Sensommervise – tekst, noder og akkorder

Introduktion

Både min dreng og min pige elsker at synge, og de er begge kommet hjem fra skolen med denne “Sensommervise”. Sangen er super dejlig at lytte til. Den har nogle lækre akkorder, som akkompagnerer melodien super elegant. Sangen er skrevet i 1982 af Finn Jørgensen (musik) og Kirsten Jørgensen (teksten).

Hvad synes du om sangen?

[kkstarratings]

 

Tekst

Æbler lyser rødt på træernes grene,høsten går ind.
Går igennem skoven ganske alene, stille i sind.

Gyldne farver og sensommerbrise
fylder hjertet med vemodig musik,
går og nynner en sensommervise
fjernt fra byens larmende trafik.

Sommerbrisen danner krusning på søen, mystisk og sort.
Stæreflokke svæver højt over øen – snart tager de bort.
Gyldne farver…

Duft af brænderøg blandt brunlige bregner, blåsorte bær.
Stille summen mellem blade som blegner – aft’nen er nær…
Gyldne farver…

Modne rønnebær bag dybgrønne grene, rødt titter frem –
Går igennem skoven ganske alene – nu må jeg hjem!
Gyldne farver… 

 

Akkorder

Her er akkorderne, som passer bedst til guitar. Lidt længere nede kan du se noderne, hvis du vil spille sangen f.eks. på klaver. Vær opmærksom på at akkordskiftene går hurtigt i 2. linje. Det kræver lidt tilvænning på guitar – men lyder super godt.

/ Em C / F#7 H7 /
/ Am7 D7 G H7 /

/ Em C / F# H7 /
/ Am7 D7 G H7 /

/ Em Am7 / D7 G /
/ Em Am / H7 Em /

/ Em Am7 / D7 G /
/ Em Cm / D7 G /

 

Her med akkorderne over teksten

 

Noder

noder akkorder sensommervise sensommervisen teksten til akkorderne til akkorder lyrics tabs guitar spil lær at spille sensommervise

Video

 

 

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

3 thoughts on “Sensommervise – tekst, noder og akkorder

 • 25. januar 2020 kl. 19:10
  Permalink

  Hej Lars. Det er den skønneste sang – det er min og mit barnebarns ynglingssang (en dreng på 10 år). Vil du ikke sende mig noderne til klaver. Kan se, det er til guitar her på siden. ville gerne kunne spille den med akkorderne også.

  Besvar
 • 17. oktober 2019 kl. 08:08
  Permalink

  Jeg håber I kan lide sangen. Tryk meget gerne på det 5 stjerner i teksten, så vi kan få Sensommervisen op i Googles søgemaskiner. Rigtig god dag 🍀

  Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *