Test: KitchPro Epicuré Sous Vide – et billigt alternativ

KitchPro Epicuré Sous Vide

Der findes mange forskellige sous vide apparater man kan købe. Nogle er dyre andre billige. Jeg har fået lov at teste denne model fra KitchPro Epicuré, som er et yderst prisvenligt alternativ, hvis man gerne vil I gang med at eksperimentere med sous vide. KitchPro Epicuré fungerer som en dyppekoger, hvor man kan bruge en gryde/plast eller termokasse man allerede har derhjemme. Man sætter blot denne “stavblenderlignende” ting på kanten, tænder, og så er man i gang.

 

Kort om Sous Vide

Sous Vide er en måde at langtidsvarme fødevarer i et vandbad. Dermed har man har nøje kontrol over temperaturen. Man undgår man at overstege kød, men derimod aktiveres enzymer i kødet, og bindevævet nedbrydes, så man får et perfekt stykke mørt kød, der er lavet til perfektion – hver gang.

Jeg har lavet en god beskrivelse og gennemgang af sous vide teknikken her, så du kan blive endnu klogere på, hvorfor sous vide er kommet for at blive.

 

Byggekvalitet / Design

Det første indtryk af KitchPro Epicuré Sous Vide er forbavsende godt. Den er rimelig pæn. Overskueligt display med timer, grader og “varme tid”. Den virker utrolig robust. Toppen er af hård plastik, og bunden i rustfrit stål. Klippestabil.

Der er en minimum og en maximums indikator på forsiden af enheden, der angiver, hvor meget vand der må være i den gryde/kasse du bruger. En ting jeg lagde mærke til er at man skal helt fylde vand op til midten af de to mærker, ellers larmer pumpen faktisk en del. Det forsvinder, hvis man fylder op til ca. midt mellem punkterne. Man skal være opmærksom på at underdelen i rustfrit stål bliver varm ved brug, så man skal ikke lige tage modellen op ad vandet, og sætte hænderne på den.

 

Billeder

 

Brugervenlighed

Den er let at betjene. Der er 3 knapper. Der er en tænd/sluk knap, som man tænder enheden med, og sætter pumpen igang (tryk kort i 1 sek). Et rulle-hjule, som sidder på håndtaget, hvor man drejer, og indstiller temperaturen i 0.5 graders hop. Dette hjul bruges også til at indstille hvor lang tid man vil give tingene. Der er også en SET-knap som man bruger når mål-temperaturen er opnået på vandet. Så bipper den. Herefter indstiller man, hvor lang tid man vil give det i vandbadet. Når tiden er gået, så begynder den at bippe igen, så man ved at posen skal op.

Man skal lige vende sig til at indstille de forskellige tider og temperaturer, men det virker logisk når man har gjort det et par gange.

 

Støjniveau

En vigtig ting ved sous vide “kogerne” er at de er støjsvage. De skal stå mange timer enten på køkkenbordet, eller i bryggerset, hvorfor det er irriterende, hvis de har en for høj summen, når vandpumpen kører. Modellen fra KitchPro Epicuré er rimelig støjsvag. Den er ikke helt så støjsvag som modellen fra Sansaire, men det er bestemt acceptabelt. Jeg har lavet en lille video, hvor man fornemmer nuancen i lyden. Lyden er blevet forstærket en del ved optagelsen.

Flexibilitet / Størrelse

Et sous vide apparat i denne “stavblenderform” er god, da man kan bruge den i en af de gryder man allerede har i sit køkken. Skal man lave større portioner / stege, så kan man med fordel købe en termokasse med låg, hvor man laver hul til sous vide apparatet. Så kan man lave flere stege ad gangen. Helt perfekt, hvis man får mange personer til spisning. Er du til gengæld kun få personer, så bruger du bare den lille gryde fra skuffen. Man skal selvfølgelig være opmærksom på at der er lidt forskel i pumpernes ydeevne. I KitchPro Epicuré modellen siger producenten at den kan trække 13L vand, hvor Sansaire modellen kan trække lidt mere. Det er ikke et problem i det daglige, men hvis man vil lave 2-3 store stege i en stor termokasse, kan det give problemer med stabiliteten af varmefordelingen. Jeg har dog ikke haft disse problemer overhovedet ved alm. køkkenbrug, og har sjældent behov for at lave mad til 15 mennesker ad gangen.

En anden rigtig godt ting er at den kan ligge i en alm. køkken skuffe, hvilket gør den let at bruge i dagligdagen uden at man skal finde et stort monstrum frem fra et skab. Mange af de klassiske sous vide maskiner minder mest om en gammeldags frituresteger, som fylder et ondt år…

 

Pris

Aktuelt er priserne på sous vide udstyr faldet en del, nu da interessen er blevet større, og der er kommet flere spillere på markede. Typisk ligger disse opretstående modeller mellem 1.000-2.000 kroner, hvilket jeg synes er yderst fornuftigt. Især i betragning af, at den tager madlavningen op på et helt nyt niveau. KitchPro Epicuré Sous Vide er yderst prisvenlig, hvis man gerne vil igang med sous vide. Aktuelt er prisen under 1.000 kroner, hvilket må siges at være helt genial.

kitchpro-epicure-sous-vide

Fakta om KitchPro Epicuré Sous Vide-Maskine

  • Kan opvarme vandet til 95°
  • Cirkulerer 5,6 liter vand pr. minut
  • Kapacitet til 13 liter vand
  • Indstil den ønskede temperatur (interval: 0.5 grader) og tid via knappen øverst på apparatet og regulatoren på siden
  • Holder den valgte temperatur med +/- 0,1° nøjagtighed
  • Display som viser temperatur og tilberedningstid
  • Cirkulatoren er udstyret med en timer, som slukker apparatet, når den ønskede tilberedningstid er gået
  • Afgiver en lyd, når den ønskede vandtemperatur er opnået og tilberedningstiden er gået
  • Advarselssignal, når vandniveauet bliver for lavt, slukker cirkulatoren sig selv
  • Mål: ca. 35 cm lang, diameter ca. 7 cm
  • Vægt: Ca. 1 kg
  • Ledningslængde: 1 meter
  • Klemmen på bagsiden giver øget stabilitet
  • Sluttes til 220 – 240 V / 50 Hz
  • Effekt: 1300 W
  •  Selvfølgelig manual på blandt andet dansk og engelsk

 

Køb og andet tilbehør

Udover selve Sous Vide maskinen skal man have enten nogle Zip-lock poser til opvarmning (hvor de sænkes i vand, så luften klemmes ud), alternativ en vacuumpakker, som suger luften ud af posen, så varme kan overføres til kødet bedst muligt. Jeg har købt en vacuumpakker og det fungerer super godt.

Læs mere om KitchPro Epicuré sous vide på den danske forhandlers hjemmeside: Coolstuff.dk (direkte link).

Søger du en vakuumpakker, så er der både poser og vakuummaskiner hos Coop.dk. Tjek det ud.
Du støtter gratis bloggen, hvis du benytter mine links (tusind tak).

Spørgsmål og kommentarer

Har du spørgsmål eller kommentarer til KitchPro Epicuré så skriv dem gerne nedenfor… Så svarer jeg efter bedste evne.

Smid gerne et “Synes godt om”, det betyder rigtig meget for bloggen og så bliver vi i øvrigt super glade 😀 :

 

Konklusion

Læs konklusionen nedenfor.

 

Powered by WP Review

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding, er husejer og læge. Er gift og har 2 børn. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et produkt du har fået, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked, så ser vi på det...

Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding, er husejer og læge. Er gift og har 2 børn. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

En enkelt tanke om “Test: KitchPro Epicuré Sous Vide – et billigt alternativ

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *