Lyd og BilledeTests

Test: Bose QuietControl 30 – In-Ear støjreduktion

Introduktion

I den seneste tid har jeg testet Bose’s In-Ear headset med indbygget støjreduktion – nemlig Bose QuietControl 30. Bose er formentlig den største producent af støjreducerende hørebøffer, og med god grund. Jeg har tidligere testet blandt andet QC35-II som er et fremragende over-the-ear headset med en unik støjreduktion. Bose har også lavet en in-ear model – altså hvor man ikke har de her store hørebøffer over ørene, men derimod et par mindre øresnegle, der går direkte ind i øret, og er dermed MEGET mere diskrete. Spørgsmålet er om de er lige så gode….?

 

Specifikationer

Størrelse:
Hovedtelefoner: 15.2 x 16.5 x 1.9 cm (HxBxD) , vægt 63.8 g.
Etui: 16,5 x 17,1 x 3,6 cm (HxBxD)
USB-kabel:30,5 cm

Yderligere oplysninger:
Bluetooth-rækkevidde: ca. 10 meter
Batteriets opladningstid: < 3 timer
Batterilevetid: Op til 10 timers

Hvad er der i kassen:
QuietControl 30 trådløse hovedtelefoner
Etui
Små, medium og store ørepropper, som let kan udskiftes.
USB-kabel til opladning

 

Første indtryk

Når man åbner den fine boks, som headsettet kommer i, har man straks fornemmelsen af kvalitet – præcise som når man åbner f.eks. Apple produkter og lignende. Man er ikke i tvivl om at Bose er kvalitet fra starten. Det første der sprang i øjnene er det lidt underlige “nakkebånd” man skal have på sammen med headsettet. Det skal man lige vænne sig til.

 

Design

Selve designet er faktisk ganske fornuftigt. Kan man tale om flotte in-ears høretelefoner – ja måske. De her er i hvert fald ganske elegante. Om man kan vænne sig til “nakke-bøjlen” er nok en smagssag. Jeg kan godt. Den gemmer sig faktisk i trøjekanten, eller under jakken, så man ikke ser den. Man lægger heller ikke mærke til den når man har haft headsettet på nogle minutter – men pæn er den ikke. Nakkebøjlen er robust og i gode materialer, så man er ikke i tvivl om at den nok skal holde, men den falder næppe i alles smag.

 

Funktionalitet

Aktiv støjreduktion

Støjreduktionen er den absolut primære grund til at man skal betale ekstra for et par gode inears høretelefoner. Men er den ligeså gode som i de store høretelefoner QuietComfort 35 II (over-the-ear). Det korte svar er “nej”. Det er de ikke – men derfor er de stadig rigtig gode. Det er meget vigtigt at skifte til de øredutter, der passer til dit øre. De medfølger i forskellige størrelser, så du kan prøve dig frem.

Bose’s App downloader automatisk nyeste firmware, så du har den nyeste version. Det er smart.

Hvordan fungerer støjreduktionen?

Selve støjreduktionen er både passiv og aktiv. Den passive del er pga. blokeringen af øregangen. Den aktive dele er en patenteret teknik fra Bose, hvor der er mikrofoner uden på headsettet. Mikrofonerne registrerer støjen omkring, måler, sammenligner og sender så et signal i “modfase”. Når de to faser mødes i øret neutraliseres signalet så man ikke opfanger det. Det er genialt.

Når man deaktiverer støjreduktionen via app’en, så er der en svag støj i headsettet. Det er lidt ærgerligt. I praksis ikke det store problem, da jeg aldrig slår støjreduktionen fra, men problemet er der.

Hvornår har man så brug for sådan et par QuietControl 30 høretelefoner?

Et QuietControl 30 in-ear headset kan bruges overalt. Det er perfekt, hvis du rejser meget med tog, fly, bus eller bil. Det giver en helt anden ro end du har været vant til. Du er ikke så “træt” i hovedet når du når frem. Lydniveauet kan dæmpes, da man ikke har så meget der skal overdøves. Hvis du “bare” vil have et headset der spiller godt, så er der andre spillere på markedet – men vil du gerne betale ekstra for at få “ro”, så er det Bose du skal have fat i. Dog skal du være opmærksom på at du ikke kan bruge dem til “In-flight” entertainment, da de ikke kan bruges med stik! Det betyder du skal bruge dem med din iPad eller iPhone, hvis du vil se film.

En anden ting, som kan være et problem ved storebror QuietComfort 35 II er når man hviler hovedet mod et sæde eller vindue. Det gør at bøjlen, der går over hovedet, rammer og derved overfører noget af støjen direkte ind i headsettet. Det problem undgår du her, da du netop ikke har den bøjle. Det er faktisk ret lækkert.

 

Batteritid

QC30 har faktisk rigtig fornuftig batteritid. Det skyldes at man jo render rundt med det der “halsbånd”. Men som sagt virker det robust og af god kvalitet. Den afspiller faktisk i ca. den “lovede” tid på 10 timer. Jeg fik 9 timers musik ud af den. Det er i hvert fald godkendt.

 

Telefonopkald

Bose QuietControl 30 kan også bruges til opkald via din smartphone. Den er forbundet via bluetooth. Lyden er rigtig fin, og går klart igennem, og det samme gør sig gældende for den du taler med – de hører også lyden klart og tydeligt. Du kan besvare opkald og lægge på igen på den lille “fjernbetjening” der sidder på ledningen.

 

Musik

Lyden er god. Det er jo Bose’s varemærke, så den har de selvfølgelig ikke gået på kompromis med. Lyden er fyldig, og har en fornuftig bund og mellemtone, og det er en fornøjelse at streame musik fra telefonen. QC30 har en automatisk volumen-afhængig equalizer, som justerer niveauerne, så du altid har optimal lyd ligegyldig hvor højt du hører musik. Man kan som ved storebroren QC35 II heller ikke selv ændre i EQ’en. Det betyder næppe ret meget for den almindelige bruger, men kunne være fedt, hvis man kunne.

 

Pris

Prisen er altså ret høj for et trådløst headset, der lå på omkring 2500, da jeg skrev testen. Her er de billigste steder fra Pricerunner (opdateres automatik):

Jeg har et samarbejde med Pricerunner, som altid sørger for at give dig de bedste priser. Du kan se priserne med og uden fragt.

– i samarbejde med PriceRunner

Billeder

 

Spørgsmål og kommentarer til Bose QC 30?

Har du selv erfaringer som du vil dele eller har nogle spørgsmål til Bose QuietControl 30, så må du meget gerne skrive dem nedenfor? Jeg vil svare så hurtigt og så godt som muligt.

 

Konklusion

Bose QuietComfort 30
 • Design
 • Funktionalitet
 • Støjreduktion
 • Batteritid
 • Telefonopkald
 • Musik / Lyd
 • Pris
4.3

Den samlede vurdering

QuietControl 30 er Bose’s trådløse In-Ear løsning. Den er ganske fornuftig, og du bliver ikke skuffet. Støjdæmpningen er fornuftigt, men slet ikke lige så god som på den store QC35-II. Til gengæld får du et super godt headset, der ikke fylder meget omkring ørene. Jeg ser pt. ikke rigtig nogle alternativer, hvis du vil have et par rigtig gode trådløse in-ears hovedtelefoner, hvis du har brug for støjreduktion!

Headsettet er stillet til rådighed af Bose Danmark. Kan købes hos førende elektronikvarehuse.

Gode ting

 • Lyden er super
 • Batteritid på ca. 10 timer
 • Fornuftig støjreduktion der kan justeres i “styrke”
 • Automatisk opdateringer via App
 • Fremragende kvalitet af telefonopkald

Dårlige ting

 • Pris (er lidt til den høje side – men kvalitet koster)
 • Let støj når støjreduktion er skruet helt ned
 • Manglende manuel EQ
 • Manglende mulighed for at benytte med ledning (f.eks. ved film ombord på fly)
Sender
Hvad synes du?
4 (5 stemmer)
Følg
Giv besked ved
guest

5 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
trackback
4 år siden

[…] Andre ikke-sports headset: TOUCHit trådløst headset med aktiv støjreduktion (meget for pengene) Bose QuietComfort 35 II (fremragende støjreduktion og smuk lyd) Bose QuietControl 30 (In-Ears med støjreduktion) […]

trackback
4 år siden

[…] her, som også er ok til prisen, men på ingen måde når samme niveau når man snakker HIFI lyd Bose QuietControl 30 – In-Ear støjreduktion Bose SoundSport Free – et godt sportsheadset SackIt ROCKit in-ear høretelefoner fra SACKit […]

trackback
4 år siden

[…] Andre ikke-sports headset: TOUCHit trådløst headset med aktiv støjreduktion Bose QuietComfort 35 II – fremragende støjreduktion og smuk lyd Bose QuietControl 30 – In-Ear støjreduktion […]

Stine Lundtofte
Stine Lundtofte
5 år siden

Bose QC 30. Overvejer kraftigt at anskaffe mig dette headset. Vil også gerne kunne bruge det til træning bla. Løb. Har du erfaring med om den nakkebøjle kan forenes med dette.

Morten
Morten
6 år siden

Hej Lars.
Kan man have det støjreducerende tændt uden at spille nogen form for musik eller se film med dem?

5
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x