Sundhed / LægeTestsVidenskab

Test: Mens’s Posture Shirt 2.0 fra Anodyne

Holdningskorrigerende tøj – hvad er nu det for noget?

Jeg har fået muligheden for at teste sådan en holdningskorrigerende t-shirt fra Anodyne.dk. Den bygger på viden omkring kinesiotape, som der nu er overført til beklædningsgenstande. Jeg har testet “Men’s posture Shirt 2.0”. Modellen findes både til mænd og kvinder (Women’s).

mens-posture-shirt-white-back-w610-h610-backdrop womens-posture-shirt-2-0-white-back-w610-h610-backdrop

 

Effekt på holdning

Den holdningskorrigerende trøje er nu testet gennem mange måneder og jeg må indrømme, at jeg faktisk føler den har en effekt. Jeg er ikke blevet et nyt mennesker eller begyndt at ligne superman, men trøjen støtter overkroppen, så den rent faktisk giver en bedre holdning. Når man har trøjen på, så trækkes skuldrene lidt bagud, og derved slapper man mere af i musklerne langs rygsøjlen, i skuldre og i nakken. Jeg kunne mærke en ændring allerede efter få timer.

Efter en uges tid virkede det som om, at jeg allerede ubevidst bevarede en mere ‘ret’ holdning, selv når jeg ikke havde trøjen på. En anden god ting er, at det elastiske stof holder maven lidt på plads, og derfor får maven til at se mere slank ud, og med en lidt bedre figur 🙂 Så det der med, at det er en holdningskorrigerende t-shirt – det holder ret godt.

 

Effekt på muskelspændinger i nakke/ryg

Jeg står meget op qua mit job som læge. Vi går meget rundt, specielt når vi har vagter. Samtidig løber vi mange gange rundt med en kittel, der kan være mere eller mindre fyldt med diverse bøger, stetoskoper etc. Jeg har tit lidt myoser i nakkemuskulaturen, men de blev efter nogle ugers brug klart mindre. Er det et tilfælde – måske, men det er i hvert fald dejligt.

 

Anvendelighed / Komfort

Da det er en tætsiddende T-shirt kan man bruge den under det meste tøj. Ærmerne kan være lige til den lange side. Jeg brugte den uden problemer under en almindelig T-shirt eller skjorte. Den er blød at have på og man lægger faktisk ikke mærke til den. Den strammer ikke om bryst eller mave, så man har ikke svært ved at få luft. Den er faktisk rigtig behagelig. Man kan have den på, når man arbejder ved skrivebordet eller når man er fysisk aktiv. Den begrænser ikke bevægeligheden. Det er et kæmpe plus.

Der anbefales at man starter langtsomt ud med ca. 30 minutter dagligt. Jeg brugte min de første par dage på den måde, men det var kun fordi det var weekend. Da hverdagen kom, så kunne jeg jo ikke sådan lige skifte rundt. Det fungerede altså fint, men man kan godt mærke, at ens holdning pludselig er anderledes. Musklerne føltes lidt trætte efter sådan en hel dag.

 

Holdbarhed / Kvalitet

T-shirt’ens virker fra første øjekast lækker. Man fornemmer straks, at der er tale om et kvalitets produkt. Man er ikke nervøs for at det revner eller går i stykker lår man i starten kæmper lidt med at få trøjen på – og specielt af 🙂 Lidt øvelse, så går det meget lettere. Hvis man har problemer med at komme i en relativt stram t-shirt, så findes den også i en version med lynlås. Den har jeg ikke prøvet, men det skulle gøre det lettere at få t-shirten på, hvis man døjer med lidt bevægindskrænkning.

 

Virkemåde

Eftersigende skulle trøjen gøre at muskelfunktionen korrigeres til en mere optimal holdning, hvorved blodcirkulationen bedres, og dermed mindske smerter i nakke og ryg. Man kan læse mere om mekanismerne bag på Anodynes hjemmeside. Teknikken er, som nævnt øverst, taget fra kinesiotape. De skulle stimulere huden nerver så muskler automatisk korrigerer til en bedre statur/muskeltension(spænding). Når man har trøjen på så trækker man ubevidst skuldrene lidt tilbage. Hvis man lader skulderene falde for langt frem så føles det lidt forkert. Ikke på en ‘av-det-gør-ondt’ måde men mere som om det bare ikke er rigtigt. Man har fornemmelsen af en lille berøring forrest på skulderen når holdningen ikke er optimal.

 

Hvad med evidensen (videnskaben)?

På Alignmed’s hjemmeside er der links til diverse studier, der støtter deres påstand om effekt. Studierne er sådan set spændende nok, men nogle af fundene opfylder ikke kravene til at være statistisk signifikant, når man sammenlignede med en kontrolgruppe. Dvs. at det kunne være et tilfælde. Dog kan det også sagtens være, at der simpelthen ikke har været nok deltagere i studierne, hvilket gør den statistiske sikkerhed mindre – men det er nu engang sådan man tester tingene.

Et studie fra University of Southern California viste at den holdningskorrigerende Posture Shirt fra Alignmed “significantly affects blood flow characteristics of the pitching arm of elite pitchers,” som bedrede deres kastehastighed og præcision, men det var ikke statistisk significant.

Derimod viser et studie fra Denver Universitet, at der var “significant difference in forward shoulder posture, forward head posture, thoracic kyphosis, and grip strength” hos personerne der brugte t-shirten i 4 uger, mens man arbejdede normal ved skrivebordet.  Derudover kunne man også se at “postural fatigue and muscular fatigue decreased by 21% and 29%, respectively, and energy level and productivity increased by 20% and 13%, respectively.”, altså så det ud til at “holdnings- og muskeltrætheden” bedredes med 25 % i forhold til dem uden trøjen. På baggrund af de studier, som der er linket til på Alignmed.com, er trøjen rent faktisk godkendt af den amerikanske sundhedsstyrelse (FDA), som holdningskorrigerende tøj.

Overordnet set kan man sige det selvfølgelig er svært at teste tøjet fuldstændig videnskabeligt, men den måde Alignmed har gjort det på, er nok det bedste vi har set på nuværende tidspunkt. Man kan selvfølgelig altid kritisere det, men der er gjort et ihærdigt forsøg.

Der har er også en artikel omkring Anodyne på business.dk

 

 

Et par billeder af den holdningskorrigerende t-shirt

Trøjen er stillet til rådighed af Anodyne.dk.

 

Konklusion

Lige nedenfor har jeg samlet de gode og dårlige ting på en meget overskuelig måde, og samtidigt kommer jeg med min samlede vurdering af produktet.

Mens's Posture Shirt 2.0 fra Anodyne.dk
 • Effekt på holdning
 • Effekt på muskelspænding i nakke/ryg
 • Evidens
 • Anvendelighed / Komfort
 • Holdbarhed / kvalitet
 • Pris
4.5

Samlede vurdering

Overordnet set er den holdningskorrigerende t-shirt virkelig lækker – den er behagelig at have på, og virker umiddelbart efter hensigten. Holdningen af overkroppen ændres, så man er mere “ret”. Det giver mindre spændinger i specielt nakke og øvre ryg. Det største minus er prisen, da man i bund og grund køber en “undertrøje” og derfor har brug for 2-3 stykker så man kan skifte dagligt.

Min konklusion er, at Mens’s Posture Shirt 2.0 fra danske Anodyne giver en god støtte og den har mine anbefalinger.

Gode ting

 • Man har rent faktisk lavet videnskab, der støtter effekten!
 • Godkendt af FDA som medicinsk udstyr.
 • Stilfuld
 • Holdningskorrigerende, og giver bedre figur (grundet elasticiteten)
 • Behagelig at have på
 • Begrænser ikke bevægelighed
 • Åndbar
 • Hjælper på spændinger i ryg, nakke og skuldre
 • Effekt allerede i løbet af få dage
 • Holdbarhed (sålænge den vaskes som skåne)
 • Kan let bruges under t-shirts, skjorter etc.
 • T-shirten virker

Dårlige ting

 • Man skal lige vende sig til at bruge den. Start ud med ca. 30 min. dagligt.
 • Lugt. Den bør skylles op dagligt. Skal skånevaskes.
 • Pris
 • Man skal lave sine rutiner om så man husker trøjen! Det kræver lidt tilvænning.
Sender
Hvad synes du?
3.64 (45 stemmer)
Følg
Giv besked ved
guest

17 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Kristian
Kristian
4 år siden

Tak for en god og informativ artikel – har faktisk lige været inde og købe en.
Kan oplyse at jeg brugte en rabatkode (link posted – virkede ikke, derfor fjernet) og fik 20 eller 25% rabat – super fedt!!!

Endnu engang tak for en god artikel 🙂

Morten R. Laursen
Morten R. Laursen
5 år siden

Kom lige tilfældigvis ind på dit indlæg – ser det er af ældre dato, men tænker da at holdningen (mentale – ikke fysiske ? ) er den samme.

Jeg købte en holdningskorrigerende t-shirt for 1 måned siden – erindrer dog ikke, om det var fra Anodyne (tror måske det var ‘myposture.dk’ – for husker ikke at have givet 700kr for den) – men nevertheless, jeg er super glad for den. I starten brugte jeg den næsten hver dag, men man får indarbejdet i sin tankegang, at man liiiiige skal huske at spænde op…

Husker stadig kinesiotape fra den aktive fodboldkarriere.. MEn ak, nu hvor man jo har rundet den gode side af 30, så er det ikke benet, der bøvler mere – det er ryggen… ? ?

Om ikke andet, tak for et godt skriv. Bruger du stadig din trøje?

Lars Dalby Poulsen
Lars Dalby Poulsen
6 år siden

hvor køber man en til mand og en til dame.
vi har begge dårlig ryg
med venlig hilsen Lars Dalby Poulsen Odinsparken 46 8751 Gedved

Dorte
Dorte
6 år siden

Hej Lars.

Tak for den fine beskrivelse af Mens’s Posture Shirt 2.0.
Min kæreste (55 år) har Parkinsons, endnu kun med let tremor i højre hånd, arm, men det giver bla. spændinger i skulder, nakke og ryg.
Han er super aktiv og vedholdende med træning, og har endnu en ret god holdning, dog falder overkroppen lidt fremover når han er træt.
Tror du det vil være en idé at forære ham en shirt ?

Med venlig hilsen
Dorte

Dorte Fick
Dorte Fick
Svar til  Lars Koch Hansen
6 år siden

Hej Lars.

Min kæreste har nu prøvet Mens’s Posture Shirt 2.0 i en måned, og vil IKKE af med den igen !!
Han bruger den på arbejde, hvor han står op det meste af tiden, og ofte har nattevagter.
Shirten hjælper ham til at holde sig vågen, og hjælper meget på holdningen, når trætheden eller får ham til at synke lidt sammen / forover.
Den minimerer også de smerter / spændinger han typisk får i nakke og ryg efter en lang vagt.
Endnu en glad bruger 🙂
Kh Dorte

Ulla Pedersen
Ulla Pedersen
6 år siden

Hej. Jeg er en kvinde på 80 år.Har problemer med ryggen. Er opr. 2 gange for discosprolaps og 1 gang for spinalstenose.. Har sm. og har en forover bøjet krops holding og sm. i lænden. Har tænkt om jeg skulle prøve disse trøjer.Tror du det er vær at prøve.Er ellers meget aktiv .

Tonny Joost
Tonny Joost
7 år siden

Jeg har snapping scapula i højre side og min lettere foroverbøjet holdning gær det ikke bedre. Tror du at denne vil kunne støtte og trække mine skuldre lidt tilbage for en bedre holdning?
Og måske derved afhjælpe mine smerter pga. defekten på skulderbladet.

Tonny Joost
Tonny Joost
Svar til  Lars Koch Hansen
7 år siden

Enig – må bestille en og teste det live 🙂
Tak for en god blog.

17
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x