Skinkestang – klassikeren fra 80erne (opskrift)
Indholdsfortegnelse
Introduktion
Skinkestang (eller ølkringle) gjorde sit indtog i 80erne. Det er stadig en god ret, som man nok ikke ser så meget mere. Hvis du har mod på at hoppe lidt tilbage i tiden, så skulle du prøve at lave dine egen skinkestang igen. Den er stadig et hit.
Jeg blev egentlig inspireret, da vores fodboldsæson var nået slutfasen. I den forbindelse fik vi efter den seneste fodboldkamp serveret “ølkringle” til 3. halvlegs obligatoriske øl. Et kæmpe hit. Der er endda lavet en fin lille video, der viser, hvordan du laver skinkestangen.
Jeg har ridset opskriften op nedenfor, så man hurtigt kan komme igang. Se videoen for flotte billeder, og få lidt hints omkring mængden af de ekstra krydderier…
Ølkringle / skinkestang
Ingredienser
Dejen
- 3 dl vand
- 50 gram gær
- 1 tsk salt
- 3 spsk olie
- 450 gram mel
Fyld
- 400 gram skinke i strimler
- 200 gram pikantost
- 2 spsk purløg
- 1 spsk paprika ca. 1 spsk
- 1 knsp Peber (stødt)
- 2 tsk oregano
- 2 tsk merian
Pensling
- 1 æg
- Sesamfrø (drys)
- Paprika (drys - kan undlades)
Fremgangsmåde
Dejen
- Rør gær og salt ud i vandet. Tilsæt olien, og herefter melet. Ælt det godt igennem enten i hånden eller i røremaskinen. Lad det hæve lunt i 10 minutter (tildækket). Mens det hæver findes fyldet frem.
- Når dejen har hævet i 10 minutter rulles dejen ud til ca. 20×60 cm.
- Smør pikantost på (kan evt. fortyndes med creme fraise). Herefter kommes resten af fyldet på (se video for fine billeder). Fyldet lægges i midten af dejen med ca. 4-5 cm kant i begge sider.
- Fold siderne over hinanden, så det danner en pølse. Del kringlestangen i to for lettere at få den over på bradepanden.
- Pensles med æg og drys sesamfrø over (evt. lidt paprika). Klip lidt skrå kiler i oversiden af kringlen.
- Hæver herefter 40 minutter ved stuetemperatur (tildækket).
- Bages 35 minutter ved 200 grader på nederst rille. Lad den afkøle til de ”bare” er lune eller kolde. Skær kringlestykker på ca. 5-8 cm i bredden og server med en kold øl.
Opskriftsnoter
Billeder
Video
Hvad synes du om indlægget?
Smid gerne 5 stjerner, hvis du kunne bruge det
- Information
- Seneste indlæg
- Samarbejde?
Bor i Kolding med min hustru Heidi og vores to skønne børn Emma og William. Jeg elsker ALT der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Jeg elsker god mad og inspirerende oplevelser, og så har jeg altid haft et blødt punkt for gadgets og lækkert udstyr til hjemmet. Til daglig er jeg medicinmand i det danske hospitalsvæsen.
Opskriften opdateret til nyeste format så den lettere kan printes.
Velbekomme