Overvejelser om overdækket terrasse – glastag, sejl, pergola etc.
Indholdsfortegnelse
Introduktion
Vi nærmer os den endelige løsning om vores overdækkede terrasse. Det har krævet en del overvejelser, og tanker for og imod de forskellige valg. Her er lidt om vores tanker om type af overdækning. Der findes jo mange typer. Et sejl, hvor en stor dug spændes ud. Det kan fungere rigtig fint, men er lidt svær at pakke op ned, og skal tages ned om vinteren. Så er der også muligheden for fast tag, eller en pergola med lameller på toppen, der kan vippes. Der findes også en pergola, hvor der kører en markise ud over. Det kan være for at slippe for bebyggelsesprocent-problemer, da der så ikke er tale om et fast tag… mange valgmuligheder 🙂
I mit tidligere indlæg bl.a. om bebyggelsesprocent ved overdækket terrasse beskrev jeg lidt omkring det praktiske der skulle på plads før vi kunne få en byggetilladelse (dispensation m.m.). Denne gang går det mere på muligheder for overdækning.
Muligheder overdækket terrasse
Det allerførste vi gjorde, var at køre forbi en udstilling. I Middelfart findes ByggeCentrum, hvor man kan se mange overdækningsmodeller fra diverse producenter af pergolaer, sejl, orangerier, overdækninger med glas etc. Det er genialt, at du kan se de forskellige typer samlet ét sted. Her talte vi med flere forhandlere. Den type, vi faldt for, allerede på vores første besøg var Algarve Pergola fra Alument Outdoor. Det er producenten Renson, der står bag modellerne Algarve og “storebror” Camargue. Vi kiggede også på 2 andre mærker, men blev ved med at vende retur til udstillingen hos Alument. Det gode ved udstillingen i Middelfart er, at der står “sælgere/montører” klar, som kan guide dig i de spørgsmål du måtte have til deres produkter. Det er mega godt.
Som nævnt i tidligere artikel om overdækket terrasse, så ville vi helst have en pergola med lameller som tag. De andre løsninger som vi overvejede var et solsejl (men det synes vi var for bøvlet i forbindelse med storm/regnvejr og manglende mulighed for aflukning i siderne.
Derfor gik vi hurtigt videre til at kigget på Pergolaer. Her var muligheden at få “rammen” som på billedet nedenfor. På det ene er loftet grønt. Det er en markise, der kører ud i skelettet. De ligner meget hinanden om man vælger lameller el markise. Lamellerne kan selvfølgelig holde til et højere tryk, og dermed kan du lukke om vinteren trods sne på taget. Det kan du ikke på samme måde ved en markise.
Alle løsninger er lavet så vandet fra taget dræneres ned i rør i stolperne, så de er tætte oppe fra. Der kan selvfølgelig komme lidt støvregn ind, hvis det virkelig blæser meget.
Billeder
Her er lidt billedet af nogle af løsningerne. Der er 2 pergolaer med lameller på toppen. Den ene kan køre lamellerne til side (Camargue Skye), og den anden Algarve, hvor de sidder fast. Den 3. løsning er hvor det er en markise der kører ud over pergolaen – og den tæller ikke som et hårdt tag. Det gør de to andre modeller.
Overvejelser om opsætning
Tilbage i foråret 2021 lavede min skønne hustru og en veninde en super fin træterrasse. Den er SÅ lækker og vi er bare MEGA glade for den. Det gav selvfølgelig også lidt overvejelser når vi pludselig ville sætte en pergola ovenpå. Træterrassen er lavet med skjulte skruer og beslag. Derudover er terrassen lavet ovenpå vores tidligere fliseterrasse. Det gør at den ligger meget stabilt. Når vi skal have monteret vores pergola, så skal regnvandet også ledes væk og her er der to muligheder. Den ene er at vandet ledes ud under terrassen – lige som det principielt er blev hidtil når det bare har regnet. En anden mulighed er at lave en faskine eller koble det på nedløbsrør på huset.
Vores hus er et Hjem as hus fra 2007, hvor det er et træskelet beklædt med pudset fibergibs, og det gør at vi har valgt at have 4 stolper på pergolaen. Havde det været et muret hus, så kunne have sparet de 2 søjler ind mod huset – men vi ville heller været helt sikre på det holder end fortryde senere hen.
Vi har haft en god dialog med montører fra Alument, og de har kunnet berolige os med at det kan laves super flot netop ved at lave 4 punktstøbninger. Skellettet bliver så fuget ind mod huset, så det holder tæt. Vandet kan dræneres ud under terrassen, som nævnt uden at der løber vand ud over…
Det glæder vi os til at se når opsætningen går i gang… Det endelige tilbud fra Alument er inkl. montering etc.
Spørgsmål eller kommentarer?
Du er meget velkommen til at stille spørgsmål herunder, så skal jeg forsøge at svare så godt jeg kan. Du kan selvfølgelig også altid hive fra i en af salgkonsulenterne fra Alument Outdoor, hvis det drejer sig om en Pergola. De svare endnu mere præcist, hvis det er nødvendigt.
Jeg vil også gerne høre dine overvejelser, hvis du går med samme tanker, eller allerede har fået sat din Pergola op? Så hop bare til kommentarfeltet og fyr løs…
Inspiration
Overdækket terrasse – tæller pergola med i bebyggelsesprocent, ansøgning m.m.
Vores overvejelser om udstyr til Algarve Pergola
- Information
- Seneste indlæg
- Samarbejde?
Bor i Kolding med min hustru Heidi og vores to skønne børn Emma og William. Jeg elsker ALT der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Jeg elsker god mad og inspirerende oplevelser, og så har jeg altid haft et blødt punkt for gadgets og lækkert udstyr til hjemmet. Til daglig er jeg medicinmand i det danske hospitalsvæsen.
Hvad løber sådan en omgang op i af kroner øre? 🙂
Hej Kenneth. Det er ikke en billigt omgang. Vi har fået vores monteret og er lykkelige for den. Vi har valgt Algarve modellen med glasdøre, appstyring og varmepanel. Den ender omkring 300 af de lange…
jeg tænker at lave et indlæg om det inden længe, så man kan se løsningen. Det er mange penge, men vi har følt at vi har haft ferie siden april måned, hvor vi har brugt den hver dag efter arbejde, da det bliver hurtigt varmt der inde. Taget er sat så det selv åbner/lukker når det bliver for varmt/koldt, og selvfølgelig når det regner… Vi elsker det.
Jeg har lagt nogle billeder på min instagram også