Elektronik og gadgetsGør det selv - VejledningerHus og haveTips

Stikkontakt med termostat (termometer) – perfekt til frostsikring af skur!

Sidste vinter var jeg på udkig efter en måde at frostsikre mit skur, hvor jeg har diverse ting stående bl.a. maling, MC etc.

Jeg købte derfor en frostsikringsradiator, hvor termostaten kunne gå ned til omkring 7-10 grader (mekanisk termostat).  Det viste sig at fungere ganske fint omend det blev ret dyrt i varme, da vi havde en meget lang periode, hvor temperaturen var langt under frysepunktet. Allerhelst ville jeg have haft en temperatur på 2-4 grader. Der er ingen grund til at de skal føles decideret varmt at gå ind i et skur om vinteren ;)

Jeg har gennem længere tid forsøgt at finde en løsning på dette problem og den er nu fundet. Jeg har netop modtaget min “nye” stikdåse, en Conrad Elektronik Universal-Thermostat UT200 (se billede).

Den fungerer meget simpelt. Der er indbygget termometer (med en sensor for enden af en ledning, som er ca. 1 meter). Stikdåsen kan programmeres, så den tænder ved en bestemt temperatur og slukker igen når en anden opnås. I mit tilfælde har jeg sat den til at tænde ved +2 grader, og slukke ved +4 grader. Min tidligere indkøbte “frostsikringsradiator” er nu sat i denne stikdåse, og det fungerer perfekt. Sensoren er ikke vandtæt, så man kan ikke bruge den til f.eks. ølbrygning, hvor den kommes ned i væske til gæring, men til ovenstående er den genial.

Den vil ligeledes være perfekt i et sommerhus, hvor man ikke ønsker at der skal være 10-15 grader, men kun vil holde rørene frostfrie, så de ikke springer :)

I får lige et par billeder mere:

Conrad UT200

Conrad UT200

Som det ses på ovenstående billeder, så er stikkontakten lavet til det tyske Schuko stik. Det betyder ikke noget, hvis man ikke skal have jordforbindelse. Hvis man dog ønsker dette, så skal man bruge et schukostikadapter, der skal sættes mellem stikkontakten og denne stikdåse (første billede nedenfor). Derudover skal den enhed du ønsker at tilslutte have schuko han-stik (billede 2). De kan købes nærmest overalt…

Unknown-1Unknown

Hvad synes du om indlægget?

[kkstarratings]

 

.

Følg
Giv besked ved
guest

8 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Anker
Anker
3 år siden

Hej Lars.
Tak for dit indlæg.
Ved du hvad der sker med termostatkontakten ved strømafbrydelse. Er der en indbygget kondensator så den husker indstillingerne når strømmen kommer igen eller nulstiller den, så man skal indstille den igen?
Mvh Anker

Bådmanden
Bådmanden
4 år siden

Tak for tip. Bruger det nu til at holde min bådmotor frostfri for vinteren.

Jens Møller Holst
Jens Møller Holst
5 år siden

Super indlæg. Jeg påtænker at kopiere dit setup. Må jeg spørge om navnet på din radiator herunder om det er en som du kan anbefale?

Mvh. Jens

Dennis
8 år siden

Den fungerer også til at styre temperaturen i et hjemmelavet varmeskab eller en fryseboks, når man skal gære hjemmebrygget øl ved bestemte temperaturer. 🙂

rjorgensenpricerunner
rjorgensenpricerunner
8 år siden

Super fed løsning, ledte efter præcis det samme 🙂 Kan du anbefale en frostvagt eller radiator til et skur?

elwin
elwin
Svar til  rjorgensenpricerunner
4 år siden

Vi har købt et nyt fryseskab, hvorom der står: 10-40gr.
Hvor kan jeg mon købe en “kontakt” jeg kan tilslutte min lille elradiator ?

8
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x