Rejser / FerieSkiferieSommerTips

Overnatning på vej sydpå til f.eks. Italien (Gardasøen, Livigno) – et kæmpe hit hos vores børn!

Introduktion

I dette indlæg har jeg prøvet at give nogle tips til, hvordan man lettest får overstået køreturen sydpå… Løsningen er at få turen til at “blive en del” af ferien. Selv om indlægget ikke er helt nyt mere, så er det bestemt stadig relevant.

 

Lang køretur sydpå med børn på bagsædet

Hvis turen går mod syden f.eks. Italien, så kan det være en lang tur, og man bør bestemt overveje at tage en overnatning på vej sydpå et sted i det sydlige Tyskland. Vores sommerferie gik i år mod Italien, nærmere bestemt Gardasøen, som mange andre danskere. Selve turen skulle ifølge GoogleMaps tage ca. 14 timer, såfremt man ikke støder på kø undervejs, men der er altid en masse vejarbejde om sommeren ned gennem Tyskland.

Med to mindre børn (5 & 7 år) valgte vi at bide køreturen over i to, og fandt et hotel i den sydlige del af Tyskland. Efterhånden som jeg fik undersøgt, hvor og hvordan, kunne jeg se, at rigtig mange havde valgt at gøre det samme – med stor succes.

pool-191972_640

Hvor skal man overnatte på vej sydpå?

Vi søgte på hotelscombined.com, som giver mulighed for at sammenligne alle de store hoteltjenester, og dermed finde den bedste pris. Det gode er at man kan læse lidt omkring alle hotellerne, og også får den bedste pris uden at skulle tjekke en masse forskellige rejsesites.

Vi ville gerne finde et hotel, som lå relativt tæt på motorvejsnettet, men stadig nok væk til at prisen var meget fornuftig. Hvis man kører via A7’eren, så er området omkring Kempten helt perfekt, da det ligger på vejen, og i en afstand på ca 10 timer fra Danmark. Kører man af A9’eren, så er området syd for München nok bedre.

Vores tur skulle gå via A7, og derfor søgte vi på hoteller omkring Kempten. Da vores børn er 5 & 7 år gamle, og vi gerne ville bruge overnatningen, som en del af ferien, valgte vi KUFA Hotel i Kempten. Det gode ved dette hotel er, at man har en super gode morgenmadsbuffet med. Der er masser af valgmuligheder inkl. et decideret børne-“bord”. Da det skulle være en del af ferien var det skønt at KUFA hotel lå lige ved siden af et ganske fint badeland, som man kan benytte helt gratis, når man bor på hotellet. Man får udleveret adgangsbeviser fra receptionen på hotellet.

Skal man overhovedet have en overnatning på vej sydpå?

Det er der selvfølgelig forskellige meninger om. Vi kørte hjemmefra tidligt lørdag morgen (ca. 3.30), hvor børnene blev puttet ud i bilen og sov videre. Herefter gik turen stille og roligt ned gennem Tyskland og vi ankom omkring middag til hotellet. Så brugte vi hele eftermiddagen i vandlandet, og tog ud at spise om aftenen. En skøn 1. dag på ferien.

Det er netop den lange køretur, der gøres mere spiselig ved at gøre et feriestop ca. halvvejs. Man kan hygge sig i poolen og spise aftensmad i en af de lokale restauranter i Kempten.

Det gode er at hotellet ligger ca. 4 timer fra Gardasøen, som var endestationen. Det betød at vi kunne stå op og spise morgenmad med ro i sjælen, for derefter at køre det sidste stykke vej inden ankomsten til Gardasøen. Du kan også finde hoteller via hotels.com.

Hvis man mere er til at køre hele natten kan man også med fordel køre om aftenen, så man er fremme næste formiddag. Så kan børnene sove i bilen (hvis de da kan det). Vi synes den anden model er mere spiselig for vores børn.

 

Sommerferie og skiferie

Ovenstående kan selvfølgelig bruges både hvis turen går til Gardasøen, eller hvis man ønsker at bide køreturen til skiferien i Italien eller Østrig over i to. Der er ingen tvivl om at børnene vil elske at få denne bløde start på ferien.

 

Inspiration

Pakkeliste til skiferie med og uden børn – læs den her
Skiferie i Østrig: Kaltenbach im Zillertal – personlige erfaringer og gode tips

 

Kommentarer, erfaringer eller spørgsmål

Jeg håber I kan bruge ovenstående tip – vi har i hvert fald været super glade for det. I er velkomne til at stille spørgsmål nedenfor, så svarer jeg så godt som jeg kan. I må også meget gerne skrive jeres oplevelse, hvis I har benyttet jer af samme tur. ELSKER at høre om andre har haft lige så gode erfaringer med det som os selv 🙂

God ferie

 

Hvad synes du om indlægget?

Giv gerne indlægget 5 stjerner, hvis du kunne bruge det. Så vil det fremadrettet være endnu lettere for andre i samme situation at finde indlægget på Google etc.

[kkstarratings]

Smid meget gerne et “Synes godt om”, det betyder rigtig meget for min lille blog og så bliver jeg i øvrigt super glad ovenikøbet :-D.

[fblike]

 

Find den den allerbedste pris på dit hotel (sammenligner alle hoteltjenester på én gang):
Find den bedste pris på dit hotel - www.hotelscombined.com

Følg
Giv besked ved
guest

26 Kommentarer
Nyeste
Ældste Flest stemmer
Inline tilbagemeldinger
Se alle kommentarer
Sanne Hoffmann
Sanne Hoffmann
10 måneder siden

Hej Lars, havde i også en overnatningå på hjemturen?

trackback
3 år siden

[…] aircondition i campingvogn – gør det selv. Overnatning på vej sydpå til f.eks. Italien (Gardasøen, Livigno) – et kæmpe hit hos vores … Test: Renault Megane ST (2017) er både pendler- og […]

Nicolai Petersen
Nicolai Petersen
5 år siden

Hejsa Lars…
Fruen og jeg har valgt at tag vores første bilferie med lidt km på ? vi har bestilt camping i den sydlige del af Gardasøen… spørgsmålet til dig er om det er en fordel at køre aften (kommer fra Aarup fyn) omkring ved en 21-22 tiden søndag da vi booke os ind fra mandag kl 12-19… Vi vil nemlig tag turen i en bid da vi ingen børn har… selvfølgelig pitstop et par gange… er nattevagt til dagligt så er ikke nervøs for at køre nat men tænker man kunne være heldig at slippe for trafik på den måde… og vi tag A7 der ned

Tak for en god hjemside
Mvh Nicolai Petersen

Kristian
Kristian
5 år siden

Hej Lars,
Tak for en god side.
Vi kører fra Horsens til Gardasøen næste torsdag eftermiddag ved 15-tiden. Hvilken rute vil du anbefale? Der er meget vejarbejde på A7, men ved ikke om det er meget bedre med A9? Har du evt. et forslag til, hvor man kan få hjælp til at gennemskue hvilken rute er hurtigst med kø & vejarbejder in mente?

Chris
Chris
5 år siden

Godt arbejde. Hang in there

Anette Boisen
Anette Boisen
6 år siden

Hej Lars.
Kan se dit opslag er et par år, men du dukkede lige op på google?. Har bare et enkelt spørgsmål. Når du siger der er ca. 10 timers kørsel er det så med eller uden pauser? Det lyder som en passende afstand ellers. Tak. Anette

Jimmy henriksen
Jimmy henriksen
6 år siden

Hejsa – vi har planlagt at køre til Carole med en overnatning i Rosenheim. Jeg er dog i tvivl om
det er for langt Vi kører fra Sydfyn over Lillebælt og ned af E45.
GPS siger 11,5 timer. Vi vil gerne være der inden kl. 21:00 – kan det lade sig gøre med vejarbejde o.lign.
Og i øvrigt tak fordi du giver dig til til at svare indlæg

Lars Koch Hansen
Svar til  Jimmy henriksen
6 år siden

Nu skriver du ikke hvornår I har tænkt jer at køre men forvent lidt bøvl omkring Hamburg. Der burde ikke være så meget resten af vejen.
Jeg ville kære hjemme fra lidt tidligt kl 4-5 stykker og så ankomme inden aftensmaden. Man kan hurtigt finde et godt sted at spise på TripAdvisor eller lignende og så slipper i for den værste trafik ned mod Hamburg.

Men det er smag og behag ?
God tur ??

Bettina Christiansen
Bettina Christiansen
6 år siden

Tak for nogle gode tips, de er helt sikkert brugbare.
Vi skal køre til Italien, Gardasøen til sommer, første gang. med to børn på 4 og 7 år.
Kan du evt anbefale en af de populære campingpladser?
Vh Bettina

Louise just
Louise just
6 år siden

Hej
Super god vejledning til Italien, kæmpe hjælp??
Vi har bestilt overnatning på hotellet i Kempten, og kan se man først kan tjekke ind kl 17.
Tjekkede i ind før, siden I kunne bruge vandlandet hele eftermiddagen?

Anders
Anders
6 år siden

Hej Lars
Vi skal fra Kolding til Gardasøen til sommer, det er vores første kør selv ferie og det med en dreng på 13 og et sæt tvillinger der bliver 4 start august. Har du nogen anbefalinger, eller tips der kan gøre turen nemmere, eller få Det hele til at glide lidt bedre? Hvad gjorde i med morgenmad da i kørte kl. 03.30?
Håber ikke at det var for mange spørgsmål (for jeg har sikkert endnu flere)

Mvh
Anders

Anders
Anders
Svar til  Lars Koch Hansen
6 år siden

Hej Lars
Tak for svar, det er super brugbart..!

Jeg har kigget lidt efter hotel på vejen og kunne desværre ikke nå at booke i kempten til en overkommelig pris, har du andre gode idéer til byer/områder på vejen, hvor der kunne tænkes at være prisvenlige overnatningssteder?

Mvh
Anders

Dorthe
Dorthe
7 år siden

Hejsa sidder lige læser om jeg overnatning, hvilken vej køret i til Italien. Vi skal derned i starten af juni. Mvh Dorthe?

Dorthe
Dorthe
Svar til  Lars Koch Hansen
7 år siden

Hej Lars tak for svaret. Kan se når i kører på A7 til Innsbruck, at motorvejen ophører. Skal man over bjergene, for at komme til Innsbruck. Og er der små veje?Mvh Dorthe
Og tak for hjælpen?

26
0
Noget på hjerte, så smid meget gerne en kommentar.x
()
x