Stikkontakt med termostat (termometer) – perfekt til frostsikring af skur!

Sidste vinter var jeg på udkig efter en måde at frostsikre mit skur, hvor jeg har diverse ting stående bl.a. maling, MC etc.

Jeg købte derfor en frostsikringsradiator, hvor termostaten kunne gå ned til omkring 7-10 grader (mekanisk termostat).  Det viste sig at fungere ganske fint omend det blev ret dyrt i varme, da vi havde en meget lang periode, hvor temperaturen var langt under frysepunktet. Allerhelst ville jeg have haft en temperatur på 2-4 grader. Der er ingen grund til at de skal føles decideret varmt at gå ind i et skur om vinteren ;)

Jeg har gennem længere tid forsøgt at finde en løsning på dette problem og den er nu fundet. Jeg har netop modtaget min “nye” stikdåse, en Conrad Elektronik Universal-Thermostat UT200 (se billede).

Den fungerer meget simpelt. Der er indbygget termometer (med en sensor for enden af en ledning, som er ca. 1 meter). Stikdåsen kan programmeres, så den tænder ved en bestemt temperatur og slukker igen når en anden opnås. I mit tilfælde har jeg sat den til at tænde ved +2 grader, og slukke ved +4 grader. Min tidligere indkøbte “frostsikringsradiator” er nu sat i denne stikdåse, og det fungerer perfekt. Sensoren er ikke vandtæt, så man kan ikke bruge den til f.eks. ølbrygning, hvor den kommes ned i væske til gæring, men til ovenstående er den genial.

Den vil ligeledes være perfekt i et sommerhus, hvor man ikke ønsker at der skal være 10-15 grader, men kun vil holde rørene frostfrie, så de ikke springer :)

I får lige et par billeder mere:

Conrad UT200

Conrad UT200

Som det ses på ovenstående billeder, så er stikkontakten lavet til det tyske Schuko stik. Det betyder ikke noget, hvis man ikke skal have jordforbindelse. Hvis man dog ønsker dette, så skal man bruge et schukostikadapter, der skal sættes mellem stikkontakten og denne stikdåse (første billede nedenfor). Derudover skal den enhed du ønsker at tilslutte have schuko han-stik (billede 2). De kan købes nærmest overalt…

Unknown-1Unknown

Hvad synes du om indlægget?

Stikkontakt med termostat (termometer) – perfekt til frostsikring af skur!
5 (100%) 4 votes

 

.

.

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding, er husejer og læge. Er gift og har 2 børn. Han skriver om ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et produkt du har fået, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked, så ser vi på det...

Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding, er husejer og læge. Er gift og har 2 børn. Han skriver om ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere.

2 tanker om “Stikkontakt med termostat (termometer) – perfekt til frostsikring af skur!

 • 29. marts 2016 at 12:12
  Permalink

  Den fungerer også til at styre temperaturen i et hjemmelavet varmeskab eller en fryseboks, når man skal gære hjemmebrygget øl ved bestemte temperaturer. 🙂

  Svar
 • 27. januar 2016 at 21:40
  Permalink

  Super fed løsning, ledte efter præcis det samme 🙂 Kan du anbefale en frostvagt eller radiator til et skur?

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *