DanmarkRejser / Ferie

Skagen med børn – 10 skønne oplevelser…

Introduktion

Overvejer du en tur til det nordlige Danmark med børnene? Så har I noget helt specielt i vente! Vi har samlet 10 fantastiske oplevelser, som hele familien vil elske. Sætter I pris på natur, kunst, og historie, er Skagen det perfekte rejsemål for jer. Her er 10 fornuftige ting at se, hvis du er i området (helst om sommeren:-) )…

skagen med børn top 10 seværdigheder

 

Top 10 steder i Skagen

Nr. 1. Grenen

Grenen er Danmarks nordligste punkt, hvor Nordsøen og Kattegat mødes. Det er en unik oplevelse at stå med et ben i hvert hav, og der er masser af aktivitet for børn i området. Man kan fx lege i sandet, bygge sandslotte, bade i havet eller tage på en sejltur.

 

Nr. 2. Råbjerg Mile

Råbjerg Mile er en kæmpe sandklit, der bevæger sig mod sydøst med en hastighed på ca. 15 meter om året. Det er en fascinerende naturoplevelse, hvor man kan se, hvordan klitten konstant forandrer sig. Børn vil elske at lege i sandet og kæmpe mod sanddynerne.

 

Nr. 3. Skagen By

Skagen By er en charmerende by med hyggelige gader, gallerier, museer og caféer. Her er der masser af muligheder for at gå på opdagelse og opleve noget af det bedste, som Skagen har at byde på. Børn vil elske at gå på jagt efter sjove butikker, spille på legepladser og nyde den hyggelige stemning i byen.

 

Nr. 4. Den Tilsandede Kirke

Den Tilsandede Kirke er en gammel kirke, der er blevet begravet i sand. Det er en mystisk og dramatisk oplevelse, som børn vil finde både spændende og lærerig. Man kan tage på en guidet tur for at lære mere om kirkens historie.

 

Nr. 5. Skagens Museum

Skagens Museum er et af Danmarks største og mest besøgte kunstmuseer. Museet rummer en stor samling af værker af de berømte skagensmalere, som P.S. Krøyer, Michael Ancher og Anna Ancher. Børn kan lære om kunst og historie på museets familievenlige aktiviteter.

skagen med børn top 10 seværdigheder det grå fyr

Nr. 6. Det Grå Fyr

Det Grå Fyr er et naturcenter, der ligger i Skagen Odde. Her kan man lære om trækfugle og se dem på tæt hold. Børn vil elske at se de mange forskellige fugle, der kommer forbi i løbet af året.

 

Nr. 7. Skagen Bunkermuseum

Skagen Bunkermuseum er et museum, der fortæller om Skagen under Anden Verdenskrig. Museet ligger i en gammel bunker, og det er en spændende og lærerig oplevelse for børn, der er interesserede i historie. Børn kan lære om, hvordan livet var i Skagen under krigen, og de kan se autentiske genstande fra krigen.

 

Nr. 8. Anchers Hus

Anchers Hus er et museum, der fortæller om Michael og Anna Anchers liv og kunst. Museet ligger i deres gamle hus i Skagen, og det er en spændende og lærerig oplevelse for børn, der er interesserede i kunst og historie. Børn kan se, hvordan de to kunstnere boede og arbejdede, og de kan lære om deres kunst.

 

Nr. 9. Skagen Bamsemuseum

Skagen Bamsemuseum er et museum, der viser en stor samling af bamser. Det er en sjov og hyggelig oplevelse for børn i alle aldre. Børn kan se bamser fra alle tider og fra hele verden, og de kan lege med bamserne på museet.

 

Nr. 10. Sejlture fra Skagen

Der er mange muligheder for at tage på en sejltur fra Skagen. Det er en sjov og anderledes måde at opleve byen og dens omgivelser på. Børn vil elske at sejle igennem de smukke omgivelser og se sæler, fugle og måske endda hvaler.

 

Instagram

Er du interesseret i flere rejsetips og tricks, så følg mig gerne på Instagram. Bare klik på billedet så er du ombord 🙂

 

Rejsetips

  • Book overnatning i god tid, især under højsæsonen.
  • Planlæg jeres dage, så I får mest muligt ud af turen.
  • Husk at pakke tøj til skiftende vejr, og tag en kikkert med for at spotte fugle og sæler.
  • Forbered jer på travlhed i højsæsonen, og tag det hele med et smil.

Vi håber, I får en fortryllende tur! Del gerne jeres oplevelser med os her på bloggen eller på sociale medier. God rejse!

 

Kommentarer

Du er meget velkommen til at smide en kommentar længere nede, hvis du vil dele dine egne tips etc fra Skagen eller området omkring.

Følg
Giv besked ved
guest

0 Kommentarer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x