Test: Bose QuietComfort 35 II – fremragende støjreduktion
Indholdsfortegnelse
Introduktion
Der findes flere headset med aktiv noise reduction / noise cancelling / støjreduktion (kært barn har mange navne), og Bose har længe været i førerpositionen med deres Bose QuietComfort serie. Der er netop kommet en version 2 af topmodellen som nu sjovt nok hedder Bose QuietComfort 35 II (aka. QC35 II). Jeg har fået muligheden for at teste modellen (tak til Bose) over en periode både i forbindelse med telefonopkald, lyd og selvfølgelig støjreduktion.
Specifikationer
Mål/vægt uden kabel
- Størrelse: 18,0 x 17,0 x 8,1 cm HxBxD
- Vægt 0,31
- Lydkabel: 1,2 m
- USB-kabel: 30,5 cm
- Batteritid: 20 timer
- Trådløs rækkevidde bluetooth forbindelse: Ca. 9 meter.
- Bluetooth forbindelse med telefon (indbygget mikrofon)
Indhold i kassen?
- Bose QuietComfort 35 II trådløse hovedtelefoner
- USB-kabel til opladning
- Lydkabel
- Etui
- Dansk brugsanvisning kan hentes her
Forskel på QC35 og QC35 II
Den støjreducerende teknologi er fuldstændig den samme, og den fungerer på samme måde – men QuietComfort 35 II har fået en ny “handlingsknap” på venstre ørekop. Den er koblet op til Google Assistent (Android) og på iPhone kan du vælge mellem styrken på støjreduktion (høj, lav eller slukket), så du let kan komme i kontakt med din personlige assistent på mobilen uden at skulle have den op af lommen. Ønsker man at benytte Siri, så gøres det på funktionsknappen på højre ørebøf.
I Bose’s Connect App kan også vælge om du vil have støjreduktionen på “høj, lav eller slukket”.
Design
Høretelefonerne fås i sort og sølv. Begge er super elegante. QC35 II er over-ear, altså et headset der omslutter hele øret. Det er den måde de isolerer, og således ved hjælpe af Bose’s noise-cancelling teknologi kan fjerne al den overskydende støj fra omgivelserne. Knapperne er fint integrerede i headsettet, og den fine minimalistiske kasse de kommer i oser af elegance.
Byggekvalitet
Ingen tvivl om at Bose har lavet et fantastisk headset med QuietComfort 35 II. Selve headsettet er lavet i lækre materialer og så er det meget let. Puderne (om øret og på hovedet) er lavet i Alcatara, som er en blød “læder” type, som føles helt fantastisk blød. Rammen er stabil, og man har bestemt ikke fornemmelsen af at de er ved at falde fra hinanden. Knapperne er ligeledes faste men responderer perfekt på tryk. Der er virkelig tale om et kvalitetsprodukt.
Allerede når du tænder headsettet, så hører du den indbyggede “kvinde” fortælle dig batteriniveauet, og hvilken enhed den er koblet sammen med. Det er altså elegant.
Funktionalitet
Hvorfor er de egentlig så smarte?
Støjreduktionen er den primære grund, men den kan du også få i f.eks. QC25, men den helt store ting er at QC35 II er trådløse. Det betyder du kan koble dem sammen med din computer, iPad, telefon eller andre bluetooth-apparater du har. Det er let og det fungerer bare.
Jeg er ret vild med at app’en automatisk downloader nyeste firmware, så du sikrer du har den nyeste version.
Hvordan fungerer støjreduktionen?
QuietComfort 35 II bruger både aktiv og passiv støjreduktion. Det er et beskyttet patent fra Bose, og fungerer ved at reducere støjen aktivt via mikrofoner både inde i og uden på ørekopperne. Mikrofonerne registrerer lyden, måler, sammenligner og laver så et signal i “modfase”. Når en lydbølge modtager et signal i modfase neutraliseres det, så øret ikke opfanger det. Det er genialt tænkt. Den passive støjreduktion er selve høretelefonernes indpakning og ørepuder.
Hvornår har man så brug for sådan et par QuietComfort 35 II høretelefoner
Du kan bruge headsettet overalt. Rejser du meget med offentlig transport (bus/tog), eller er hyppigt rejsende med fly, så vil jeg næsten sige at sådan et par QC-høretelefoner er et must. Hvis du ikke kender dem, så vil du få et chok første gang du aktiverer støjreduktionen. Det virker som om at støjen bliver suget ud af headsettet, og du er efterlade med “ro”. Så imponerende. Jeg har brugt dem på flyrejser, hvor man hurtigt føler sig helt afslappet. Man får dog lidt et chok når man skal til at lande, og man pakker dem ned i tasken igen.
En af de ting, der virkelig gør Bose QC35 II fantastiske er fornemmelsen når man har dem på. De sidder blødt over ørene, men lukker fint tæt. Man kan have dem på i timevis uden at man føler ørene bliver varme, eller at man over tid får ondt pga. tryk. I forhold til de tidligere modeller, så er skummet endnu mere blødt og de sidder ganske enkelt perfekt.
Du kan bruge QC35 II med ledning, hvis du ønsker det. Det kan være hvis du f.eks. skal bruge dem i flyet til on-board entertainment (film etc), hvor du ikke har en bluetooth forbindelse, eller hvis du sidder ved en computer. Ledningen kan også være god, hvis du løber tør for strøm. Så kan du stadig benytte headsettet, men støjreduktionen vil være deaktiveret.
Jeg har også brugt dem i forbindelse med at sidde på kontoret. Her giver det en vidunderlig ro, hvor alt støj forsvinder. Ikke fordi jeg hører musik – næ, det er kun støjreduktionen der er tændt, bare for at få lidt ro i hovedet. Det er genialt. Endnu mere funktionelt bliver de når telefon så ringer.
Den sidste ting jeg synes jeg vil nævne er under bilkørsel. Jeg pendler hverdag fra Kolding til Odense. Her prøvede jeg at have QC35 II på undervejs. Der var lige pludselig fuldstændig ro i bilen. Det gjaldt både på motorvej og landevej. Da headsettet filtrerer konstant støj kan du godt høre hvis der er biler der skulle dytte, eller hvis der er andre “ikke-konstante” støj-ting. Dog dæmper hørebøfferne også passivt, så noget af hørelsen ryger. Det er dog stadig en super fed oplevelse at køre i en bil der nærmest ikke siger en lyd. Støjreduktionen skulle vist allerede være i nogle af de helt dyre biler såsom Audi A8 m.fl.
Telefonopkald
Bose QuietComfort 35 II har forbindelse med din smartphone via bluetooth, og kan selvfølgelig også klare telefonopkaldene. På samme måde som omgivelsernes støj fjernes, så har Bose fået implementere en almindelig mikrofon, så du kan føre samtaler med noise-cancelling aktiveret. Du besvarer let opkaldet på knappen højre øre (1 klik for besvare og 2x klik for at afvise). Straks går opkaldet igennem – klar lyd uden støj. Man kan høre sig selv i headsettet, da man selvfølgelig ikke bliver filtreret fra. Det er faktisk rart, da man kan føre samtaler i blæsevejr (som filtreres) eller i generelt støjende omgivelser. Imponerende. Man skal dog lige vende sig til at man er “lukket inde i en bobbel” – ellers sådan føles det i hvert fald.
En anden lille smart ting er at QC35 II understøtter at være koblet sammen med 2 enheder på een gang. Du kan se video på en iPad, og have den koblet sammen med din iPhone samtidig. Videoen pauses automatisk, hvis der så kommer et indkommende opkald.
En tredje ting, som har direkte sammenhæng med de 2 tilkoblede enheder er at man kan have 2 telefoner koblet på samtidig. Det gør at man kan have både en arbejdstelefon og f.eks. sin private telefon koblet til samtidig. Genialt, hvis man bruger dem i kontorsammenhæng.
Musik
Musikken er et kendetegn for Bose. Derfor er lyden selvfølgelig også i højsædet på QuietComfort 35 II. Der er en volumen-afhængig equalizer, som justerer EQ, så du altid har optimal lyd – lige meget om du har volumen lav eller høj. Desværre kan man ikke selv ændre på EQ’en. I det store hele gør det ikke noget da lyden er fantastisk god, men er man audiophil, så ville det være en kærkommen detalje. Man kan håbe på at en regelret equalizer kommer i en fremtidig opdatering (enten af app’en eller headsettet).
Da Siri / Google Assistant kan styres fra headsettet kan du starte afspilningen ved at bede om det, alternativt kan du manuelt starte den fra telefonen. Herefter kan du springe frem og tilbage mellem sangene ved bruge af knapperne på headsettet. Du kan selvfølgelig også pause.
Pris
Prisen er selvfølgelig lidt til den høje side, hvis man ser isoleret på det. MEN jeg vil mene at man får et helt igennem fantastisk produkt for pengene. Da jeg skrev testen lå headsettet på omkring DKK 3.000. Kan nu købes hos flere forhandlere noget billigere. Her er de billigste priser (opdateres automatisk):
– i samarbejde med PriceRunner
Billeder
Jeg har samlet mine egne billeder, samt produktfotos fra Bose selv.
Spørgsmål til Bose QuietComfort 35 II?
Har du selv erfaringer som du vil dele eller har nogle spørgsmål til Bose QuietComfort 35 version II, så må du meget gerne skrive dem nedenfor? Jeg vil svare så hurtigt og så godt som muligt.
Konklusion
Bose QuietComfort 35 version II
-
Støjreduktion (noise cancelling)
-
Design
-
Kvalitet
-
Funktionalitet
-
Telefoni (bluetooth)
-
Musik
-
Pris
Min samlede vurdering
Bose QuietComfort 35 II (version 2) er det bedste støjreducerende headset jeg nogensinde har prøvet. Det virker fænomenalt ved rejser på fly, i tog/bus, eller bare steder, hvor der er baggrundsstøj. Men det rigtig smarte er at de er trådløse med både fantastisk lyd og fremragende telefon-egenskaber (bluetooth). Selv hvis du som jeg har den ældre QuietComfort 15 (med ledning), så er den trådløse (bluetooth) version alle pengene værd ved en opgradering.
Produktet er stillet til rådighed af Bose Denmark.
Gode ting
- Støjreduktion fantastisk
- High Fidelity lyd
- Elegant design
- Bluetooth telefoni der fungerer i støjende omgivelser
- God batteritid
- Super bløde ørepuder
- Automatisk firmware updatering via Bose Connect App
- Mulighed for 2 tilkoblede mobiltelefoner samtidig
Dårlige ting
- Prisen er til den høje side
- Manglende manuel equalizer
- Ellers ikke rigtig nogen.
- Information
- Seneste indlæg
- Samarbejde?
Bor i Kolding med min hustru Heidi og vores to skønne børn Emma og William. Jeg elsker ALT der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Jeg elsker god mad og inspirerende oplevelser, og så har jeg altid haft et blødt punkt for gadgets og lækkert udstyr til hjemmet. Til daglig er jeg medicinmand i det danske hospitalsvæsen.
[…] finder du grundige anmeldelser af både referencemodellen Dali IO-6 samt Bose QC35 II m.fl. God […]
[…] og behag om man er til dette – men det gør et sæt høretelefoner fra Dali IO-6 også, hvor Bose’s QC35ii er mere […]
[…] “koppen”, som omslutter øret er med bløde kanter. Ikke helt så bløde som dem fra Bose QuietComfort 35 II eller Dali IO-6, men rigtig fine selv på lange rejser. Jeg vil dog sige at når man har haft dem […]
[…] ikke-sports headset: TOUCHit trådløst headset med aktiv støjreduktion (meget for pengene) Bose QuietComfort 35 II (fremragende støjreduktion og smuk lyd) Bose QuietControl 30 (In-Ears med […]
[…] har tidligere lavet en test af Bose QuietComfort 35ii (læs testen). Bose er nok den producent der har været længst fremme inden for aktiv støjdæmpning (ANC). Jeg […]
[…] ikke-sports headset: TOUCHit trådløst headset med aktiv støjreduktion Bose QuietComfort 35 II – fremragende støjreduktion og smuk lyd Bose QuietControl 30 – In-Ear […]
Vil de kunne erstatte traditionelle høreværn som man bruger på et eks. maskinværksted?
BH.Dan
Hej Dan.
Umiddelbart vil jeg sige nej men ved faktisk ikke. Selve kappen er ikke så tyk og isolerende som de klassiske høreværn, men det kunne faktisk være interessant at teste i larmende omgivelser.
Lige pt har jeg ‘kun’ den ældre model QC15 og kunne starte med at se om jeg kunne finde et værksted hvor det kunne testes. Det ligger nok lidt ude i fremtiden da jeg er noget hængt op lige pt.
De virker som sagt super på en flyvemaskine så de burde også virke fornuftigt i støjende omgivelser, men jo primært på ‘konstant’ støj.
Mvh Lars.
Ps. Giv gerne en tilbagemelding hvis du får mulighed for at teste headsettet inden mig. Du kunne jo bestille online og prøve. Der har du typisk 14 dages returret ?
Tak for en god gennemgang. Jeg står stadig og overvejer om jeg skal spare lidt og købe lillebroren med ledning.
Er det fornuftigt?
Hej Jens,
Jeg kan godt se at man kan spare næsten 50% hvis man “nøjes” med QC25 modellen. Jeg vil dog sige at den “trådløse” mulighed er guld værd. Jeg ville have svært ved at skulle undvære det igen. Det er simpelthen så fedt bare at kunne tage hørebøfferne på og tænde, hvorefter de er klar og sammenkoblet med din telefon.
Så hvis du kan finde de sidste 1500 kroner, så ville jeg gå efter QC35 II modellen.
KH Lars