Rejser / FerieUSA

Top 5 must-visit steder i San Francisco

Introduktion

San Francisco, Californiens nordlige perle, er en by rig på kultur, natur og innovation. Med en mangfoldighed af seværdigheder og aktiviteter, er det et ideelt rejsemål for familier, der ønsker at kombinere læring med fornøjelse. Vi har længe planlagt en lang tur rundt i det vestlige USA, og den research vil vi selvfølgelig gerne dele med jer 🙂

Vi havde kun planlagt 3 dage i San Francisco, så derfor skal der altid prioriteres lidt. Her er de fem udvalgte destinationer, som vi ligesom nåede frem til er det man bør se, når man besøger byen. De er velegnet både som par og som familie.

 

Top 5 steder San Francisco

1. Golden Gate Bridge

Golden Gate Bridge er ikke bare en bro; det er et symbol på innovation, vedholdenhed og San Franciscos stolte historie. Færdiggjort i 1937 og står stadig flot henover San Francisco-bugten, og var på det tidspunkt den længste hængebro i verden. Selv i dag, hvor andre broer har overtaget denne titel, står Golden Gate som et ikon for både byen og ingeniørkunsten. Med imponerende 2,7 kilometer i længde og en hovedspændvidde på 1.280 meter, er der ikke noget at sige til at den nok er den mest fotograferede bro i Verden.

Men Golden Gate Bridge er mere end blot en vej til at krydse bugten; det er en oplevelse i sig selv. Golden Gate Bridge Visitor Center tilbyder interaktive udstillinger, der giver en fascinerende forståelse af broens historie og konstruktion. Vidste du for eksempel, at broen tog lidt over fire år at bygge og kostede omkring $35 millioner i 1930’ernes dollars? Eller at den ikoniske farve ikke kun blev valgt for sin æstetiske appel, men også for at forbedre broens synlighed i San Franciscos berømte tåge?

top 5 steder i San Francisco franscisco must-see must-visit familie hvad skal man se søløver Golden Gate Bridge SF Fishermans dwarf lompard street

– Cykeltur over Golden Gate Bridge og med færge retur

Start med at leje en cykel fra en af de mange udlejningsbutikker i nærheden af Fisherman’s Wharf eller i området. Når du klar, cykler du langs den maleriske rute, der fører dig til starten af Golden Gate Bridge. Herfra er det en cirka 2,7 kilometer lang rejse over broen, hvor du vil elske den enestående udsigt over San Francisco-bugten, Alcatraz og det fjerne bybillede. Husk at stoppe midt på broen for at tage nogle uforglemmelige fotos!

Efter at have krydset broen, vil du finde dig selv i Marin County. Her kan du fortsætte til den hyggelige by Sausalito, kendt for sine butikker, kunstgallerier, og caféer ved vandet. Det er en ideel pitstop for en snack eller måske en let frokost.

Når du skal tilbage til San Francisco kan du hoppe på en færge fra Sausalito, som vil tage dig tilbage til byen. Færgerne er generelt cykelvenlige og tilbyder endda særlige rack til at sikre din cykel under overfarten. Billetter kan købes på færgen eller online, og turen tilbage til byen giver en helt anden, men lige så betagende, udsigt over Golden Gate Bridge og San Francisco’s skyline. Billetter koster i skrivende stund $14 for voksne og $7 for børn. Der er plads til ca. 30 cykler pr. overfart, og de sejler med ca 70-90 minutters mellemrum.

Ved at tage færgen, så får du det “bedste af begge verdener”, da du oplever San Francisco fra både land og vandsiden, og det er en uundværlig del af den fulde “City by the Bay” oplevelse.

 

2. Fisherman’s Wharf

fishermans dwarf San Francisco top 5 steder I SF

Fisherman’s Wharf er nok det fedeste område i San Francisco. Det summer af kombinationen af kultur, underholdning og historie. Hvad der engang var byens fiskemarked er nu et pulserende område, der har noget for enhver i familien. Her finder du en rig variation af aktiviteter, fra gademusikanter og forestillinger til shopping i specialbutikker. Det er et tag-selv-bord af oplevelser. Der er de lækreste, autentiske seafood spisesteder. Forestil dig en middag med friskfanget krabbe eller en tallerken lækre rejer, alt sammen akkompagneret af en udsigt over Alcatraz og Golden Gate Bridge.

Fisherman’s Wharf tjener ikke kun som et gastronomisk mekka; det er også et levende museum, hvor du kan dykke ned i San Franciscos maritime historie. Oplev historiske skibe som USS Pampanito, eller tag børnene med til Aquarium of the Bay på Pier 39 (hvis du er til den slags). Og apropos Pier 39, dette er stedet, hvor du kan møde områdets mest larmende og charmerende beboere – nemlig de søde søløver.

En anden ting der gør Fisherman’s Wharf endnu mere fortryllende, er dets nærhed til andre bemærkelsesværdige seværdigheder som Ghirardelli Square og de berømte kabelbaner (se under bonus længere nede). Du kan bogstaveligt talt spise morgenmad ved “Wharfen”, tage en kabelbanetur op ad byens bakkede gader, og slutte dagen af med en lækker dessert i Ghirardelli Square.

I en by, der bugner af seværdigheder og lyder, skiller Fisherman’s Wharf sig ud som et sted, der indfanger San Franciscos alsidige ånd på en måde, der appellerer til både unge og gamle. Det er en destination, der giver hver besøgende en smag af byens rige kulturliv, mad og naturskønne vidundere, hvilket gør det til en uundværlig del af enhver familietur til San Francisco.

 

3. Exploratorium

Exploratorium er mere end et museum; det er en interaktiv oplevelse, der vækker nysgerrighed i alle aldre (dog mest børn op til 12 år). Med over 600 praktiske udstillinger, der omfatter alt fra fysik og astronomi til biologi og kunst, er det en hel dags udflugt. Det tilbyder også særlige programmer og aktiviteter til børn, hvilket gør det til en favorit blandt familier. Dette er det perfekte sted for børn at udforske og forstå den verden, de lever i, på en praktisk måde.

Exploratorium ligger på Pier 15. Det ligger i toppen af Trip Advisor, så overvej det 🙂

 

4. Alcatraz Island

alcatraz San Francisco top 5 places in steder I at besøge

Alcatraz Island var tidligere hjemsted for et af USA’s mest berygtede fængsler og tilbyder nu en række guidede ture og udstillinger. Fra en bådtur til øen til fængselsceller, der engang husede berygtede forbrydere som Al Capone, skaber Alcatraz en levende historieundervisning for hele familien. Naturskønne udsigter over San Francisco-bugten gør det også til en fotografisk perle.

Det allervigtigste, hvis du gerne vil ind og se Alcatraz er at få bestilt billetter på forhånd. Turene til øen bliver ofte udsolgt, og det vil være så ærgerligt, hvis I ikke kan sejle ind og stå af på øen. Der er de fineste ture rundt både med “rigtige” guider og med de elektroniske fortællinger.

 

5. Lombard Street

Lombard Street SF San Francisco top 5 steder at besøge i

Lombard Street er berømt for sin stejle, zigzag-formede gade. Dette lidt korte, men bemærkelsesværdige stykke vejkonstruktion er en af San Francisco’s mest fotograferede steder. Besøgende kan enten gå op ad trappen på begge sider af gaden for at nyde den panoramiske udsigt eller køre ned ad gaden for en nervepirrende oplevelse. De smukt anlagte blomsterbede, der omgiver gaden, gør det også til et visuelt spektakel, særligt i foråret og sommeren.

 

Bonus: Sporvogne

San Francisco Sporvogne er ikke bare en transportform; de er en integreret del af byens kulturarv. Disse sporvogne tilbyder en nostalgisk og unik måde at opleve byen på. En tur på den berømte Powell-Mason eller Powell-Hyde linje er som en rejse tilbage i tiden, hvor man kan nyde den klassiske arkitektur og bakkede gader fra et andet perspektiv. Du kan være uheldig at der er lang kø, men kommer du lidt uden for højsæsonen om sommeren, så er det ikke et problem.

 

Hvor skal du bo?

Jeg vil klart anbefale området omkring Fisherman’s Wharf – så er du i det fineste område tæt ved molerne og havet.

Se hoteller i området ved Fisherman’s Wharf

Linket er HotelsCombined, som søger på tværs af de forskellige udbydere (booking.com, hotels.com etc), så du får den bedste pris. Hvis du ikke kender den, så tjek det ud 🙂

 

Afrunding

San Francisco er et attraktivt rejsemål for familier, par eller bare som single-rejsende. Husk at tjekke vejrudsigten, da SF godt kan være kølig, da den ligger lige ud til havet, og dermed ofte lidt blæst. Vandet gør også at temperaturen holdes lidt nede.

MEN… San Francisco er en skøn by med masser af fine seværdigheder. Man kan selvfølgelig ikke ridse det hele op – men som tech-mand, så ville jeg også prioritere at køre lidt længere syd på mod San José, hvor du har Silicon Valley inklusiv. Apple HQ, Google, Tesla Flagship Store etc etc…

God fornøjelse

 

Instagram

 

Spørgsmål eller kommentarer?

Jeg vil rigtig gerne høre hvis du selv har erfaring med San Francisco. Så smid gerne en besked herunder (hop til kommentarer). Du må gerne smide et billede med, hvis du lige har et super foto 🙂

 

Følg
Giv besked ved
guest

5 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Mette
Mette
7 måneder siden

Jeg kom egentlig for brunsvigeren, men faldt så over denne gode post.. Min familie (to voksne og to teenagere) er ved at planlægge en tur til Californien til sommeren ’24. Planen er ikke at rejse rundt, men i stedet at leje et hus og være i et område i længere tid (måske 3 ugers tid) for at opleve området og få lidt mere fornemmelse for ‘hverdagen’ i USA.

Er der nogen anbefalinger fra jer der har været i Californien (vi har aldrig været der) ifh. til hvor man skal tage hen?

Vi overvejer San Fransisco men San Diego har også været oppe og vende – eller måske et område som Santa Monica i LA. Men det kan jo også være der er andre, mindre kendte byer som kan anbefales. Seværdigheder er ikke det vigtigste, men lidt vand og et sted med en rar stemning – hvor man kan gå på cafe, lidt shopping – vil ikke være af vejen.

Tak i øvrigt for en god blog. Nu starter jeg lige med brunsvigeren, men det ser ud til at der er meget andet godt at komme tilbage efter.
Hilsen
Mette

Benny Pedersen
Benny Pedersen
7 måneder siden

Egentligt så hader jeg den der klassisk TOP 5 steder du bare SKAL se 🙂 men den her giver rigtig god mening. Jeg har besøgt SF rigtig mange gange og specielt sejlturen er genial når man har cyklet over golden gate.

Fin opremsning af gode steder i SF. Husk også at se “mini-capitol” – som vist er rådhuset i SF. Super fint

5
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x