Lyd og BilledeTests

Test: Wavell Two – gør det stadig godt

Introduktion

I denne anmeldelse vil jeg kigger nærmere på de nye Wavell TWO in-ears høretelefoner fra danske Wavell.dk. Firmaet stiftet i 2019, og jeg havde fat i den første udgave af deres høretelefoner tilbage i sensommeren 2019 (læs testen af Wavell One her). Nu er den opdaterede udgave klar, og kan købes på hjemmesiden. Jeg har testet dem i en periode for at se om de lever op til den første udgave, som gjorde det forbavsende godt – og til en god pris. I denne artikel kan du læser om mine erfaring med Wavell TWO.

Wavell two test anmeldelse af

 

Historien om Wavell

To af de tre ejere boede tilbage i 2019 i Kina, og de mødte hinanden i den Nordkinesiske by Qingdao. Her kom de snak omkring trådløse høretelefoner, og den imponerende lyd man kunne købe for “næsten” ingen penge derovre. Det gav blod på tanden, og de gik i gang med at undersøge markedet og forhandle med diverse producenter. Undervejs skiftede de chipset, da de ville være sikker på god lydkvalitet, og stabile kredsløb. De endte derfor med Qualcomm – som er kendt fra mange af de store producenter. Det hele endte ud i Wavell ONE, som blev lanceret sommeren 2019, og nu klar med opfølgeren Wavell TWO.

 

Specifikationer

 • Produktnavn: Wavell TWO
 • Bluetooth 5.2
 • Bluetooth rækkevidde: ca. 10 meter
 • Lyd afkodning: aptX/AAC/SBC
 • Størrelse: 25,5x19x18mm (earbuds) / 58x40x30,6mm (boks)
 • Batteritid: op til 35 timers afspilning
 • Earbuds: 7 timer afspilning (150 timer standby)
 • Æske: 35 timers ekstra brug (samlet ca. 40-43 timers batteri)
 • Batteri i æske: 750 mAh / 3.7 V
 • Batteri i earbuds: 50 mAh
 • Opladningstid æske el. boks: 45 minutter.
 • Opbevaringsæsken kan oplades trådløst (Qi-oplader) og via USB C
 • Impedans 32 Ω
 • Frekvensområde 20-20000Hz
 • IPX 5 vand- og svedresistent
 • Indbygget mikrofon til telefoni og SIRI etc.
 • Qualcomm Chipset

Kassen indeholder

 • Høretelefoner
 • Opladningsboks (trådløs opladning / eller USB)
 • USB-C kabel
 • Forskellige størrelser på øredutter
 • Wavell opbevaringspose
 • Brugermanual
 • Der medfølger IKKE en trådløse oplader, men den kan købes ekstra, hvis du ikke har en.

 

Installation

Wavell TWO parres let med din smartphone eller computer. Du går bare ind under bluetooth, og vælger “søg”. De hedder “My Wavells” når du søger under bluetooth på din telefon/computer. Efterfølgende vil de automatisk koble på din enhed når du tager dem ud af opbevaringsboksen. Det er super let, og kan ikke rigtig gøres lettere. Der er en lille manual med, som viser dig, hvordan du gør.

 

Design og byggekvalitet

Wavell TWO høretelefonerne er pæne. Jeg har versionen i mat sort, og den er super lækker. Wavell TWO har en form, der gør at de sidder godt inde i øret, og ligesom flugter med ørets kanter. Dermed stikker de ikke ud, så man kommer til at hive dem ud af øret, hvis man f.eks. tager en trøje på.

Wavell TWO er lavet i en hård plast, og det virker robuste. Et af kritikpunkterne jeg havde til den første udgave var at de virkede plastikagtige – men det har de rettet op på her. Det mat-sorte udgave er virkelig lækker. Sådan.

Opbevaringsboksen er også lavet af plastik, og let giver dig adgang til headsettet. Den er nu også i mat-sort, hvor den tidligere var blank. Jeg er klar mest til den nuværende udgave i mat sort, hvor man heller ikke så let ser fedtefingre etc. Boksen er ikke stor og kan let være i en jakkelomme etc. Det smarte ved boksen er at headsettet automatisk slukker og tænder, når man kommer dem i/tager dem ud. Boksen er meget a la den fra Apple Air Pods. Den har en smart batteriindikator på bagsiden. Godt tænkt. Låget holdes lukket med magnet. Den kan stå uden at vælte når man har låget åben. Det er der mange der faktisk ikke kan.

Hvis du er i tvivl om Wavell TWO passer dig, så har Wavell 30 dages fuld tilfredshedsgarantis, så du kan teste dem mht. pasform etc. Hvis du ikke synes om dem, så kan du blot sende dem retur. Du skal dog kunne levere dem retur i original boks/embalage og med alt udstyr (selvfølgelig), men så kan du få refunderet prisen. Det er da selvsikkerhed og forbrugerservice når det er bedst.

 

Lydkvalitet

I dette lille afsnit vil jeg fortælle lidt om, hvordan headsettet fungerer både musik men også telefoni. Ved et in-ear headset bliver omgivelsernes støj automatisk dæmpet på grund af passiv støjreduktion, da dine øregange er fyldt ud. Det giver et mere klart billede af lyden. Høretelefonerne Wavell TWO har ikke Active Noise Cancellation (ANC). Wavell TWO benytter bluetooth 5.2, som er opgraderet fra Wavell ONE, og samtidig understøttes nu både bearbejdning af lyden efter standarderne aptX, AAC, SBC, som sikrer dig god lyd via bluetooth.

 

– Musik

Når du skal vurdere lyden på in-ears høretelefoner, så er det alfa og omega at øredutterne har den rigtige størrelse. Hvis de ikke slutter tæt, og sidder korrekt i øret, så mister du bunden af lyden. Jeg måtte prøve flere af de medfølgende dutter før jeg fandt de rigtige. Når først det var gjort, så opnåede jeg det jeg gerne ville – nemlig at lyden blev fyldestgørende.

Wavell TWO har på mellem-lydstyrke et fint balanceret niveau af bas, mellemtone og diskant. dog synes jeg at bassen mister lidt når man skruer ned. Det er selvfølgelig forventeligt at bassen ikke er så kraftig, men alligevel noget jeg lagde mærke til.

Ved klassisk pop/rock musik, så står lyden fint, og vil absolut være nok til de fleste. Wavell TWO har en rigtig fin gengivelse af f.eks. lilletrommen i Eminems Hallies Song, som mange gange bliver for diskant, hvis ikke enheden er ordentligt. Dog mangler der lidt i forhold til f.eks. Sony WF-1000XM4, som ligger en klasse over (prisen og også over dobbelt så høj). Jeg er dog ikke i tvivl om at de fleste vil blive meget tilfreds med et sæt Wavell TWO – netop fordi du får et sæt velspillende in-ears, som bare fungerer, og som sidder fremragende når du skal træne/løbe.

Hvis man skulle nå op på topkarakter, så skulle der være muligheden for at bruge en Equalizer. Det ville kræve at man f.eks. via en app kunne styre lyder mere præcist. Men det er der ikke mange headset der tilbyder, så det er heller ikke noget der trækker specielt ned. Men kunne være en fed detalje. Jeg synes dog at Wavell har ramt en fin lyd helt generelt.

 

– Telefoni, Teams etc.

Du kan selvfølgelig bruge Wavell Two til at foretage telefonopkald. Det fungerer uden problemer. Lyder er noget mere “flad” end når man hører musik. Jeg har lavet en del opkald, og der er ikke klager hos modtageren. Lyder hos mig er også ok, men den mangler en smule bund. Eartips isolerer godt, så man ikke forstyrres af evt. støj fra omgivelserne. Du kan selvfølgelig også parre Wavell TWO med din computer/iPad, og benytte dem sammen med f.eks. Microsoft Teams, Zoom, Skype etc.

 

Mikrofontest af Wavell Two

Jeg har lavet en lille optagelse, hvor du kan høre, hvordan det lyder, når man optager en samtale via iPhones indbyggede Memoer app. Det er blot så du kan høre, hvordan lyder typisk vil lyde hos din modtager. Lyden er optaget i højeste kvalitet. Wavell TWO gør det faktisk godt. Den optagede lyd er en lille smule mere mudret, men har en god overall performance. Hør selv her.

Wavell Two:

 

Sony WF-1000XM4 (reference)

 

instagram follow følg mig på Livets små ting

 

Daglig brug

Wavell TWO sidder, som forgængeren rigtig godt, og fylder ikke meget. De sidder perfekt i ørene, og man er aldrig bange for at de skulle ryste løs på en løbetur etc.  Jeg har nogle ret store øregange, hvilket kan gøre det lidt besværligt at finde dutter der passer. Der følger både almindelige silikone øredutter i S/M/L, men der er også øredutter i skum, som du kan trykke lidt sammen, og så sætte i ørene, hvorefter det udvider sig igen, og giver en super pasform. Mega god.

 

– Betjening Wavell ONE

Wavell TWO har en lille trykknap på begge sider. Du kan derfor let skifte rundt, skrue op etc. Jeg kan lide designet, hvor den lille knap let kan trykkes på (ikke touch). Jeg har testet mange høretelefoner, og en ting jeg savner hos mange er muligheden for at skrue op og ned (uden at benytte Siri). Det kan du med Wavell TWO. Rigtig fint.

Play/pause, besvar/afslut opkald – Tryk 1 gang (kan gøres på begge sider)
Afvis opkald – Hold knappen inde i 2 sekunder (begge sider)
Næste nummer / forrige nummer
– Tryk 2 gange (hhv. højre / venstre)
Volumen op / ned – Tryk 3 gange (hhv. højre / venstre)
SIRI/Google Assistent – Hold inde 2 sekunder (begge sider)
Tænd headset (hvis ude af boksen) – Hold inde 2 sekunder (begge)
Sluk headset (hvis ude af boksen) – Hold inde 4 sekunder (begge)

Det tager ikke mange dage, før du har lært at bruge ovenstående funktioner. Sluk og tænd bruger jeg nærmest ikke, da jeg bruger boksen til opbevaring, og der tænder/slukke de automatisk når de kommer i / tages ud.

 

– Træning og løb

Wavell TWO er ligeledes testet på løbeture. Ingen problemer. Som nævnt tidligere, så sidder det bare godt. De hopper ikke op og ned, og rykker sig heller ikke løs undervejs. Imponerende.

En ny ting er at du nu også kan afvise et opkald undervejs. Det kunne man desværre ikke på den forrige model. Med Wavell TWO kan du holde knappen inde i 2 sekunder (som når du vil aktivere SIRI/Alexa etc), hvorefter opkaldet afvises. Det er en god funktion, da jeg personligt ikke gider at tale telefon midt i løbeturen (læs: har ikke kondi til det). Dejligt.

 

Batteritid

Wavell TWO har en ganske fin batteritid. Ved afspilning kan du typisk høre musik i 7-8 timer før de går kold. Personligt bliver det aldrig et problem, da jeg benytter batteriboksen, som opbevaring. Derfor er de altid klar til at bruge. En gang imellem smider jeg bare boksen på den trådløse oplader herhjemme, og så er der altid masser af batteri, når jeg skal træne, eller på farten.

Opbevaringsboksen giver endnu længere batteritid end de 7-8 timer, da Wavell TWO automatisk oplades, når du smider dem i boksen. Du kan oplade boksen vha. USB-C og trådløst (Qi-standard). Jeg har endnu ikke bruge stikket – men det er dejligt med begge muligheder. I 2022 bør man seriøst kunne oplade alle disse gadgets trådløst, så det er et plus.

 

Pris

Wavell ONE koster i skrivende stund kr. 899,- (December 2020). Det gør at Wavell ligger sig i et fint mellemsegment når det kommer til pris. Det er billigere end de fleste, og lidt dyrere end de helt billige “kina” headset, som du kan købe mange steder efterhånden. Prisen er efter min mening meget fornuftigt. Du får for under 1000 kroner et fornuftigt headset, der spiller godt og som er mega godt at træne med. Wavell TWO kan købes direkte på Wavell.dk. Dermed holder de omkostninger ned, da der ikke er fordyrende mellemled.

 

Billeder

 

Videoer

Her er den officielle video om Wavell TWO. Tjek den ud, så du kan se hvordan de ser ud i funktion.

Hvad synes du?

Har du gjort dig dine egne erfaringer, som du vil dele med andre?  Eller har nogle spørgsmål til Wavell TWO in-ears, så smid et spørgsmål nedenfor i kommentarfeltet (hop derned). Jeg vil svare så hurtigt og så godt som muligt.

 

Inspiration

Her kan du læse mine gennemgange af nogle andre fine høretelefoner i min “Lyd og Billede” sektion

 

Det med småt

For en god ordens skyld skal nævnes at Wavell TWO inears hovedtelefonerne er stillet til rådighed af Wavell.dk. De har ikke haft nogen indflydelse på testens udformning, ordlyd eller konklusion. Den står jeg som altid 100% inde for. Hvis du benytter links fra denne test, så vil jeg få et par procenter af et køb. Det er gratis for dig, men giver uvurderlig støtte til min lille blog. På forhånd tak 🙏

 

Konklusion

Wavell TWO anmeldese
 • Design / Byggekvalitet
 • Daglig brug
 • Batteritid
 • Lydkvalitet - musik og telefon
 • Pris
4.4

Min samlede vurdering

Wavell TWO er et rigtig godt headset med en fin lyd, gode tilpasningsmuligheder, og som bare er super flotte. God robust opbevaringsboks, der selvfølgelig kan oplades trådløst. Wavell TWO er super til træning og løb. De har ikke ANC, men selvfølgelig passiv støjdæmpning og derudover er prisen meget fornuftig. De er ikke helt på højde med de allerbedste på markedet, men prisen er også under det halve. Du får således enormt meget for pengene. Sådan.

Hvis du køber, så er jeg ret overbevist om, at du ikke fortryder – og hvis du gør, så har Wavell 30 dages tilfredshedsgaranti, og så sender du dem blot retur. Tjek hjemmesiden og Wavell TWO ud her: Wavell.dk

Gode ting

 • Fremragende pasform
 • Flot design
 • Stort udvalg af øredutter
 • Trådløs opladning af boks
 • Super flot i mat sort
 • Pris

Dårlige ting

 • Ingen Active Noise Cancellation
 • Lidt flad lyd ved opkald, men bestemt brugbar
Følg
Giv besked ved
guest

2 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Allan Johansen
Allan Johansen
2 år siden

Er det mon en wavell 3 på vej?

Men jeg er i tvivl om bassen er så god, som du nu giver udtryk for..

2
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x