Koldhævede ciabattaboller / burgerboller (opskrift)
Indholdsfortegnelse
Introduktion
Det behøver ikke være svært at lave lækre ciabattaboller som er perfekte til f.eks. madpakken eller hvis der skal laves lidt lækker frokost. Bollen er lækker, og har bid i skorpen. Jeg er ret overbevist om at du vil elske de her koldhævede italienske ciabattaboller, når først du har prøvet dem. Kombinationen er tipo 00 og durummel giver den lækre overflade, som man kender den – og selvfølgelig med den lækre skorpe.
Buon appetito.
Ciabattaboller
Ingredienser
- 1 kg Tipo 00 hvedemel (eller hvedemel med min. 12g protein / 100gram)
- 300 gram durum mel
- 15 gram salt
- 10 gram sukker
- 25 gram gær
- 1 liter vand
Fremgangsmåde
Den koldhævede dej
- Rør gær ud i vandet og tilsæt sukker
- Tilsæt derefter alt melet.
- Rør det sammen og tilsæt så saltet og ælt det på en røremaskine i 10 minutter
- Herefter filmes skålen og stilles på køl i minimum 12 timer - du kan enten lave den aftenen inden eller tidlig morgen.
- Drys godt med mel ud på bordpladen og vend alt dejen ud.
Bagningen
- Tænd ovnen 250 grader (alm. varm)
- Dejen er rimelig blød og fordeler sig hurtigt. Pres den en smule så den bliver til en stor firkant ca. 1 cm tyk.
- Skær så med skarp kniv (drysset med mel ) dejen i fire lige store dele og herefter på tværs så du får 4 gang 4 stykker (ialt 16 stykker)
- Tag forsigtigt 8 af bollerne over på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen ca. 12 minutter ved 250 grader.
Opskriftsnoter
Ernæringsfakta
Billeder
Hvad synes du om opskriften?
Hvis du kunne bruge opskriften på ciabattaboller vil jeg sætte kæmpe stor pris på, hvis du vil trykke på de 5 små stjerner under billedet oppe i opskriften. Det betyder meget. Du kan også tilføje stjerner hvis du skriver en kommentar nederst.
Kommentarer og spørgsmål?
Du er velkommen til at stille et spørgsmål i kommentarfeltet (hop derned). Har du gode tips til, som du vil dele med andre, så skriv dem endelig. Du kan også dele billeder, hvis du har lyst.
Rigtig god dag 🍀
Inspiration
Flæskesteg på Italiensk – Porchetta (opskrift)
Hjemmelavede burgerboller de Luxe – lidt grove (opskrift)
Grove ciabattabrød – en fiberrig variant
Verdens bedste ciabattabrød med store huller (opskrift)
- Information
- Seneste indlæg
- Samarbejde?
Peter elsker mad og vin, og det har været den store hobby i mange år. Han er typen, der altid tager imod udfordringer. Dette, sammen med talentet for excellent madlavning, førte ham langt i MasterChef på TV3. Peter har også været i Finalen til “DM i Toast 2017”. Følg med i hans lækre kreationer på Instagram under navnet “MrFreshfood“.
Professionelt er Peter forsikringsmægler for erhvervslivet, så hiv fat I ham, hvis du vil have indhentet de bedste vilkår og priser blandt de mange firmaer i Danmark.
Tak hr. Koch
Lige et par kommentarer.
Jeg er ikke tilfreds med faconen på mine boller, til trods for at jeg har arbejdet ihærdigt med dem, de buler for meget op og er ikke firkantede, næste gang må det blive en lidt mindre opskrift med en smule mere mel, for jeg synes også det er svært at få plads til 16 boller på to plader. Desuden måtte jeg bage 3-4 minutter mere for at få dem gyldne, men det kan jo være ovnen🤷♀️jeg putter lige et billede på af de noget skæve eksistenser.
De er super gode 😊
Smid gerne dit billede op, hvis du har lavet opskriften 🙂 Rigtig god fornøjelse.