Stikkontakt med termostat (termometer) – perfekt til frostsikring af skur!

Sidste vinter var jeg på udkig efter en måde at frostsikre mit skur, hvor jeg har diverse ting stående bl.a. maling, MC etc.

Jeg købte derfor en frostsikringsradiator, hvor termostaten kunne gå ned til omkring 7-10 grader (mekanisk termostat).  Det viste sig at fungere ganske fint omend det blev ret dyrt i varme, da vi havde en meget lang periode, hvor temperaturen var langt under frysepunktet. Allerhelst ville jeg have haft en temperatur på 2-4 grader. Der er ingen grund til at de skal føles decideret varmt at gå ind i et skur om vinteren ;)

Jeg har gennem længere tid forsøgt at finde en løsning på dette problem og den er nu fundet. Jeg har netop modtaget min “nye” stikdåse, en Conrad Elektronik Universal-Thermostat UT200 (se billede).

Den fungerer meget simpelt. Der er indbygget termometer (med en sensor for enden af en ledning, som er ca. 1 meter). Stikdåsen kan programmeres, så den tænder ved en bestemt temperatur og slukker igen når en anden opnås. I mit tilfælde har jeg sat den til at tænde ved +2 grader, og slukke ved +4 grader. Min tidligere indkøbte “frostsikringsradiator” er nu sat i denne stikdåse, og det fungerer perfekt. Sensoren er ikke vandtæt, så man kan ikke bruge den til f.eks. ølbrygning, hvor den kommes ned i væske til gæring, men til ovenstående er den genial.

Den vil ligeledes være perfekt i et sommerhus, hvor man ikke ønsker at der skal være 10-15 grader, men kun vil holde rørene frostfrie, så de ikke springer :)

I får lige et par billeder mere:

Conrad UT200

Conrad UT200

Som det ses på ovenstående billeder, så er stikkontakten lavet til det tyske Schuko stik. Det betyder ikke noget, hvis man ikke skal have jordforbindelse. Hvis man dog ønsker dette, så skal man bruge et schukostikadapter, der skal sættes mellem stikkontakten og denne stikdåse (første billede nedenfor). Derudover skal den enhed du ønsker at tilslutte have schuko han-stik (billede 2). De kan købes nærmest overalt…

Unknown-1Unknown

Hvad synes du om indlægget?

[kkstarratings]

 

.

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

8 thoughts on “Stikkontakt med termostat (termometer) – perfekt til frostsikring af skur!

 • 15. august 2020 kl. 10:42
  Permalink

  Hej Lars.
  Tak for dit indlæg.
  Ved du hvad der sker med termostatkontakten ved strømafbrydelse. Er der en indbygget kondensator så den husker indstillingerne når strømmen kommer igen eller nulstiller den, så man skal indstille den igen?
  Mvh Anker

  Besvar
 • 9. november 2019 kl. 16:58
  Permalink

  Tak for tip. Bruger det nu til at holde min bådmotor frostfri for vinteren.

  Besvar
 • 8. oktober 2018 kl. 23:40
  Permalink

  Super indlæg. Jeg påtænker at kopiere dit setup. Må jeg spørge om navnet på din radiator herunder om det er en som du kan anbefale?

  Mvh. Jens

  Besvar
  • 11. oktober 2018 kl. 07:21
   Permalink

   Hej Jens,
   Den jeg købte var bare en “billig en fra Bauhaus. Jeg kan ikke finde modellen på deres hjemmeside, men det gør næppe så meget, hvilken en du vælger, da du bruger den temperaturstyrede stikdåse til at styre, hvornår den skal køre eller ej.

   Hvis du lige som jeg “bare skal have 6-10 grader i skuret, så behøver styrken (antal W) ikke at være specielt højt. Tænker 4-600 W er alt nok. Jo flere Watt jo hurtigere vil den varme rummet op. Du kan også få radiatorer med blæser – det har min ikke.

   Jeg mener jeg gav ca. 350 kroner for min dengang. Du må da meget gerne smide et billede op af dit setup, når du finder en løsning 🙂

   God dag,
   Mvh Lars

   Besvar
 • 29. marts 2016 kl. 12:12
  Permalink

  Den fungerer også til at styre temperaturen i et hjemmelavet varmeskab eller en fryseboks, når man skal gære hjemmebrygget øl ved bestemte temperaturer. 🙂

  Besvar
 • 27. januar 2016 kl. 21:40
  Permalink

  Super fed løsning, ledte efter præcis det samme 🙂 Kan du anbefale en frostvagt eller radiator til et skur?

  Besvar
  • 2. maj 2020 kl. 09:23
   Permalink

   Vi har købt et nyt fryseskab, hvorom der står: 10-40gr.
   Hvor kan jeg mon købe en “kontakt” jeg kan tilslutte min lille elradiator ?

   Besvar