Lyd og BilledeMode og forbrugTests

Test: Dali IO-6 bluetooth høretelefoner – Imponerende!

Introduktion

Jeg har været så sindsygt heldig at få lov at teste de nye DALI IO-6 høretelefoner fra danske Dali Speakers. Her i efteråret 2019 lancerede de deres første bud på et par rigtige trådløse HIFI høretelefoner som de kalder IO-4 og IO-6. Forskellen mellem de 2 er en aktiv støjdæmpning (Active Noise Cancellation også kendt som ANC).

Eftersigende skulle DALI IO-6 være som at få et par højtalere placeret på hver sin side af hovedet. Det glæder jeg mig meget til at få undersøgt. I den kommende test beskriver jeg Dali IO-6 fra en almindelig forbrugers synspunkt – der dog har en del erfaring med både at høre og spille musik.

 

Specifikationer:

 • Producent: DALI Speakers – www.dali-speakers.com
 • Model: DALI IO-6 Headphones
 • Type: Over-ear, lukket, trådløs med Active Noise Cancellation (ANC)
 • Frekvensområde: 10–20 000 Hz
 • Aktiv støjdæmpning: ja (Muligheder: Aktiv, Transparant, Slukket)
 • Impedans (passiv tilstand): 25 Ohm
 • Batteritid: Op til 30 timer med ANC og BT
 • Ladetid: 2 timer til fuld.
 • Stemmestyring: Google Assistant, Siri etc.
 • Håndfri telefoni: Ja, med Clear Voice Communication (CVC)
 • Tilkoblingsmuligheder: USB-C, Bluetooth 5.0 (aptX, aptX HD) og 3,5 mm stereo-minijack
 • Vægt: 325 gram
Indhold i kassen
 • Opbevaringsboks/etui
 • USB stik (USB-C -> USB-A)
 • 3,5mm stereo kabel
 • Adapter til fly (den med de 2 ben)

 

Design og kvalitet

Dali IO-6 er et par super flotte høretelefoner. Modellen jeg har testet er den hvide model med brunt læder på hørepuderne og på bøjlen. Det passer elegant sammen. De fås også i en mere klassisk sort model.

Designet er flot men ikke noget nyskabende – men hvorfor ændre noget der fungerer. De minder lidt om B&Os h9i, men er alligevel helt sin egen.

Kvalitetsfornemmelsen er rigtig fin. Man har bestemt ikke indtrykket af noget billigt skrammel, som inden længe vil falde fra hinanden. Bøjlen, puderne, og knapperne fungerer let og stabilt. Materialerne virker også som slidstærke. Af gode grunde kan jeg selvfølgelig ikke rigtig udtale mig om hvordan høretelefonerne ser ud om et par år – but so far so good.

Dali IO-6 højtaler-membranerne er lavet af papirfibre ligesom dem, der sidder i almindelige højttalere. Det gør dem stive og lette, og dermed lettere at drive, hvilket gør at de kan fremhæve selv de små detaljer i musikken. Derudover er membranen monteret i et gummi-kantophæng, som man kan kender fra normale højtalere, hvilket, så vidt jeg ved, er unikt.

 

Betjening

Dali IO-6 kan betjenes ved hjælp af trykknapperne på højre høretelefon (heldigvis ikke touch). Det betyder at du rent faktisk kan mærke hvad du trykker på. Det er et plus i min bog. Du tjener let headsettet ved den lille on/off knap. Du får med det samme en behage stemme i øret, der fortæller det resterende batteriniveau, og at headsettet er “connected”. Det sker helt automatisk, og uden nogen som helst problemer. Betjening er som følger:

dali io-6 io-4

 • Play / Pause el. Besvare / Afslutte opkald: Tryk én gang på knappen
 • Afspil næste nummer: Tryk hurtigt på knappen to gange.
 • Afspil forrige nummer: Tryk hurtigt på knappen tre gange.
 • Aktiver Siri / Google Assistent: Tryk på knappen og hold den nede for at aktivere din virtuelle assistent. Tryk endnu én gang på knappen for at deaktivere den virtuelle assistent. Under indgående opkald afvises opkaldet ved at holde knappen inde (står ikke i manual).
 • Volumen op og ned: Tryk på oversiden af den yderste ring for at øge lydstyrken eller på undersiden for at skrue ned.

 

Hverdagsbrug

Dali IO-6 fungerer bare. Du tænder dem. Straks hører du batteriniveauet, og at de er “connected”. Herefter er du klar til brug. Du tænder bare musikken på telefonen, og lækker lyd flyder ud af ørene. Headsettet har en rigtig god passiv støjdæmpning da de dækker hele øret. Det er faktisk ofte sådan at jeg “glemmer” at tænde ANC, da det ikke nødvendigt, når jeg benytter sættet herhjemme. Tager jeg det med ud har jeg det typisk tændt.

Jeg har brugt sættet i mange timer i træk, og det er behageligt at have på i hele perioden. Du kan let besvare opkald ved at trykke på siden af ørecuppen, og selvfølgelig pause musikken på samme måde. Styringen af headsettet fungerer super godt, og det er super intuitivt.

Jeg har ikke oplevet problemer på noget tidspunkt. Det fungerer bare.

Et plus er at der medfølger en lille fly-adaptor, så du kan bruge headsettet sammen med in-flight entertainment systemet.

Når jeg sidder ved computeren, så har jeg sat det medfølgende USB stik i computeren. På den måde kan jeg udnytte den næsten ukomprimerede lyd man får via Tidals streaming tjeneste. Imponerende (se mere længere nede).

 

Støjreduktion

Den aktive støjreduktion (ANC) kan du faktisk bruge alle steder når du er på farten. Hvis du rejser med bus, fly eller tog så er det en genial ting. Jeg ville ikke undvære det, hvis jeg havde muligheden for at vælge. Det giver en helt anden ro når du lytter til musikken. Baggrundsstøjen dæmpes til et minimum, og lyden går klar igennem. Hvad enten det er i bussen eller flyet, så giver det en utrolig behagelig ro. Det er svært at undvære når du først har prøvet det.

I forbindelse med flyveture, så bruger jeg ofte ANC uden at have musikken koblet til. Bare roen er skøn. Men når jeg så skal se en film, eller bare lytte til musik, så er det rart at der er ro, og musikken bare kan flyde stille og roligt ind i ørene. De normale headset du får udleveret i fly er elendige, og der er alt for meget støj, der gør at volumen skal skrues enormt højt op for at du kan høre noget som helst.

I Dali IO-6 er der ikke de store indstillingsmuligheder. Der findes 3 indstillinger: OFF – ON – Transparency. De to første giver sig selv, og den sidste, som de kalder “Transparency mode” dækker over at lydes udenfor headsettet føres igennem til dig. Det betyder at du kan høre tingene omkring dig (hvis du ønsker). Det er specielt nyttigt, hvis du sidder i et miljø, hvor du ikke vil afskærmes fra omverdenen. Det er sådan set smart, da både den aktive og passive støjreduktion i Dali IO-6 er så god at du faktisk ikke høre hvad der sker omkring dig, hvis du har musik i ørene.

 

Telefonopkald

Når man har sit headset på og hører skøn musik, så har man det med at glemme omgivelserne. Når telefonen ringer, pauseres musikken, så du let kan besvare opkaldet. Lyden går imponerende fint igennem.

En ting jeg har savnet i alle de andre headsets jeg har testet er muligheden for at afvise et indgående opkald. Typisk skal du besvare opkaldet før du kan lægge på igen – men det har Dali IO-6 faktisk løst. Du trykker bare på den store runde “knap” på siden af højre ørekop og holder denne inde lidt tid. Herefter afvises opkaldet, og musikken starter igen i dine øre. DET har jeg savnet hos andre producenter.

Denne funktion er faktisk ikke nævnt i manualen, hvilket undrer mig, da det er en yderst vigtig funktion efter min mening.

 

Musik

DALI IO-6 er et bluetooth headset (trådløst), hvilket er årsagen til at du i første omgang har kig på dem. MEN du kan også benytte almindeligt 3.5mm minijack, hvis du f.eks. kobler dem til en enhed uden bluetooth. Hvis du er på udkig efter endnu bedre lyd, så kobler du headsettet sammen med din computer via det medfølgende USB-stik, og så kan du pludselig få lyden transmitteret i eminent kvalitet. F.eks. kan du via Tidal.com streame lyden i Mastereringsudgaver, som er den udgave, som artisten har ønsket. Kvaliteten er faktisk dobbelt så høj som HIFI streaming, som typisk ligger omkring4 4.1 kHz /16 bit, hvor master udgaven er 96 kHz / 24 bit.

Selv hvis du streamer musikken via bluetooth, og har et fornuftigt abonnement til Tidal / Spotify eller lignende, så er lyden ualmindeligt god. Det er så vildt, hvad DALI har kunne gøre her. Hele lydbilledet er bare super. Du har super dyb og skarp bas, hvor du har fornemmelsen af at du står tæt på en højtaler og mærker trykket i ørene. Alligevel drukner den resterende lyd ikke. Både mellemtonen og diskanten står hele tiden helt klar. Både instrumenter og vokaler adskilles til perfektion. Det er simpelthen så imponerende. Jeg har aldrig set (hørt) det bedre hos andre producenter. SÅDAN Dali !

 

Pasform

Dali IO-6 er over-the-ear headphones dvs. at ørekoppen sidder udover øret, og på den måde ikke trykke uheldige steder. De er lavet i utrolig lækkert og blødt læder, som føles dejligt på hovedet. Du får heller ikke ond i ørene efter du har haft dem på i mange timer. Det er skønt og de er bare yderst behagelige at have på.

 

DALI IO-6 vs Bose QC35ii

Jeg har tidligere lavet en test af Bose QuietComfort 35ii (læs testen). Bose er nok den producent der har været længst fremme inden for aktiv støjdæmpning (ANC). Jeg er så heldig at kunne testen disse head-to-head. Begge høretelefoner giver en rigtig fin ANC. Jeg tester altid støjreduktionen med den statiske støj fra fly, bil og tog. Dali IO-6 dæmper lyder lidt anderledes end Boses QC35 ii. Støjen bliver faktisk mere dæmpet i Bose høretelefonerne til gengæld vil jeg mene at lyden er bedre i Dali IO-6. Man har fornemmelsen af en mere “åben” lyd. Det er lidt svært at forklare for en ikke-teknik/fagkyndig som mig men det lyder bare lige tanden bedre en Bose. Boses QC35ii har bestemt også en super fin lyd – men Dali’s er bedre!

 

Pris

Da testen blev skrevet var prisen 2.999 kroner, hvilket jeg synes er fornuftigt. Det er selvfølgelig ikke hver-mands-eje, men du får ypperste kvalitet! Her har du de allerbedste priser aktuelt direkte fra Pricerunner.dk, der automatisk sørger for den bedste dagspris:

Jeg har et samarbejde med Pricerunner, som altid sørger for at give dig de bedste priser. Du kan se priserne med og uden fragt.


Hvis du vil have dem uden ANC, og med endnu bedre batteritid, så gå efter IO-4, som er lillebroren. Hvis du ikke rejser en masse, men “bare” vil bruge dem hjemme for at få fremragende lyd, så kan du ligeså godt spare de sidste penge…

Jeg har et samarbejde med Pricerunner, som altid sørger for at give dig de bedste priser. Du kan se priserne med og uden fragt.

– i samarbejde med PriceRunner

 

Billeder

 

Video

 

Dokumenter

Manual til Dali IO-6 høretelefoner (Dansk)
Whitepaper Dali IO-6 høretelefoner (Engelsk)

 

Spørgsmål til Dali IO-6 hovedtelefoner?

Har du gjort dig dine egne erfaringer med Dali IO-6, som du vil dele med andre?  Eller har nogle spørgsmål til hovedtelefonerne, så må du meget gerne skrive dem nedenfor? Jeg vil svare så hurtigt og så godt som muligt.

 

Inspiration

Et headset der kan konkurrere med Dali IO-6 er
Bose QuietComfort 35 II – fremragende støjreduktion og smuk lyd

Du kan også læse om andre noget billigere headsets her, som også er ok til prisen, men på ingen måde når samme niveau når man snakker HIFI lyd
Bose QuietControl 30 – In-Ear støjreduktion
Bose SoundSport Free – et godt sportsheadset
SackIt ROCKit in-ear høretelefoner fra SACKit
SackIt TOUCHit trådløst headset med aktiv støjreduktion
Wavell ONE – trådløst sports headset

 

Det med småt

For en god ordens skyld skal nævnes at Dali IO-6 hovedtelefonerne er stillet til rådighed af Dali Speakers. Dali har ikke haft indflydelse på testens udformning, ordlyd eller konklusion. Den står jeg som altid 100% inde for. Pricerunner links er affiliate links, hvilket betyder at det støtter bloggen i tilfælde af et køb via linket. Prisen vil være den samme for dig, hvad enten du benytter et link eller ej – så jeg håber du vil bruge dem, hvis du overvejer at købe.

 

Konklusion

Dali IO-6 høretelefoner med støjreduktion

Produktnavn: IO-6

Beskrivelse: De bedste høretelefoner med aktiv støjreduktion

Brand: Dali

GTIN-8: 5703120110486

Offer price: 2999

Valuta: DKK

 • Design / Byggekvalitet
 • Daglig brug
 • Støjreduktion
 • Lyd
 • Pris
4.9

Min samlede vurdering

Dali IO-6 er nok det tætteste du kommer på det perfekte headset. Jeg har svært ved at se, hvordan det skulle blive meget bedre. Et trådløst headset, hvor lydkvaliteten er fantastisk, batteritiden er fremragende, og med en aktiv støjreduktion der fungerer super godt.

Dali IO-6 er lydmæssigt det bedste jeg har oplevet. Det har mine varmeste anbefalinger – og du vil ikke fortryde, hvis du beslutter dig for at købe.

Dali IO-6 er det produkt, der har fået højest karakter nogensinde – og det er SÅ fortjent.

Gode ting

 • Overlegen lydkvalitet
 • God aktiv støjdæmpning (ANC)
 • Fremragende batteritid
 • Komfortable
 • God byggekvalitet
 • Telefonifunktion god
 • Betjening
 • Stabilitet

Dårlige ting

 • Støjreduktionen er optimeret til den bedste lydkvalitet, men dæmper ikke helt så meget som andre. Det er et kompromis man har indgået – og det er helt ok.
Følg
Giv besked ved
guest

3 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
trackback
3 år siden

[…] og det har været et godt bekendtskab overordnet set. Ikke helt på niveau med reference modellen Dali IO-6 når det kommer til […]

trackback
3 år siden

[…] noget. Det er smag og behag om man er til dette – men det gør et sæt høretelefoner fra Dali IO-6 også, hvor Bose’s QC35ii er mere […]

trackback
3 år siden

[…] øret er med bløde kanter. Ikke helt så bløde som dem fra Bose QuietComfort 35 II eller Dali IO-6, men rigtig fine selv på lange rejser. Jeg vil dog sige at når man har haft dem på i 3 timer, […]

trackback
3 år siden

[…] plejer at benytte Dali IO-6, som reference model. Apples Airpods gør det fremragende, selv om de ikke helt kommer op på samme […]

trackback
3 år siden

[…] god. Jeg har sammenlignet med de originale Airpods Pro, og så flagskibet af over-ear headphones, Dali IO-6. Her kan de ikke være med, men ser man lyden i forhold til prisen, så er den […]

Anders Hansen
Anders Hansen
3 år siden

Jeg har selv et par WH-1000XM3. Hvordan er de sammenlignet med Dali IO6?

Lars Koch Hansen
Svar til  Anders Hansen
3 år siden

Hej Anders. Sony modellen er også rigtig god. Jeg ville ikke skifte hvis jeg allerede havde købt den model.
Jeg synes dog i head to head sammenligning at lyden er bedst i Dali headsettet. Sony har en dybere bund. Men det er meget smag og behag.

Mvh Lars 👍

trackback
4 år siden

[…] Andre ikke-sports headset: TOUCHit trådløst headset med aktiv støjreduktion Bose QuietComfort 35 II – fremragende støjreduktion og smuk lyd Bose QuietControl 30 – In-Ear støjreduktion Dali IO-6 bluetooth høretelefoner – Imponerende høretelefoner! […]

Lars Koch Hansen
4 år siden

Skriv endelig, hvis I har nogle spørgsmål. Så skal jeg forsøge at besvare dem så godt jeg kan 😀 Hvis I har en Hifiklubben i nærheden, så kunne man også tage et smut forbi. Det plejer at være hjælpsomme, så man kan prøve dem “live”…

God dag
KH Lars 🍀

3
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x