Elektronik og gadgetsLyd og BilledeTests

Test: Frameo fotoramme – upload billeder via internettet

Introduktion

Frameo er en digital fotoramme, som er kommet i en opgraderet udgave, der har fået endnu flere smarte ting indbygget. Tidligere har fotorammer været noget man kunne bruge til at vise billeder i hjemmet – men det har altid været lidt bøvlet at få opdateret med nye billeder. Fotorammerne har nok primært været brugt til at vise billeder hos de ældre familiemedlemmer. Det har derfor været lidt omstændigt at skulle opdatere fotorammen, når man fysisk skulle være til stede, og koble den til en computer eller USB-stik.

Frameo er en ny fotoramme, der har touch skærm, og kan fjernstyres via internettet. Du kan således skifte billeder på fotorammen hos din gamle bedstemor uden fysisk at skulle forberede USB stik etc.

 

Specifikationer

10,1″ IPS touch-skærm
WiFi
Skærmopløsning 1280×800 pixels
8 GB hukommelse (flere tusinde billeder)

Inkluderet i pakken:
Strømadapter
Strømkabel

 

Design og kvalitet

Jeg har haft flere fotorammer gennem tiden, og synes generelt at de er lidt klumsede at se på, og ikke mindst har de alle haft en stor, alt for bred ramme. Frameo har også en kant rundt, som godt kunne være lidt mindre – men her begynder det bestemt at ligne noget fornuftigt. Kvaliteten virker ok. Den er rimelig robust i det plastik den er lavet i. Det kunne have været fedt, hvis rammen havde været i stål.

 

Opsætning

Frameo fotorammen er let at sætte op. Du tænder rammen og følger anvisningerne på skærmen. Her giver du rammen forbindelse til internettet etc. Til sidst får du en “unik” kode til rammen, som du skal bruge i app’en. Herefter kan du let overføre billeder til rammen via apen, og den unikke kode.

 

Daglig brug

Når du har parret fotorammen med app’en på din telefon, så kan du let vælge hvilke billeder du vil overfør. Du vælger billederne inde i app’en. Du vælger om der skal være en beskrivende tekst til billedet. Det er ret smart, hvis du bruger rammen hos bedsteforældre, eller bare vil have lidt info omkring det viste billede. Du kan altid slå tekst-visningen fra i indstillinger på rammen, hvis du ikke længere vil se dem sammen med billedet. For hvert billede skal du også vælge “fokus” området på billedet. Det er primært for at fotorammen ved, hvor den skal fokusere, hvis du vælger at vende rammen enten på højkant eller i widescreen mode. Den registrerer automatisk, hvordan du vender rammen, og roterer billederne.

Rammen har en medfølgende pind, som du kan placere bagpå, så du enten kan have rammen i horisontal eller vertikal retning. Derudover skal der selvfølgelig strøm til den.

Skærmen

Skærmen har et IPS panel, som hører til blandt de bedste paneler når man taler billedvisning. Det giver nogle ret fine billeder, som står klar og tydeligt. Dog kunne man godt ønske at opløsningen var lidt højere på den 10.1″ skærm. Nogle billeder bliver en smule detaljefattige.

Skærmen styres via touch, og der fungerer fint. Du kan let komme gennem menuerne. Du kan vælge bl.a. at rammen skal slukke mellem f.eks. kl. 23-07, og meget mere. Det er smart.

Deling via nettet

En af de smarte ting er at du kan uploade billeder direkte til rammen så længe den er koblet på lokalt wifi-netværk. Det betyder at man hurtigt kan smide billederne direkte fra turen på f.eks. Maldiverne op hjemme hos mormor etc. Du kan endda skrive en lille hilsen. Der bliver vist en besked på fotorammen, når et nyt billede er tilføjet.

Man kan også være flere uploadere/venner til samme ramme. Det er faktisk også rigtig smart, da man så kan uploade billeder fra flere grene af familien. Super smart. Det kræver bare at man giver den unikke “rammekode”, som man kan se på rammen, til de personer der skal have adgang til at lægge billeder på.

Tanker

Jeg savner lidt muligheden for at lægge videoklip på fotorammen. Jeg ved godt det vil kræve en del plads, og også en form for ensartet videoformat. Det kunne muligvis klares via app’en – altså at den konverterer en video til et kompatibelt format.

En anden ting er at for at rammen er rigtig smart, så skulle den kunne fungere via mobilnettet, da man godt kunne forestille sig at gamle mennesker ikke har internet installeret, og det er nok denne målgruppe, hvor jeg primært ser et formål med rammen. Man kan selvfølgelig også sagtens bruge rammen, som ganske almindelig forbruger. Men de fleste har nok en telefon eller tablet som kan vise billederne. Selvfølgelig får man så ikke en fotoramme, som står stationært på et bord, og det kan der også være noget dejlig ved, da man måske ikke i en travl hverdag vil finde de gamle billeder frem. Det slipper du for med en fotoramme, da den automatisk viser dig blandede billeder fra dit bibliotek.

Når man har slukket på stikkontakten, så skal du manuelt tænde rammen igen. Den burde automatisk starte op, når strømme har været taget. Det ville gøre det lettere, hvis man f.eks. lige flytter rammen fra et rum til et andet. Dog ikke svært at tænde den. Du trykker bare nogle sekunder på on/off knappen bagpå.

 

Pris

Prisen for en 10″ Frameo fotoramme ligger omkring 1000 kroner alt efter tilbud. Vær opmærksom på at få den nyeste udgave af rammen. Den tidligere udgave havde en jævn flad ramme. Den nye har ligesom flere niveauer i kanten (se billederne). Jeg synes prisen er lige til den høje side, men du får en fotoramme, der fungerer glimrende.
Enkelte gange findes den til omkring 650 kr, og så er priser fornuftigt.

Pris hos Elgiganten (link til butikken)

Billeder

Billederne kan godt se lidt “farveløse” ud. Det er værre på billederne her ned i virkeligheden. Kvaliteten er som nævnt ganske fin 🙂

 

Det med småt

Frameo fotorammen er stillet til rådighed af Frameo. Jeg har ikke fået penge for at teste produktet, og jeg står 100% inde for både ordlyd og konklusion. Testen er ikke blevet godkendt af Frameo inden, og de har heller ikke haft indflydelse på ordlyden etc.

 

Konklusion

Frameo fotoramme
  • Design / Byggekvalitet
  • Opsætning
  • Daglig brug / upload af billeder
  • Billedkvalitet
  • Pris
3.9

Min samlede vurdering

Frameo fotoramme er smart, og den fungerer upåklageligt. Billedkvaliteten er fornuftig, og det er super let at lægge nye billeder op. Opløsningen kunne være bedre, og prisen er lidt til den høje side. Til gengæld får du rent faktisk både vist og set dine billeder, så de ikke strander på en harddisk i skabet.

Gode ting

  • Upload af billeder via mobil (over internet)
  • Let at uploade billeder
  • Flere brugere kan lægge billeder op på samme ramme
  • Opsætning
  • Touchskærm
  • Mulighed for billedtekst
  • Let at betjene
  • Du får rent faktisk set dine billeder

Dårlige ting

  • Prisen er lidt til den høje side
  • Opløsning lidt til den lave side
  • Kræver Wifi-forbindelse (ikke muligt med et simkort)
Følg
Giv besked ved
guest

7 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Henrik Andersen
Henrik Andersen
3 år siden

Jeg har anskaffet mig en Frameo ramme.
Men når jeg har uploadet et billede til rammen, så kan jeg ikke se hvordan jeg skjuler/Sletter/Fjerner billedet igen via fjern enheden.

Eksempel: Hvis jeg får sendt et forkert billede fra Jylland til Mormor på Sjælland.
Og det ikke er et billede hun bør se.
Hvordan kan jeg så slette billedet igen, uden at rejse landet igennem for at gøre det på skærmen?

Peter E.
Peter E.
3 år siden

Kan man sende billeder til en slukket billedramme ?
Kan venner se/ændre/slette billeder på billedrammen ?
Er der en begrænsning på antal venner ?
Hvis man har et lukket Wi-Fi, hvilke portnr skal så være åbne (til hvad) for det fungere ?

Jørgen Andersen
Jørgen Andersen
4 år siden

Skal fotorammen være koblet på wifi før man kan sende til den?

7
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x