Eftermontering af anhængertræk på Tesla Model S

Introduktion

I 2020 købte vi vores første elbil – en brugt Tesla Model S fra december 2015. Det var en helt ny oplevelse at går fra en almindelig forbrændingsmotor til en elbil. Accelleration m.m. er vanvittig og elektronikken i bilen er helt på højde med de biler der sælges i 2020/2021 endda endnu sejere. Vildt.

En ting vi savnede var et anhængertræk. En Tesla Model S er ikke typegodkendt til at måtte trække noget i Danmark. Det er den i USA og i Norge, men det gælder desværre ikke i DK, hvor man ikke må køre med trailer etc – heller ikke hvis du importerer en bil udefra hvor den er godkendt. ØV.

 

Eftermontering af anhængertræk

Vi har en bil nummer 2, der har træk, så de få ture om året, hvor der er behov for en tur med trailer, der klarer vi det på den måde. Til gengæld savnede vi muligheden for at kunne have cykler bagpå vores Tesla Model S, da det er vores “store” bil. Jeg undersøgte derfor markedet, og man kan godt få eftermonteret et anhængertræk, hvor man må have f.eks cykler eller bagageboks bagpå. Du må dog trække noget efter så som en campingvogn eller trailer.

Jeg tog derfor kontakt til Hinnerup Auto ved Aarhus, som har stort erfaring i at montere anhængertræk på Tesla Model S. Der er flere andre der gør det samme. Det vigtigste er, at man får skærmet mellem aluminium og jern, da der kan opstår erosion, hvis det ikke er lavet ordentligt.

 

Daglig brug af anhængertrækket

Det aftagelige anhængertræk til vores Tesla monteres let ved at klappe beskyttelseshætten til side, og så klikke trækket op i hullet. Det klikker og sidder så super godt fast. Det kan låses med en nøgle, så det ikke kan hugges af nogle med lange fingre. Selve strømstikket vippes ned, og er klar til brug.

Anhængertrækket kan let afmonteres og lægges til side igen når man ikke bruger det. Det anbefales generelt for at undgå at trække “irrer”/sætter sig fast. Det gør man ved alle anhængertræk. Stikket vippes op igen, og trækket tages af, og beskyttelseshætten vippes for hullet igen. Herefter er det helt skjult.

 

Forbrug ved kørsel

Vi har lige været en tur i sommerhus, og på turen derover var forbruget væsentligt højere end normalt. Bilen var fyldt, og der var 2 voksne, 2 børn, og så en masse drikkevarer, bagage etc. Bagpå cykelholderen var yderligere 4 cykler, så der var meget vægt bilen skulle trække. Det var en tur på 130 km, og forbruget var på køreturen til sommerhuset helt oppe på 365 Wh/km. Dagen efter kørte vi turen uden oppakning og cykler, og her var forbruget 204 Wh/km.

 

Billeder

5 hurtige spørgsmål (FAQ)

1. Må bilen trække en trailer?

Nej bilen har rent juridisk lov til at trække 0 kg. Derimod må den laste svarende til det anhængertræk du har fået monteret.

2. Sker der noget ved at trække en trailer?

I princippet kan bilen sagtens trækket trailer og campingvogn, men der foreligger ikke en typegodkendelse i Danmark til dette. Der arbejdes på at det forhåbentlig bliver godkendt – men aktuelt findes denne ikke. Det betyder at du får en stor både, samt at du i tilfælde af uheld ikke dækkes af forsikringen – og det kan blive en MEGET dyrt affære. Så lad vær’.

3. Må jeg montere en cykelholder til 4 cykler?

Ja, det er fuldt lovligt.

4. Skal bilen synes efter montering af anhængertræk?

Nej. Bilen skal ikke synes, da du ikke må trække noget. Dvs. Der er ikke et krav om nyt syn.

5. Kan anhængertrækket synes efterfølgende?

Ja og Nej. Hvis det monterede træk er typegodkendt i andre lande, så kan du få synet din bil hvis din Tesla Model S når der foreligger en dansk typegodkendelse. Er trækket ikke godkendt i andre lande, så kan du ikke få det godkendt i DK heller.

 

Pris

Vi fik monteret vores i starten af 2021. Den samlede pris blev 7995,- inklusive alt hos Hinnerup Auto. De er nogle af dem der har monteret flest anhængertræk på Tesla Model S og X gennem tiden. Selve monteringen tager 1 dag på værkstedet, og du kan hente den bagefter. Bilen skal ikke synes, da det kun er til cykler etc. Hvis Tesla på et tidspunkt får typegodkendelsen igennem – som de burde – da den er godkendt i andre EU lande, så skal man “bare” have bilen synet, og så skulle det være det.

Aktuelt må du dog ikke trække noget efter bilen !

 

Spørgsmål eller kommentarer?

Giv endelig lyd, hvis du har et spørgsmål eller to, så skal jeg svare så godt jeg kan.

 

Andre indlæg

Køb af brugt Tesla Model S fra år 2014-2015-2016 (købsguide)
Mobil aircondition i campingvogn – gør det selv.
Overnatning på vej sydpå til f.eks. Italien (Gardasøen, Livigno) – et kæmpe hit hos vores børn!
Test: Renault Megane ST (2017) er både pendler- og familievogn
Test: Thule Velocompact 927/926 (cykelholder til 3-4 cykler)

 

Hvad synes du om indlægget?

Hvis du kunne bruge indlægget, så tryk meget gerne på de 5 stjerner herunder:

[kkratings]

Det betyder meget for indlægget, da det så lettere findes i diverse søgemaskiner. På forhånd tusind tak.

Om Lars Koch Hansen

Lars er født i 1979, bor i Kolding med sin familie (hustru + 2 børn), og er uddannet læge. Han er glad for ting der gør hverdagen bedre, lettere eller bare sjovere. Derudover elsker han gode opskrifter, og så er han vild med gadgets og elektronik.

Se alle indlæg

Har du et produkt, som kunne have interesse for bloggen? Vil du lave en give-away, eller har et nyt produkt, som du gerne vil have testet og dermed få spredt budskabet, så er du selvfølgelig velkommen til at tage kontakt. Kontaktoplysninger herunder, eller på siden "Om mig". Du kan læse mere omkring et samarbejde på siden "Samarbejdspartnere", hvor der står lidt om besøgende m.m.

Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked (info@drkoch.dk), så ser vi på det...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *