Lyd og BilledeTests

Test: OneOdio A10 Bluetooth høretelefoner med ANC

Introduktion

Det kinesiske firma OneOdio (læs. One Audio) gik i 2020 ind på det europæiske marked med et varelager inden for EU. De satser på at kunne lave gode høretelefoner til en god pris, og på den måde nå et segment af forbrugere, som ikke ønsker at give mange tusind kroner for et sæt hørebøffer.

Den trådløse topmodel med aktiv-støjdæmpning OneOdio A10 har jeg nu haft til test i en længere periode, og det har været et godt bekendtskab overordnet set. Ikke helt på niveau med reference modellen Dali IO-6 når det kommer til lydbillede.

Jeg har tidligere haft fat i lillebroren kaldet OneOdio A70 uden noise-cancelling, som også var “value-for-money”. I denne test, vil jeg gennemgå OneOdio A10, så læs endelig videre, hvis du overvejer at spare lidt penge.

 

Specifikationer

Størrelse: 19 x 17 x 7 cm
Vægt: 249 gram
Vægt i boksen: 721 gram

Model: A10
Bluetooth: V5.0
Batteri: 750 mAh
Input: 5V 470 mA
Opladningstid: ca. 2 timer
Afspilningstid: 25 timer (ANC + BT)
Afspilningstid: 40 timer (Kun med BT, uden ANC)
Afspilningstid: 80 timer (Kablet med tændt ANC)
Rækkevidde bluetooth: 10 meter
Impedans: 32 Q
Driver: 40 mm
Frekvens område: 20Hz -20kHz
Telefonopkald: CVC 8.0 mikrofon
Active Noice Cancellation

 

review oneodio A10 test anmeldelse af

Pakken indeholder
 • 1x OneOdio høretelefoner A10
 • 1x opbevaringsboks
 • 1x 3.5mm lydkabel
 • 1x fly-stik (den med de 2 ben)
 • 1x USB-C opladningskabel

 

OneOdio A10

Design og byggekvalitet

OneOdio A10 er lavet i gode materialer, og de ser pæne ud. Selve ørekoppen er lidt større end f.eks. Bose QC35-II, men sammenlignet med de fleste andre over ear høretelefoner, så er størrelsen nogenlunde identisk. Plastikken på selve koppen er i en svag blålig nuance, der ligner en form for dyrere metal. Det er pænt, samlekvaliteten er fornuftig men lidt plastikagtig. Ikke en masse raslen, som man desværre nogle gange ser i billigere modeller. Heldigvis ikke her.

Du kan selvfølgelig justere størrelsen på bøjlen, så de passer til de fleste. Den trækkes let fra hinanden, så høretelefonerne kommer til at sidde godt. Der er en fin lille kabelkanal flot integreret i de to metalbøjler der kommer til synes. Det er elegant lavet. Man kan altid diskutere design – men det er OneOdio sluppet godt fra.

 

Dagligt brug

I dette afsnit vil jeg skrive lidt om brugen af OneOdio A10 i dagligdagen. Når først du har parret høretelefonerne med din enhed (man holder tændknappen inde). Næste gang du tænder høretelefonerne, så kobler de straks sammen med din enhed.

Jeg har primært brugt høretelefonerne via bluetooth-forbindelsen. Det overraskede mig, hvor stabil forbindelsen var. Når jeg gik rundt i huset, så mistede de ikke forbindelsen og lyder var skarp hele vejen. Rækkevidden loves til 10 meter, men jeg oplevede at den faktisk var endnu bedre. Sådan.

De bløde ørepuder sider godt og er ikke stramme. De er lavet i syntetisk læder som er dejligt at have på selv i mange timer. Hvis du skal bruge dem til at træne med, så bliver de nok lidt fugtige, da de ikke kan suge. Det har jeg ikke testet, da høretelefonerne ikke er mest til træning.

 

Lyd

– Active Noise Cancelling

Active Noise Cancelling (ANC) er en måde at fjerne støjen fra omgivelserne. Det gøres ved hjælp af et par mikrofoner, der kan filtrere konstante lyde væk, så der bliver ro i ørene. Det er super smart når man sidder i tog, bus, fly eller på arbejdspladsen i det åbne kontor.

ANC i OneOdio A10 er ikke den bedste jeg har oplevet. Den fungerer, og man kan sagtens høre om den er koblet til eller slået fra – men støjdæmpningen er ikke på højde med Bose QC35II eller Dali IO6. Jeg tester altid i forskellige settings, og det klarer den fornuftigt. Dog kan kraftig susen ikke helt filtreres fra. Jeg vil dog ikke undvære den – på ingen måde. Det fungerer og er en lækker feature at have.

Du kan let tænde og slukke ANC på venstre hørebøf, hvor der er en lille kontakt. Når ANC er aktiveret, så mistes en lille smule af bassen (hvilket er ok for mig). Det virker faktisk som om at lyden er lidt mere afbalanceret når ANC er tændt – i hvert fald i forhold til mine præferencer.

– Musik

Når det kommer til lydbilledet med høretelefoner, så tester jeg altid høretelefoner med et panel af sange både indenfor rock, pop, instrumental og klassisk musik. På den måde får man tjekket alle frekvenser i den almindelige lydbillede.

Er du til musik og elsker en kraftig bas, så er OneOdio A10 lige noget for dig. Bassen er kraftig og skarp. Højtalernes membran er på hele 40mm og det giver en god dybde i lyden. Dog bliver mellemtone/diskanten lidt tynd på bekostning af den dybe bas. De fleste vil ikke savne noget i lydbilledet medmindre man har andre HIFI høretelefoner i direkte sammenligning.

Høretelefonerne gør det godt i alle genrer, men de er formentlig optimerer til mere “moderne” musik.

– Telefoni

Der er selvfølgelig også en mikrofon, så du kan benytte høretelefonerne til telefonopkald, skype, teams etc. Det fungerer ganske fint. Mikrofonen gør hvad den skal, men det virker ikke som HD-lyd. Jeg har brug A10’eren til diverse opkald med de nævnte tjenester, og det er super i disse hjemmekontor/skole tider.

 

Batteritid

Batteritiden på OneOdio A10 er super god. Jeg har brugt dem i en længere periode nu her, og må sige at jeg er meget positivt overraske. Batteriet vil tage dig igennem 22-23 timer med ANC og bluetooth. Endnu længere hvis du slår ANC fra.

Hvis du er så uheldig at du er løbet tør, så kan du få 2 timers ekstra lyttetid på blot 5 minutter via det medfølgende USB-C stik. Det er fedt.

 

Pris

Du kan købe direkte på deres hjemmesiden ovenfor, eller du kan købe via den store Amazon.de portal, hvor du køber fra Tyskland. Så kommer der ikke moms og fragt m.m. oveni. Til gengæld skal du bestille via ovenstående links, hvis du vil benytte rabatkoden nævnt længere oppe.

De kan købes direkte hos OneOdio.de (den europæiske webshop) eller via Amazon i Tyskland:

Billeder

 

Inspiration

Du kan læse om andre lækre høretelefoner i sektionen:

Lyd og Billede

Her finder du grundige anmeldelser af både referencemodellen Dali IO-6 samt Bose QC35 II m.fl. God fornøjelse.

 

Konklusion

Trådløse høretelefoner OneOdio A10 med ANC
 • Design / Byggekvalitet
 • Batteritid
 • Daglig brug
 • Lydkvalitet
 • Pris
4.2

Min samlede vurdering

De trådløse høretelefoner OneOdio A10 er topmodellen med active noise cancelling (ANC). De spiller ganske fortrinligt, har fremragende batteritid, ser godt ud og du får bare meget for pengene. Bluetooth forbindelsen er klippe stabil, og har en god rækkevidde.

ANC er lækkert hvis du skal arbejde hjemmefra, eller bare har brug for ro på rejsen (tog, bus, fly) – men kan ikke være med i forhold til highend-modeller fra Bose, Sony og Dali. Rent lydmæssigt er de ikke på højde med de helt dyre mærkevarer, men de er fine til dem almindelige forbruger og du får et godt headset til billige penge.

Gode ting

 • Pris
 • Active Noise Cancelling
 • Rækkevidde (bluetooth 5.0)
 • God bund i lyden
 • Vægt
 • Fremragende batteritid

Dårlige ting

 • Mellemtone
 • Volumenknapper lidt skrøbelige

 

Følg
Giv besked ved
guest

0 Kommentarer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x