Gør det selv - VejledningerHus og haveTips

Sådan fjerner du støvet stegefedt fra overflader i køkkenet

Fjern stegefedt fra overflader i køkkenet

Mange af os prøver at holde køkkenet rimeligt rent, men en gang i mellem smutter det nogle enkelte steder. Det kunne f.eks. være ovenpå diverse køkkenskabe, emhætte eller lignende. Her har støvet en tendens til at samle sig og blive godt limet fast til overfladen da der ofte er lidt fedt i luften. Det kan betyde en del snask, som når man forsøger at tørre det op bliver til en masse fnuller, der er umuligt at få tørret ordentligt op.

 IMG_0426 IMG_0427

Forfra ser emhætten egentlig meget fin ud, men kigger man på toppen, så ligger der lidt støv, der sidder godt fast i stege-osen. Tricket til at få renset denne fedtede overflade kan være varmt, sæbevand og en masse knofedt.

IMG_0428

Den bedste måde

Men den bedste måde er at købe en flaske med køkkensprit. Fugt en ren klud i spritten, og tør så overfladen af (tjek altid om malingen etc kan tåle behandlingen et mindre synligt sted). Spritten gør at skidtet let kan tørres af, og overfladen igen bliver som ny. Hvis man er nervøs for sprittens virkning, så tør evt. af med en klud fugtet i sæbevand bagefter. Efter en endt behandling ser emhætten nu således ud 🙂

IMG_0429

Smid gerne en kommentar nederst, hvis du også har et godt tip, eller kunne bruge ovenstående. Du er selvfølgelig også velkommen til at like og dele siden på Facebook.

 

Hvad synes du om indlægget?

Giv gerne indlægget 5 stjerner, hvis du kunne bruge det 🙂

[kkstarratings]

 

 

Følg
Giv besked ved
guest

7 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Ellen Veng
Ellen Veng
6 måneder siden

Tak for et godt råd med at bruge sprit mod fedtlag

Karin Lieberknecht
Karin Lieberknecht
5 år siden

Har du også en ide til hvordan man rengør en emhætte indeni?
Filtret er nemt nok, det lægger jeg bare i opvaskemaskinen, men fedtet indeni emhætten er ulækkert og svær at fjerne.

Lone Ravn
Lone Ravn
6 år siden

Jeg synes rigtig godt om tricket til fjernelse af fedt på køkkenoverflader. Har du også et trick til at fjerne fedt fra service og bestik hvis man ikke har opvaskemaskine og bruger en del madolie/oliedressing.

Jan
Jan
7 år siden

Er der noget der hedder køkkensprit?er det ikke bare sprit?

7
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x