Elektronik og gadgetsKøkken og hjemTests

Test: Linksys Velop – Få internetdækning i hele huset (Mesh)

Introduktion

Da vi flyttede til Kolding i 2012 fik vi muligheden for at få installeret fiberbredbånd, hvor hastigheden skulle være >100mbit. Det glædede jeg man meget til – men da vi fik det installeret, og den medfølgende router blev installeret i den anden ende af huset, i forhold til stuen, oplevede vi hurtigt problemer med internetdækningen.

Når jeg stod i entreén, så var der lynhurtigt net, men når jeg kom over i den anden ende af huset, så fald hastigheden meget. Jeg overvejede 2 ting – enten købe en større router med kraftigere antenner, eller en form for forstærker. I 2012 var det den kraftigere router der blev valget – men godt blev det ikke. Jeg installerede den midt i huset, og trak et kabel ud til Fiberboksen – men stadig ikke optimalt.

Efter en periode faldt jeg over disse Mesh-routere, hvor enhederne fungerer som forlængere af dit wifi-netværk – og det fungerer. Jeg har tidligere testet Google WIFI, som er Googles bud på en mesh-router. Den er også god.

Da jeg har en del Apple produkter, og det faktum at Apple anbefaler og sælger Linksys Velop på deres hjemmeside, gjorde at jeg ville prøve Linksys Velop systemet. Jeg ville som om det kunne leve op til mine “strenge krav” – og ikke mindst sikre at jeg har fantastisk internet i hele huset.

 

Kort om MESH-teknologien

Mesh betyder et “tråd-net”. I router sammenhænge, så betyder det at de enkelte enheder alle fungerer som “forstærkere” til dit netværk. Altså så hver enkelt “sender” forlængere området, hvor det wifi er til rådighed. Det er denne teknik som i mange år har været tilstedet i det erhvervslivet, eller på det store uddannelsesinstitutioner, hvor man har brug for et samlet trådløst netvæk – og ikke forskellige navne, alt efter hvilken etage man befinder sig på. Det er super smart – og det virker.

 

Linksys Velop

Specifikationer
 • Wi-Fi Teknologi:
  Tri-Band AC2200 (867 + 867 + 400 Mbps) with MU-MIMO and 256 QAM
 • Nøglefunktioner:
  • Kraftigt 3-Bånds Wi-Fi Mesh System
  • Wi-Fi der supplerer hinanden, og giver bred dække i hele huset
  • Brugbar app med forældrekontrol, etc.
  • 3 års garanti og support
  • Autofix hvis en node skulle miste strømmen, så tager resten over.
 • Netværk Standarder:
  • 802.11b
  • 802.11a
  • 802.11g
  • 802.11n
  • 802.11ac
 • Trådløs teknologi:
  Tri-Band netværk (2.4Ghz + 5GHz + 5GHz)
  Bluetooth 4.0/LE til opsætning via app.
 • Antal Ethernet Porte (netværksstik):
  2x WAN/LAN auto-sensing Gigabit Ethernet ports pr. node. Op til 1000mbit pr. kabel.
 • Antenner:
  6x interne antenner med forstrækere
 • Processor:
  716 MHz Quad Core
 • Hukommelse:
  4 GB Flash and 512 MB RAM
 • Wireless Encryption:
  WPA2 personal
 • Let installation:
  • Enkel og let installation via app. Let at tilføje nye enheder ved behov.
  • Krav: (1) Internet forbindelse. (2) Mobil enhed med Android 4.4 eller iOS 9 (eller højere). Bluetooth foretrækkes.
 • Størrelse (LxBxH):
  77 x 77 x 185 mm per Node

 

Installation

Start med at installere Linksys app’en. Du oprettes som bruger, hvorefter du kan følge installationsvejledningen direkte i app’en. Det er super let at tilføje de enkelte sendere – “noder” kaldes de. Hver node tilføjet en af gangen. Så man vil typisk placere en node, der hvor internettet kommer ind i huset, og så alt efter, hvor du gerne vil udvide rækkevidden. Det kan være i kælderen, 1. salen etc.

Man kan koble noderne sammen med kabel, hvis man f.eks. vil have 100% forbindelse imellem dem. Forbindelsen kan dog sagtens være trådløs, hvis du ikke kan kable dem. App’en vil guide dig igennem – let og bekvemt. Samlet installation af 3 noder (standardpakken) tager ca. 30 minutter (da den bruger lidt tid på sammenkoble, samt opdatere firmware, hvis det er nødvendigt).

En pakke med 3 noder rækker til et hus på ca. 170 til ca 200m2. Har du “bare” en lejlighed på op til 130m2, så burde 2 noder være nok. Der er en fin guide på linksys.com, hvor du kan beskrive dit hus/lejlighed, så du kan vælge den rigtige startpakke.

 

Design og kvalitet

En Linksys Velop mesh router (node) er faktisk pæn. Det ligner et lille hvidt fyrtårn. Når man tager enhederne op kan man tydeligt mærke at der er tale om kvalitet. God vægt. Ingen nervøsitet for at det er ved at gå fra hinanden.

 

Funktioner

 • Autoprioritering mellem noderne, hvis flere er på
 • Autofix – selvhelende, så hvis en node mister forbindelse, så tager resten over
 • Passer ind de fleste steder, grundet det pæne design
 • 2 LAN (netværksstik pr. node)
 • Forældrekontro, hvor du kan pausere internetforbindelsen. Du kan også lave faste tidsintervaller, hvor internettet er afbrudt f.eks. mellem 21-06, hvis du ikke vil have børnene til at bruge nettet for tidligt (eller sent).
 • Linksys Shield (Kan tilkøbes. Beskyt børnene mod sociale medier, voksensider, reklamer etc. Kan tilvælges efter behov – og kan gøres pr. enhed).
 • Linksys Aware (Kan tilkøbes. Brug noderne til at overvåge dit hjem, da de via Wifi-bølgerne, kan se om der er bevægelse i dit hjem. Gøres ud fra hvordan signalet bliver “forstyrret”).

 

Stabilitet / Dagligt brug

Selve systemet er klippe stabilt. Jeg har oplevet en gang, hvor vores internet var nede. Om det var Linksys Velop mesh-systemet eller vores internet, der var nede ved jeg faktisk ikke. Jeg genstartede begge dele, og så kørte det hele igen.

Jeg har nu kørt med systemet i 6 måneder (marts 2020), og lige inde jeg skrev testen, havde jeg faktisk købt et par enheder mere, da jeg gerne ville have en ud i mit skur ved carporten. Dette da jeg har overvågningskamera, der kører trådløst, og der er sådan et kamera i skuret, og det krævet bedre internet.

Det eneste, jeg savner, er mulighed for at planlægge en fast automatisk genstart f.eks. en gang om ugen. Mere for at få undgå, hvis der med tiden skulle opstå et problemet. Det har jeg tidligere været nød til på mine andre routere. Jeg har ikke haft problemer med Linksys Velop, så det kan godt være det “bare” er mig, der hænger fast i tanker om de “gamle” systemer, som med tiden alle trængte til en genstart.

 

Pris

Da testen blev til lå en startpakke med 3 enheder omkring 2500 kroner. Her er dagspriserne fundet direkte via Pricerunner, så du altid har den bedste pris klar.

– i samarbejde med PriceRunner

 

Billeder

 

Linksys Velop vs. Google Home

Linksys Velop og Google Home (læs min test) er begge rigtig gode systemer, og min erfaring med dem er at de rækker nogenlunde lige langt. Jeg er endt med Linksys Velop, da jeg synes det havde en hurtigere hastighed og rækkevidden og lidt bedre. Jeg ville dog ikke skifte fra den ene til den anden, hvis jeg allerede havde det ene system installeret allerede.

 

Spørgsmål eller kommentarer?

Har du et spørgsmål eller kommentarer til Linksys Velop, så er du velkommen til at spørge. Så skal jeg forsøge at svare så godt jeg kan – men ellers har Linksys også en support man kan søge hjælp hos.

Skriv også gerne hvad du synes om testen, eller om der er noget du mangler svar på. Bare hop ned til kommentarfeltet – og skriv løs.

følg mig på instagram

 

Det med småt

Jeg har købt Linksys Velop Mesh sættet personligt, og jeg har ikke fået penge for at skrive testen. Hvis du benytter Pricerunners links, vil jeg få en lille godgørelses i forbindelse med salg – men prisen er 100% den samme for dig. Tusind tak fordi du støtter bloggen på denne måde.

 

Konklusion

Linksys Velop Mesh Router system
 • Installation
 • Design / Byggekvalitet
 • Funktioner
 • Stabilitet / Dagligt brug
 • Pris
4.5

Min samlede vurdering

Allerførst, så fungerer Linksys Velop Mesh systemet perfekt. Jeg har ikke oplevet problemer overhovedet andet end en enkelt gang som nævnt – og det var nok ikke engang Linksys Velop, der var skyld i det.

Linksys Velop fungerer bare, og de småting jeg nævner mig over – er virkelig kun småting. Jeg er super glad for systemet, og nu er der super hurtigt WIFI i hele hytten – og det gode er at man altid kan købe en ekstra enhed, hvis man har behov for udvidelse.

Systemet har mine varmeste anbefalinger.

Gode ting

 • Klippestabilt
 • Tri-band (2x 5GHz og 1x 2.4GHz)
 • Automatiske opdateringer
 • Super dækning i hele huset

Dårlige ting

 • Ikke mulighed for at planlægge genstart af system (f.eks. en gang om ugen)
 • Man kan ikke se forbindelses mellem de enkelte noder.
Følg
Giv besked ved
guest

4 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Henrik Elmer
Henrik Elmer
4 år siden

Hej Lars. Har du forbundet dine noder med ethernet-kabel? Jeg kan sætte mine 2 noder op med trådløs fobindelse imellem, men vil gerne kable dem. De står på hver sin etage og der er alufolie i etagadskillesen, som skærmer signalet. Mit problem er at den underordnede node melder fejl, når jeg prøver at tilføje den med kablet sat i? Håber du har erfaring, som måske kan løse problemet:-)

Katja
Katja
4 år siden

Utroligt at det er så nemt at installere Linksys Velop når vi ikke kan og support heller ikke kan.

4
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x