Sådan fjerner du alger fra dine grønne fliser på terrassen ved hjælp af billig algerens

Introduktion til grønne fliser

Nu er foråret så små begyndt at titte frem, og man kan nu rigtigt fornemme de grønne fliser på terrassen. Det er alger, der er kommet pga. vedvarende fugt i de små furer på fliser, stakit, rækværk og andre overflader – specielt, hvis de er i skyggen og dermed i områder, hvor der er mere fugt end i solen (ofte nord/øst siden af huset).

Heldigvis er det relativt let at få bugt med de grønne fliser, og dermed få terrassen og stakittet til at se væsentligt bedre ud uden at skulle bruge en masse knofedt, eller andre vilde ting.

Det skal du bruge

1) Havesprøjte (køb en kvalitetssprøjte f.eks. denne fra Gardena)
2) Algerens, f.eks. BN-Almo fra Jemogfix til 98 kr for 2.5L (billigt i forhold til mange andre).
3) TørvejrSådan gør du

Den bedste virkning får du, hvis du behandler området i tørvejr med temperaturer over 7-8 grader. Bland nu ca. 5 dl i 5 L vand, og sprøjt det i et tyndt lag på det område du vil rengøre. Hvis der er meget kraftige belægninger, så kan du bruge en børste til at få det skrubbet godt ind, men ellers er det bestemt ikke nødvendigt.

Lad det så tørre ind, og så er det bare at vente på det næste regnskyl, hvorved algebelægningen skylles af fliserne helt uden brug af knofedt. Lettere kan det ikke gøres. Selv hvis det ikke regner i dagene efter vil du kunne se effekten af behandlingen. De grønne/sorte alger bliver mere grålige…

Giv fliserne en behandling en gang i foråret, og en gang i efteråret, så har du altid flotte fliser.

Du kan også bruge ovenstående måde, hvis dit murværk har fået algebelægninger. Se evt. mit tidligere indlæg omkring dette:
Sådan fjerner du alger på din husmur / facade!

Det er selvfølgelig vigtig at følge vejledningen fra producenten, så man ikke overdoserer algerens’en. Man skal passe på miljøet !

 

Før og efter behandling af de grønne fliser

Jeg har lige behandlet området, og billederne “efter” kommet efter næste regnskyl 🙂

 

Kommentarer eller spørgsmål

Del gerne dine erfaringer i kommentarfeltet nedenfor. Jeg vil gerne høre, om det har virket for dig. Bedøm gerne med 5 stjerner, hvis du kunne bruge det 🙂

[kkstarratings]

.

 

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *