Skinkestang – klassikeren fra 80erne (opskrift)

Introduktion

Skinkestang (eller ølkringle) gjorde sit indtog i 80erne. Det er stadig en god ret, som man nok ikke ser så meget mere. Hvis du har mod på at hoppe lidt tilbage i tiden, så skulle du prøve at lave dine egen skinkestang igen. Den er stadig et hit.

Jeg blev egentlig inspireret, da vores fodboldsæson var nået slutfasen. I den forbindelse fik vi efter den seneste fodboldkamp serveret “ølkringle” til 3. halvlegs obligatoriske øl. Et kæmpe hit. Der er endda lavet en fin lille video, der viser, hvordan du laver skinkestangen.

Jeg har ridset opskriften op nedenfor, så man hurtigt kan komme igang. Se videoen for flotte billeder, og få lidt hints omkring mængden af de ekstra krydderier…

opskrift på skinkestang ølkringle ølkringlen skinkestangen hvordan laver man 80er mad opskriften opskrift på

Ølkringle / skinkestang

Her er en gammel klassiker fra 80'erne: Nogle kalder den skinkestang, andre ølkringle. Den smager super godt, og så er den let at lave.
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Kommentér
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 35 minutter
Samlet tid: 1 time 35 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Lars Koch Hansen
Ingredienser
Dejen
  • 3 dl vand
  • 50 gram gær
  • 1 tsk salt
  • 3 spsk olie
  • 450 gram mel
Fyld
  • 400 gram skinke i strimler
  • 200 gram pikantost
  • 2 spsk purløg
  • 1 spsk paprika ca. 1 spsk
  • 1 knsp Peber (stødt)
  • 2 tsk oregano
  • 2 tsk merian
Pensling
  • 1 æg
  • Sesamfrø (drys)
  • Paprika (drys - kan undlades)
Fremgangsmåde
Dejen
  • Rør gær og salt ud i vandet. Tilsæt olien, og herefter melet. Ælt det godt igennem enten i hånden eller i røremaskinen. Lad det hæve lunt i 10 minutter (tildækket). Mens det hæver findes fyldet frem.
  • Når dejen har hævet i 10 minutter rulles dejen ud til ca. 20×60 cm.
  • Smør pikantost på (kan evt. fortyndes med creme fraise). Herefter kommes resten af fyldet på (se video for fine billeder). Fyldet lægges i midten af dejen med ca. 4-5 cm kant i begge sider.
  • Fold siderne over hinanden, så det danner en pølse. Del kringlestangen i to for lettere at få den over på bradepanden. 
  • Pensles med æg og drys sesamfrø over (evt. lidt paprika). Klip lidt skrå kiler i oversiden af kringlen.
  • Hæver herefter 40 minutter ved stuetemperatur (tildækket).
  • Bages 35 minutter ved 200 grader på nederst rille. Lad den afkøle til de ”bare” er lune eller kolde. Skær kringlestykker på ca. 5-8 cm i bredden og server med en kold øl.
Video

 

Billeder

image1 image2 image3

Hvad synes du om indlægget?

Smid gerne 5 stjerner, hvis du kunne bruge det

 

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

En enkelt lille tanke om “Skinkestang – klassikeren fra 80erne (opskrift)

Vind supergavekort
Tryk på billedet for at deltage!