Lyd og BilledeTestsTræning og sundhed

Test: ROCKit in-ear høretelefoner fra SACKit

Introduktion

Danske SACKit har lanceret deres første 100% trådløse træningsheadset – ROCKit !  Der er tale om et in-ear headset, som efter producentens mening skulle være den perfekte makker til træning, rejsen, arbejdet, cykelturen etc… Jeg har haft fornøjelsen af at teste headsettet igennem en periode – og jeg er ikke skuffet.

Jeg har tidligere haft fat i sportsheadset, og problemet har ofte været, at de ikke er “rigtigt” trådløse. Der har typisk været en ledning imellem de to ørepropper. Her er to enkelte “earbuds”, der sørger for at lyden synkroniseres mellem dem. På papiret ser ROCKit super gode ud, så det har været spændende at undersøge om de holder hvad de lover.

 

Specifikationer

 • Bluetooth 5.0
 • Bluetooth rækkevidde: 10 meter
 • Batteritid: op til 28 timer
 • Earbuds: 8 timer
 • Æske: 20 timers ekstra brug
 • Batteri i æske: 590 mAh
 • Batteri i earbuds: 2 x 75 mAh
 • Opbevaringsæsken kan oplades trådløst (Qi-oplader)
 • IPX 5 vand- og svedresistent
 • Indbygget mikrofon til telefoni og SIRI etc.
 • Inkl. 3 forskellige in-ear tips
 • Inkl. USB-C opladerkabel

 

Installation

De trådløse ROCKit in-ear høretelefoner er super lette at få i gang. Du får let parret dem med din telefon, og så kører det bare. Når først du har parret din enhed med headsettet, så vil det automatisk koble sig på når du tager høretelefonerne ud af æsken. Det går hurtigt, og er så simpelt som det kan blive.

Du kan godt parre høretelefonerne med flere enheder – MEN du kan kun være koblet på en telefon/computer/tablet etc. ad gangen.

 

Design og byggekvalitet

Min personlige mening er at ROCKit er rigtig pæne. Det er ikke overraskende, at der er tale om “dansk design” Jeg er ret vil med, at de har lavet den runde flade lidt unik ved at lade den være delt i fire. Ørepropperne er lavet i silikone, og de holder fint selve enheden fast i øregangen. Prøv dig frem med de medfølgende propper for at finde den der sidder bedst hos dig. Selve ear-buds’ne er lavet i pladstik, og touchfladen i metal. Det virker faktisk som værende kvalitet – på trods af plastikken.

Opbevaringsboksen er lavet i en dejlig kvalitetsplastik, hvor låget lukker, og holdes lukkes, med en magnet. Det giver en super kvalitetsfornemmelse. Derudover er boksen ikke så stor, så den kan let være i jakkelomme, ligge i bilen eller tasken, så du let kan smide høretelefonerne retur i æske når du er færdig med at høre musik. De vil så straks lade op igen, så de er klar næsten gang.

 

Lydkvalitet

I dette lille afsnit vil jeg beskrive hvordan headsettet fungerer både til det primære – nemlig at afspille musik – men også til telefoni. En god ting ved headsettet er at det netop er in-ear, hvilket medfører en passiv støjdæmpning, da anden lyd ikke trænger så let ind når øregangen er blokeret. Dog kan du sagtens høre, hvis der sker noget omkring dig (dog ikke hvis du spiller alt for højt musik).

– Musik

Overordnet set så er lyden ganske fornuftig for et sæt in-ears, trådløse høretelefoner. Bassen er rimelig dyb, afgrænset og ikke mudrende. Mellemtonen detaljeret, og diskanten er klar, omend en smule for lys til mig. Det giver et fint men måske et lille smule tyndt lydbillede – men det er nok mig der er lidt gammelmandsagtig. Generelt så fungerer lyden glimrende til både rock og pop – men også til lydbøger, hvilket jeg har gjort en del i pga. min daglige pendling. Så musikdelen er så absolut godkendt. De eneste der kan drille lidt er, hvis de ikke sidder korrekt i øregangen, så vil lyden være noget tynd. Det hænger formentlig sammen med dine øreganges udformning. Hos mig kræver det lidt justering – men nu så sidder de også. Så det er nok allermest en opfordring til at understrege vigtigheden af at få brugt de korrekte øredutter – specielt hvis du synes lyden er lidt tynd 🙂

– Telefoni

ROCKit har indbygget mikrofon, som gør det muligt at benytte SIRI etc, men selvfølgelig også til at kunne besvare opkald. Lyden går klart igennem, men den er en smule tynd i forhold til den fine dybde, som man har når man lytter til musik. Det fungerer upåklageligt. Personen i den anden ende kan let høre, hvad der bliver sagt, og da du har den passive støjreduktion, så fungerer det fint.

 

Daglig brug

Når jeg suser ud af døren om morgenen og enten hopper i bilen, eller på cyklen, så er ROCKit blevet en næsten fast ven på turen. De sidder fuldstændig stabilt i øregangen, og jeg har på intet tidspunkt været bange for at de skulle falde ud af ørene undervejs. Jeg har brugt dem på en længere tur i bilen, og her var plastikken faktisk lidt hård i “kanten”. Det er dog først når du kommer op på min. 30-45 minutter brug – og nok primært hvis du skiftet meget frem og tilbage vha. touchpanelet.

– Betjening ROCKit

Begge earbuds er med touch på det runde metalstykke. Det er let at bruge, når man først lige har “husket” hvordan det nu var man gjorde. Her er en hurtig oversigt.

Volumen op / ned – Tryk 1 enkelt gang (hhv. højre / venstre)
Næste / forrige sang – Hold i 2 sekunder (hhv. højre / venstre)
Play/pause – Tryk 2 gange (kan gøres på begge sider)
SIRI/Google – Tryk 3 gange (begge)
Svar/slut opkald – Tryk 2 gange (begge)

Man skal som sagt lige vænne sig til betjeningen, men det fungerer og gøre det let at besvare et opkald, skifte nummer etc. Jeg har læst en udenlandsk test af ROCKit, hvor de nævner at touchbetjeningen er svær at bruge. Der er jeg lodret uenig. Det fungerer glimrende. Jeg er også i gang med at teste et par trådløse ear-buds fra en anden producent, som giver problemer, og det gør ROCKit earbuds’ne på ingen måde.

– Løbeturen

Jeg har selvfølgelig også haft ROCKit med på løbeture. Ingen problemer her. De sidder fint fast i øregangen, og musikken spillede bare derudaf. Jeg har ikke rigtig tænkt over, at jeg havde dem på undervejs – andet end at jeg høre god musik. Den eneste anke jeg har til løbeturen er at man ikke har mulighed for at afvise et telefonopkald. Man bliver nød til at acceptere opkaldet og så lægge på, alternativt lade den ringe ud – hvilket blev det jeg gjorde de få gange det er sket.

– Andre situationer

Der, hvor man typisk bruger et headset, hvis det ikke er til sport, er på rejser. Det kan være en togtur, biltur, men faktisk fungerer de også glimrende hvis du vil have lidt ro på arbejdspladsen. Der er en god “passiv” støjdæmpning, da de som nævnt “blokerer” øregangen, og dermed ikke slipper al lyd igennem. Du kan stadig høre hvad der foregår, men det giver en dejlig ro. Det gør også at du kan afspille musik/radio etc fra din enhed i et lavt lydniveau og samtidig have en fornuftig lyd i ørene.

Jeg kan også finde på at have dem få derhjemme når jeg går også gør rent, eller ordner vasketøjet om aftenen. Så kan jeg høre musik uden af forstyrre resten af huset. Jeg kan også tage telefonen, hvis den skulle ringe midt i det hele. Det er smart, og gør at jeg har begge hænder frie.

 

Batteritid

Batteritiden på ROCKit er ganske enkelt fantastisk taget i betragtning af de små in-ear høretelefoner. Du har op til 8 timers batteri i selve høretelefonerne siger SACKit. Min erfaring er at det er lidt mindre – dog omkring 6.5-7 timer på moderat lydniveau – men det er altså også super fint. En smart ting er, at de automatisk oplades, når du smider dem retur i opbevaringsboksen, som indeholder yderligere 20 timers brug. Det fungerer bare. SÅDAN!

Den lille fine opladningsboks kan oplades vha. USB-C stik – men endnu smartere er at den oplades via trådløse opladere som mange efterhånden har til mobiltelefonen. I mit tilfælde har jeg flere af disse rundt om i huset (og endda i vores bil). Dvs. at min opbevaringsboks oplades når den står på disse. Ikke noget behov for stik eller lignende. Det er super smart, og gør det så meget lettere i hverdagen, når man ikke skal tænke over opladningsmulighederne derhjemme.

Opladerboksen har hurtig opladning hvilket betyder at du med 5 minutter i boksen får ca. 60 minutter ny lyttetid. Super godt, hvis du har glemt at få dem opladet, eller du bare har hørt super meget musik…

 

Pris

Prisen er sat fornuftigt omkring 1.000 kroner. Det er noget billigere end Bose’s sports headset, hvorfor jeg bestemt synes det er rimeligt. Her er de aktuelt bedste priser fra Pricerunner. Priserne opdateres automatisk, så du sikrer dig den bedste pris.

Jeg har et samarbejde med Pricerunner, som altid sørger for at give dig de bedste priser. Du kan se priserne med og uden fragt.

– i samarbejde med PriceRunner

 

Billeder

 

Dokumenter

Manual til ROCKit (English, Danish, Deutsch)

 

Videoer

Her er et par af de officielle videoer fra ROCKit. De viser meget godt, hvordan produktet ser ud, og virker…

Hvad synes du?

Har du gjort dig dine egne erfaringer, som du vil dele med andre?  Eller har nogle spørgsmål til SACKit TOUCHit hovedtelefonerne, så smid dem gerne nedenfor i kommentarfeltet (hop derned). Jeg vil svare så hurtigt og så godt som muligt.

 

Inspiration

Her kan du læse mine gennemgange af nogle andre fine høretelefoner.

Bose SoundSport Free – et alternativ til ROCKit (dog dyrere)
Wavell ONE –  det gode alternativ (lidt billigere)

Andre ikke-sports headset:
TOUCHit trådløst headset med aktiv støjreduktion
Bose QuietComfort 35 II – fremragende støjreduktion og smuk lyd
Bose QuietControl 30 – In-Ear støjreduktion
Dali IO-6 bluetooth høretelefoner – Imponerende høretelefoner!

 

Det med småt

For en god ordens skyld skal nævnes at ROCKit hovedtelefonerne er stillet til rådighed af SACKit.dk. De har ikke haft indflydelse på testens udformning, ordlyd eller konklusion. Den står jeg som altid 100% inde for. Links på siden kan være reklamelinks, som yder et lille bidrag til min blog i tilfælde af køb. Prisen vil være den samme for dig hvad enten du benytter links eller ej – så jeg håber du klikke ind via min side, hvis du alligevel overvejer at købe.

 

Konklusion

ROCKit earbuds
 • Design / Byggekvalitet
 • Daglig brug
 • Batteritid
 • Musik / lydkvaliteten
 • Pris
4.5

Min samlede vurdering

ROCKit fra danske SACKit er et super fint headset, hvor prisen er rigtig fin, de sidder godt fast i ørene, så du rent faktisk kan løbe uden at være bekymret for om de falder ud og så er lyden forbavsende god. God dybde, dog er diskanten lidt “tynd” efter min mening medmindre du skruer op over 70% lydstyrke. Batteritiden er fin, og de oplades let i opbevaringsboksen, som i øvrigt er super smart da den oplades trådløst. Jeg har aldrig brugt den medfølgende ledning. Som In-ears hovedtelefoner, og dermed mulighed for at bruge i forbindelse med træning, så er SACKit et fornuftigt valg! Går du efter ren musikoplevelse, så ville jeg gå efter et kvalitets over-the-ear headset.

 

Konklusion

ROCKit fungerer bare, har super batteritid, har fin lyd, og så sidder de super godt under træning. Jeg er tilfreds, og ROCKit anbefales herfra.

Gode ting

 • Design
 • Lydkvalitet
 • IPX5 (vand og støvafvisende)
 • Automatisk parring når ude af boksen
 • Let opladning i opbevaringsboksen
 • Trådløs opladning af boksen
 • Touch betjening

Dårlige ting

 • Hvis de ikke sidder korrekt er lyden tynd.
 • Lidt hårde ved øregange efter lang tids brug
Følg
Giv besked ved
guest

13 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Charlotte Nielsen
Charlotte Nielsen
3 år siden

Tak for god gennemgang.
Jeg kan rigtig godt tænke mig at høre om de fungerer enkeltvis, da det er vigtigt for mig, og jeg kan ikke læse det nogen steder

trackback
3 år siden

[…] SoundSport Free JustBuds fra danske JustSound ROCKit in-ear høretelefoner fra SACKit Wavell ONE in-ears – trådløst sports […]

trackback
3 år siden

[…] SoundSport Free ROCKit in-ear høretelefoner fra SACKit Wavell ONE in-ears – trådløst sports […]

Fadia
Fadia
4 år siden

Jeg har også købt mig et par. Jeg vil sige, at design, styring af musik og opkald ved at trykke på dem, og opladningen i den lille æske er rigtig godt tænkt.
Når det så er sagt, så synes jeg følgende trækker ned:
1. Jeg kan OVERHOVEDET ikke tale i telefon med dem udenfor. De suger vind til sig, og folk kan intet høre. For mig er det sindssygt vigtigt, da jeg ofte taler i telefon når jeg er på vej et andet sted hen.
2. Lyden er ok, men når man løber med dem oplever jeg, at man skal acceptere små ‘dunk’ hver gang man tager et skridt. Jeg har prøvet at skifte pasformen, der skal sidde i øret, og det gjorde det bedre, men ikke helt godt.
3. Ustabil bluetooth forbindelse, så er den på, så hopper den lige af, så får man kun den ene earbud på osv. Ret irriterende.
Jeg kan leve med lidt bluetooth problemer og halvdårlig lyd, men mikrofonen udenfor – det er virkelig en ommer!

Johan P
Johan P
4 år siden

Jeg oplever at hvis man tager dem ud af æsken, så er der god chance for at de parrer med min telefon. Nok 9/10 gange til træning. Meen, for der er et men.
Ofte mister de forbindelsen mens jeg træner. Og så er det eneste at gøre, at lægge dem tilbage i æsken og tage dem ud igen. En slags nulstilling.
Men jeg sidder så i vægtrummet og skal opgive min plads, op i omkldningen, finde nøglen frem, låse skabet op, finde æsken. Så ned i æsken og op igen med det samme og så er der forbindelse.

Jeg ved ikke hvilken planet det bliver opfattet som smart, men det er et stort irritationsmoment for mig.

Alene derfor vil jeg anbefale at man investerer i en lidt dyrere model.

Niels Flade
Niels Flade
4 år siden

Jeg kan varmt fraråde at købe disse earbuds. Lydkvaliteten er semi god. Syntes ikke at de super har god lyd til prisen. Det er okay lyd, men ikke super. Men det der trækker ned big time er, at der er diskrepans mellem den venstre og højre earbud. Jeg skrev ind til dem, og ringede,da de ikke skrev igen efter en uge, de sagde at jeg skulle reset og rense dem begge så ville sterrio igen være perfekt. Det hjalp ikke nu har jeg sendt dem retur og fået dem igen med beskeden nu virker de perfekt. Men problemet er der stadig. De siger enda at flere oplever at der er bøvl med venstre/ højre lyd og at man skal resette og rense dem. Men selvom det er gjort er de altså ikke optimale på nogen måde. Så lyd kvaliteten er ikke helt i top, venstre / højre lyd er elendig, service er ret sløv og man får ikke det store ud af det. Designet er flot, opladningen er god. Men jeg ville fraråde alle at købe dem

Annemette Bøttger
Annemette Bøttger
4 år siden

Tak for fin gennemgang.
Jeg har et spørgsmål vedr. evt. gener for andre, når man f.eks. i bus og tog gerne hører musik på moderat højt lydniveau. Jeg er selv træt af at høre irriterende lyde fra andre og vil meget nødig selv være skyld i dette. Har du erfaringer på dette område i forhold til dette produkt?

Annika
Annika
Svar til  Lars Koch Hansen
3 år siden

Hvordan sidder earbudsene hvis man sveder lidt eller det regner på en løbetur? Jeg har før oplevet med alm headsæt at ørepropperne glider ud hvis man sveder eller det regner. Er der nogen opdatering på Bluetooth problemerne for det skræmmer mig lidt for at købe dem

trackback
4 år siden

[…] QuietControl 30 – In-Ear støjreduktion Bose SoundSport Free – et godt sportsheadset SackIt ROCKit in-ear høretelefoner fra SACKit SackIt TOUCHit trådløst headset med aktiv støjreduktion Wavell ONE – trådløst sports […]

trackback
4 år siden

[…] Bose SoundSport Free – et alternativ til ROCKit (dog dyrere) ROCKit in-ear høretelefoner fra SACKit (Pænt dansk design) […]

Peter Hansen
Peter Hansen
4 år siden

Tak for en fin gennemgang. Har faktisk de seneste uger haft kigget blandt en masse. Bla. også dem her fra sackit.dk.

Den her test trækker i hvert fald ikke ned i mine tanker 😊. God dag

13
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x