Lyd og BilledeTestsTræningTræning og sundhed

Test: Bose SoundSport Free – et godt sportsheadset

Introduktion

Bose har lavet et trådløst headset som er beregnet til sportsbrug – det hedder Bose SoundSport Free. Det er et in-ear headset, som rent faktisk er trådløst. Ikke som så mange andre, der har en ledning mellem de to øresnegle. Her har Bose lavet, så man “bare” sætter dem i ørene, starter musikken og så igang med træningen.

 

Specifikationer

 • Ægte trådløse bluetooth in-ear høretelefoner (ingen ledning imellem de 2 øresnegle)
 • Bluetooth rækkevidde ca. 10 meter
 • Batteritid ca. 5 timer (kan genoplade 2x i etuiet)
 • Indbygget dobbelt mikrofon til opkald, Siri etc. (filtrerer baggrundsstøj under opkald, så det er mere klart).
 • Knapper der lader dig kontrollere musikken uden brug af telefonen
 • Vandtæt til brug udendørs i regn og slud
 • Volumenafhængig Equalizer for bedste lydkvalitet

 

Hvad er der i kassen?

 • Bose SoundSport Free høretelefoner (fås i sort, blå og orange)
 • Opbevaringsboks med indbygget oplader
 • USB kabel
 • 3 forskellige størrelser på “øredutter”, så du kan finde dem der passer dig bedst.

 

Design og byggekvalitet

Når du pakker kassen op finder du de fine in-ears høretelefoner i den lille opbevaringsboks der følger med. De sidder fast med magnet, og når du tager fat i dem er der uden tvivl tale om et kvalitetsprodukt. Der er ingen “bange” fornemmelse af om de nu går i stykker, hvis du enten trykker lidt hårdt, eller hvis du skulle være uheldig at tabe dem.

Udseendet er fornuftigt. De er ok pæne, og sidder rigtig godt i ørene. De går dog et stykke ud fra ørene, når man ser sig selv i et spejl forfra. Om man kan lide det eller jeg er en smagssag. Jeg er ikke så vild med det – men det vigtigste er hvordan de fungerer under træning og i dagligdagen.

Opbevaringsboksen er lavet, så øresneglene automatisk begynder at lade op når de kommes på plads. Du kan oplade boksen, der har indbygget batteri, og på den måde har til 2x opladning.

 

Dagligt brug

Når du tager de øresneglene ud af opladningsboksen kobles de automatisk sammen med din telefon. Du “drejer” herefter øresneglen ind i øret, og så sidder de ellers bare fast. Du starter med at høre hvor mange procent strøm der er tilbage, og hvilken enhed de er koblet til. Det er egentlig meget rart.

Selve øresneglen sidder rigtig godt i øret. Jeg har problemer med en del in-ear høretelefoner specielt sådan nogle som dem der er med til iPhones. De ryger simpelthen ud af øret på mig. Hos mig skal de sidde længere ind i øregangen ellers bliver de ikke siddende. Med Bose SoundSport Free er det ikke noget problem. De små “øre-kroge” holder virkelig enheden på plads uden at de sidder hårdt i øregangen.

I forbindelse med løb bliver de også siddende i øret. Selv når man sveder godt, så løsner de sig ikke. Rigtig godt. På en af turene ramte jeg den ene enhed, så det “rystede” sig lidt løs. Heldigvis er de ekstremt nemme at få til at sidde korrekt igen, så det blev løst ved blot en let justering.

Batteritiden er opgivet til 5 timer. I praksis er det ikke helt tosset. Hvis man som jeg godt kan lide lidt høj musik i ørene, så skal må du nok nøjes med ca 4 timers musiktid 🙂

Mistet forbindelse er noget man af og til læser om når det drejer sig om 2 separate øre-enheder som disse. Jeg har tidligere testet nogle “billigere” mærker, og der var problemet der tit. I den periode jeg har brugt Bose SoundSport Free har jeg kun oplevet 1 gang at jeg mistede forbindelsen til den venstre øresnegl. Et hurtigt tryk på knappen på enheden, og den var “connected igen”.

 

Pris

Bose SoundSport Free er ikke billige, og man fristes til at sige igen igen – kvalitet koster. Da jeg lavede denne test var prisen ca. 1500-1600 kroner. Vejledende udsalgspris hos Bose er 1.699 kr. Her har du en oversigt fra Pricerunner med de billigste forhandlere (inkl. porto). Priserne opdateres automatisk.

Jeg har et samarbejde med Pricerunner, som altid sørger for at give dig de bedste priser. Du kan se priserne med og uden fragt.

– i samarbejde med PriceRunner

 

Lydkvalitet

Når jeg tester høretelefoner, så har jeg et par numre jeg altid tager den igennem. Det er både klassisk klaver, rock, og et mere mainstream nummer. Bose SoundSport Free klarer det med bravour, som man næsten også havde regnet med. Bose er jo kendt for deres gode lyd, og det her er ingen undtagelse. Der er fint dybde i lyden, og klarheden er ligeledes super god. Det eneste jeg har at udsætte på lyden er at man ikke selv kan justere equalizeren manuelt, men som tidligere så er det nok primært folk der er lidt nørdede der mest savner dette – specielt da “standard” indstillingerne er super gode. Bose har deres egen volumenafhængige EQ, som gør at lyden tilpasses efter lydstyrken og det fungerer.

Jeg har selvfølgelig også testet lyden i forbindelse med film og serier på f.eks. Netflix og DR TV. Det spiller bare. Lyden er intens, og talen fremstår klar og tydelig. Ingen problemer overhovedet.

Eneste problem jeg har oplevet er når man afspiller video fra youtube app’en. Her er der af en eller anden grund noget forsinkelse på lyden. Jeg kan se at andre også beskriver dette rundt omkring på nettet. Jeg har også læst at Bose er i gang med at få dette ændret i en kommende software opdatering. Nu ser jeg ikke ret meget youtube, specielt ikke når jeg træner, så for mig betyder det ikke noget.

Tidligere var problemet med forsinket lyd også tilsted i Netflix, men det har Bose fået rettet i de seneste opdateringer, så mon ikke det sidste kommer på plads også.

 

Telefonopkald

Bose har integreret 2 mikrofoner, som opfanger når du taler, og dermed kan filtrere noget af baggrundstøjen fra når du taler med andre. Det fungerer rigtig godt. Mikrofonen er selvfølglig lidt væk fra munden, men lyden går ret klart igennem hos modtageren. Det er let at besvare et opkald ved at trykke på knappen i midten på den højre side. Du lægger røret på på samme måde.

Under telefonopkald kører lyden kun i det højre øre. Jeg er ikke helt klar over hvorfor Bose har valgt denne løsning, men det fungerer i hvert fald fint, men en noget underlig fornemmelse når man løber af sted, og modtager et opkald – så forsvinder lyden pludselig over i det højre øre.

 

Billeder

 

Konklusion

Bose SoundSport Free
 • Design og byggekvalitet
 • Dagligt brug
 • Batteritid
 • Lydkvalitet
 • Telefonsamtalekvalitet (Bluetooth)
 • Pris
4.3

Min samlede vurdering

Bose Sportsound Free er ikke billige, men kvalitet koster. Lyden er exceptionel god og Bose SportSound Free kobler let sammen med din telefon. Byggekvaliteten er rigtig god, de sidder behageligt i øret, og batteritiden er fornuftig.

Bose Sportsound Free er lavet til fitness entusiaster, og i det perspektiv, så fungerer det alt i alt fremragende. Det kan ikke erstatte et headset med aktiv støjreduktion såsom QuietComfort 35 II, så i larmende omgivelser kommer det til kort.

Under træning bliver øresneglene siddende i øret – selv under “svedige” træningspas. En anden god ting er at øresneglene ikke blokere alt udefra kommende lyd, hvilket gør det sikkert at bruge under løb på landevejen etc.

Så bottomline er at Bose har lavet endnu et par fremragende høretelefoner – denne gang til fitnessudøveren.

Headsettet er stillet til rådighed af Bose Danmark

Gode ting

 • Let at parre med mobilen (testet på iPhone)
 • Stabil bluetooth forbindelse
 • Super god lydkvalitet
 • Sidder stabil i ørene, og falder ikke ud under træning
 • Sidder behageligt
 • Letvægts headset
 • Batteritid på 5 timer
 • Opbevaringskasse med indbygget powerbank/oplader.
 • “Find mit headset” er en smart ting
 • IPX4 sved og vandafvisende
 • Knapper til kontrol af musik/opkald/Siri m.m.

Dårlige ting

 • Stikker noget ud fra ørene (smag og behag)
 • Prisen er lidt højt, men kvalitet koster
 • Ikke mulighed for manuelt at styre equalizer (en nørdeting)
 • Knapperne på headsettet er lidt tunge at bruge i starten. Bliver lidt “løsere” med tiden
 • Forsinkelse på youtube video
Følg
Giv besked ved
guest

4 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
trackback
3 år siden

[…] ha iniziato a entrare in conflitto con WP Author Box Pro. Apertura di uno dei miei test, ad es. https://drkoch.dk/test-af-bose-soundsport-free/ la tabella di revisione in fondo al post è “blu” come una sovrapposizione dal riquadro […]

Lotte Forsingdal
Lotte Forsingdal
3 år siden

Hej Lars. Hvorfor kan der opstå følelsesløshed efter fiberskade. Vh Lotte

trackback
3 år siden

[…] Bose SoundSport Free JustBuds fra danske JustSound ROCKit in-ear høretelefoner fra SACKit Wavell ONE in-ears – trådløst sports headset […]

trackback
3 år siden

[…] Bose SoundSport Free ROCKit in-ear høretelefoner fra SACKit Wavell ONE in-ears – trådløst sports headset […]

trackback
4 år siden

[…] når samme niveau når man snakker HIFI lyd Bose QuietControl 30 – In-Ear støjreduktion Bose SoundSport Free – et godt sportsheadset SackIt ROCKit in-ear høretelefoner fra SACKit SackIt TOUCHit trådløst headset med aktiv […]

trackback
4 år siden

[…] Bose SoundSport Free – et alternativ til ROCKit (dog dyrere) ROCKit in-ear høretelefoner fra SACKit (Pænt dansk design) […]

trackback
4 år siden

[…] Bose SoundSport Free – et alternativ til ROCKit (dog dyrere) […]

Jill Hansen
Jill Hansen
6 år siden

Jeg har relativ små øregange. Tror du de vil være fine til mig også?

4
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x