Hvad er ciabattabrød egentligt?
Indholdsfortegnelse
Ciabattabrød
Ciabatta er et italiensk brød, der stammer fra regionen Veneto i det nordøstlige Italien. Brødet blev opfundet i 1982 af bakeren Arnaldo Cavallari, der ønskede at skabe en ny type brød, der var blødere og mere luftig end de traditionelle italienske brød. Han opkaldte brødet “ciabatta” efter dets form, der minder om en tøffel (“ciabatta” betyder “tøffel” på italiensk).
Et ciabattabrød er kendetegnet ved den bløde, luftige krumme og sprøde skorpe. Det er lavet af en simpel dej af mel, vand, gær og salt, der får lov til at fermentere i flere timer, inden det formes og bages i ovnen. Brødet kan spises som det er eller bruges som base for sandwich eller bruschetta.
Ciabatta blev hurtigt populært i Italien og spredte sig hurtigt til andre dele af verden, hvor det blev en populær type brød i bagerier og supermarkeder. I dag er ciabatta et kendt og elsket brød over hele verden, og det bruges ofte i sandwich og andre retter i mange forskellige køkkener.
Opskrift ciabattabrød
Det eneste du skal gøre for at lave dem selv er at klikke herunder, så kommer du direkte ind på opskriften. Velbekomme og pøj pøj med de lækre brød.
Andre lækre italienske opskrifter
Italiensk pizzadej i 2 udgaver -hurtig og langtidshævning (opskrift)
Langtidshævede italienske durum boller (opskrift)
Ægte italiensk lasagne med klassisk kødsauce og bechamelsauce (opskrift)
- Information
- Seneste indlæg
- Samarbejde?
Bor i Kolding med min hustru Heidi og vores to skønne børn Emma og William. Jeg elsker ALT der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Jeg elsker god mad og inspirerende oplevelser, og så har jeg altid haft et blødt punkt for gadgets og lækkert udstyr til hjemmet. Til daglig er jeg medicinmand i det danske hospitalsvæsen.