Sådan fjerner du støvet stegefedt fra overflader i køkkenet

Fjern stegefedt fra overflader i køkkenet

Mange af os prøver at holde køkkenet rimeligt rent, men en gang i mellem smutter det nogle enkelte steder. Det kunne f.eks. være ovenpå diverse køkkenskabe, emhætte eller lignende. Her har støvet en tendens til at samle sig og blive godt limet fast til overfladen da der ofte er lidt fedt i luften. Det kan betyde en del snask, som når man forsøger at tørre det op bliver til en masse fnuller, der er umuligt at få tørret ordentligt op.

 IMG_0426 IMG_0427

Forfra ser emhætten egentlig meget fin ud, men kigger man på toppen, så ligger der lidt støv, der sidder godt fast i stege-osen. Tricket til at få renset denne fedtede overflade kan være varmt, sæbevand og en masse knofedt.

IMG_0428

Den bedste måde

Men den bedste måde er at købe en flaske med køkkensprit. Fugt en ren klud i spritten, og tør så overfladen af (tjek altid om malingen etc kan tåle behandlingen et mindre synligt sted). Spritten gør at skidtet let kan tørres af, og overfladen igen bliver som ny. Hvis man er nervøs for sprittens virkning, så tør evt. af med en klud fugtet i sæbevand bagefter. Efter en endt behandling ser emhætten nu således ud 🙂

IMG_0429

Smid gerne en kommentar nederst, hvis du også har et godt tip, eller kunne bruge ovenstående. Du er selvfølgelig også velkommen til at like og dele siden på Facebook.

 

Hvad synes du om indlægget?

Giv gerne indlægget 5 stjerner, hvis du kunne bruge det 🙂

Sådan fjerner du støvet stegefedt fra overflader i køkkenet
4.6 (92%) 25 votes

 

 

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 spændende tanker om emnet “Sådan fjerner du støvet stegefedt fra overflader i køkkenet

 • 30. august 2017 at 13:14
  Permalink

  Jeg synes rigtig godt om tricket til fjernelse af fedt på køkkenoverflader. Har du også et trick til at fjerne fedt fra service og bestik hvis man ikke har opvaskemaskine og bruger en del madolie/oliedressing.

  Svar
  • 30. august 2017 at 22:41
   Permalink

   Hej Lone.
   Tak for roserne 😊
   Mht dit fedtede bestik/service:
   Det vigtigste er at sætte tingene i blød i (meget) varmt vand med opvaskemiddel. Det får fedtet til at slippe og blive opløst.
   Hvis det er meget fedtet kan du blive nødt til at skifte vand undervejs.

   Held og lykke

   Svar
 • 8. september 2016 at 15:43
  Permalink

  Er der noget der hedder køkkensprit?er det ikke bare sprit?

  Svar


🙌 Følg mig på Instagram eller Facebook og få vores nyeste anmeldelser, gode tips og inspiration som den allerførste 🙌

Klik og følg mig på Facebook
👇👇

 

😟 Luk, jeg er ikke interesseret i nye tests og inspiration 😟 


Følg mig på Instagram eller Facebook og få de nyeste opskrifter, gode tips og inspiration til hverdagen som den allerførste.

👇 Klik & følg på Facebook 👇

 

Bare luk, jeg vil gå glip af gode opskrifter og inspiration.