Elektronik og gadgetsGoogleTestsTræning

Test: King Wear 18 Smartwatch – et alternativ til Apple Watch 2?

King Wear 18 Smartwatch

Introduktion

King Wear 18 er et kinesisk smartwatch, der kan meget, men er i en helt anden prisklasse end det væsentligt dyrere Apple Watch. Da Apple Watch series 2 blev lanceret september 2016 var det under stor mediedække, og mange af Apples trofaste fans løb ud og købte uret selvom det kostede en bondegård. King Wear 18 er et smartwatch der kan bruges både til iPhone og Android, og ovenikøbet er der også mulighed for at have et simkort i, så det er fuldstændig uafhængigt af mobiltelefonen.

Men er uret noget værd, når det nu kun koster en fjerdedel af Apple Watch. Det ser vi på her.


Specifikationer

Producent: King Wear
Model: KW18
Farver: Guld, sort, hvid
Display: 1.3″ rund IPS LCD, 240 * 240 pixels, 260.000 farver, Capacitive touchscreen (som mobiler).
Hukommelse: ROM 128Mb + RAM 64Mb + understøtter TF-kort op til 16gb.
Standbytid: Over 1 uge
Batteritid ved normalt brug: Over 2 dage
Batteristørrelse: 340 mAh
Bluetooth: Ver 4.0
Netværk: Quadband (GSM 850/900/1800/1900 MHz)
Tilslutninger: Bluetooth, 2G, GSM, WIFI
Sensorer: Skridttæller, Søvn-overvågning, inaktivitetsføler, pulsmåler.


Indhold i pakke

1x KingWear Smartwatch telefon
1x Batteri
1x USB Kabel
1x Engelsk Manual


Design, skærm og kvalitetsfornemmelse

Da jeg gik i gang med testen af dette billige og lækkert udseende King Wear 18 smartwatch (KW18),  havde jeg netop testet Apple watch 2. Derfor var det også en lidt kedelig fornemmelse jeg fik da jeg tog uret på. Det virker sådan set ganske fint og kvaliteten er fin. Helhedindtrykket er dig ikke på højde med Apples. Det ville også være utroligt hvis det var det til 1/4 af prisen. Uret er som udgangspunkt rigtig flot. Jeg er vild med den hvide farve kombineret med sølv-kabinettet. Kvaliteten er overraskende god og man har en god kvalitetsfornemmelse når “metallet” hviler på håndledet. Uret virker meget robust. Men når det er sagt, så er ur-remmen ikke speciel komfortabel. Den virker lidt hård i det. Jeg har nogle “tynde” håndled, og derfor sidder uret nok ikke helt optimalt på mig.

Uret er rundt, og minder om et mere klassisk gammeldags ur. Det er stænk- og støvtæt, som er et must i hverdagens aktiviteter og træning, men er ikke vandtæt, så du kan ikke bruge det til svømning.

Skærmen er på 240 x 240 pixel og af typen IPS LCD. Det er en klassisk mobillignende skærm, hvor man sagtens kan se billeder og tal på. Men modsat apples OLED skærm, så kan man her se pixels når. Derudover vil der altid være en svag baggrundsbelysning, selv om baggrunden er sort. Det er efter min mening et minus (se foto nederst, hvor det sammenlignes med Apple Watch 2 (AW2). Glasset er Sapphire Crystal Glass, som skulle gøre det meget holdbart. Det har jeg selvfølgelig ikke fået testet 🙂

Der er 2-i-1 kortindgang på den venstre side af uret, hvor man kan have sim-kort og hukommelseskort sidende. På den højre side er volume-knapperne. På bagsiden sidder pulsmåleren, opladerstikker og højttaleren.


Funktioner

Uret modtager dine opkald, notifikationer, beskeder, mails etc via bluetooth forbindelse på telefonen. Det fungerer rigtig fint. Urets skærm slukker når man går med uret nedad, og når man tager armen op for at se på klokken, så tænder det automatisk. Det er en fin detalje, som vi også kender fra AW2. Sensorerne er væsentlige at fremhæve:

 1. Søvnanalysen. KW18 analyserer dit søvnmønster, længde og dybde af søvnen. Det er en ret sjov ting at se, hvor “roligt” og godt man sover, men jeg har lidt svært ved at se, hvad man rent faktisk skal bruge det til.
 2. Skridttælleren. Det er super godt at have en skridttæller i uret. Du kan gå efter bestemte mål f.eks. 10.000 skridt pr. dag, og på den måde holde dig sund og rask. Det fungerer fint, og stemmer godt overens med målinger i et alm. skridttæller armbånd/iPhone/Apple Watch. Skridttælleren giver mulighed for at indstille højde og vægt så den kan give et cirka antal kcal du har forbrændt samt distancen.
 3. “Inaktivitetsalarmen”. En fin ting for de personer der har et stillesiddende arbejde. Hvis man har siddet længe, vil uret give en lille reminder, så man husker at komme op at stå, og gå lidt rundt. En sjov gimmick.
 4. Pulsmåler. Det er også en smart ting. Man kan holde øje med om ens puls falder flot ned i hvile, og genkalde sig historikken, så man kan se om pulsen er faldende eller stigende. Målingen virker bestemt også præcis sammenlignet med f.eks. AW2.

Apps og brugsoplevelse

KW18 har diverse apps installeret. Blandt andre findes Kalender, Alarm, lommeregner, stopur, “remote control” og MP3. Kalenderen kunne jeg ikke få til at fungerer på iphone, og da jeg ikke har en Android enhed, så har jeg ikke kunnet teste det ordentlig der. Ifølge andre på internettet, så fungerer uret bedst på Android telefoner også inkl. kalenderen. Det er super fedt at man kan indstille alarmer direkte på uret. Man kan vælge som enkelt alarm, eller som gentagelser (også med forskellige lyde). Lommeregneren er genial at have på uret. Stopuret kan man selvfølgelig også altid få brug for, hvis man lige skal tage tid på et eller andet. Remote Control er fjernbetjening til kameraet i telefonen. Det gør det muligt at tage billeder ved hjælp af uret. Det er brugbart, hvis man vil tage et familiefoto, hvor man har placeret telefonen på en hylde, og så selv kan trykke på udløseren på uret. Den sidste ting er mp3. Man kan lægge musik ind på uret, så man kan høre det under træningssessionen. Det er bestemt også ganske smart.


Træning

Uret kan ikke bruge GPS men kan estimere hvor langt du har gået / løbet ved hjælp af skridttælleren. I praksis fungerer det ok og er en fin måde at tracke sine aktiviteter. Det kan dog ikke erstatte et decideret løbeur eller anbefales til den mere seriøse løber.


Batteritid

King Wear 18 har et 340 mAh batteri. Det er ikke ret stort, men det holder ok på strømmen alligevel. Man kan typisk bruge det et par dage, men så er det også fladt. Ved meget aktivt forbrug skal det lades dagligt. Man kan til gengæld oplade det på ca. 2 timer, så det er pænt hurtigt.


Størrelsen

King Wear 18 smartwatch har en rigtig fin størrelse. Selv på mine små håndled er det ok. Jeg synes dog det er lidt til den store side men det er mine tynde arme der må tage skylden for det.


Video

Blandede billeder

Billeder fra producenten:

Konklusion

Uret er stillet til rådighed af GearExperten.dk (Hjemmesiden lukket)


King Wear 18 Smartwatch
 • Design, skærm og kvalitetsfornemmelse
 • Funktioner
 • Apps og brugsoplevelse
 • Træning, sensorer og pulsmåler
 • Batteritid
 • Størrelsen
 • Pris
2.7

Konklusion

King Wear 18 er et fint og billigt smartwatch. Det fungerer til de ting det skal, men man skal ikke forvente et smartwatch ala Apple Watch 2. KW18 har nogle smarte detaljer såsom skridttæller, pulsmåler, søvnanalyse m.m., og de ting fungerer fint, men har ikke GPS, så et super løbeur er det ikke. Så bottom-line er at det er et billigt, funktionelt smartwatch, men som efter min mening primært skal bruges som “skridttæller” og smartwatch i den lette boldgade. Hvis man er aktiv sportsudøver og vil tracke sine aktiviteter så brug din telefon eller køb et rigtig GPS ur ala Garmin Forerunner eller Apple Watch 2.
Overordnet set er King Wear 18 et fint ur ’til prisen’.

Læs min test af Apple Watch 2 her.

Uret kunne købes hos http://GearExperten.dk, som nu er lukket.

Gode ting

Pris
Gode sensorer til sport, søvn og aktivitets niveau
Good bluetooth forbindelse
God byggekvalitet
Mulighed for SIM Card
Pænt design
Vandtæt til dagligt brug – dog ikke til svømning.
Fin samtale kvalitet via uret
Flere farvevalg: Sort, sølv og guld

 

Dårlige ting

Batteritid
Intet kamera
Ikke vandtæt
Ikke dansk sprog
Lidt “bøvlet setup”
Ingen GPS
Kun 3 urskiver, dog fine.
Ingen mulighed for at installere andre apps.

Sender
Hvad synes du?
3.92 (12 stemmer)
Følg
Giv besked ved
guest

0 Kommentarer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x