AppleLyd og BilledeTestsTræning og sundhed

Test: Apple Airpods Pro med trådløs opladning (model 2019)

Introduktion

Apple Airpods Pro 2019 udgaven blev lanceret i oktober 2019. I mange år havde de kørt med Airpods i forskellige udgaver. Nogle var glade for de “gamle” modeller mens andre hadede dem. Jeg var en af dem, der aldrig har brugt den gamle udgave – hverken den trådløse eller de Airpods med ledning, der har fulgt med iPhones gennem mange år. I mit tilfælde er det mine øre der simpelthen bare gør at de ikke sidder fast, og når de sidder løst, så bliver lyden ganske enkelt elendig og ubrugelig.

I den nye version – kaldet Apple Airpods Pro – har Apple endelig fået lavet den klassiske silikone-dut, som gør at de nu sidder fast i øret. Derfor skulle de selvfølgelig også testes her på bloggen. En anden ting der er tilføjet er Active-Noise-Cancellation (ANC) altså støjdæmpning (udover at de lukker øregangen).

Jeg har haft mange andre in-ears headset gennem test-maskinen, så det var med en hvis glæde og forventning at jeg gik til opgaven… I testen kaldes de bare Apple Airpods Pro (og ikke 2019).

 

test apple airpods pro 2019 2020 anmeldelse test af virker de

Specifikationer

Udgivelsesdato: 30. oktober 2019

 • Aktiv støjreduktion, så du får altomsluttende lyd
 • Transparent lyd, så du kan høre, hvad der sker omkring dig
 • Individuel tilpasning med bløde, koniske silikonepropper i tre forskellige størrelser
 • Ventilsystem, der sørger for trykudligning
 • Sved- og vandafvisning (IPX4)
 • Adaptiv EQ finjusterer automatisk musikken til udformningen af dit øre
 • Lette at forbinde med alle dine Apple-enheder
 • Hurtig adgang til Siri ved at sige “Hej Siri”
 • Det trådløse opladningsetui giver mere end 24 timers batteritid
 • Bluetooth 5.0
 • Apples H1-baseret chip
 • Op til 4.5 times afspilning (5 timer uden ANC)
 • 24 timers batteri i boksen (5 minutters ladning giver 1 times afspilningstid)

Størrelse:

Airpods Pro:

 • Højde: 30,9 mm
 • Bredde: 21,8 mm
 • Dybde: 24,0 mm
 • Vægt: 5,4 gram

Etui:

 • Højde: 45,2 mm
 • Bredde: 60,6 mm
 • Dybde: 21,7 mm
 • Vægt: 45,6 gram

Kassen indeholder

 • AirPods Pro
 • Trådløst opladningsetui
 • Silikoneørepropper (tre størrelser)
 • Lightning til USB‑C-kabel
 • Dokumentation

 

Installation

Installationen går som en leg. Det eneste man gør, hvis du har en iPhone er at holde etui i nærheden af telefonen, og så åbne låget. Så vil du straks få en popup, der guider dig igennem. Du kan foretage en tryk-prøve-test for at se om øredutterne slutter tæt. Hvis ikke, så skal du skifte et nummer op eller ned i størrelse. Det er super smart. Det klares via den indbyggede tryk-sensor.

 

Design og byggekvalitet

Kvaliteten af Apples AirPods Pro er høj. De er robuste, og man føler på intet tidspunkt at de er ved at gå i stykker når man har fat i dem. Det var faktisk min største frygt ved dem, altså at de måske var plastik agtige – men tværtimod, så lever de op til forventninger om et ordentligt produkt.

Der medfølge 3 forskellige silikone ørepropper, som du kan skifte ved at trække i dem der sidder der allerede. Det er super smart, så du får den bedste pasform. Propperne er i lille, mellem og stor (S, M, L).

Opladningsboksen er en fin størrelse og fungerer som både opbevaringsboks og oplader, da den har indbygget batteri. Den kan oplades lightningstik (som din iPhone) eller trådløst (Qi-standard), hvor sidstnævnte bestemt er let og også at foretrække, da du så slipper helt for kabler.

Selve Apple Airpods Pro ligner en forlænget udgave af de klassiske Airpods. Endelig har Apple fået gjort det så de kan sidde fast i øregange på folk med “lidt andre øre” end resten – blandt and mig. Det er super.

 

Lydkvalitet

Apple har indbygget 3 mikrofoner i hver Airpod, og de bruges til støjreduktion og når du foretager opkald. Overordnet set kan man roligt sige at de spiller rigtig godt, og lyden står klar.

Jeg plejer at benytte Dali IO-6, som reference model. Apples Airpods gør det fremragende, selv om de ikke helt kommer op på samme niveau. Der er jo også tale om 2 forskellige typer af høretelefoner, hvor Dali’s er over-the-ear, og har en væsentligt større “driver”, som er den der giver lyden.

– Musik

Jeg tester altid høretelefoner med Tidal HIFI abonnement, som sikrer nær “Lossless” kvalitet. Lyden i Apples Airpods Pro er tæt på fremragende. De spiller virkelig godt af sådan et par små in-ear øretelefoner at være. Det er de bedste in-ears jeg har testet til dato.

Jeg har testet med alt fra lækre liveoptagelser over hård rock til den fineste pop, og lige gyldigt hvad jeg sætter på så er der en fin bund og ikke mindst en skarp og velbalanceret mellemtone og diskant. Det er tit i balancen mellem diskant og mellemtone jeg synes tingene kan mudre lidt. Det gør det ikke her.

I forhold til Dali IO-6, så har man af gode grunde ikke helt samme bund, og lydoplevelsen når ikke op på samme niveau – men det er dælme tæt.

 

– Telefoni

Den anden store ting man selvfølgelig skal kunne med et par dyre og high-end in-ear øretelefoner er telefonering. Lyden ved telefonopkald skal selvfølgelig være i top. Som ejer af Apple Airpods skal den man taler med gå klar igennem – og det gør de. Det er helt klart også noget med ANC og den passive dæmpning. Det gør at man støjmæssigt er isoleret fra omgivelserne, og det står knivskarpt.

Modtageren af mine opkald har heller ikke oplevet problemer, og synes lyden går klart igennem. Så ikke rigtig noget at sætte en finger på.

 

Daglig brug

– Støjreduktion (ANC) og transparent lyd

Apple’s første forsøg på aktiv støjreduktion (ANC – Active-Noise-Cancellation) fungerer faktisk super godt. De måler lyden omkring dig 200 gange pr. sekund og justerer lyden ved hjælp af de 3 mikrofoner, så der sendes lyden fra omgivelserne i mod-fase, så lyden “annulleres” i ørene. ANC er genialt, hvis du rejser ofte i bus, bil eller fly.

Selv på cykel virker det godt – her vil jeg dog anbefale at så “Transparent lyd” til, så du kan høre hvad der sker omkring dig. Det fungerer overraskende godt ved hjælp af de indbyggede mikrofoner. Det gør at du trods musik i ørene faktisk kan høre hvad der sker omkring dig. Du hører omgivelserne meget bedre end når du bare slår både ANC og transparent lyd fra (det kan du nemlig også). Hvis alt er slået fra, så har du “bare” passiv støjreduktion, hvilket faktisk også dæmper en del.

Den transparente lyd skal lige fremhæves. Der er flere der tilbyder dette, men Apple har formået at få det til at “lyde” som om man faktisk ikke har noget i ørene. Ret imponerende.

 

– Betjening Airpods Pro

På den lange “pind” er der en tryksensor, så du kan klikke enten kort/langt, eller holde inde. Det giver nogle muligheder for at betjene og styre dem fornuftigt. Derudover kan du benytte Siri, hvis du vil skrue op og ned etc.

 • Tryk 1 gang for at afspille, pausere en sang eller besvare et opkald
 • Tryk 2 gange for at hoppe til næste sang
 • Tryk 3 gange for at hoppe til forrige sang
 • Tryk og hold for at vælge mellem aktiv støjreduktion (ANC) og Transparency
 • Sig “Hej Siri” for få fat i din hjælper
  • Siri kan hæve/sænke volumen, foretage opkald etc etc. Præcis som du kender det. Det smart er at du kan aktivere Siri selv om du spiller musik, da mikrofonen ikke forstyrres af de høje lyde. Godt tænkt.
– Træning og løb

Jeg har benyttet Apple Airpods Pro under løb og træning. Jeg synes de sidder rigtig fint. I forbindelse med løbeture har jeg måtte trykke dem ind et par gange – nok mest, når varmen har fået gjort mine øre lidt fugtige. Men ikke et problem, og de sidder godt.

 

Batteritid

Du får ca. 4 timers brug på en opladning, og du kan hive lidt ekstra ud, hvis du slår ANC fra. Opladningsboksen har til yderligere ca. 18-20 timer, så du samlet når op i omegnen af 24 timers samlet tid på “en” opladning.

 

Pris

Prisen hos Apple.dk er 2199. Heldigvis kan det gøre noget billigere ved diverse andre danske forhandlere. Her er samlingen fra Pricerunner – og der er en del at spare.

– i samarbejde med PriceRunner

 

Billeder

 

Video

Dokumenter

Online Manual hos Apple (direkte link)

 

Hvad synes du?

Har du gjort dig dine egne erfaringer, som du vil dele med andre?  Eller har nogle spørgsmål til Apple Airpods Pro hovedtelefonerne, så smid dem gerne nedenfor i kommentarfeltet (hop derned). Jeg vil svare så hurtigt og så godt som muligt.

 

Inspiration

Her kan du læse mine gennemgange af nogle andre fine høretelefoner.

Bose SoundSport Free
JustBuds fra danske JustSound
ROCKit in-ear høretelefoner fra SACKit
Wavell ONE in-ears – trådløst sports headset

Andre ikke-sports headset:

Test: Dali IO-6 bluetooth høretelefoner – REFERENCEMODEL !
Bose QuietComfort 35 II (fremragende støjreduktion og smuk lyd)

Se hele udvalget af høretelefon-tests i sektionen “Lyd og Billede“.

 

Det med småt

Apple Airpods Pro 2019 er købt og betalt af mig selv, og Apple har ikke haft nogen som helst indflydelse på ordlyden af testen. Den står jeg 100% inde for selv. Hvis du benytter links fra denne test, så vil jeg få et par procenter af et eventuelt køb. Prisen er den samme for dig, men giver uvurderlig støtte til min lille blog, så støt gerne indirekte på den måde. På forhånd tak 🙏

 

Konklusion

 • Design / Byggekvalitet
 • Lydkvalitet (musik og telefoni)
 • Daglig brug
 • Støjreduktion og Transparent lyd
 • Pris
4.6

Min samlede vurdering

Apple Airpods Pro 2019 nærmer sig titlen som det bedste in-ear headset jeg har testet til dato. Det er super velspillende, og den aktive støjdæmpning fungerer fremragende.

I forhold til tidligere Airpods, så sidder de nu fast i ørene, og Apple har endelige fået lavet et sæt høretelefoner, hvor de kan være bekendt at tage penge for dem.

Apple Airpods Pro har mine varmeste anbefalinger, hvis du gerne vil have et sæt in-ears som har alt det du har brug for – det største minus vil for mange være prisen. Er det ikke et problem, så får du et fremragende sæt høretelefoner…

Gode ting

 • Komfortable i ørene
 • God støjreduktion (ANC)
 • Transparent lyd
 • Velbalanceret og god lyd
 • Design
 • Brug af Siri
 • Trådløs opladning
 • Batteritid er fornuftigt

Dårlige ting

 • Prisen lidt høj
 • Kan løsne sig under træning (sved)
Følg
Giv besked ved
guest

1 Kommentar
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Lars
3 år siden

Giv lyd hvis i har spørgsmål. Airpods pro er faldet i pris så de nu kan findes til under 1600.

God dag.
🎼🎸

1
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x