BilerNews and info

Xpeng G9 elbil – SUV elbil med 1500kg på krogen

Introduktion Xpeng G9

XPENG, den kinesiske bilproducent, har netop lanceret deres danske priser, og det ser altså meget interesant ud. I dag har vi to elbiler – en Tesla Model 3 (TM3) og en Tesla Model S (TMS), og elsker at køre elektrisk. Derfor har jeg kigget på denne Xpeng G9, som er en SUV udgave, og samtidig har træk, hvor man kan smide en både/campingvogn bagefter. Den har længe været på trapperne, og ser MEGET interessant ud. Den kan bestilles nu, og så forventes der levering sidst på året (oktober 2023).

I dette indlæg har jeg samlet de oplysninger, jeg selv var ude efter, samt flere af de bedste videoer der er derude. Så hvis du ligesom jeg synes den ser interessant ud, så læs videre… 🙂

 

Specifikationer

Størrelse: 489,1 x 193,7 x 167,0 cm (L x B x H)
Vægt: 2335 kg
Baggagerum: 660 liter
Batteri: 98 kWh
Ladehastgihed: Op til 300kW (800 volt) fra 10-80% på 20minutter (ifølge Xpeng)
Rækkevidde: 570km og 520km (WLTP) med hhv. baghjulstræk (RWD) og 4-hjulstræk (AWD)
Anhængertræk + trækkeevne: Ja (tilkøb, elektrisk). Må trække 1500 kg.

 

Dansk pris

RWD: 549.900 DKK
AWD: 599.900 DKK
+ elektrisk anhængertræk: 12.900 DKK
+ Premiumkomfort (læder, lyd, massage etc): 39.990 DKK

 

Design

Xpeng G9 minder en del om Range Rover Sport – altså en SUV der har pæne linjer. En meget flot bil, hvis du spørger mig. Du sidder højt, og ud fra de officielle billeder, og videoer fra personer der har testet den i Kina, så er kvaliteten i top. Jeg har samlet videoer længere nede, hvis du vil se nærmere på den.

Inden i kabinen kan du få den i lækkert læder med massage, og luftkølede forsæder. Der er gjort meget ud af siddekomfort, og det tror jeg det bliver den store “sælg’ert”. Jeg glæder mig til at få en prøvetur i bilen, og se om den lever op til forventningerne.

En anden lækker feature er de 3 skærme. Der er skærmen bag rattet, hvor føreren selvfølgelig kan se det almindelige oplysninger. Derudover er der den brede skærm i midten, som består af 2x 15″ widescreen. Den del til venstre er fælles, mens skærmen til højre ikke kan ses fra fører-siden, hvilket gør at passageren kan benytte den uden at forstyrre. Det er smart.

 

 

 

Mine tanker om Xpeng G9

Bilen er flot, og med en trækkeevne på 1500kg, så giver det pludselig nye muligheder for træk af båd, campingvogn, trailer etc. Prismæssigt noget billigere end alternativer fra Volvo, Mercedes etc – men til gengæld er det et nyt mærke, som først er kommet til europa nu. Der er næppe tvivl om at det er en økonomisk stærk spiller på markedet, men det bliver spændende om danskerne tager bilen til sig.

Ud fra videoer og billeder, så ligner det du kan få en bil med masser af luksus, og fin rækkevidde for ca. 600 kroner for en kæmpe SUV. Den pris må siges at være attraktiv. Jeg er vild med at man kan justere bagsæderne, så ryggen hælder, som du ønsker, og samtidig også har lår-støtte. Derudover massage i alle 4 sæder og luftkøling i de forreste.

 

Billeder

Alle billeder er produktfoto fra XPENG hjemmesiden

 

Videoer

Her er et par interessante videoer, som du kan nyde, hvis du vil se bilen i aktion

 

Læs mere om Xpeng G9

Du kan læse meget mere på Xpeng’s hjemmeside: Hop dertil her: Xpeng G9 SUV

 

Opsummering

Xpeng G9 er en flot elektrisk bil, der er designet og produceret af den kinesiske bilproducent Xpeng Motors. Bilen er udstyret med en række avancerede funktioner, der gør den til en af de mest innovative elbiler på markedet.

Med sit avancerede autonome køresystem (X-pilot), kan Xpeng G9 næsten køre sig selv, hvilket giver føreren mere tid til at slappe af og nyde turen. Skærmen til infotainment er stor og intuitiv, hvilket gør det nemt at få adgang til bilens mange funktioner.

Bilen har også en imponerende rækkevidde ifølge WLTP-testen, hvilket gør den til et godt valg for dem, der har brug for en bil, der kan køre langt på en enkelt opladning. Interiøret er luksuriøst og komfortabelt, og bilen er udstyret med en række praktiske funktioner, der gør den til en fornøjelse at køre. Alt i alt er Xpeng G9 en innovativ elbil, der både er avanceret, komfortabel og praktisk.

Jeg glæder mig SÅ meget til at få muligheden til at prøvekøre den når den kommer til Danmark…

Følg
Giv besked ved
guest

2 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Claus Holm
Claus Holm
1 År siden

Sindssyg spændende bill den G9. Jeg kører GLC Coupe som skal skiftes til januar. Den G9 er pludselig nr 1 på min liste. 😳😀 Skal til Sjælland onsdag og tænker en tur til Fields og se G9 kunne puttes ind. 😅

2
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x