vælge den rette størrelse på hjemmesiden.

2
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x