BørnHus og haveKøkken og hjemMadTests

Test: Popcornmaskine til køkkenet – hit eller skidt?

Introduktion af Popcornmaskinen fra Coolstuff

Findes der egentlig nogen der ikke kan lide popcorn. Jeg må indrømme, at jeg tvivler lidt. Børn elsker i hvert fald de små hvide, let/meget saltede poppede majskorn. I den forbindelse fik jeg muligheden for at teste en mindre popcornmaskine, som man kan have stående fremme, eller i det mindste er relativ let at pakke væk i et skab.

Der findes jo mange måder at lave popcorn på. De fleste køber mikrobølgeovns popcorn, men en del blev skræmte efter det var fremme at poserne indeholdt “farlige” stoffer (link). Flere bl.a. COOP har allerede fået styr på det igen, men det fik mange til at skifte til f.eks. at lave dem selv i en gryde.

Giver det så nogen mening at anskaffe sig en hel popcornmaskine bare for at kunne lave lidt popcorn til Disneysjov fredag aften. Det har jeg set lidt nærmere på…

img_0716

 

Design

Den er flot og retro. Ikke så meget mere at sige til det.  Nogen vil selvfølgelig mene, at den lidt påduttede retrostil ikke hører sig hjemme, men det gør alligevel noget ved en, at den har lidt retrostemning. Det mindede i hvert fald mig om de “gamle dage” i biografen.

 

Størrelse

Den er ikke et stort monstrum, som ødelægger et ellers stilfuldt hjem. Popcornmaskinen er 45,5 x 27 x 23,5 centimeter i størrelsen. Den er ikke kæmpestor, men bestemt heller ikke lille 🙂

 

Kvalitet / Opbygning

Kvalitetsfornemmelsen er god. Jeg føler ikke maskinen falder fra hinanden ved brug. Den er lavet i plastik, hvilket selvfølgelig ikke har samme stabilitet som de “store” rigtige popcornsmaskiner i metal. Gryden virker ganske fornuftigt og har slip-let belægning. Maskinen “larmer” lidt når den rører rundt i gryden, da det er et par tandhjul der trækker systemet. Det er ikke meget, og da den kun kører i kort tid betyder det ikke så meget i praksis. Der er to knapper på toppen. En til en pære, som “varmer” lidt inden i kassen, men også giver lys. Derudover er der en knap der tænder røre-funktionen og grydevarmen, når man vil lave popcornene.

 

Popcornskvalitet

Det aller vigtigste er selvfølgelig om den kan lave gode popcorn. Det kan den bestemt. Lad den varme i et par minutter. Sluk igen. Kom lidt kokusolie/majsolie/margarine/smør op i gryden, kom majskornene i (evt med et lille tsk fint salt, og vent et par minutter. Der medfølger måleskeer. En lille til olie, og en stor til majskorn. Kom 1 lille skefuld olie i, og 2-4 måleskefulde majskorn (ifølge vejledningen op til 6 skeer). Da den har en omrøringspind, så slipper man for at de brænder på. Forbavsende hurtigt begynder de små korn at poppe, og inden længe har du en fin portion popcorn. Hæld dem i en skål/bæger og du er klar til fredagsfilmen. Pas på med at komme for mange majskorn i gryden på een gang, da det kan få den til at “skyde” lidt med dem 🙂 Man kan let vippe gryden, når man vil have popcornene ud af gryden. Det tager ca.4 minutter pr. portion. En portion rækker fint til 2 børn.

popcorn2 img_0707

 

Rengøring

Hvis man læser på anmeldelserne hos forhandleren så kan man se, at nogle klager over rengøringen. Noget med at gryden er skruet fast. Man må have lavet en ny model, da denne er helt anderledes og ikke rigtigt giver problemer. Man kan vippe gryden (når kold) og så tage den helt ud af kassen (se foto). Derefter kan man let tørre den af med et stykke køkkenrulle. Hvis man gør det efter hver gang, så har man en ren og flot gryde langt ud i fremtiden. Det er bestemt en overkommelig opgave. Den vil formentlig med tiden blive fedtet på indersiden af glasset, så jeg vil anbefale at tørre den af efter hver gang, så det ikke bliver en uoverkommelig opgave med tiden. Rengøringsmæssigt, er det nok smartest at drysse med salt bagefter, da saltet sviner lidt på og omkring gryden 🙂

 

Produktbeskrivelse fra Coolstuff.dk

Popcorn er sunde. Meget sunde. Altså, lige så sunde som rå alger, der røres sammen med et glas multivitaminer i en saftcentrifuge. En portion kan give dig 70 procent af det anbefalede daglige indtag af fibre, og i skallen findes der også stoffer, der mindsker dit kolesteroltal. Med den smarteste popcornmaskine på denne side af biograflobbyen har du altid en portion popcorn klar, uanset om der vanker søndagsfilm eller et mellemmåltid.

Hvordan gør man så? Inde i maskinen hænger der en lille kasserolle. Der hælder du lidt smør ned i, tænder maskinen og venter så på, at det begynder at ryge. Så skal popcornene i. Når de er holdt op med at poppe, skal maskinen slukkes, kasserollen tippes, og så vælter det ud med rygende varme popcorn.

Vi har forresten prøvet at poppe med både flydende margarine og smør. Det bedste resultat fik vi med margarinen, men det er jo – bogstaveligt talt – en smagssag.

 

Fakta om Popcornmaskine Cinema Style

 • Popcornmaskine i biograf-stil
 • Opvarmes på fem minutter
 • Poppetid: fra tre minutter (afhængig af mængde)
 • Anbefalet mængde popcorn pr. gang: 1-3 dl.
 • En knap til belysning, en knap til at begynde at poppe
 • Luge foran så der er nem adgang til popcornene
 • Størrelse (udvendigt): 45,5 x 27 x 23,5 centimeter
 • Størrelse (indvendigt): ca.17 liter
 • Kasserollens volumen: ca.1liter
 • Strømtilslutning 230 V
 • Ledningslængde: 50 centimeter

Få flere oplysninger her

 

Billeder

img_0674 img_0680  popcorngryden vippes img_0681 img_0679 img_0682img_0705 img_0703 img_0704 popcorn2 img_0716 img_0719 img_0721 img_0707

Popcornmaskinen er stillet til rådighed af Coolstuff.dk

 

Konklusion

Læs nedenfor

 

.

Popcornmaskine Cinema Style
 • Design
 • Størrelse
 • Byggekvalitet (i forhold til pris)
 • Popcornskvalitet
 • Rengøring
 • Pris
4.5

Konklusion

Ved første blik tænkte jeg om det overhovedet var en maskine jeg ville komme til at bruge. MEN elsker man popcorn, eller har børn der gør, så er maskinen lige præcis det du mangler. Du slipper for at skulle rengøre fastbrændt olie fra gryder og ikke mindst at spise halvsorte popcorn. Det er netop letheden, og kvaliteten af popcorn’ene, der giver maskinen sin eksistensberettigelse.

Derudover er den let at gemme væk i et skab, den er robust, relativt let at rengøre, og børnene ELSKER den.

I skrivende stund koster popcornmaskinen ca 500kr. De små popcornbægre kan købes samme sted. Klik her, og kom direkte til popcornmaskinen hos Coolstuff.dk

Gode ting

 • Bedste popcorn
 • Let at bruge
 • Klarer sig selv
 • Billige popcorn

Dårlige ting

 • Lidt omstændig at få helt ren
Sender
Hvad synes du?
4.33 (6 stemmer)
Følg
Giv besked ved
guest

0 Kommentarer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x