Lyd og BilledeTests

Test: TOUCHit trådløst headset med aktiv støjreduktion

Introduktion

SACKit er et dansk firma, som har specialiseret sig i lækkert design – og det er de bestemt også lykkedes med i deres hovedtelefoner TOUCHit med aktiv støjdæmpning.

Har du ikke prøvet aktiv støjreduktion, så skylder du dig selv æren. Hvis det fungerer som det skal, så får du en helt ny oplevelse af musik og lyd når du f.eks. er på farten. Aktiv støjreduktion / noise cancellation er en måde, hvorpå høretelefonerne sortere konstante lydsignaler væk. Det foregår ved hjælp af mikrofoner der opfanger lyden udenfor headsettet, og så “neutraliserer” de lyden indeni ved hjælp af diverse teknikker. Sindsygt smart. Jeg kommer mere ind på selve funktionen i testen.

Jeg har tidligere anmeldt Bose Quiet Comfort 35 II, som må betegnes som flagskibet inden for aktiv støjreduktion. Undervejs vil jeg drage lidt paralleller. Den umiddelbare helt store fordel ved TOUCHit er at prisen er holdt nede – så må vi se om de kan leve op til forventningerne.

 

Specifikationer

Bluetooth og Active Noise Cancellation (ANC)
Bluetooth teknik: CSR version 4.0
Bluetooth rækkevidde: ca. 10m
Batteri: 500mAh
Opladetid: 3 hours
Ladestrøm: 220mA
ANC solution: MAX
Støjreduktion: op til 20dB
Driver Unit: Ø40mm
Frequency Range: 20Hz-20KHz
Mål: 18×15,7×7,8 cm
Vægt: 231,5 gram

 

Batteritid

Musik afspilning:
– 22 timer (Bluetooth on, ANC aktiv)
– 16 timer (Bluetooth on, ANC deaktiveret)
Taletid (telefon): 25 timer

 

Indhold i kassen

1 par TOUCHit Headphones (sølv, sort, gylden)
Opbevaringspose
Quick start guide
Micro USB ladekabel – 1m
3.5mm audio kabel (AUX) – 1,25m

 

TouchIt design

Design

TOUCHit er et par pæne høretelefoner. Elegant udtryk grundet den helt runde form. På indersiden af ørepuden er der 2 bløde puder. De kalder det selv dobbelt-donut design, og det er da til at se hvorfor. På højre ørekop er der et lille kryds, der symboliseret TOUCHit høretelefonen, og også er en knap, du bruger til at styre headsettet.

På billedet kan du se knapperne på headsettet. X-knappen bruges til parring, og herefter til at slukke og tænde enheden. X-knappen kan også besvare opkald, afvise opkald, pause/start musikafspilning. Derudover findes en NC-knap, hvor du kan aktivere eller deaktivere din aktive støjreduktion. Det bør du gøre, hvis du er i rolige omgivelser, da du så har længere batteritid.  Læs mere i manualen – (hop til denne).

Så alt i alt, så er TOUCHit hovedtelefonerne super flotte. Man kan ikke helt undlade at drage sammenligningen med B&O H9i. Der er flere ting der minder om hinanden – men så alligevel ikke helt (se foto).

 

test touchit knapper oversigt

 

Byggekvalitet

Kvaliteten er rigtig fin. Man har ikke indtrykket af noget billigt skrammel, som inden længe vil falde fra hinanden. Bøjlen, puderne, og knapperne fungerer let og stabilt. Materialerne virker også som slidstærke. Af gode grunde kan jeg selvfølgelig ikke rigtig udtale mig om hvordan høretelefonerne ser ud om et par år – but so far so good.

 

Funktionalitet

Hverdagsbrug

I en almindelig hverdag skal ting bare fungere og være let tilgængelige. For TOUCHit hovedtelefonerne er det netop hvor de skiller sig ud. Batteritiden er god, så du ikke konstant skal tænke på at de sidder i et strømstik, eller at du er nervøs for at de snart er døde. Den anden ting er lyden og sidst støjreduktionen. Alle ting fungerer bare og endda rigtig godt.

Jeg er faktisk begyndt at bruge dem når jeg f.eks. støvsuger, eller laver mad. Så slipper jeg for larmen af støvsugeren/emhætten, og jeg kan høre musik stille og roligt, og endda besvare opkald, hvis nogle ringer imens. Det er altså smart at have hænderne frie, når man går rundt og ordner en masse praktiske ting samtidig med en samtale.

En lille ting der undrer mig lidt er at man skal holde “krydset” inde i relativt lang tid for at tænde headsettet. Det virker uforholdsmæssigt lang tid – men det vænner man sig selvfølgelig til – men alligevel.

 

Støjreduktion

Headsettet kan du bruge overalt. I dag, hvor flere og flere mobilproducenter går væk fra ledninger (minijack etc), så kommer de trådløse headset jo mere og mere til sin ret. Rejser du tit med bus, tog eller fly så er et headset med støjreduktion et must. Har du aldrig prøvet støjreduktion før, så vil du virkelig høre en kæmpe forskel når du aktiverer støjreduktionen første gang. Det føles som om der bliver skruet ned for omgivelserne. Det er SÅ behageligt, da man slipper for den mere irriterende baggrundsstøj. Det er svært at undvære når man først har prøvet det.

Jeg er pendler i det daglige, og kører selvsagt mange km hvert eneste år. Derfor har jeg selvfølgelig også testet hovedtelefonerne på turen. Man kan sagtens høre, hvis der skulle ske noget omkring en da det kun er de statiske lyder der bliver frasorteret. Diverse dyt etc er intet problem. Jeg har kun brugt TOUCHit med støjreduktionen sat til. IKKE med musik, da du så mister fornemmelse af lyden uden for headsettet. Men i princippet kunne man sagtens have en lav volume og så stadig kunne høre trafikken omkring sig bare uden støj – det er netop det fine at lydstyrken slet ikke behøver at være så høj, da der ikke er noget støj der skal overdøves.

En smart ting er at du kan aktivere støjreduktionen UDEN at du tænder headsettet. Du trykker bare på den lille knap på din venstre ørekop. Herefter aktiveres noise cancellation med det samme. Det er ret smart, hvis du bare vil have ro uden at være koblet til noget som helst (f.eks. i flymode etc). Minusset ved denne feature er selvfølgelig at du skal huske at slutte den igen, og at du kan aktivere den, når høretelefonerne ligger i tasken, hvis du er uheldig. Den anden ting, der kan være lidt irriterende ved denne funktion er at støjreduktionen ikke deaktiveres når du slukker headsettet på det store kryds. Der risikerer du at batteriet aflades, hvis du ikke får den slået fra.

 

Telefonopkald

Telefonopkald går fint igennem, og det er klar lyd for både dig og den du taler med. Det er ret fedt at man kan tale stille og roligt, og stadig fornemme at lyden står helt klar. Jeg har ikke oplevet problemer med forbindelsen i test perioden – overhovedet. Det fungerer bare. Der er faktisk ikke så meget mere at sige til det. Lyden er skarp, klar og med en fin dybde.

 

Musik

TOUCHit headsettet kan bruges både med og uden støjreduktionen aktiveret. Producenten anbefaler, at man slår støjreduktionen fra, hvis man ikke er i støjende omgivelser, da det giver en væsentlig forøget batteritid. Jeg må dog sige, at jeg uden sammenligning er mest til lyden, når støjreduktionen er aktiveret. Det giver væsentlig mere dyb og klar lyd. Med støjreduktion deaktiveret bliver lyden mere luftig. Den er sådan set stadig udmærket, men jeg vil anbefale at du beholder den aktiveret.

Man har ikke mulighed for at justere lyden selv. Det kunne have været rart med en EQ f.eks. via en app – men det er ikke rigtig noget man har set i nogle headset endnu. Så det var vi stadig tilgode.

Der mangler dog lidt i bredden når man hører gode klassiske numre såsom Live versionen af Hotel California med Eagles. Der kommer de lidt til kort i forhold til f.eks. Bose QC35ii og Beoplay H9. Men prisen er også en helt anden.

 

Pasform

Der har været skrevet lidt blandede meninger omkring pasformen på disse hovedtelefoner. Nogle mener de ‘maser’ dine øre. Det synes jeg nu ikke de gør. TOUCHit er lavet som et par on-ear istedet for over-ear. Det betyder at selv ørepuden hviler direkte på dine øre. Det kan godt føles lidt “trykkende”, hvis du har dem på i mange timer i træk. Det er dog ikke noget jeg synes er et stort problem. Du kan evt. forsigtig bøje hovedbøjlen lidt fra hinanden, så de trykker knap så kraftigt.

Jeg har ladet mig fortælle at det primært var de første produktioner, der havde problemet med at de trykkede for meget. Det skulle gerne være løst nu, så det kan sagtens være derfor at jeg ikke ser det som et problem med mit eksemplar.

Personligt er jeg mest til over-ear hovedtelefoner, da de netop ikke hviler på selve øret, og så er den mekanisk støjdæmpning bedre – altså lyddæmpning pga. at hele øret er indesluttet i hovedtelefonen. Men det er vist smag og behag.

 

Billeder

 

Dokumenter

Manual til SACKit TOUCHit headset (Engelsk, Dansk, Tysk)

 

TOUCHit vs. Bose QC35ii

Jeg har tidligere lavet en test af Bose QuietComfort 35ii. Bose er nok den producent der er længst fremme inden for aktiv støjdæmpning. Det afspejles selvfølgelig også i prisen. Vejledende udsalgspris på hhv. TOUCHit’s DKK 1499,- mod Bose QC35ii’s DKK 3149,-. De er altså over dobbelt så dyre i vejl. udsalgspris. De kan begge findes på tilbud, men der er en stor prisforskel lige gyldig hvad.

Sammenligner man den aktive støjreduktion, så er Bose QC35ii bedre. TOUCHit fungerer fint, men når man har dem på overfor hinanden, så dæmper QC35ii bare bedre. Bose har selvfølgelig også fordelen af at ørekoppen dækker hele øret, og dermed en bedre passiv lyddæmpning også. Sammenligner man med Bose’s in-ear hovedtelefoner med aktive støjdæmpning (Bose QuietControl In-ear), så er TOUCHit bedst. Min hustru synes ikke der er den store forskel mellem QC35ii og TOUCHit, men hun siger også selv hun ikke er så kritisk. Til gengæld er hun helt vild med den aktive støjreduktion. “Det er fantastisk at man kan lave noget der fungerer så godt”.

Selve lydkvaliteten er også lidt bedre på Bose QC35ii – men det skulle den også være når man tager prisen i betragtning. Kvaliteten er ikke dobbelt så god, da TOUCHit virkelig også spiller godt. Så man får virkelig meget for pengene her.

 

Pris

Her har du de aktuelt billigste priser direkte fra Pricerunner.dk, der automatisk sørger for den bedste dagspris:

Jeg har et samarbejde med Pricerunner, som altid sørger for at give dig de bedste priser. Du kan se priserne med og uden fragt.

– i samarbejde med PriceRunner

 

Spørgsmål til TOUCHit hovedtelefoner?

Har du gjort dig dine egne erfaringer, som du vil dele med andre?  Eller har nogle spørgsmål til SACKit TOUCHit hovedtelefonerne, så må du meget gerne skrive dem nedenfor? Jeg vil svare så hurtigt og så godt som muligt.

 

Inspiration

Her kan du læse mine gennemgange af nogle andre fine høretelefoner.

Bose QuietComfort 35 II – fremragende støjreduktion og smuk lyd
Bose QuietControl 30 – In-Ear støjreduktion
Bose SoundSport Free – et godt sportsheadset

Du kan se alle mine test af høretelefoner ved at hoppe ind i kategorien “Lyd og Billede“.

 

Det med småt

For en god ordens skyld skal nævnes at TOUCHit hovedtelefonerne er stillet til rådighed af SACKit.dk. De har ikke haft indflydelse på testens udformning, ordlyd eller konklusion. Den står jeg som altid 100% inde for. Links på siden kan være reklamelinks, som støtter bloggen i tilfælde af køb. Prisen vil være den samme for dig hvad enten du benytter links eller ej – så jeg håber du vil støtte, hvis du overvejer at købe.

 

Konklusion

TOUCHit headset med active noise cancellation
 • Design / Byggekvalitet
 • Daglig brug
 • Lydkvalitet ved musik
 • Lydkvalitet ved telefoni
 • Støjreduktion
 • Batteritid
 • Pris
4.2

Min samlede vurdering

SACKit TOUCHit er et par fornuftige trådløse hovedtelefoner med aktiv støjreduktion. Lydkvaliteten er god (prisen taget i betragtning), støjdæmpningen fornuftigt, og prisen er fantastisk. Vejledende udsalgspris er kun det halve af Bose QC35ii. Så den endelige konklusion er, at du får et rigtig godt headset til prisen. Dog er jeg personligt ikke så glad for on-ear hovedtelefoner, når man skal bruge dem længere tid ad gangen.

Gode ting

 • God batteritid
 • Støjreduktion
 • Fornuftig lyd ved musikafspilning
 • God lyd ved telefonopkald
 • Elegant design
 • Perfekt prisniveau

Dårlige ting

 • Ikke optimal passiv støjreduktion grundet on-ear udformning
 • Støjreduktionen ikke på niveau med Bose’s flagskib QC35ii
Følg
Giv besked ved
guest

5 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Jette Tiedt
Jette Tiedt
1 År siden

Hej

Ved det ældre opslag men efter jeg faldt over din anmeldelse købte jeg et sæt til min søn. Vi har så oplevet en meget høj hyletone/bip lyd tangerende tinitus lyd fra dem , lidt ramdom den kommer. Er det lyden for batteri ? Har du oplevet lign under brug. ?
Det andet sæt vi har igang nu med samme problem.
På forhånd tak
Mvh Jette

Lars Koch Hansen
Svar til  Jette Tiedt
1 År siden

Det har jeg ikke oplevet. Hvis det er batteri, så skal de vel blot oplades. Tror du skal have fat i SackIT og høre dem ad. Jeg har desværre ikke headset’et mere, så har lidt svært ved at guide dig. Desværre.

Håber I finder en løsning
Mvh Lars

Simone Pedersen
Simone Pedersen
2 år siden

Hej Lars.
Ved godt det her er et lidt gammelt opslag.
Tak for testen af dette headset som jeg selv har overvejet at investere i. Jeg vil bare høre om du har erfaring med blæst/vind og støjreduktion? Jeg bruger mit nuværende headset meget når jeg går tur. Det er dog uden støjreduktion og er i tvivl om hvor vidt støjreduktion vil reducere vindstøj?
På forhånd tak
Mvh
Simone

trackback
3 år siden

[…] (ANC) som stadig bærer navnet TOUCHit Over-Ear. Jeg har tidligere anmeldt den første udgave (Læs testen her), som havde nogle mangler, og kunne være lidt ømme at bruge i lang tid da de sad direkte på […]

trackback
4 år siden

[…] Bose SoundSport Free – et godt sportsheadset SackIt ROCKit in-ear høretelefoner fra SACKit SackIt TOUCHit trådløst headset med aktiv støjreduktion Wavell ONE – trådløst sports […]

trackback
4 år siden

[…] ikke-sports headset: TOUCHit trådløst headset med aktiv støjreduktion (meget for pengene) Bose QuietComfort 35 II (fremragende støjreduktion og smuk lyd) Bose QuietControl 30 (In-Ears med […]

trackback
4 år siden

[…] ikke-sports headset: TOUCHit trådløst headset med aktiv støjreduktion Bose QuietComfort 35 II – fremragende støjreduktion og smuk lyd Bose QuietControl 30 – In-Ear […]

5
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x