Ølkringle – perfekt til en håndbajer (opskrift)

Skinkestang eller ølkringle

Nu går sæsonen lidt på hæld sådan rent fodboldmæssigt. I den forbindelse fik vi efter den seneste fodboldkamp serveret “ølkringle” til 3. halvlegs obligatoriske øl. Men hvad søren er nu det for noget? Det har Hr. Stærmose lavet en fin video omkring, som du kan se nedenfor, og opskriften ligeså.

Behøver jeg nævne at ølkringlen var en kæmpe succes…

Jeg har ridset opskriften op nedenfor, så man hurtigt kan komme igang. Se videoen for flotte billeder, og få lidt hints omkring mængden af de ekstra krydderier…

Ingredienser
Dej

3 dl vand
50 gram gær
1 tsk salt
3 spsk olie
450 gram mel

 

Fyld

400 gram skinke i strimler
200 gram pikantost
Purløg (ca. 1-2 spsk)
Paprika (ca. 1 spsk)
Peber stødt (personligt behov)
Oregano (1-2 tsk)
Merian (1-2 tsk)
Sesamfrø
1 æg

Sådan gør du

Rør gær og salt ud i vandet. Tilsæt olien, og herefter melet. Ælt det godt igennem enten i hånden eller i røremaskinen. Lad det hæve lunt i 10 minutter. Mens det hæver kan du gøre fyldet klar.

Rul dejen ud til ca. 20×60 cm.

Smør pikantost på (kan evt. fortyndes med creme fraise). Herefter kommes resten af fyldet på (se video for fine billeder). Fyldet lægges i midten af dejen med ca. 4-5 cm kant i begge sider.

Fold siderne over hinanden, så det danner en pølse. Del kringlestangen i to for lettere at få den over på bradepanden. Pensles med æg og drys sesamfrø over (evt. lidt paprika). Klip lidt skrå kiler i oversiden af kringlen.

Hæver derefter 40 minutter ved stuetemperatur

Bages 35 minutter ved 200 grader på nederst rille. Lad den afkøle til de ”bare” er lune eller kolde. Skær kringlestykker på ca. 5-8 cm i bredden og server med en kold øl.

Velbekomme… og tak til Morten Stærmose. Se evt. hans andre gør-det-selv videoer her.

Billeder

image1 image2 image3

Hvad synes du om indlægget?

Smid gerne 5 stjerner, hvis du kunne bruge det

 

 


Støt min blog: 

Information
recipe image
Opskriftsnavn
Ølkringle / Skinkestang - en klassiker
Online (År-Måned-Dag)
Forberedelsestid
Bagetid
Samlede tidsforbrug
Gennemsnitslig karakter fra besøgende
4.51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding, er husejer og læge. Er gift og har 2 børn. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et produkt du har fået, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked, så ser vi på det...

Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding, er husejer og læge. Er gift og har 2 børn. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *