Regnvejrsdag i november – akkorder, tekst og video (Pia Raug)

Introduktion

“Regnvejrsdag i november” også kendt som “Jeg vil male dagen blå” er en vidunderlig sang fra 1978 fra LP’en “Hej lille drøm”, hvor Pia Raug og Ebba Munk gik sammen om denne perle. Jeg har samlet teksten, akkorderne og en lille video nederst. Jeg håber I kan lide sangen. Det kan jeg i hvert fald 🙂

 

Teksten til “Regnvejrsdag i november”

Melodi: Pia Raug
Tekst: Ebba Munk Pedersen

Jeg vil male dagen blå
med en solskinsstribe på
vælge lyset frem for skyggen
gi’ mig selvet puf i ryggen
tro på alting, selv på lykken
jeg vil male dagen blå.

Jeg vil male dagen gul
solen som en sommerfugl
sætter sig på mine hænder
alle regnvejrsdage ender
der står ‘maj’ på min kaldender
jeg vil male dagen gul.

Jeg vil male dagen rød
med den sidste roses glød
jeg vil plukke kantareller
løvetand og brændenælder
leve i det nu, der gælder
jeg vil male dagen rød.

Jeg vil male dagen grøn
dyb og kølig – flaskegrøn
sætte tændte lys i stager
glemme rynker, dobbelthager
håbe på mit spejl bedrager
jeg vil male dagen grøn.

Jeg vil male dagen hvid
nu hvor det er ulvetid
købe franske anemoner
for de sidste tyve kroner
lytte til Vivaldis toner
jeg vil male dagen hvid.

Jeg vil male dagen lys
strege ud og sætte kryds
jeg har tusind ting at gøre
klokken elleve-femogfyrre
blev november hængt til tørre
jeg vil male dagen lys.

 

Hvad synes du?

[kkstarratings]

 

Akkorder

Regnvejrsdag i november pia raug akkorder til teksten jeg vil male dagen blå

 

Video

Videoen går fra F og ikke C-dur, som akkorderne ovenfor. Hvis du har en Capo (den hun har siddende på guitaren) kan du let skifte tonearten 🙂

.

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

1 thought on “Regnvejrsdag i november – akkorder, tekst og video (Pia Raug)

  • 4. maj 2020 kl. 14:02
    Permalink

    Super fin beskrivelse af sangen. Dejlig overskuelig!
    Men er der mulighed for at i kan indlægge fingerpickingen som også spilles i den originale version / live versionen? Kunne nemlig være super også at udfordre sig selv med den del

    Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *