Lyd og BilledeTestsTræning og sundhed

Test: Wavell ONE – trådløst sports headset

Introduktion

Der er kommet en ny dansk spiller på markedet for trådløse headset – Wavell ONE. Wavell er et dansk firma stiftet i 2019. Jeg blev kontaktet for at høre om jeg ville teste Wavell ONE, som de igennem en længere periode (år) havde optimeret med deres samarbejdspartnere i Kina. Nu er produktet klar – og det samme var jeg selvfølgelig. Produktet lover på hjemmesiden et godt træningsheadset, som kan bruges i vind og vejr – og har en god lyd. Det skal vi selvfølgelig se nærmere på.

 

Historien

I 2019 boede 2 af de 3 ejere i Kina, og de mødte hinanden i den Nordkinesiske by Qingdao. Her kom de snak omkring trådløse høretelefoner, og den imponerende lyd man kunne købe for “næsten” ingen penge derovre. Det gav blod på tanden, og de gik i gang med at undersøge markedet og forhandle med diverse producenter. Undervejs skiftede de chipset, da de ville være sikker på god lydkvalitet, og stabile kredsløb. De endte derfor med Qualcomm – som er kendt fra mange af de store producenter. Det hele endte ud i Wavell ONE, som blev lanceret sommeren 2019, hvor de nu havde fundet delene optimeret og prisen ned i et leje hvor alle kan være med.

 

Specifikationer

  • Bluetooth 5.0 (understøtter aptX og AAC lyd)
  • Bluetooth rækkevidde: ca. 10 meter
  • Størrelse: 25,5x19x18mm (earbuds) / 58x40x30,6mm (boks)
  • Batteritid: op til 35 timers afspilning
  • Earbuds: 7-8 timer afspilning (150 timer standby)
  • Æske: 35 timers ekstra brug (samlet ca. 40-43 timers batteri)
  • Batteri i æske: 750 mAh
  • Batteri i earbuds: 60 mAh
  • Opladningstid æske el. boks: 40-60 minutter.
  • Opbevaringsæsken kan oplades trådløst (Qi-oplader)
  • IPX 5 vand- og svedresistent
  • Indbygget mikrofon til telefoni og SIRI etc.
  • Qualcomm Chipset med cVc™ noise cancellation technology (fjerner støj ved opkald)

Kassen indeholder

  • Høretelefoner
  • Opladningsboks (til trådløs opladning / eller USB)
  • USB-C kabel
  • Forskellige størrelser på øredutter
  • Wavell opbevaringspose
  • Brugermanual
  • Der medfølger IKKE trådløse oplader, men den kan let tilkøbes billigt.

 

Installation

Wavell ONE parres super let med din smartphone eller computer, som man normalt gør. Efterfølgende vil de automatisk koble på din enhed når du tager dem ud af opbevaringsboksen. Det er super let, og kan ikke rigtig gøres lettere.

 

Design og byggekvalitet

Wavell ONE høretelefonerne er pæne. Metaloverfladen, og udformningen gør at de sidder rigtig godt i ørene, og sidder helt fladt. Altså, de stikker ikke ud af øret, hvilket er godt, når man løber, da det minimere bevægelserne. De vejer ikke meget, men alligevel sidder de godt fast i ørene under træning. De er lavet i en hård plast/metalcoating med en trykknap i midten. Se mere under billeder.

Opbevaringsboksen er lavet af plastik, og let giver dig adgang til headsettet. Boksen er ikke stor og kan let være i en jakkelomme etc. Det smarte ved boksen er at headsettet automatisk slukker og tænder, når man kommer dem i/tager dem ud. Boksen er meget a la den fra Apple Air Pods. Den har en smart batteriindikator på bagsiden. Godt tænkt. Låget holdes lukket med magnet.

 

Lydkvalitet

I dette lille afsnit vil jeg beskrive hvordan headsettet fungerer både musik men også telefoni. Når du har et in-ear headset, så bliver lyden automatisk dæmpet udefra (passiv støjreduktion), men til gengæld står lyden også tydeligere frem uden forstyrrelser.

 

– Musik

Lyden er overraskende fin. Jeg har hørt de “klassiske” numre jeg bruger, når jeg tester diverse højtalere og høretelefoner. Lyden er fin bred, og giver et fint lydbillede. Der er marginalt for meget bund – men det er nok smag og behag. Bassen er på ingen måde ikke så kraftig, at den gør lydbillede “dårligt” – slet ikke. Jeg ville til en hver tid foretrække lidt ekstra bund end for tynd en lyd. Instrumenterne mudrer ikke sammen, og man kan hører vokalerne fint. Som med andre små in-ears, så kan det nogle gange være svært at skelne det “små” nuancer i mellemtonen.Alt i alt et helt acceptabelt lydbillede når man ønsker musik til træningen.

 

– Telefoni

Jeg har haft en del opkald med headsettet, og det fungerer fint. I den anden ende har jeg kun hørt positive tilbagemeldinger om lyden inkl. støjniveauet. Det er nok her at Qualcomms støjfjernelses teknologi giver lidt ekstra. Lyden i ørene er acceptabel. Ikke samme kvalitet, som når man hører musik, men bestemt acceptabel. Man vil aldrig kunne få samme lyd ved telefoni som ved musikafspilning grundet kompression etc. Så telefoni delen er absolut godkendt.

 

Daglig brug

Wavell ONE er blevet mit foretrukne sportsheadset, da de sidder godt, og ikke fylder noget særligt. De sidder perfekt i øregangen, og jeg har på intet tidspunkt været bange for at de skulle falde ud af ørene undervejs på en løbetur eller i træningscenteret. Jeg har relativt “store” øregange, og det har tidligere givet problemer med enkelte in-ears (bl.a. Apples, da de ikke sidder ret godt fast). Wavell ONE sidder perfekt, og der medfølger mange forskellige typer af gummidutter, så du let kan skifte til den der passer dine øre.

 

– Betjening Wavell ONE

Begge earbuds har en lille trykknap. Du kan derfor let skifte rundt, skrue op etc. Jeg er faktisk meget tilfreds med den “ikke-touch” baserede løsning, da det man aldrig er i tvivl om man fik trykket eller ej. Minusset er at man skal bruge lidt “flere kræfter” for at gøre det. Men det fungerer rigtig fint – selv når man løber.

Play/pause, besvar/afslut opkald – Tryk 1 gang (kan gøres på begge sider)
Næste nummer / forrige nummer – Tryk 2 gange (hhv. højre / venstre)
Volumen op / ned – Tryk 3 gange (hhv. højre / venstre)
SIRI/Google Assistent – Hold inde 2 sekunder (begge sider)
Tænd headset (hvis ude af boksen) – Hold inde 2 sekunder (begge)
Sluk headset (hvis ude af boksen) – Hold inde 4 sekunder (begge)

Det er let at bruge, når man lige har vænnet sig til funktionerne. Tænd og sluk bruges nærmest ikke, da jeg altid smider de 2 ear-buds retur i opladningsboksen, hvor de automatisk slukker, når de kommer i. De tænder også automatisk og kobler sammen med telefonen, når de tages ud igen.

 

– Træning, Crossfit og løb

Jeg har selvfølgelig også haft Wavell ONE med på mange løbeture. Ingen problemer her. De sidder super i øregangen og du ligger ikke mærke til at du har dem i ørene. Det vigtigste er at skifte gummi-dut, hvis du føler de sidder lidt løst første gang du bruger dem. Her efter fungerer det bare…

Man kan ikke afvise et opkald (det har også været problemet hos konkurrenterne). Det kunne være rart at man kunne afvise et opkald når man var afsted på løbetur, og ikke blev nød til at lade den ringe ud – eller tage opkaldet.

Min hustru har også lånt dem i forbindelse med Crossfit træning, og også her fungerer de upåklageligt. Hun behøvede dog at skifte til et mindre sæt gummidutter. Fedt med det store udvalg af medfølgende gummidutter.

De små ear-buds faktisk er enormt lette. Min første tanke var, at de nok ikke ville holde ret længe – men der har ikke været noget som helt med dem – overhovedet. Derudover er det super lækkert at de ikke tynger når man løber/træner.

 

– Andre situationer

Da der er tale om in-ears vil der automatisk være passiv støjreduktion. Det fungerer fint, og fremhæver den fine lyd. Jeg har brugt dem på kontoret, når jeg havde brug for lidt ro sammen med lidt stille musik. Hvis der så kommer et opkald, så kan du nemt besvare det.

Det er jo et sæt trådløse ear-buds, og det gør det også let at have dem med rundt f.eks. når man gør rent derhjemme, hænger tøj op etc etc. Telefonen i lommen og du er kørende. Du kan også klare nogle praktiske ting, mens du lige får ordnet de telefonopkald du mangler – med hænderne frie.

 

Batteritid

Batteritiden på Wavell ONE er virkelig imponerende, når man tænker på hvor små de egentlig er. Der er rigelig strøm til at kunne gennemføre dagens træning, hvad enten det er løb eller cykling. Batteritiden holder hvad den lover og ligger på omkring 7 timer ved pænt højt volumen.

Jeg er vil med opbevaringsboksen, da den giver endnu længere batteritid, da headsettet automatisk oplades, når du smider dem retur i boksen efter løbeturen. Boksen kan oplades vha. USB-C stik – men det er endnu mere fedt at den kan oplades trådsløst (Qi-standard). Jeg har flere trådløse opladere (inkl. i bilen), så det gør at boksen altid er fyldt med strøm, og dermed er mine Wavell ONE også altid klar til brug.

 

Pris

Wavell ONE kostede kr. 799,-, da jeg skrev denne anmeldelse. Det er billigere end både Sack-its og Bose’s sportsheadset. Prisen er yderst god. Man får et rigtig godt headset og skulle man være uheldig at miste det, så går man ikke personlig konkurs ved at skulle købe et nyt. Wavell ONE købes direkte på Wavell.dk, og dermed holdes omkostningerne nede på diverse mellemled.

Min første tanke var faktisk at den billige prissætning trak noget ned, da de måtte være af lidt dårligere kvalitet. Men det er de bestemt ikke.

Billeder

 

Videoer

Her er den officielle video fra Wavell. Den viser rigtig fint, hvordan produktet ser ud, og virker…

Hvad synes du?

Har du gjort dig dine egne erfaringer, som du vil dele med andre?  Eller har nogle spørgsmål til Wavell ONE hovedtelefonerne, så smid dem gerne nedenfor i kommentarfeltet (hop derned). Jeg vil svare så hurtigt og så godt som muligt.

 

Inspiration

Her kan du læse mine gennemgange af nogle andre fine høretelefoner.

Bose SoundSport Free – et alternativ til ROCKit (dog dyrere)
ROCKit in-ear høretelefoner fra SACKit (Pænt dansk design)

Andre ikke-sports headset:
TOUCHit trådløst headset med aktiv støjreduktion (meget for pengene)
Bose QuietComfort 35 II (fremragende støjreduktion og smuk lyd)
Bose QuietControl 30 (In-Ears med støjreduktion)

 

Det med småt

For en god ordens skyld skal nævnes at Wavell ONE hovedtelefonerne er stillet til rådighed af Wavell.dk. De har ikke haft indflydelse på testens udformning, ordlyd eller konklusion. Den står jeg som altid 100% inde for. Hvis du benytter links fra denne test, så vil jeg få et par procenter af et køb. Det er gratis for dig, men giver uvurderlig støtte til min lille blog. På forhånd tak 🙏

 

Konklusion

Wavell ONE sportsheadset
  • Design / Byggekvalitet
  • Daglig brug
  • Lydkvalitet
  • Kvalitet af håndfri telefon
  • Pris
4.5

Min samlede vurdering

Wavell ONE er er rigtig fint sports headset. Du får en fin lyd, og en fremragende batteritid. De små ear-buds passer super godt i øret, og generer på ingen måde, når du træner. Der medfølger en masse gummidutter, og du kan let finde lige dem der passer til dig. Det sidste plus er prisen.

Den direkte konkurrent er nok SackIt RockIt. Personligt er jeg mest til Wavell’s headset. Det sidder bare bedre, og lyden er lidt bedre.

Køb det fine sportsheadset direkte hos Wavell.dk uden fordyrende mellemled.

Gode ting

  • Design
  • Pasform
  • Lyd
  • IPX5 (vand og støvafvisende)
  • Let opladning i opbevaringsboksen
  • Trådløs opladning af boksen (Qi)
  • Automatisk parring
  • Pris
  • Batteriindikator på boks
  • Ikke tungt at løbe med

Dårlige ting

  • Lidt plastikagtig
Følg
Giv besked ved
guest

16 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Simone Gammelgaard engel
Simone Gammelgaard engel
6 måneder siden

WAVELL light virker kun i venstre øre. Kan in hjælpe mig med at reset’e. Det gør de i gennemsnit en gang hver måned siden vi købte dem i september? Det er ikke optimalt. Og der er ingen manualer på nettet der viser hvordan man gør.

på forhånd tak. Simone

Kurt
Kurt
3 år siden

Hej,
Har Wavell ONE ANR (støjreduktion)? Ikke kun v/ opkald men også når der lyttes til musik?

trackback
3 år siden

[…] Bose SoundSport Free JustBuds fra danske JustSound ROCKit in-ear høretelefoner fra SACKit Wavell ONE in-ears – trådløst sports headset […]

trackback
3 år siden

[…] Bose SoundSport Free ROCKit in-ear høretelefoner fra SACKit Wavell ONE in-ears – trådløst sports headset […]

trackback
4 år siden

[…] Du kan også læse om andre noget billigere headsets her, som også er ok til prisen, men på ingen måde når samme niveau når man snakker HIFI lyd Bose QuietControl 30 – In-Ear støjreduktion Bose SoundSport Free – et godt sportsheadset SackIt ROCKit in-ear høretelefoner fra SACKit SackIt TOUCHit trådløst headset med aktiv støjreduktion Wavell ONE – trådløst sports headset […]

Josephine
Josephine
4 år siden

Hvis man går efter god kvalitet på lyd (fyldig, dyb og ikke for diskant), vil du så anbefale Wavell eller skal man købe nogle andre?

Mette
Mette
Svar til  Josephine
4 år siden

Hej jeg håber det er ok jeg spørg, da det er svært at finde kyndig vejledning. Jeg pendler langt i bil, hvor jeg hører lydbog imens og skal kunne lave opkald. Jeg har prøvet en del forskellige in-ears med ledning (dog billige typer) men desværre uden at finde nogen der er gode nok. (Mit gæt er at mikrofonen er for langt væk fra munden så der kommer for meget støj med i samtalen, da lyden hos modtageren forbedres markant når jeg holder mivrofonen op foran munden). Ud fra den beskrivelse, vil du så mene wavell kan levere varen, eller er der et andet produkt du mener er bedre til samtaler under pendling?
På forhånd mange tak

Maj
Maj
4 år siden

Hej.
Super god side, du har her. Har lige opdaget den idag.
Jeg klikkede herind for at læse testen på Rockit earbuds’ene. Men faldt så også over testen af Wavell One. Og nu vakler jeg lidt mellem disse to. Er der et af dem, som du kan anbefale frem for de andre til almindelig hverdagsbrug?

Maj
Maj
Svar til  Lars Koch Hansen
4 år siden

1000 tak for svar 🙂

Det bliver wavell

René
René
Svar til  Maj
4 år siden

Hej Lars
Tak for en god gennemgang af både wavell og Rockit earbudsene.
Kan se du har fået spørgsmålet før, men prisen på Rockit earbudsene står i 500 kr nu hvorimod wavell står i 900 kr. Nu har du testet begge og det virker til på dig at de er meget ens? Vil du mene wavell earbudsene er de 400 kr mere værd, eller hvad tænker du?

trackback
4 år siden

[…] Bose SoundSport Free – et alternativ til ROCKit (dog dyrere) Wavell ONE –  det gode alternativ (lidt billigere) […]

Uan
Uan
4 år siden

Kan den bruge til Samsung Galaxy S7 edge

16
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x