Hus og haveTips

Gode tips til vinduespudsning. Brug f.eks. vand fra tørretumbleren og undgå striber

Introduktion til vinduespudsning

De fleste synes ikke vinduespudsning er det sjoveste i verden. Man kan vælge at få en vinduespudser til at klare opgaven eller man kan gøre det selv. Det er faktisk ret let, og tager ikke lang tid. Her har jeg samlet lidt godt tricks, så det går så let som muligt.

 

Det skal du bruge

  • En spand
  • En svamp / klud
  • Skraber (med blød gummi)
  • Vand tilsat opvaskemiddel og eddike
  • Viskestykke eller gammel t-shirt til at tørre med

Udstyret er halvdelen af arbejdet. Anskaf dig en god skraber med blødt gummi, der evt. kan skiftes ud. Det bløde gummi minimere risikoen for striber. Hvis gummiet er blevet for hårdt, så kan du prøve at smøre med lidt madolie eller silikone, og lade den ligge lidt. Ellers må du udskifte.

 

Gør tingene klar

Kom lunkent vand i spanden (8-9 L), tilsæt 1 spsk opvaskemiddel og en deciliter eddike. Du kan også tilsætte en halv hætte salmiakspiritus, hvis vinduet er meget fedtet, eller fyldt med tobak-røg. Salmiakspiritus er nemlig godt til at opløse fedt og tjære.

 

Sådan skal du gøre

Allerførst skal du tørre vindueskarmen af, da der ofte ligger en masse støv og gamle insekter der 🙂 Det giver noget rod, hvis du tørrer det hele rundt, så få det væk inden du starter.

Start så med at sæbe vinduet ind med svampen. Skrub skidtet væk. Er vinduerne meget beskidte kræver det nok at du må skifte vandet på et tidspunkt.

Når du skal skrabe vandet fra vinduet, så er tricket at gøre det hurtigt, og ikke køre det samme sted mere end en gang. Start i det ene hjørne øverst, og skrab horisontal til modsatte side. Vend 180 grader, lav et lille overlap og kør så til modsatte side igen. Gør dette indtil du er helt i bund. Til sidst tørrer du det resterende vand af i vinduet med et viskestykke eller vaskeskind.

 

Solskin er godt, men ikke til vinduespudsning

Hvis solen skinner direkte på ruden, så fordamper vandet meget hurtigt, og du risikerer derfor at få striber med mindre du er meget hurtig med skraberen. Øvelse gør mester, men vælg vinduerne i skyggen i stedet.

 

Har du rester efter klistermærker sidende

Jeg har tidligere lavet et indlæg om, hvordan du let fjerner rester efter klistermærker. Læs det her

 

Så ofte skal du vaske vinduer

Puds vinduerne ca. 4 gange årligt, så slipper du for at de bliver alt for fedtede og beskidte.

 

Ekstra tips

Brug vandet fra din kondenstørretumbler. Det indeholder ikke kalk, så du kan spare eddiken i vandet, og så sparer du også på vandet. Det er også godt til vanding af blomster (specielt orkidéer, da de helst vil have vand uden for meget kalk).

Til den hurtige vinduespudsning, hvis du har børnefingre eller andet sidende på vinduet, og gæsterne nærmer sig indkørslen, så brug en mikrofiberklub. Vrid den hårdt op i sæbevand, og tør vinduet over. Der kommer ingen striber, og du kan relativt let få pudses skidtet af.

 

Kommentarer, spørgsmål og din mening

Kom gerne med dine kommentarer nedenfor, eller stil et spørgsmål, så skal jeg prøve at svare efter bedste evne. Du må meget gerne give indlægget 5 stjerner, hvis du synes det er brugbart.

[kkstarratings]

.

Følg
Giv besked ved
guest

9 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
vinduespudser haslev
vinduespudser haslev
6 år siden

salmiak er en olie og derved kan salmiak efterlade striber men det gør også sådan at gummiet glider bedre på ruden… så det er vigtigt med den rigtige mængde:)

vinduespudser greve
vinduespudser greve
Svar til  Lars Koch Hansen
6 år siden

vil sige en tsk salmiak og en spk sæbe og så 7liter vand

Bo Østlund
Bo Østlund
Svar til  vinduespudser greve
6 år siden

Hav lidt respekt for manden blog i stedet for at spamme hans tråd med søge ord til din egen hjemmeside. Dårlig stil og synes admin burde slette dine kommentar. Det gælder vinduespudser greve og vinduespudser haslev. Virkelig pinlig måde og lave markedsføring på

bo krarup
bo krarup
6 år siden

Jeg er enig i Samis pointer. Men jeg har lige hørt, at salmiakspiritus er godt til at dæmpe dannelsen af skum i sæbevandet. Ved I, om det passer?

Sami Sleiman
Sami Sleiman
6 år siden

Salmiak spiritus kan også efterlade striber. Der er det ekstra vigtigt ikke og krydse samme sted på vinduet flere gange. En anden ting er også at det hverken er sundt for huden. Derfor skal det feks kun bruges ved meget fedtede vinduer eller i hjem med brænde ovn eller ryger som ryger indedør. Mit lille bidrag til et meget find blog indlæg

9
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x