Nattergalen kender du den (tekst og akkorder)

Sangtekst til “Nattergalen kender du den”

Nattergalen kender du den,
og har du hørt den synge i de store, mørke skove?
Lille sanger, du er min ven,
hvornår får jeg mon lov at høre dig igen?
Inde midt i skoven kan man finde dig,
men sig mig: Tænker du engang imellem lidt på mig?
Hvis du kalder, ta’r jeg afsted,
og flyver du mod fjerne lande, ta’r jeg med.

Nattergal, du er lille og grå,
men dine sange kan fortrylle mine triste tanker.
Du får mig til at tænke – forstå,
at der er meget, man må kæmpe for at nå.
Når du synger, er det om et drømmeland,
som vi ska’ ud og finde sammen – og jeg tror vi kan.
Se, vi flyver – vi er på vej,
den lange rejse er begyndt for dig og mig.

Vi har fløjet tusinde mil,
og vi er kommet til det lykkelige drømmerige:
Her er sange, varme og smil,
og her ved kilden ka’ vi ta’ et lille hvil.
Da jeg er tilbage i mit eget land,
er der så meget, der går langt ud over min forstand.
Nattergal, du er lille og grå,
men dine sange må vi lære at forstå.

 

Akkorderne

/D/ A/ Hm/ G/
/D/ A/ D/ G/ A/
/D/ A/ Hm/ G/
/D/ A/ D/ D7/
/G/ D/
/E/ E7/ A/ A7/
/D/ A/ Hm/ G/
/D/ A7/ D/

 

Akkorder med teksten

Nattergalen kender du den

 

Hvem har lavet “Nattergalen kender du den”?

Denne smukke sang er lavet af Per Borgsten (1982) og Niels Bystrup (1983). Teksten af Per Borgsten og melodien af Niels Bystrup. Det er en af de helt klassiske højskolesange, men bestemt også en børnesang, som vores børn i hvert fald elsker.

Hvad synes du om indlægget?

[kkstarratings]

 

Video

Jeg har ikke kunnet finde ret mange offentlige videoer af sangen, men en fin version af fællessang fra en skole her.

 

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

2 thoughts on “Nattergalen kender du den (tekst og akkorder)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *